6.9.2012 
keskiviikko, syyskuu 5, 2012, 23:24
Kuntalehden linkki Salon kaupunginjohtajan Antti Rantakokon haastattelusta haastan talouden syksyssä:
http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=136643

-----------------------------------------------------------

TASE-hanke Kuntamarkkinoilla

Viime vuonna olimme puhumassa kuntamarkkinoilla hallintojohtaja Irma Niemisen kanssa Tasa-arvon pilottihankkeesta Salossa. Tänä vuonna Turku esittäytyy. Tsekkaa linkistä miten siellä asiat ovat edenneet ja miten muutenkin meidän pilottihankkeemme voi. Itse olen iloinen saavuttamistamme asioista Salossa.

http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapa ... fault.aspx


Meidän päättäjien on pystyttävä tekemään yhteiskunnallisesti sosiaalisesti kestäviä, oikeudenmukaisia ja tasa-arvoisia, kantavia päätöksiä. Helena Hiila-OBrien jakoi tärkeää tietoa.
----------------------------------------------------------------
Tietoa ajankohtaisesta vanhuspalvelulaista
Vanhuspalvelulaki on Kokoomuksen viime vaalikaudella aloittama hanke. Puolustimme hallitusneuvotteluissa vanhuspalvelulakia ja saimme lain edellyttämän rahoituksen osaksi pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen ohjelmaa. Hienoa, että budjettiriihessä saatiin päätöksiä vanhuspalvelulaista.
Nyt vanhuspalvelulaki on tasapainoinen kokonaisuus, jossa vahvistetaan vanhusväestön oikeutta saada palveluja niitä tarvitessaan. Laki huomioi kokonaisvaltaisesti vanhuspalveluiden koko kirjon, niin laitoshoidon kuin kotihoidonkin
Vanhuspalvelulakiin ei tule mitoituksia. Hallituksen päätöksen mukaan vuoden 2015 alussa annetaan asetus, mutta se, mitä asetuksessa tullaan määrittelemään, on auki. Asetukseen tulee mitoitus vain, mikäli kunnissa ei ole saavutettu nykyisten suositusten mukaisia mitoituksia. Tämä on vahva viesti kunnille vanhuspalveluiden toimivuuden kuntoon saattamiseksi. Mahdollisesta mitoituksen tasosta ja mallista sovitaan erikseen.
Mitoituksen sitominen aiemmassa lakiesityksessä esitetyllä tavalla ja tasolla 0,7, olisi betonoinut vanhusten hoidon kehittämisen ja sitonut resurssit pelkästään laitoshoitoon.
Kaikkia hoitomuotoja – kotihoitoa, omaishoitoa ja laitoshoitoa – on kehitettävä rinnakkain parhaan hoidon aikaansaamiseksi. Kokoomus haluaa, että kehittämisen painopiste on ennalta ehkäisevissä palveluissa ja kotipalveluissa, jotta ikäihmiset saisivat asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään ja tuntea olonsa mahdollisimman turvalliseksi.
Omaishoidon tukipalvelut saavat lisää rahaa 10 miljoonaa euroa. Tämä määräraha ei kohdistu ainoastaan ikäihmisiin, vaan kaikille omaishoidon piirissä oleville tai heidän omaishoitajilleen. Omaishoidon tukipalveluiden vahvistaminen oli mukana Kokoomuksen tavoitteissa.
***
Hyvinvointipolitiikka – kolumni:
Kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Anne-Mari Virolainen: Terveydenhuolto on ihmisiä varten
”Terveydenhuollon uudistamisessa on viisasta keskittyä rakenteiden ja hallinnon sijaan ihmisiin ja heidän vaikutusmahdollisuuksiensa lisäämiseen. Uudistusta tehtäessä on hyvä arvioida myös muiden Suomen kaltaisten maiden pääosin verovaroilla rahoitettujen terveydenhuoltojärjestelmien viimeaikaisia muutoksia. On syytä pohtia, mitä voimme oppia muilta ja mitä virheitä tahdomme Suomessa välttää.”
Kolumni on julkaistu Kauppalehden blogissa
Linkki Kolumniin:
http://sarisarkomaa.blogit.kauppalehti.fi/blog/27625
( 1082 views )   |  permalink   |  

5.8.2012 
keskiviikko, syyskuu 5, 2012, 13:14
Ammattiopiston vanhempainillassa oivalsin, että siellä on panostettu monen tärkeään asiaan. Jäi hyvä mieli.

Tänään olisi ollut tarjolla Harkimon valmennusta Helsingissä. Minäpä valitsin kirjoittamisen ja reippaan metsälenkin. Kanttarellejä on valtavasti. En enää pysähdellyt niiden perään, vaan nautin reippaasta etenemisestä. Kun istuu ja pohtii tarvitsee vastapainoksi liikettä. Sitten taas ajatus kulkee.

Ken on ilmaisista herkuista kiinnostunut, saa varmasti oppaan sienisafarille.

Aurinko paistaa tänäänkin lämpimästi. Nautitaan siitä. Jaksetaan sitten niinä kiireisimpinäkin päivinä

Ihana leipuri toi meille pelaajille vadillisen kotipullaa. Ihana.
Mikä tuoksu. Söin kyllä yhden, en pystynyt vastustamaan.



Perniön pojat pelasivat hienon ottelun someron vierailijoita vastaan. Hyvä ottelu auringonpaisteessa. Olosuhteista sen verran, että Perniön kentällä ei ole penkkejä, eikä sähkövaloja. Tänne ei ole panostettu. Saloon, Halikkoon, Kiskoon on satsattu. Koska tänne? Ei taida tapahtua ihan pian. Tasapuolisuutta lisää päätöksentekoon tulevaisuudessa.
tenniksstä vielä sen verran, että ulkokentät ovat ilmaiset ja niissä on tilaa. Käyttäkää hyväksenne tämä mahdollisuus. Muista pelisäännöt yhteisissä paikoissa. Sisätilat sitten taas erikseen, niistä en nyt puhu mitään. Kesäkausi on lyhyt mutta ihana.
( 1089 views )   |  permalink   |  

4.8.2012 
tiistai, syyskuu 4, 2012, 07:56

Mitä parhain päivä alkamassa - toivon iloa päivääsi

- Me menetämme monia korvaamattoman arvokkaita hetkiä
hautomalla murheita, joita vuoden kuluttua emme enää edes muista. Elämä on liian lyhyt hukattavaksi pikkusieluisuuteen
-

Eilen ennen valtuustoa oli erittäin mielekäs tapaaminen Salon Karinassa. Helsinintie 52, Salo
Tsekkaa www.sspo.net

Paikalliset syöpäasioiden kanssa toimijat kokoontuivat yhteenkutsuttuina pohtimaan miten parhaiten autamme syöpään sairastuneita, sairauden kanssa taivaltavia ja omaisia vaikeissa kysymyksissä. Tarjolla on vertaistukea, keskusteluryhmää, erinomaisia asiantuntijaluentoja. Tieto auttaa ymmärtämään. Paikallisosastolta saat tietoa jäsenyydestä, sopeuumisvalmennuksesta. Mukana olivat myös sosiaalityöntekijät terveyskeskuksesta ja sairaalasta. Kun sairaus yllättää, talous notkahta. Kysymyksiin löytyy vastauksia.

Yksin ei tarvitse jäädä miettimään.

Yhteys kanssaihmisiin on maailmanajassamme tärkeä. Ongelat ääneen sanottuina saavat mittasuhteet joihin päästään kiinni. Rohkeasti puhumaan ja kaveria hihasta kiinni.

Luottamus on äärimmäisen tärkeää ja toinen toisensa kunnioitus.
( 1053 views )   |  permalink   |  

3.9.2012 
maanantai, syyskuu 3, 2012, 09:37
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille

Luottamustoimiin ollaan taas hakeutumassa kuntavaaleissa. Aamuinen Salon Seudun Sanomien juttu hulvattomista poissaoloista ihmetyttää. Jos johonkin mukaan lähdetään, tehdään työtä täysillä, haetaan jatkuvasti tuoretta pääomaa. Tietoa tarvitaan sillä alati muuttuvat kuviot vaativat paneutumista. Oma osallistumisprosenttini on erinomainen. Pidän itseäni sitoutuneena. Kiinnostus lisää innostusta. Vaikeinakin aikoina.

Alijäämää vain tuppaa karttumaan nyt kiivaaseen tahtiin. Ja se on saatava hallintaan. Ei ole aikaa ihmetellä. Verojen korotus on yksi vaihtoehto. Niitä joudutaan kuitenkin nostamaan, halusimme tai emme. Vaikka se syökin ostovoimaa ja hillitsee kulutusta. Kyllä Honkasen Raimon talousajattelussa on perää. Sitä ei voi kiistää. Mutta paljon on tehtävää. Tärkeintä on edetä viisaasti ja hillitä poliittisia intressejä. Meillä on vastuu kuntalaisista ja palveluista. Tuleville sukupolville en halua velkaa kerätä.
( 1011 views )   |  permalink   |  

2.9.2012 
sunnuntai, syyskuu 2, 2012, 23:10
Tärkeintä ei ole tehdä asioita oikein, vaan oikeita asioita.

Kiitos ajatuksistasi kanssakulkija

( 957 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | Seuraava> >>