7.1.2010 
torstai, tammikuu 7, 2010, 10:36
Talven upeutta.

Harrin monot mahtuvat ja sopivat kun villasukalla täyttää. Ja suksaamaan.
( 945 views )   |  permalink   |  

6.1.2010 Harrin-päivä 
keskiviikko, tammikuu 6, 2010, 21:01
Terveiset Iidan ja Matiaksen synttäreiltä. Onnittelut 9-vuotta! Aika kuluu nopeasti ja lapset ovat pieniä vain hetken.

Yötyöunien jälkeen katsoin elokuvaa Elämää rakentamassa. Elokuvassa vakavasti sairastunut päänäyttelijä rakentaa koko elämänsä uudelleen muutamasa kuukausesa. Kevin Kline ja Kristin Scott Thomas päärooleissa, miten rajulla tavalla meitä elokuvan keinoin puhuteltiin. Loistavaa. Todellisia vaikuttimia. Olen nähnyt elokuvan aiemmin, nyt syvemmin. Kiitos viikon tarpeellisesta viestistä meille kaikille. Rakkaudella.


Olen seurannut Lancasterin koulun poikien kuorovalmennusta mielenkiinnolla. Kaikki pojat kuoroon ohjelmassa. kuorojohtaja Gareth Malonen suuri päivä koittaa. Kuukauden ankaran uurastuksen jälkeen poikakoulun kuoro on valmis esiintymään Royal Albert Hallissa. Miten pojat sen kokovat yhteisenä onnistumisena. Miten vanhemmat reagoivat. "Elämän paras kokemus." En tiedä miten sen sanoisin, mutta Hoiturit kuorossa mukana taivaltaneena sain paljon!!! Terveiset Riitta Heleniukselle ja Hoitureille!
Uskon tänän harrastuksen voimaan ja kannustan kuoroon liittymiseen. Niin poikia kuin muitakin ihmisiä. Hyvää fiilistä. Suosittelen. Asioiden joita tekee, pitää tuntua ja vaikuttaa. Muuten asia on turha. Näin on.

Kaikkea hyvää jokaiselle kanssaihmiselle tähän hetkeen.
( 1006 views )   |  permalink   |  

5.1.2010 
tiistai, tammikuu 5, 2010, 12:08
Mittarilukema 12 astetta pakkasta ulkona. Mutta tuntuu paljon kylmemmältä. Keli on kuin postikortti. Hyvää ulkoilupäivää kaikille.


KAUPUNGINTALOTYÖRYHMÄ

Aika 4.1.2010 klo 13 - 15
Paikka Tehdaskatu 1, vanha kaupunginhallituksen kokoushuone
Läsnä hallintojohtaja Irma Nieminen (pj), teknisen toimen toimialajohtaja Mika Mannervesi (siht.), tilapalvelujohtaja Harri Elomaa, kaupunginhallituksen nimeämät työryhmän jäsenet Wilhelmiina Kallio, Ulla Huittinen, Juhani Nummentalo ja Jukka Roos
Asiantuntijat: pääsuunnittelija Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy: Hannu Jaakkola, Kai Rajakaltio

Poissa Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko, kaupunginhallituksen nimeämät työryhmän jäsenet Jorma Elovaara, kaupunkisuunnittelujohtaja Jarmo Heimo


Kokouksen tausta ja tavoite

Kaupunginhallitus nimesi 12.10.2009 § 705 työryhmän, jonka tehtävänä on välittää tietoa kaupungintalohankkeen etenemisestä luottamushenkilöille. Tämän kokouksen tavoitteena on tiedottaa työryhmän jäsenille kaupungintalohankkeen nykytilanteesta ja etenemisestä.

Asialista

1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen
Kaupunginjohtaja Rantakokon poissaollessa puheenjohtajana toimi Irma Nieminen. Ryhmän sihteerinä toimii Mika Mannervesi.

2. Läsnäolijoiden toteaminen
Puheenjohtaja totesi läsnäolijat.

3. Selostus kaupungintalon suunnittelusta ja suunnitelmien sisällöstä
Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy:n edustajat Hannu Jaakkola ja Kai Rajakaltio esittelivät kaupungintalon suunnitelmia. Osallistujille jaettiin yksi sarja suunnitelmatulosteita.

4. Hankkeen nykytilanne
Mannervesi ja Elomaa selostivat hankkeen nykytilannetta.

Rakennuslupa hankkeelle on myönnetty 17.12.2009.

Kaupungintalon rakentamisurakoitten tarjouspyynnöstä on jo julkaistu hankintailmoitus Hilmassa www.hankintailmoitukset.fi sekä Salon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa www.salo.fi.

Kaupungintalon rakentamiseen kuuluvat seuraavat urakat:

- rakennusteknisten töiden urakka (pääurakka)
- sähköteknisten töiden urakka
- LV-teknisten töiden urakka
- IV-teknisten töiden urakka
- rakennusautomaatiotöiden urakka
- jäähdytyslaitetöiden urakka
Urakoitsija voi jättää tarjouksen yhdestä tai useammasta urakasta.

Tarjouspyyntöasiakirjoja on tähän mennessä pyydetty yhteensä 51 kpl.

Kaupunki järjestää avoimen yleisinfon yrittäjille kaupungintalohankkeesta maanantaina 11.1.2010 klo 15 alkaen Salon lukion isossa auditoriossa (Kaherinkatu 2).Infotilaisuudessa on tarkoitus kuvata yleisesti, miten kaupungintalohanke etenee ja mitä hankittavia kokonaisuuksia tullaan jatkossa kilpailuttamaan. Tilaisuudessa on paikalla mm. kaupungin teknisen toimen ja hankintatoimen edustajia.

Tarjousten viimeinen jättöpäivä on 29.1.2010. Tekninen lautakunta päättää urakoitsijoiden valinnasta 9.2.2010.Rakentaminen voi alkaa maaliskuun puolivälissä olemassa olevien rakennusten purkamisella. Tarjoukset on pyydetty niin, että urakat olisivat valmiit 31.8.2011.

Kalustehankintatyöryhmä valmistelee irtokalusteiden hankintaa. Rakennusurakkaan kuuluvat kiinteät hyllyt, varastohyllyt, arkistohyllyt, naulakot ja lokerikot. Kalustehankintaan kuuluvat kaikki irtokalusteet eli työpöydät ja –tuolit, mahdolliset hyllyt työhuoneeseen, sermit sekä neuvottelu- ja yhteisten tilojen kalusteet. Ensimmäinen päätettävä tehtävä on nykyisen kaluston inventointi ja sen sijoittaminen.

5. Muut esille tulevat asiat

Keskusteltiin ryhmän kokoontumistiheydestä ja ajasta. Sovittiin, että ryhmä kutsutaan koolle tarpeen mukaan, kun jokin iso kokonaisuus on valmistumassa esittelyvalmiiksi niin, että asiasta tiedotetaan ryhmälle ennen kuin tieto asiasta lähtee laajempaan jakeluun.
Sovittiin alustavasti, että kokousaika olisi maanantaipäivänä klo 14, jolloin on n. 1,5 tuntia aikaa ennen ryhmäkokouksia.

6. Seuraava kokous

Sovittiin, että seuraavaan kokoukseen kutsutaan sisustussuunnittelija esittelemään kalustesuunnitelmia. Kokous kutsutaan erikseen koolle, kun urakoitsijat on valittu eli todennäköisesti maaliskuussa.

7. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen

( 1087 views )   |  permalink   |  

4.1.2010 
maanantai, tammikuu 4, 2010, 20:58
Sain tänään tehdä syöpäpolilla töitä tulevan onkologin Kaisa Lehtiön kanssa. Luonnikkaasti meni vaikka päivä oli todella täyteen buukattu. Kiitos Kaisalle.

Kaupunginhallituksessa käsiteltiin mm.Salon kaupungin
Energiatehokkuussopimuksen tavoite


Kaupungin allekirjoittaman energiatehokkuussopimuksen tavoitteena on yhdeksän prosentin
energiansäästö vuosina 2008 - 2016. Kaupungin energiansäästön kokonaistavoite on kiinteä
3,65 GWh:n energiamäärä, joka pyritään saavuttamaan vuoden 2016 loppuun mennessä.
Huomioitava kuitenkin on, että säästötavoite on laskettu vain entisen Salon kaupungin energiankäytön
perusteella, eikä siinä ole huomioitu vuoden 2009 alussa toteutuneita kuntaliitoksia. Ongelmana
tässä vaiheessa on mm. se, että tarkkoja ja luotettavia tilastoja kiinteistöjen määrästä ja
kulutustiedoista ei ole saatavilla vertailuvuodelta 2005.
Koko kaupunkia koskeva säästötavoite määritellään sen jälkeen kun kaikista kiinteistöistä on saatu
riittävästi luotettavaa kulutustietoa. Tavoitteena on saada kiinteistöjen kokonaiskulutus selvitettyä
vuoden 2010 aikana.
Energiansäästöllä tarkoitetaan säästötoimilla saavutettua ja energiayksiköissä ilmaistua vaikutusta.
Energiansäästöksi luetaan lisäksi myös ns. laskennallista säästöä, jolla tarkoitetaan sen tulevan
kulutuksen estämistä tai alentamista, joka muutoin aiheutuisi ilman toimenpiteitä. Tavoitteen
laskennassa käytettyjä tilastotietoja ei korjata rakenteellisten, ilmastollisten tai muun tekijän vaikutusten
osalta.
Salon kaupunki on energiatehokkuussopimuksen myötä sitoutunut toimimaan esimerkillisesti
energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden käytön edistämisessä sekä levittämään aktiivisesti
tietoa tällaisesta toiminnasta ja sen tuloksista. Esimerkillisellä toiminnallaan kaupunki voi
osaltaan vaikuttaa myös Suomen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen.

Tiedote Eläinsuojelun tila Salossa:

-Salossa ei ole omaa eläinsuojeluvalvojaa.
-Perniössä Leena Aho, ei tule Saloon, kuin satunnaisesti
-Turussa Heidi Leyser, ei ehdi Saloon.
-Muutama henkilö tekee kentällä vapaaehtoistyötä, mutta aina ei saada ketään paikalle. Olemme kuitenkin pääasiassa töissä olevia perheellisiä ihmisiä.
-Eläinlääkäri, poliisi ja terveystarkastajat lain mukaan velvollisia toimimaan el.suoj. tapauksissa virkansa puolesta. Eläinlääkärit ovat kunnalla töissä, joten heidän velvollisuushan on käydä tarkastamassa ilmoitetut tapaukset. Puheluita ei aina voi siirtää yhdistykselle, koska ei ole valvojaa.
-Marja-Leena Virtasella on kaupungin puhelin, joka toimii hyvin esim. neuvonannossa. Jos apua tarvitaan jossain, ei aina ole vapaaehtoista lähtemään paikalle.
-Onko oikein tarjota kaupunkilaisille numeroa mihin soittaa saamatta kuitenkaan apua?
-Salon seudun eläinsuojeluyhdistys ry tekee työtä eläinten hyväksi. Me teemme kenttätyötä vapaaehtoisesti, minkä pystymme. Kaikista ei kuitenkaan siihen ole (esim. aika usein eläimen ”pelastaminen” on sama kuin lopettaminen ja monelle on vaikea viedä eläin lopetettavaksi eläinlääkäriin).
-Yhdistys kerää rahaa mm. eläinlääkärikuluihin (v. 2008 1746€, v. 2007 3114€), matkakustannuksiin (v. 2008 513€, v. 2007 166€) ja sijaiskotitoimintaan (v. 2008 861€, v. 2007 4176€). Kaikkia matkakustannuksia ei yhdistykseltä haeta, osa käynneistä tehdään myös omalla kustannuksella.
-Yhdistyksellä on tilat Asemakatu 2:ssa, joka menossa kohta kunnostukseen. Tietääkseni saadaan uusi tila viereisestä huoneistosta, mutta tietoa ei ole, kuinka iso paikka on ja kauanko saadaan siellä olla. Asiasta ei olla saatu informaatiota. Harri Elomaa kertoi sen verran, että viereiseen huoneistoon muutetaan ja että aikataulu on vielä auki. Wc ja juokseva vesi tiettävästi tilaan tulee.
-Jos Salossa ei olisi eläinsuojeluyhdistystä, kuka hoitaisi eläinsuojelukäynnit? Kaupunki tukeutuu tällä hetkellä liikaa meihin. Teemme eläinsuojelutyötä mielellämme, mutta emme aina pääse lähtemään. Yhdistyksen jäsenillä ei myöskään ole mitään valtuuksia tehdä mitään, voimme vain antaa neuvoa ja tarvittaessa soittaa paikalle eläinlääkärin ja mahdollisesti myös poliisin. Eläinsuojelutyöhän on kunnaneläinlääkäreiden vastuulla. Heillä, kuten myös poliisilla ja terveystarkastajilla on paljon työtä, joten Salon seutu tarvitsisikin oman eläinsuojeluvalvojan. Eihän mikään muukaan viranomaistaho toimi (pelkästään) vapaaehtoisten pohjalta.
-Eläinlääkärit kyllä tekevät käyntejä, mutta suurin osa tapauksista tulee yhdistykselle. Toivommekin kaupungilta otetta ja vastuuta eläinsuojelutyöstä, tätä tärkeää asiaa ei oteta huomioon asioista päätettäessä.
-Monelle eläin on ehkä vaan se eläin, millä ei ole mitään arvoa. Eläin saattaa olla kuitenkin tärkeä osa esim. dementiatyössä, vammautuneen kuntoutuksessa, avustajana (esim. näkövammaisten opaskoirat), mielenterveyskuntoutuksessa, kehitysvammatyössä, opetustyössä. Eläimillä on tärkeä osa yhteiskunnassamme ja niille pitää myös taata oikeus hyvään, virikkeelliseen ja tuskaattomaan elämään.
Näin kirjoittaa yhdistyksen tuore pj. Anu Ruoho
( 1068 views )   |  permalink   |  

3.1.2010 
sunnuntai, tammikuu 3, 2010, 21:28
Terveiset 4-vuotissynttäreiltä. Ihanasti sukua kasassa.
Lekittiin ja herkuteltiin, viihdyttiin ja nautittiin. Kiitos Anette.

Huomenna aamuun ja viikon haasteisiin, kh-kokousta illalla.

( 789 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | Seuraava> >>