7.10.2017 
lauantai, lokakuu 7, 2017, 07:03
Arvoisa kokoomusnainen,
Kokoomusnaisten toiminta tehdään yhdessä. Tärkein työ tehdään paikallistasolla ja paikallisyhdistyksissä, joissa on jälleen riittänyt menoa ja meininkiä! Kiitos aktiivisesta toiminnastanne, joka on Kokoomuksen Naisten Liiton sielu ja sydän!

Myös liittohallituksemme on tehnyt ahkerasti työtä yhdessä. Tälle kaudelle olimme asettaneet kaksi kovaa tavoitetta, jotka olemme myös jo onnistuneet toteuttamaan erinomaisesti. Ensinnäkin jäsenkehityksemme kääntäminen kasvuun. Toiseksi ohjelmatyön vahvistaminen sekä tavoitteidemme toteuttaminen ja vaikuttaminen suomalaisessa yhteiskunnassa.

Jäsenkehitystä ei vain ole käännetty vaan liiton toiminnassa on nyt vetovoimaa. Tulevaisuuskoulutukseemme oli ennätysmäärä hakijoita. Lauantain seminaarissamme loppuivat tuolit kesken, ja osallistujia oli paikalla ympäri Suomen. Myös toivottu mentorointitoiminta pyöräytettiin käyntiin. Sama vetovoima ja aurinkoinen meininki on välittynyt minulle kiertäessäni paikallisissa tapahtumistamme ympäri Suomen.

Poliittiset tavoitteemme ovat edenneet eduskunnassa viimeisen vuoden aikana vauhdilla ahkeran vaikuttamisen ja hyvän yhteistyön tuloksena. Puheenjohtaja Petteri Orpon pyynnöstä valmistelimme Kokoomukselle Perheet ja työelämä -asiakirjan, jonka tavoitteet ovat sitkeällä työllämme ottaneet todella tuulta alleen. Maailma ei tule valmiiksi vaan työ jatkuu.

Perheiden ja työelämän mahdollisuuksien tasa-arvon lisäksi painotamme syksyn aikana valtakunnan politiikassa erityisesti:
- taloutta ja työllisyyden parantamista,
- sivistystä ja koulutusta sekä
- arjen turvallisuutta.

Omalla toiminnallamme tuomme esiin, että naiset eivät keskity vain joihinkin "naisten sektoreiksi" miellettyihin politiikan aloihin vaan olemme vahvoja aivan kaikilla aloilla. Myös taloudessa ja turvallisuudessa tai vaikkapa liikennepolitiikassa. Se ei tietenkään vähennä yhtään esimerkiksi soten merkitystä.

Pidän tärkeänä kentän kuuntelemista ja yhdessä tekemistä. Kokoomusnaiset tarjoaa vaikuttamisen mahdollisuuksia, ja jokainen jäsenemme pääsee parhaillaan osallistumaan liiton uuden tavoiteohjelman valmisteluun. Tavoiteohjelma tehdään yhdessä Kokoomusnaisten rautaisten osaajien taitoja hyödyntäen. Nyt on oikea aika osallistua ja vaikuttaa!

Kokoomusnaiset myös kannustaa naisia etenemään työuralla ja politiikassa sekä tukee naisia pyrkimään johtopaikoille. Siksi järjestimme jokaiselle tarkoitetun Naiset Huipulle -johtajuusseminaarin. Tapahtuma oli menestys ja seuraavaksi tuomme saman konseptin eri piireihin.

Kokoomusnaisten huippujoukkue on vertaansa vailla oleva toistensa kannustaja, tukija ja kouluttaja. Kokoomusnaisten toiminnassa on nyt hyvä vire päällä ja kaikki mittarit näyttävät toimintamme olevan nosteessa.

Eihän liitto vielä ole valmiiksi tullut, kuten ei maailmakaan. Huimasti olemme kuitenkin menneet eteenpäin ja suuntamme on oikea ja vahvasti nousujohteinen! Tästä on hyvä ja innostavaa jatkaa yhdessä, ja siksi toivon tuellanne saavani jatkaa työtäni puheenjohtajana.

Ensi vuonna on painotettava järjestökoneemme virittämistä, koska tulossa on monet valtakunnalliset vaalit. Lisäksi viestintäämme on edelleen vahvistettava liiton näkyvyyden kasvattamiseksi entisestään. Joukkueemme osaajia kannattaa tuoda esiin ja kannustaa aktiivisuuteen laajalla rintamalla, jotta viestimme tavoittaa yhä laajempia joukkoja.

Päätavoitteenamme on tietenkin edelleen vahva ja asiantunteva vaikuttaminen eduskunnassa, kunnanvaltuustoissa ja muilla päätöksenteon areenoilla.

Kokoomusnaisten pitää olla Suomen vaikuttavin ja uskottavin puoluepoliittinen naisjärjestö. Anna palautetta, osallistu ja vaikuta. Yhdessä teemme Kokoomusnaisista vieläkin vahvemman. Pidetään yhteyttä!

Syksyisin terveisin

Sofia Vikman

Kokoomusnaisten puheenjohtaja
kansanedustaja
040 568 3777
sofia.vikman@eduskunta.fi

Twitter: https://twitter.com/SofiaVikman
Facebook: https://www.facebook.com/vikman.sofia

***
ohjelma leikattu jasenviesti
Osallistu ja vaikuta ‚Äď tavoiteohjelma tehd√§√§n yhdess√§!
Kokoomusnaisten uusi tavoiteohjelma hyväksytään marraskuun edustajakokouksessa Oulussa. Ohjelman valmistelu on nyt käynnissä. Tavoiteohjelma on tärkeä kokonaisuus, johon kirjataan Kokoomusnaisten kahden seuraavan vuoden tavoitteet ja poliittinen linja.

Jokaisella jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa ohjelman sisältöön ja Kokoomusnaisten tavoitteisiin. Piirikiertueella jäsenet tuovat jo ohjelmaluonnoksen valmisteluun uusia avauksia ja ajatuksiaan. Kiertue on parhaillaan käynnissä. Lisätietoa oman alueesi tilaisuudesta saat piirisi tiedotuskanavista ja järjestösihteeriltäsi.

Voit myös lähettää evästyksiä uuden tavoiteohjelman valmisteluun pääsihteeri Jutta Wirénille (jutta.wiren@kokoomusnaiset.fi).

***
Kokoomusnaiset kouluttaa
Kokoomusnaisten huippujoukkue on vertaansa vailla oleva toistensa kannustaja, tukija ja kouluttaja.

‚Ė™ Kokoomusnaisten tulevaisuuskoulutus on t√§ydess√§ vauhdissa! Alkuvuonna k√§ynnistettyyn koulutusohjelmaamme oli enn√§tysm√§√§r√§ hakijoita! Tulevaisuuskoulutettavat kokoontuivat syyskuussa kuntapolitiikkaan perehtymisen merkeiss√§. Seuraavaksi ryhm√§ kokoontuu ty√∂el√§m√§teemojen parissa. Koulutusohjelma on kaksivuotinen.
‚Ė™ Uusi mentorointiohjelmamme on parhaillaan k√§ynniss√§ ja mentorointiparit ovat aloittaneet tapaamiset. Mentorointiohjelma j√§rjestet√§√§n yhteisty√∂ss√§ Kokoomuksen kanssa. Mentoreina toimii Kokoomuksen kansanedustajia.
***
Kokoomusnaisten blogeja
Poimintoja osaavien naistemme syksyn blogikirjoituksista:

‚Ė™ Kokoomusnaisten Pakka: Sivistys on kansakunnan mitta
‚Ė™ Kokoomusnaisten Orlando: Ty√∂aikalaki on uudistettava
‚Ė™ Kokoomusnaisten Virto-V√§is√§nen: Nyt on aika nostaa naisen euro p√∂yd√§lle
‚Ė™ Kokoomusnaisten Lummi: Ruotsin kieli on Suomelle t√§rke√§
Kokoomusnaisten nettisivuilta löytyy liiton kannanottoja, puheenjohtajan blogi ja lisää liittohallituksen jäsenten blogeja.

Siirry internet-sivullemme
***
Naiset huipulle -johtajuusseminaari keräsi ennätysyleisön
Kokoomusnaiset kannustaa naisia johtotehtäviin ja etenemään työurallaan. Teemme työtä rohkaistaksemme ja auttaaksemme naisia oman alansa huipulle sekä nostamme esiin naisjohtajia.

Lauantaina 30.9. j√§rjest√§m√§mme Naiset huipulle ‚Äďjohtajuusseminaari ker√§si enn√§tyssuuren yleis√∂rynt√§yksen, ja tilaisuuteen saavuttiin ymp√§ri Suomen! Ennen aloittamista jouduimme haalimaan kaikki kiinteist√∂st√§ liikenev√§t ylim√§√§r√§iset tuolit kokoon, jotta kaikki yleis√∂ mahtui saliin. Seminaari sai runsaasti kiitosta ja her√§tti paljon positiivista keskustelua my√∂s sosiaalisessa mediassa.

Mikäli et päässyt seuraamaan tilaisuutta paikan päälle, voit katsoa videotallenteita puhujien esityksistä Facebook-sivultamme. Seuraavaksi tuomme tämän menestykseksi osoittautuneen tapahtumakonseptin piireihimme. Ideana on järjestää tilaisuuksia, joista jokainen voi saada eväitä kehittyä työssään.

Siirry Facebook-sivulle
***
Edustajakokous 18.-19.11.
Kokoomusnaisten sääntömääräisen edustajakokouksen ilmoittautuminen on auki. Kokous järjestetään Oulussa 18.-19.11.2017 klo 12.00 alkaen.
Kokouspaikkanamme toimii Sokos Hotel Arina (Pakkahuoneenkatu 16).
Kokouksessa käsitellään liiton sääntömääräiset asiat. Kokoukseen osallistujan materiaalimaksu on 45 euroa. Majoitus varataan ja maksetaan majoituspaikkaan itse tai lähettävän yhdistyksen toimesta.

Lauantai-iltana vietet√§√§n Pohjois-Pohjanmaan Kokoomusnaisten j√§rjest√§m√§√§ perinteist√§ iltajuhlaa. Illalliskortti maksaa 75‚ā¨. Iltajuhlan lis√§tiedot t√§√§lt√§. J√§rjest√§v√§ piiri organisoi vapaamuotoista ohjelmaa my√∂s perjantai-illalle.

Ilmoittaudu osallistujaksi edustajakokoukseen keskiviikkoon 18.10.
mennessä täyttämällä ilmoittautumislomake liiton nettisivuilla.

Ilmoittaudu edustajakokoukseen
***
Jasenkirjekuva
Osallistu arvontaan ja voita kirjapalkinto
Kokoomusnaiset vaikuttaa mahdollisuuksien tasa-arvon puolesta sekä rohkaisee, tukee ja auttaa naisia saavuttamaan unelmiaan ja tähtäämään korkealle. Naiset huipulle -seminaarimme herättämän valtavan kiinnostuksen johdosta käynnistimme Facebookissa kilpailun, jossa kilpailuun osallistujat esittävät toiveitaan Kokoomusnaisten tuleviksi tapahtumiksi.

Osallistujien kesken arvomme Anna Perhon Superarkea ‚Äďkirjapalkintoja! Kilpailuun voi osallistua tiistaihin 10.10. asti.Kommentit