18.10.2009 
sunnuntai, lokakuu 18, 2009, 13:43

Kokoomusnaiset: Tasa-arvolla tuottavaan talouteen
18.10.2009

TIEDOTE 18.10.2009 Kokoomusnaiset: Tasa-arvolla tuottavaan talouteen Kokoomusnaiset viettävät tänä viikonloppuna edustajakokousta juhlallisissamerkeissä: naistenliitto täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Kokoomusnaistenpuheenjohtajaksi uudelle kaudelle yksimielisesti valittu opetusministeriHenna Virkkunen on ylpeä naisten tekemästä työstä politiikassa: "Naiset ovat tulleet pitkän matkan. Tänä päivänä ministereistämme ylipuolet on naisia, kuten myös 42 prosenttia kansanedustajista.” Puheenjohtaja
muistuttaa, että työtä riittää edelleen: "Tasa-arvoon on kuitenkin vielä matkaa. Työelämästä on raivattavaepäkohdat kuten ikäsyrjintä ja palkkaerot. Myös vanhemmuuden kustannukseton jaettava nykyistä oikeudenmukaisemmin. Näiden lisäksi mittavanahaasteena on naisiin kohdistuva väkivallan yleisyys," Virkkunen toteaa. EU:n työllisyys- ja tasa-arvoasioista vastaava komissaari Vladimir Spidlamuistutti vastikään, että ne maat, joissa naisten työllisyysaste onkorkein ja joissa on eniten naisia johtotehtävissä, ovat yleensä myöstaloudeltaan vahvimpia. Kokoomusnaiset yhtyvät Spidlan huomioon, jonkamukaan meidän on otettava kaikkien kyvyt käyttöön, jos haluamme selvitätaantumasta. "Meidän on tehtävä kaksin käsin töitä, jotta pidämme kehityksenkäynnissä," Virkkunen päättää.
Lisätietoja:
Kokoomusnaisten puheenjohtaja Henna Virkkunen 050 512 1997, henna.virkkunen@eduskunta.fi
Kokoomusnaisten pääsihteeri Elina Laavi, 040 708 2121, elina.laavi@kokoomusnaiset.fi

Kokoomusnaiset: Päihdeäitien pakkohoito mahdollistettava
18.10.2009
TIEDOTE 18.10.2009

Kokoomusnaiset: Päihdeäitien pakkohoito mahdollistettava

Yhteiskunnalla on oltava mahdollisuus pakkohoidon käyttöön, mikäli päihdeongelmasta kärsivä, raskaana oleva nainen ei ota vastaan hänelle tarjottua apua. Lastensuojelulaki ei tällä hetkellä suojele syntymätöntä lasta äidin päihteiden ja huumeiden käytöltä. Lakia on tältä osin tarkennettava. Kokoomusnaiset tukevat peruspalveluministeri Paula Risikon aietta mahdollistaa pakkohoitoon ohjaus.

Suomessa syntyy vuosittain noin 700 päihteiden käytön vaurioittamaa lasta, joista 50 on vaikeasti vammautuneita. Osaa huumeriippuvaisien äitien vauvoista joudutaan vieroittamaan huumeista muun muassa Subutexilla. Raskaudenaikainen alkoholinkäyttö on merkittävä yksittäinen kehitysvammaisuuden aiheuttaja länsimaissa.

Kokoomusnaiset ymmärtävät pakkohoitoon liittyvän ongelman. Motivaatio hoitoon tulisi syntyä hoidettavan omasta halusta parantua, jotta hoito olisi mahdollisimman tehokasta. Aina näin ei ole, mutta pakkohoitoa tarvitaan kuitenkin viimeisenä keinona lapsen terveyden turvaamiseksi. Hoidon mahdollisuus edellyttää, että hoitopaikkoja on saatavilla ja kunnilla on riittävät resurssit ohjata päihdeäidit hoitoon.

Ensisijaisen tärkeää on, että äiteihin suhtaudutaan kunnioittavalla, tukevalla ja rohkaisevalla tavalla. Päihdeongelman takana on usein traagisia kokemuksia, jotka johtavat elämänhallinnan menettämiseen. Tärkeää on hoitaa myös päihdeongelman syytä eikä vain oireita.

Lisätietoja:
Kokoomusnaisten puheenjohtaja Henna Virkkunen, 050 512 1997, henna.virkkunen@eduskunta.fi
Kokoomusnaisten pääsihteeri Elina Laavi 040 708 2121, elina.laavi@kokoomusnaiset.fi
Copyright 2009 Kokoomuksen Naisten Liitto
( 773 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | Seuraava> >>