2.4.2017 
sunnuntai, huhtikuu 2, 2017, 22:53
Työviikonloppu takana. Alkava työviikko edessä.

JA vielä tiivistetysti:
Ennakkoäänestys tiistaihin 4.4.2017 saakka..

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9.4.2017. Käytä äänioikeuttasi ja äänestä!

Olen kokoomuksen ehdokkaana Salossa
Numerolla 194
Arjen kokemukset ratkaisevat!

Tiiviisti mukana työelämässä.

Kokoomuksen Naistenliiton vpj
Naisjärjestöjen Keskusliiton vpj
MPK v.2016

Kaupunginvaltuustossa 13 vuotta
Varsinais-Suomen maakuntavaltuutettu
Tarkastuslautakunnan vpj
Tekn. lautakunnan pj
Tasa-arvotoiminunnan pj
- aiemmin myös kokemusta kh:sta

Turvallisuus

Toimivat Terveyspalvelut lähellä kuntalaista. Salon sairaalan asema turvattava.

Lapsiperheiden ja nuorten hyvinvointi

Ei veronkorotuksia. Kaupungin toimintaa tehostettava. Byrokratiaa vähennettävä. Sähköisiä palveluja lisättävä. Kiinteistöveroa pyrittävä alentamaan asuinkiinteistöissä. Yritysten toimintaedellytysten turvaaminen on hyvinvointimme perusta.

Ikääntyneiden inhimillinen asuminen ja kotipalvelu resurssit turvattava. Omaishoitajien asema.

Kuntavaalit 2017 Ehdokas esh Elina Suonio-Peltosalo

-------------------------------------------------------------------

Naisten asema työelämässä paranee
1.4.2017

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikman iloitsee naisten työmarkkina-aseman paranemisesta, kun hallitus toteuttaa perhevapaista aiheutuvien kustannusten tasauksen 2500 euron kertakorvauksella. Kertakorvausta ryhdytään maksamaan tästä päivästä (1.4.) alkaen. Korvaus maksetaan työnantajalle naispuolisen työntekijän perhevapaista.

"Äitien työnantajille vanhemmuudesta koituvat kustannukset ovat yhteiskunnan ylläpitämä este naisten tasa-arvoisille työuramahdollisuuksille ja urakehitykselle. Kertakorvaus on merkittävä askel oikeaan suuntaan", Vikman sanoo.

Vikmanin mukaan päätös purkaa rakenteellisia esteitä naisten tasa-arvoisten työuramahdollisuuksien tieltä.

"Vanhemmuuden kustannusten tasaaminen parantaa naisten uramahdollisuuksia ja työmarkkina-asemaa sekä luo aitoa mahdollisuuksien tasa-arvoa työmarkkinoille. Suomella ei ole varaa jättää yhä koulutetumpien naistemme potentiaalia käyttämättä, Vikman toteaa.

Vikman muistuttaa, että vanhemmuuden kustannusten epätasainen jakautuminen on heikentänyt naisten ura- ja palkkakehitystä ja mahdollisuuksia työllistyä vakituiseen työsuhteeseen. Se näkyy myös naisten miehiä pienempinä eläkkeinä.

"Työnantajalle on ollut taloudellisesti suurempi riski palkata nuori nainen kuin mies. Perhevapaista aiheutuvien kulujen tasauksen ansiosta naisten asema työelämässä vahvistuu. On kaikkien etu, että jatkossa työnantaja voi palkata pätevimmän ja osaavimman hakijan sukupuolesta riippumatta", Vikman sanoo.

Vanhemmuuden kustannukset ovat kasautuneet erityisesti naisvaltaisille aloille, ja heikentänyt niiden palkanmaksukykyä.

"Vanhemmuuden kustannusten tasaaminen luo edellytyksiä uudelle kasvulle ja helpottaa työntekijöiden palkkaamista pienissä ja keskisuurissa yrityksissä", sanoo Vikman.


Vikmanin mukaan hallitus otti ison askeleen kohti sitä, että naiset ja miehet saadaan samalle viivalle työuramahdollisuuksissa. Hänen mukaansa lisää tekoja kuitenkin tarvitaan.

"Seuraavaksi on uudistettava koko perhevapaajärjestelmä. Asian tärkeydestä kertoo se, että uudistuksen tarve on tunnustettu yhteiskunnassa laajasti. Tekoja siis tarvitaan. Luonteva paikka on huhtikuun kehysriihi ja hallituskauden puolivälitarkastelu. Puoliväliriihessä on päätettävä perhevapaauudistuksesta, joka helpottaisi perheiden arkea", Vikman sanoo.


Kommentit