20.11.2018 
tiistai, marraskuu 20, 2018, 15:16
Minulle vuosien saatossa rakkaaksi muodostunut Naisjärjestöjen Keskusliitto, niin tärkeää yhteistyötä on tehty vuosia tässä jalossa foorumissa
Eva Biaudet jatkaa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajana


Kansanedustaja Eva Biaudet (esittäjinä Svenska Kvinnoförbundet rf ja Finlands svenska Marthaförbund rf) on valittu jatkokaudelle Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaksi vuosille 2019-2021.

Valinta tapahtui Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokouksessa 19. marraskuuta 2018 Aalto-yliopistolla Espoossa. Naisjärjestöjen Keskusliitto yhdistää 59 järjestöä ja niiden 400 000 jäsentä naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistämiseksi.

‚ÄĚOn ollut kunnia puheenjohtaa Naisj√§rjest√∂jen Keskusliitoa ja olen kiitollinen mahdollisuudesta jatkaa t√§ss√§ t√§rke√§ss√§ teht√§v√§ss√§. Eduskunta- ja europarlamenttivaalien l√§hestyess√§ on eritt√§in keskeist√§, ett√§ moninaiset naiset korottavat yhdess√§ √§√§nens√§ ja vaativat kunnianhimoisia toimia tasa-arvoisemman yhteiskunnan rakentamiseksi. On vain oikeudenmukaista, ett√§ puolet ministeripaikoista saadaan naisille ‚ÄĚ, Biaudet kommentoi.

Biaudet‚Äôlle ei noussut kokouksessa vastaehdokkaita ja valinta oli yksimielinen. H√§n on toiminut Naisj√§rjest√∂jen Keskusliiton pidettyn√§ puheenjohtajana jo edelt√§v√§n kolmivuotiskauden 2016-2018. Vuosikokouksessa valittiin uuden puheenjohtajan lis√§ksi nelj√§ uutta hallituksen j√§sent√§ erovuoroisten tilalle: Larisa Arminen , Kokoomuksen Naisten Liitto ry, Annica Moore , Mothers in Business ry, Marja Pihnala , Rusetti ‚Äď Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys ry ja Tuula Pohjola , Soroptimist International Finland ry. Vuosikokous hyv√§ksyi my√∂s liiton hallitusohjelmatavoitteet Naiset vapaiksi - Tasa-arvo vaatii tekoja vuosille 2019-2022.

Lisätietoja:
Naisj√§rjest√∂jen Keskusliitto ‚Äď Kvinnoorganisationernas Centralf√∂rbund ry

pääsihteeri Terhi Heinilä puh. 040 530 5544 terhi.heinila@naisjarjestot.fi
järjestösihteeri Anniina Vainio puh. 050 388 8868 anniina.vainio@naisjarjestot.fi


Naisj√§rjest√∂jen Keskusliitto ‚Äď
Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

‚ÄĘ www.naisjarjestot.fi ‚ÄĘ www.tasaarvoteot.fi
‚ÄĘ #naisj√§rjest√∂t #tasaarvoteot

Kommentit