Lauantaina 16.8.2008 
lauantai, elokuu 16, 2008, 19:48
Aamupäivällä luin alkuviikon Perniön hallituksen kokousasiat läpi. Myös tiistain järjestelytoimikunnan materiaalin luin. On hyvä antaa ajatuksille aikaa, ettei tutustuminen jää viimetippaan.

Päivällä kävimme ruokaostoksilla ja ilta kotona perheen parissa alkoi. Eilisillan kaunis näky järvellä tuli mieleen, kun kaksi isoa ja kaksi pientä joutsenta uiskenteli ilta-auringossa. Todella kaunista. Kameraa ei valitettavasti ollut mukana.

On hyvä kun on päämäärä jota kohti voi kulkea, mutta itse matka on loppujen lopuksi tärkein.

- Ursula K. LeGuin -

( 1001 views )   |  permalink   |  

Perjantaina 15.8.2008 
perjantai, elokuu 15, 2008, 16:43
Lopetin työntäyteisen yövuoron klo 7.15 sairaalassa. Katjan kanssa työt sujuivat hienosti, vaikka paljon oli sairaita ihmisiä. Jatkoin klo 8.15 alkaneesen kokoukseen. Kävimme Petrin esittelemiä palkka-asioita läpi. ja järjestäydyimme. Laaja työsarka odottaa palkkojen harmonisoimisesa.

Lyhyet päivätorkut. Nuoriso hajaantui joku töihin joku harrastuksiin. Isä päivystää ja minulla viikonloppuvapaa. Aika harvoin on koko perhe paikalla.


Järjestämme kirppiksen Laina makasiinilla 30.8.klo 11 alkaen. Tule myymään itsellesi tarpeettomia tavaroita eteenpäin.

Ota yhteyttä!

( 1056 views )   |  permalink   |  

Torstai 14.8.2008 
torstai, elokuu 14, 2008, 14:01
Ompa tuulinen päivä! Olen hoidellut juoksevia asioita puhelimitse ja paikan päällä. Maksanut laskuja. Ja hoidellut kotia. Kerännyt samalla voimia yövuoroon ja ajatuksia aamulla perjantaina Salossa pidettävään palkkatyöryhmän kokoukseen.


Pieneenkin vastoinkäymiseen
voi tuskastua ja sitä paisuttaa,
mutta ei se jaksa ahdistaa,
jos ottaa oikean asenteen.

- Edmund Vance Cooke -

( 1047 views )   |  permalink   |  

Keskiviikkona 13.8.2008 
keskiviikko, elokuu 13, 2008, 10:45
Sydämen sivistyksessä näen hyviä sanoja, oikeita tekoja, kauniita hetkiä, asioiden hoitamista. Oikeaa elämää. Jossa puututaan ongelmiin, niitä pelkäämättä ja kanssaihmisiä arvostaen. Sydämen sivistys ei ole yhteiskunnalliseen asemaan tai tutkintoon sidottu, vaan ihmisen sisäinen ominaisuus tai tapa elää maailmassa. Se ei kerskaile ulkonaisella, mutta se tietää oman arvonsa.



Palveluista:


Ihmisille pitää tarjota viivytyksettä hyvät terveyspalvelut asuipaikkaan katsomatta. Näin kesällä on poliklinikalla kuullut mm. että Kiskossa ei ole enää omalääkäriä. Perniön terveyskeskuksen palvelu on loma-aikana hoidettu Salossa. Iäkkäät kuntalaiset maaseudulla ovat heikommassa asemassa kuin taajamassa asuvat. Kulkeminen on vaikeaa ja lääkäriin meno tulee kynnyskysymykseksi.
Ikääntyvien peruspalvelut pitää saada kuntoon. Heille tulee turvata mahdollisuus elää tutussa asuinympäristössään mahdollisimman pitkään.

Vanhuspalveluissa erityissesti voidaan lisätä yksityistä palvelutarjontaa, yhdistyksillä ja säätiöillä on sijansa. Eläkkeelle vastikään jääneet kuntalaiset tarvitsevat palveluja aktiivisuuden ylläpitoon ja vapaa-ajan toimintaedellytyksiä lisäten. Myöhemmin tarvitaan sosiaalisuuteen kannustavia ja virikkeellisyyttä ylläpitäviä palveluja. Sotiemme veteraanit on hoidettava tarjoamalla heille riittävästi kuntoutus-, neuvonta- ja muita palveluita.
Omaishoitojärjestelmä on kehitettävä takaamaan esimerkiksi intervallihoidon avulla hoitajalle lepomahdollisuus.

Lasten hyvinvoinnin avainasioita ovat kodin rakkaus ja perheitten jaksaminen. Kaikille lapsiperheille on luotava mahdollisuudet hyvään arkeen helpottamalla työn ja perhe-elämän yhteensovittamista. Kuntalisällä kevennetään päivähoidon kustannuksia ja lisätään lasten kotihoitoa. Kunnallinen kotihoidon tuki tulee tarjota kaikille lapsiperheille. Päivähoito tulee räätälöidä perheen yksilöllisten tarpeiden mukaan, jolloin turvataan perheiden elämänlaatu.

Hyvin hoidettu nuorisotyö on virikkeitä antavaa ja tehokkainta ennalta ehkäisevää syrjäytymisen, päihteiden ja huumeiden vastaista työtä. varhaiskasvatuksen ja koulujen yhteistyöllä järjestetään lapsille turvallinen asuin-, leikki-, ja kouluympäristö sekä riittävät harrastusmahdollisuudet. Alkuopetuksessa oleville on järjestettävä iltapäivätoimintaa yhteistyössä yritysten ja yhteisöjen kanssa.
Nuorisotiloja tulee ylläpitää kaikissa taajamakeskuksissa.

Turvallisuus syntyy vastuusta toisia ihmisiä ja ympäristöä kohtaan.Lähiympäristön tulee välittää kriisissä olevista perheistä, syrjäytyneistä lähimmäisistä tai yksin elävistä vanhuksista.

Koulun ja koulumatkan tulee olla turvallinen ja koulureittien turvallisuutta tulee seurata jatkuvasti. Myös erityisryhmien turvallisuus ja hyvinvointi on tärkeää kehitettäessä koulutus-, hoito-, työpaikka- yms palveluita.
Terveydenhuollon henkilöstön määrä on mitoitettava oikein ja henkilöstön ammattitaidon ylläpitoa, kehittämistä sekä työssäjaksamista pitää tukea.

--- Sairaalan iltavuoroon jatkamaan-------
( 1019 views )   |  permalink   |  

Tiistaina 12.8.2008 
tiistai, elokuu 12, 2008, 11:39
Lukiokirjoja kierrättävä Jamera on jälleen antanut hyvää palvelua.
Useita kirjoja on ostettu kohtuuhinnalla. www.jamera.net

Vainion liikenne lakkautti bussikuljetuksen Tuohittu - Ylikulma reitillä. Koulujen alkaessa on takseilla organisoitumisongelmia aikatauluissa ja lapsimäärissä. Kuntaan oli tullut tiedote liikennöinnin loppumisesta, mutta tiedottamista kunnalta koteihin ei ole hoidettu. Lukiolaiset saavat koulumatkaan tukea. Moni lukiolainen kulkee skootterilla tai saa kyydin vanhemmilta tai naapureilta keväällä ja syksyllä. Ongelmaksi tulee talven kulkeminen. Silloin erityisesti liikkumisen tulee olla organisoitua.

Koulumatkaliikennöinti onkin hoidettava hyvin. Ylikuormia ei saa tehdä. Turvallisuus ja pitävät aikataulut antavatkin haastetta taksiautoilijoille. Asiat järjestyvät kun niistä puhutaan. Valitettavia konflikteja tulee jos asiat jäävät oman onnensa nojaan.
Mitenkä on turvavöiden laita? Koululaisten on hyvä itse huolehtia niiden käyttämisestä!

Ei riitä että puhuu, pitää osata myös kuunnella!

( 1053 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | Seuraava> >>