19.8.2012 
sunnuntai, elokuu 19, 2012, 07:45
Huomenta, mitä parahinta aamua kaikille.

Viikonloppuni kuluu sairaalan kiireisessä toimissa. Nautin hyvistä unista ja aamulenkistä. Ja taas jaksaa.

Hinku hoitotyöhön on kestänyt kohdallani pitkään.

Mietin, kuinka vaikeaa hoitajakoulutukseen oli aikanaan päästä ja nyt sama jatkuu. Moni hakeutuu alalle ja jättää leikin sikseen. Työ on todella vaativaa ja kiitesitä. Joka kolmas haluaa vaihtaa alaa nähtyää mitä se on. Sairaaloissa ja vanhainkodeissa vallitsee krooninen henkilökuntapula. Ja tulevaisuudessa vain paineet kasvavat. Hoitajat eläköityvät ja muu väestö ikääntyy reippaasti. Alan työvoiman tarve on tiedossa. Pieni aloituspaikkojen lisäys ei riitä. Hoitajia houkutellaan ulkomailta. Mutta olennaista olisi saada omat pysymään alalla. Miten alan ammattilaiset saadaan alalle takaisin! On erinomaista, että ala kiinnostaa nuoria. Opiskelemaan päässeet ja valmistuneet tunnollisia ja innokkaita. Valmistuvat ajoissa ja tekevät töitä jo koulutuksensa aikana. Miksi alan vetovoima romahtaa työelämässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan 30% hoitajista harkitsee alan vaihtoa. Tälle pitää tehdä jotain. Minusta ongelman ydin on työn organisointi. Työhyvinvointi ja työyhteisön ilmapiiri ratkaisee. Työn sisältöön vaikuttaminen, uudistaminen tekisi hyvää. Hoitotyössä työttömyys on alhainen. Selviytyminen rankassa arjessa on se juttu mikä karsii. Kutsumustyöstä puhutaan, kun ei haluta antaa arvoa palkalliselle palkitsemiselle. Tätä on syytä miettiä. Motivatioon pystytään vaikuttamaan.
( 1003 views )   |  permalink   |  

18.8.2012 
perjantai, elokuu 17, 2012, 21:03
HEI, nyt tulee jämäkkää asiaa!

Välähdyksiä Väestöliitosta - Uutiskirje

Miksi valtio säästää väärästä päästä?

Mitä minä itse voin tehdä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi, kysyi tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Hän haastoi kaikki muutkin pohtimaan käytännön keinoja ongelman ratkaisemiseksi 14.8. pidetyssä Nuorten syrjäytymisen ehkäisy- tilannekartoituksesta toimintaan -seminaarissa. Mediassa menestyjä samaistetaan julkisuuden henkilöön, huippu-urheilijaan, taiteilijaan tai vaikkapa it-miljonääriin. Mutta eikö vastuullinen perhe-elämä ja lasten kasvattaminen olekin sitä varsinaista menestystä, presidentti Niinistö kysyi edelleen. Hän toivoi, että käytännön toimenpiteitä tosiaan löytyy - ettei kymmenen vuoden kuluttua istuta samanlaisessa seminaarissa, saman tilanteen edessä. Numerot ovat samat, vain kasvot ovat vaihtuneet!

Käytännön toimenpiteitä todella tarvitaan: noin 10 00 lasta on otettu huostaan. Yksi lastensuojelusijoitus maksaa enemmän kuin sosiaalityöntekijän vuosipalkka. – Miksi siis edelleen säästetään väärästä päästä? kysyy Väestöliiton toimitusjohtaja Helena Hiila-O’Brien. – Hallituksen budjettineuvottelut viestivät perheiden kannalta huolestuttavia asioita: mm. lapsilisien indeksikorotukset jäädytetään samaan aikaan kun inflaatio on kiihtymässä. Lehtitietojen perusteella monet kunnat leikkaavat opetusmenoistaan. – Näin tehtiin myös 90-luvun laman aikana ja jäljet pelottavat, Hiila-O’Brien huomauttaa. Kotitalousvähennyksen leikkaukset vaikuttavat niin lapsiperhe- kuin vanhustalouksiinkin. Toivottavasti kuntien kotipalveluhenkilöstöä lisätään hallitusohjelman lupausten mukaisesti. Toivoa antaa nuorten yhteiskuntatakuu. Toivottavasti siihen löytyvät budjetista rahat.

Syrjäytymisprosessi alkaa jo lapsuudessa ja siirtyy usein sukupolvelta toiselle. Alkoholi näyttelee pääosaa useimmissa perheväkivaltatilanteissa, lasten kaltoinkohtelussa ja nuorten rikosprosesseissa. Viimeisen 40 vuoden aikana on alkoholinkäyttö nelinkertaistunut. Eikö asialle voi tehdä mitään?
– Toki voi, hinta ja saatavuus ratkaisevat, Helena Hiila-O’Brien on varma ja lisää: – Eikä hinnan korotus tai saatavuuden vaikeuttaminen maksa valtiolle mitään. Poliittista tahtoa ja uskallusta se kylläkin vaatii.

Väestöliiton Kodin viikon seminaari 25.9. -
Kuka lasta kasvattaa ja mitä varten?

Väestöliitto järjestää Kodin viikon seminaarin aiheesta Kuka kasvattaa lapsesi – ja mitä varten? Tilaisuudessa pohditaan, miten kasvatusvastuuta tulisi parhaiten jakaa lasten, vanhempien ja kansantalouden näkökulmista. Väestöliiton perhepoliittista joustomallia esitetään ja vertaillaan muihin Euroopan maiden ratkaisuihin. Varhaiskasvatuksen suunnasta ovat myös keskustelemassa Helsingin yliopiston Liisa Keltikangas-Järvinen, THL:n tutkimusprofessori Minna Salmi ja VATT:n johtaja Juhana Vartiainen.
Seminaari pidetään Helsingissä, Pääpostin auditoriossa 25.9. klo 13–16, osoite Mannerheiminaukio 1 C.
Seminaari on suunnattu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, erityisten lasten ja nuorten parissa työskenteleville, Väestöliiton yhteistyökumppaneille sekä päättäjille ja medialle. Ilmoittautumiset: ilmoittautuminen@vaestoliitto.fi.

Kondomipaketti latte-lasillisen hinnalla -
Väestöliitto taas mukana kondomikaupassa!

Väestöliitto on aloittanut uudestaan kondomien myynnin kuuden vuoden tauon jälkeen. Kondomeja on aluksi myynnissä Väestöliiton nettikaupassa. Kondomit ovat testattuja ja luotettavia, mutta silti markkinoiden huokeimpia. Näin niiden hankkimisen pitäisi olla mahdollista ja vaivatonta erityisesti nuorille, joille kondomien hinta on voinut tähän asti olla hankkimisen este. Netissä kondomien osto onnistuu ujoimmaltakin. Väestöliitto aloitti kondomien postimyynnin 1970-kuvulla. Vuonna 2006 Väestöliitto lopetti kondomien maahantuonnin ja markkinoinnin.

Nyt kondomikauppaan päätettiin ryhtyä uudelleen. – Väestöliitto tekee paljon seksuaalikasvatusta ja huomasimme, että tämä työ tarvitsee tuekseen myös kondomit. Väestöliiton kondomit ovat lähes puolta huokeampia kuin useimmat markkinoilla olevat muut kondomit. Tällä haluamme viestiä siitä, että ehkäisyn ei tarvitse olla kallista, vaan se on kaikkien ulottuvilla, toteaa Väestöliiton toimitusjohtaja Helena Hiila-O´Brien. Väestöliiton kondomeista saatava tuotto käytetään kokonaisuuden Suomessa tehtävään seksuaalikasvatustyöhön sekä Suomessa asuvien nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseen. Lue lisää. Väestöliiton nettikauppa.

Väestöliitto ja THL selvittävät maahanmuuttajataustaisten
nuorten terveys- ja hyvinvointieroja Suomessa

Väestöliitto tutkii yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa maahanmuuttajataustaisten nuorten hyvinvointia tutkimushankkeessa Etnokids. Hankkeen ensimmäinen seminaari järjestettiin toukokuussa Helsingissä. Seminaarissa käsiteltiin mm. Maamu-tutkimuksen tuloksia. Maamu-tutkimus on THL:n toteuttama tutkimus, jossa selvitetään työikäisten venäläisten, somalien ja kurdien terveyttä, hyvinvointia ja palveluiden käyttöä sekä elinoloja Suomessa. Osa osallistujista on Etnokidsissä tutkittavien nuorten vanhempia.

Tutkimuksen alustavat tulokset osoittavat, että vaikka jotkin maahanmuuttajien terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät yleiset haasteet koskevat kaikkia etnisiä ryhmiä, joillakin ryhmillä on erityisiä terveysongelmia. Tutkimuksesta saadaan tietoa muun muassa siitä, millaista kohdennettua terveystietoa eri etniset ryhmät tarvitsevat.
Tutustu seminaaripuhujien (Tiina Laatikainen, THL; Minna Säävälä, Väestöliitto; Anu Castaneda, THL; Mikko Cortés Téllez, opetus- ja kulttuuriministeriö) esityksiin.

Maahanmuuttajapoikien soitot lisääntyivät Poikien Puhelimessa

Väestöliiton Poikien Puhelin on samalla sekä ennaltaehkäisevä että kriisiauttamisen palvelu. Poikien Puhelimen vuoden 2011 raportista selviää, että palvelussa otettiin vastaan 22 951 puhelua. Tarve soittoon oli kuitenkin moninkertainen: soittoyrityksiä oli 78 984. Soittajat olivat keskimäärin 13,7-vuotiaita. Eniten soittoja tuli alakoulun viimeisiä luokkia käyviltä ja yläkoululaisilta. Yleisimpiä aiheita olivat kysymykset seksuaalisuudesta, ihmissuhteista ja väkivallasta.
Poikien puhelimen asiakkaissa on neljä erityisryhmää: huostaan otetut, maahanmuuttajat, yksinhuoltajien pojat ja uusperheiden lapset.

Maahanmuuttajapoikien puhelut lisääntyivät vuoden 2011 aikana merkittävästi. 300 puhelussa soittaja kertoi olevansa maahanmuuttaja ja parissasadassa puhelussa haluttiin muuten vain keskustella maahanmuutosta.
Väestöliiton Poikien Puhelin on auttava puhelinpalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puhelimeen vastaa aikuinen, ammatillisesti poikien maailmaan perehtynyt mies. Poikien puhelin päivystää ma-to 13–18 numerossa 0800 94 884. Puhelu on soittajalle maksuton. Soiton voi tehdä anonyymisti.
Lue lisää Poikien Puhelimesta.

Womento mukana Varman Hyvää työtä -kampanjassa

Väestöliiton Womento on mukana työeläkeyhtiö Varman Hyvää työtä –kampanjassa. Womento on vuonna 2011 Väestöliitossa aloitettu valtakunnallinen, koulutettujen maahan muuttaneiden naisten mentoriverkosto. Sen tehtävänä on tukea naisia ja luoda heille verkostoja sekä syventää suomalaisen työelämän ja tapojen tuntemusta.

Varma on halunnut osana kampanjaansa nostaa esiin kolme järjestöä/ hanketta, jotka toimivat työllisyyden edistämiseksi. Kampanja kestää 15.11. asti. Kampanjan nettisivuilla voit kirjata ajatuksesi hyvästä työstä Hyvän työn puuhun ja äänestää kolmesta järjestöstä mielestäsi paras. Käy klikkaamassa Womentoa kampanjan nettisivuilla.

Väestöliiton Womento-hankkeelle toimipiste Turkuun

Womento Turku on käynnistynyt YTM Sari Vanhasen aloitettua suunnittelijan tehtävät 6. elokuuta. Womento Turku on Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke, joka perustuu samaan mentorointikonseptiin kuin valtakunnallinen Womento-hanke. Turussa ja Turun seudulla toimintaa suunnataan alueellisten tarpeiden mukaisesti yhteistyössä paikallisten kumppaneiden kanssa. Siirtolaisuusinstituutti Turussa tarjoaa Womentolle toimi- ja kokoontumistilat.
Sari Vanhasen tavoittaa osoitteesta Eerikinkatu 34,Turku, puhelimitse 040 653 1898 ja sähköisesti sari.vanhanen@vaestoliitto.fi. Katso lisätiedot Womentosta: ja liity hankkeen Facebook-ryhmään.

Perheaikaa.fi vauhtiin kesätauon jälkeen

Perheaikaa.fi – palvelu on taas pyörähtänyt täyteen vauhtiin kesätauon jälkeen. Tarjolla on nyt paljon kiinnostavia luentoja, nettiryhmiä ja chatteja lasta toivoville, lasta odottaville ja pienten lasten perheille. Palvelun tavoitteena on tukea vanhempia murrosvaiheessa parista perheeksi, auttaa heitä vanhemmuudessa ja vahvistaa parisuhdetta. Poimintoja elo-syyskuun ohjelmasta:

Asiantuntijaluentoja

17.8. klo 13–13.30 Vauvan itkuisuus ja rauhattomuus
24.8. klo 13–13.30 Parisuhteen hoitaminen
Nettiryhmiä

(Huom! Ilmoittautuminen ryhmiin on jo käynnissä)

27.8.–21.9. Raskauden riemua ja ailahtelevaa odotusta
27.8.–14.9. Lapsen uni
Live-chatteja

Ke 15.8. klo 18–20 Chat leskiperhe – uusperheille / Suomen Uusperheellisten Liitto ry
Pe 17.8. klo 16.30–18 Kysy terveydenhoitajalta
Lue lisää palvelusta.


Siittiöillä svengasi Meidän Festivaali -kamarimusiikkitapahtumassa

Väestöliiton luovuttajan siittiöt esiintyivät muusikko Pekka Kuusiston vetämässä Meidän Festivaali -kamarimusiikkitapahtumassa. Tapahtuma järjestettiin Tuusulanjärven taiteilijayhteisön maisemissa elokuun alussa. Seinään heijastetut siimahännät riemastuttivat yleisöä Bachin Goldbergin muunnelmien tahdittamina Bach ja hedelmällisyys –konsertissa. Kaiken kaikkiaan klinikoiden yhteistyö Pekka Kuusiston kanssa oli erinomaisen antoisa ja hauska kokemus.

Lapsettomuus- ja lisääntymisalan suurimman järjestön ESHREn (European Society of Human Reproduction and Embryology) kokous pidettiin Istanbulissa heinäkuun alussa. Kongressiin osallistui 9 000 alan ammattilaista. Väestöliiton biologin Timo Tuurin kokouksessa esittelemä klinikoiden oma tutkimus ”Does long embryo culture promote large for gestational age babies?” valittiin kymmenen parhaan kliinisen abstraktin joukkoon.

Kumit laitettiin kuntoon kesäksi – Väestöliitto mukana Kesäkumikampanjassa

Kesäkumikampanja starttasi tänä kesänä YleXPopista 2.6. Tampereen keskustorilla järjestetyssä ilmaiskonsertissa. Kesän aikana nuorille jaettiin kondomeita ja seksivalistusta eri festivaaleilla. Kesäkumikampanjalla on pitkä perinne - YleX ja Punainen Risti järjestivät ensimmäisen kampanjan jo vuonna 1995. Tänä vuonna Kesäkumikampanjan järjestävät YleX, Punainen Risti ja Väestöliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tuki kampanjaa.

Kesäkumikampanja oli kesän aikana mukana Tampereella YleXPopissa, Provinssirockissa Seinäjoella, Ruisrockissa Turussa, Ilosaarirockissa Joensuussa ja Jurassic Rockissa Mikkelissä. Festivaaleilla oli Punaisen Ristin vapaaehtoisia ja Väestöliiton asiantuntijoita jakamassa kondomeja ja keskustelemassa nuorten kanssa seksistä ja suhteista. Kampanjan tavoitteena oli muistuttaa nuoria siitä, että heillä on oikeus suojautua ja suojata myös kumppaninsa. Kondomi on ainoa ehkäisyväline, joka ehkäisee sekä seksitauteja että raskauden. Kampanjan aikana tarkoituksena oli jakaa yhteensä 200 000 kondomia.Kesäkumibiisi oli tänä vuonna nimeltään Panisin ja sen esitti DUO.
Tutustu kampanjaan.

Totuus ja tehtävä – leikkisä seksitesti netissä

Tee leikkisä seksitesti Totuus ja tehtävä Väestöliiton parisuhdesivuilla. Vastaa kysymyksiin ja saat innostavia eroottisia tehtäviä parisi kanssa. Testi on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille. Seksitesti kytkeytyy Väestöliiton I Love Leikki –eroottisen korttipelin teemoihin. Pelin, kuten testinkin, tarkoituksena on edistää myönteistä seksuaalisuutta. Toimiva seksuaalisuus parantaa parisuhteessa elävien terveyttä sekä lisää parisuhdeonnea. Seksuaalinen kanssakäyminen läheisen ihmisen kanssa tuo elämään sävyjä, syvyyttä ja inhimillisyyttä. Testin kysymyksissä käsitellään kuutta seksuaalielämän osa-aluetta, jotka ovat tärkeitä hyvin toimivalle parisuhteelle. Tutustu testiin. I Love Leikki –peli on tilattavissa Väestöliiton nettikaupasta. Hinta 25 euroa+postituskulut.

Seksi ok, häirintä ei! - Seksuaalinen häirintä ammattiin opiskelevien arjessa

Seksi ok, häirintä ei! on syyskuussa 2012 järjestettävä teemakuukausi, jolla halutaan tuoda esille nuorten kokemaa seksuaalista häirintää. Väestöliiton ohella laaja toimijaverkosto haluaa nostaa esiin, että seksuaalista häirintää on ja että se ei ole ok. Tutustu teemakuukauteen.

Koulutusta

Seksuaaliterapian ammatilliset erikoistumisopinnot, 30 op

Väestöliitto ry järjestää seksuaaliterapian ammatilliset erikoistumisopinnot 8.4.2013–21.10.2014. Koulutuksen tavoitteena on saavuttaa valmiudet toimia seksuaaliterapeuttina.

Kohderyhmä: Koulutukseen valittavan tulee olla sosiaali-, terveys-, kasvatus- tai muun soveltuvan alan ammattilainen, jolla on alan korkeakoulututkinto tai sosiaali- ja terveysalan vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto. Hakijalla tulee olla seksuaalineuvojakoulutus tai vastaava määrä seksologian perusopintoja.

Ohjelma: Kaikille yhteistä lähiopiskelua on 15 kahden päivän seminaaria, yhteensä 30 päivää. Lähiopetuspäiviin sisältyy 180 tuntia opetusta ja 75 tuntia ryhmätyönohjausta.

Koulutuspaikka: Lähiopetuspäivät Väestöliiton koulutustiloissa, Kalevankatu 16 A, 00100 Helsinki.
Osallistumismaksu: 4 700 euroa (sis. alv. 23 %), jonka voi maksaa kolmessa erässä.

Hakuaika: on 1.9.2012–14.12.2012

Kirjalliset hakemukset tutkintotodistuskopioineen Väestöliitto ry, Taru Pirttiaho, Kalevankatu 16, 00100 Helsinki.
Lisätiedot: Sisällöstä vastaava kouluttaja: Tarja Santalahti, seksologian johtava asiantuntija, kliininen seksologi (NACS)
Kouluttaja: Mika Lehtonen, psyko- ja seksuaaliterapeutti, etunimi.sukunimi(at)vaestoliitto.fi. Soittopyynnöt (09) 2280 5264
Tutustu koulutuksen ohjelmaan.








Kalevankatu 16, PL 849, 00101 Helsinki, puhelin (09) 228 050,
( 1511 views )   |  permalink   |  

Käsityösyksy 
perjantai, elokuu 17, 2012, 20:48
Hei - kannustan teitä kaikkia jotka mietitte mitä syksyllä tekisitte - käykää oman alueenne Käsityökeskuksissa katsomassa. Mitä haluaisitte itse tehdä. Osaava opettaja auttaa. Hienoa, eikö vaan ole palkitsevaa meille kaikille käyttää oman alueen keskusta omien mahdollisuuksien toteuttajana. Jokainen osaa kun saa opetusta. Jess, menoksi ja saat aikaan näkyvää. Siitähän tässä on kysymys. Ja perinteet siirtyvät sukupolvelta toiselle. SE ON MINULLE TÄRKEÄÄ: Entä Sinulle?

IHANIA KÄSITÖITÄ TARJOLLA

Syksy!tuo!uusia!ihania!Tekemisen!iloa!!:malleja!sekä!loimivalikoimaan!että!kurssitarjontaan.!Käsityökeskus:
ten!syksyn!kurssiohjelma! on!ilmestynyt.!Ohjelma! on!luettavissa!jokaisen! käsityökeskuksen! kohdalta! osoit:
teessa!www.taitovarsinaissuomi.fi.!Syksyn!avauksen! yhteydessä! voit! hakea! kurssiohjelman! käsityökeskuk:
sestasi.!
Kaikki! käsityökeskukset! ovat! toiminnassa! viimeistään! syyskuun! alussa.! Syksyn! avauksia! vietetään! käsityö:
keskuksissa!koruhuivin!merkeissä.!Tule!tekemään! oma! hauska! huivi,! tutustu!loimi:!ja!kurssivalikoimaan!ja!
uusiin!Tekemisen!iloa!!–!tuotteisiin.!Upeat!ja!keveät!Sammal:!ja!Kivi!–!kassit!ja!:laukut!valmistetaan!huovas:
ta.! Kaarna!– seinätekstiilisarjasta!voit! tehdä!vain!yhden! tai! toteuttaa!koko!kokonaisuuden.!! Kide!– kaitalii:
nan!ja!– shaalin!graafinen!pinta!ihastuttaa.!!
Kurssivalikoimassa!on!Kudo!kangaspuilla!: peruskursseja!kankaanrakentamisesta!kiinnostuneille. Viime!syk:
syn! Origamikukkavalopallo! ja! Neilikkakranssi! viehättävät! edelleen.! Käsityökahviloissa! tehdään! kivoja! ja!
helppoja!käsitöitä!ja!opitaan!erilaisia!käsityötekniikoita.
Tervetuloa!syksyn!avaukseen:
: Laitilan!käsityökeskuksessa!4.9.!klo!10!–!15
: Paimion!käsityökeskuksessa!12.9.!klo!10!–!17
: Perniön!käsityökeskuksessa!11.9.!klo!14!alkaen
: Pöytyän!käsityökeskuksessa!13.9.!klo!10!–!15
:!Raision!käsityökeskuksessa!Raisio:päivänä!25.8.!klo!12!–!15!
:!Salon!käsityökeskuksessa!11.9.!klo!14!alkaen
:!Taitokeskus!Juseliuksessa!Turussa!6.9.!klo!15!–!19,!tervetuloa!
tutustumaan!uuteen!kurssitilaan
: Loimaan!käsityökeskuksen!toiminta!päättyi!toukokuun!lopussa.!Kiitos!kaikille!Loimaan!kutojille!
Taito!–!järjestöllä!on!yhteinen!maakuntalapaskampanja!syksyllä.!Varsinais:Suomen!käsi:!ja!taideteollisuus!ry!
on!työstänyt!oman!lapasmallin.!Malli!on!peräisin!Maskusta!löydetystä!ristiretkien!aikaisesta!lautanauhasta.!
Tarjoamme!kaikille!jäsenille!lapaspakettia!erikoishintaan!20!€! (norm.! 25!€)!lokakuun!ajan.!Uusi!malli!hou:
kuttelee!neulomaan!!
Tiedoksi! kaikille! matonkutojille,! virkkaajille! ja! neulojille:! syyskuun! alkupuolella! käsityökeskuksista! löytyy!
runsas!valikoima!herkullisia,!värikkäitä!paalikuteita!jäsenille!edulliseen!5!euron!kilohintaan!(norm.!6!€).!Syk:
syn! aikana! tulossa! valikoima! Katian! uusia! upeita! neulelankoja,! mm.! tuubihuiveihin! ja! muihin! näyttäviin!
asusteisiin.!Siispä!kannattaa!poiketa!ostoksille!käsityökeskuksiin!
Muistathan,!että!yhdistyksellä!on!omat!Facebook:sivut,!joissa!kerrotaan!ajankohtaisista!tapahtumista.!Käy!
tykkäämässä!
Laitila!040!8499643,!Paimio!040!8499644,!Perniö!040!8499645,!Pöytyä!040!8499646,!Raisio!040!8499647,!
Salo!040!8499648,!Turku!040!8499642,!toimisto!040!8499641,!vt.!tj.!040!5546188
Iloista!käsityösyksyä!toivottaen
Elina!Helminen

PS. itse vaikutan kyseisessä hallituksessa ja haluan jakaa tätä tietoa. Haluan myös että kerrot mieltymyksistäsi ja toiminnasta. mitä haluat / tulea toiminta tarvitsee. Tärkeää toimintaa. Siis tutustu ja ota selvää, onko tämä sinun juttusi. minun se on.
( 1202 views )   |  permalink   |  

17.8.2012 
perjantai, elokuu 17, 2012, 20:43
Hei - kannustan teitä kaikkia jotka mietitte mitä syksyllä tekisitte - käykää oman alueenne Käsityökeskuksissa katsomassa. Mitä haluaisitte itse tehdä. Osaava opettaja auttaa. Hienoa, eikö vaan ole palkitsevaa meille kaikille käyttää oman alueen keskusta omien mahdollisuuksien toteuttajana. Jokainen osaa kun saa opetusta. Jess, menoksi ja saat aikaan näkyvää. Siitähän tässä on kysymys. Ja perinteet siirtyvät sukupolvelta toiselle. SE ON MINULLE TÄRKEÄÄ: Entä Sinulle?

IHANIA%KÄSITÖITÄ%TARJOLLA!%
Syksy!tuo!uusia!ihania!Tekemisen!iloa!!:malleja!sekä!loimivalikoimaan!että!kurssitarjontaan.!Käsityökeskus:
ten!syksyn!kurssiohjelma! on!ilmestynyt.!Ohjelma! on!luettavissa!jokaisen! käsityökeskuksen! kohdalta! osoit:
teessa!www.taitovarsinaissuomi.fi.!Syksyn!avauksen! yhteydessä! voit! hakea! kurssiohjelman! käsityökeskuk:
sestasi.!
Kaikki! käsityökeskukset! ovat! toiminnassa! viimeistään! syyskuun! alussa.! Syksyn! avauksia! vietetään! käsityö:
keskuksissa!koruhuivin!merkeissä.!Tule!tekemään! oma! hauska! huivi,! tutustu!loimi:!ja!kurssivalikoimaan!ja!
uusiin!Tekemisen!iloa!!–!tuotteisiin.!Upeat!ja!keveät!Sammal:!ja!Kivi!–!kassit!ja!:laukut!valmistetaan!huovas:
ta.! Kaarna!– seinätekstiilisarjasta!voit! tehdä!vain!yhden! tai! toteuttaa!koko!kokonaisuuden.!! Kide!– kaitalii:
nan!ja!– shaalin!graafinen!pinta!ihastuttaa.!!
Kurssivalikoimassa!on!Kudo!kangaspuilla!: peruskursseja!kankaanrakentamisesta!kiinnostuneille. Viime!syk:
syn! Origamikukkavalopallo! ja! Neilikkakranssi! viehättävät! edelleen.! Käsityökahviloissa! tehdään! kivoja! ja!
helppoja!käsitöitä!ja!opitaan!erilaisia!käsityötekniikoita.
Tervetuloa!syksyn!avaukseen:
: Laitilan!käsityökeskuksessa!4.9.!klo!10!–!15
: Paimion!käsityökeskuksessa!12.9.!klo!10!–!17
: Perniön!käsityökeskuksessa!11.9.!klo!14!alkaen
: Pöytyän!käsityökeskuksessa!13.9.!klo!10!–!15
:!Raision!käsityökeskuksessa!Raisio:päivänä!25.8.!klo!12!–!15!
:!Salon!käsityökeskuksessa!11.9.!klo!14!alkaen
:!Taitokeskus!Juseliuksessa!Turussa!6.9.!klo!15!–!19,!tervetuloa!
tutustumaan!uuteen!kurssitilaan
: Loimaan!käsityökeskuksen!toiminta!päättyi!toukokuun!lopussa.!Kiitos!kaikille!Loimaan!kutojille!
Taito!–!järjestöllä!on!yhteinen!maakuntalapaskampanja!syksyllä.!Varsinais:Suomen!käsi:!ja!taideteollisuus!ry!
on!työstänyt!oman!lapasmallin.!Malli!on!peräisin!Maskusta!löydetystä!ristiretkien!aikaisesta!lautanauhasta.!
Tarjoamme!kaikille!jäsenille!lapaspakettia!erikoishintaan!20!€! (norm.! 25!€)!lokakuun!ajan.!Uusi!malli!hou:
kuttelee!neulomaan!!
Tiedoksi! kaikille! matonkutojille,! virkkaajille! ja! neulojille:! syyskuun! alkupuolella! käsityökeskuksista! löytyy!
runsas!valikoima!herkullisia,!värikkäitä!paalikuteita!jäsenille!edulliseen!5!euron!kilohintaan!(norm.!6!€).!Syk:
syn! aikana! tulossa! valikoima! Katian! uusia! upeita! neulelankoja,! mm.! tuubihuiveihin! ja! muihin! näyttäviin!
asusteisiin.!Siispä!kannattaa!poiketa!ostoksille!käsityökeskuksiin!
Muistathan,!että!yhdistyksellä!on!omat!Facebook:sivut,!joissa!kerrotaan!ajankohtaisista!tapahtumista.!Käy!
tykkäämässä!
Laitila!040!8499643,!Paimio!040!8499644,!Perniö!040!8499645,!Pöytyä!040!8499646,!Raisio!040!8499647,!
Salo!040!8499648,!Turku!040!8499642,!toimisto!040!8499641,!vt.!tj.!040!5546188
Iloista!käsityösyksyä!toivottaen
Elina!Helminen
( 1013 views )   |  permalink   |  

15.8.2012 
keskiviikko, elokuu 15, 2012, 08:54





Tiedote sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksesta 14.8.2012

Sairaanhoitopiiri hakee sopeutuksilla säästöjä


Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri pyrkii saamaan noin 2,2, miljoonan euron säästöt loppuvuoden aikana sopeuttamalla toimintaansa. Keinovalikoimaan kuuluu muun muassa sairaaloiden vuodepaikkojen vähentäminen, erityisvirkaehtosopimukseen perustuvan toiminnan lopettaminen, poliklinikoiden ja leikkausosastojen toiminnan järjestelyt, vuodeosastojen henkilötyön tehostaminen sekä magneettikuvausten ja tietokonetomografioiden käytön vähentäminen.

Pysyvämpiä säästövaikutuksia saadaan T-sairaalan laajennuksen valmistumisen jälkeen vuonna 2013, kun uudet noin 70 000 neliömetrin tilat otetaan käyttöön. Silloin Raision ja Paimion sairaaloissa jäljellä olevat sairaanhoitotoiminnot voidaan siirtää TYKSin Kantasairaalan alueelle Turkuun, mikä vähentää sairaanhoitopiirin kuluja pysyvästi vuositasolla enimmillään lähes kaksi miljoonaa euroa.

Sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi sopeuttamissuunnitelmat kokouksessaan 14.8.2012 Samassa yhteydessä hallitus hyväksyi jatkosuunnittelun käynnistämisen Paimion ja Raision sairaaloiden tiloista luopumiseksi. Kuntayhtymän perussäännön mukaan sairaaloiden tiloista luopuminen on päätettävä lopullisesti sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksessa..

Toimintaa tehostetaan laajalla rintamalla

Aluesairaaloiden sairaansijojen vähentämisellä pyritään nopeisiin säästöihin. TYKSin Vakka-Suomen sairaalan sisätautiosastolta vähennetään viisi ja Turunmaan sairaalan sisätautiosastolta 11 vuodepaikkaa. Salon aluesairaalan kirurgian osastolta poistetaan kymmenen vuodepaikkaa ja osaston toiminta muutetaan avohoidoksi. Loimaan aluesairaalassa päivystysosasto muutetaan viikko-osastoksi.

Nämä aluesairaaloiden toiminnan muutokset vähentävät henkilötyön tarvetta, mistä arvioidaan kertyvän noin 589 000 euron säästö vuoden 2012 aikana.

Erityisvirkaehtosopimukseen (eves) perustuvan toiminnan lopettamisella haetaan noin 700 000 euron säästöä. Eves-toiminnalla tarkoitetaan normaalin virka-ajan ulkopuolella tehtävää lisätyötä, jonka avulla pyritään estämään hoitojonojen kasvaminen yli lain sallimien rajojen kiireettömissä hoidoissa.

Eves-töiden lopettaminen koskee vain VSSHP:n jäsenkuntien potilaita. Muiden asiakkaiden potilaita voidaan edelleen hoitaa eves-järjestelyin olemassa olevien sopimusten puitteissa.

Poliklinikoiden ja leikkausosastojen toiminnan järjestelyillä pyritään saamaan noin 600 000 euron kustannushyöty loppuvuoden aikana. Poliklinikoiden toimintaa tehostetaan siten, että ne voivat ottaa vastaan nykyistä enemmän potilaita. Hoitoaikoja saadaan lisää karsimalla ns. C- ja D-tason näyttöön perustuvia hoitoja, joiden vaikuttavuudesta ei ole ristiriidatonta näyttöä, sekä vähentämällä potilaiden uusintakäyntejä.

Poliklinikoiden toimintaa tehostetaan myös ns. jonottoman hoidon periaatteella; jatkossa kaikille potilaille annetaan aika heti hoitopäätöksen tekemisen yhteydessä. Leikkaustoimintaa tehostetaan pidentämällä leikkaussalien todellista käyttöaikaa aamun ja iltapäivän tunteina.

------------

Salossa keskustellaan henkilökunnan kanssa asiata tänään ja tulevina päivina. Kirurgian yksikössä toiminnan uudelleen suunnttelu tapahtuu nopeasti, sillä toiminnat alkavat suunnitellusti jo 15.10 alkaen. Siis vuodepaikat vähenevät Salon Aluesairaalan kirurgiselta osastolta kymmenellä. Henkilökunta ohjautuu avopainotteiseen työhön. LEIKO toiminta siirtyy osastolle, PÄIKI jatkuu leikkaussalitilojen yhteydessä. Ilta- ja yötyön vähenee. VSSHP:n virkapankkiin siirtyy 3 tointa Salosta.
Sairaalan kokonaisuuden sisällä Salossa myös Lastenosastolla ja Synnytysyksikössä tapahtuu potilaspaikkojen leikkausta.
Vaikka kesäkausi sulkuineen oli kirurgialla hektinen, peilataan viime vuosien tunnuslukuja. Kuormitusprosentit kuvastavat tilannetta. Tiedottaminen on nyt tärkeää.

-----------

Yrittäjät: elinkeinostrategia joka kuntaan



– Elinkeinostrategian saaminen jokaiseen kuntaan on Suomen Yrittäjien yksi päätavoite kuntavaaleissa. Toiseksi pitää luoda ja löytää uusia keinoja hyvinvointipalveluiden tuottamiseksi, sanoo varatoimitusjohtaja Anssi Kujala. Yrittäjillä on paikallisyhdistys jokaisessa kunnassa. Viime kerralla kuntavaaleissa oli noin 2500 yrittäjäehdokasta eri puolueiden listoilla. Kuntauudistukseen yrittäjäjärjestö ei ota suoraan kantaa, mutta järjestö on tuottanut taustamateriaalia, jotta yrittäjät voisivat arvioida mm. kuntaliitosten elinkeinopoliittiset vaikutukset.

http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=135015


( 971 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | Seuraava> >>