29.8.2017 
tiistai, elokuu 29, 2017, 08:17


Puheenjohtajan terveiset
Arvoisa kokoomusnainen,
Kokoomusnaisten syksy on täynnä mielenkiintoista aktiivista toimintaa.

Kokoomusnaiset kannustaa naisia johtotehtäviin ja etenemään työurallaan. Teemme työtä rohkaistaksemme ja auttaaksemme naisia työelämän huipulle sekä nostamme esiin naisjohtajia. Tähän liittyen järjestämme 30.9. johtajuusseminaarin. Päivän aikana kuulemme huippunaisilta erilaisia näkökulmia siihen, miten omaa osaamistaan kannattaa kehittää ja miten rakentaa nousujohteista työuraa sekä millaisia ominaisuuksia johtajalta vaaditaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan inspiroitumaan!

Kokoomusnaisten toiminta on nyt vetovoimaista. Olemme kääntäneet jäsenlukumme vahvaan kasvuun, ja olemme nostaneet asiasisällöt ja asiantuntemuksen etusijalle Kokoomuksen Naisten Liiton toiminnassa.

Perheet ja työelämä -asiakirja on konkreettinen esimerkki siitä, miten olemme toteuttaneet tavoitetta asiasisältöjen vahvistamisesta. Perheet ja työelämä -asiakirjatyömme hyväksyttiin alkuvuodesta sellaisenaan puoluehallituksessa Kokoomuksen kannoiksi. Osa tavoitteistamme on jo edennyt maan hallituksen päätöksiksi ja työ jatkuu.

Syksyn aikana ohjelmatyömme saa jatkoa liiton uuden tavoiteohjelman muodossa. Tavoiteohjelmassa määritellään Kokoomusnaisten poliittiset tavoitteet tuleville vuosille. On tärkeää, että jokaisella jäsenellä on mahdollisuus jälleen saada äänensä kuuluviin ja vaikuttaa Kokoomusnaisten tavoitteisiin. Ympäri Suomen järjestetään keskustelukiertue tavoiteohjelman sisällöstä. Oma piirisi tiedottaa alueesi tapahtumasta. Uusi tavoiteohjelma hyväksytään marraskuun edustajakokouksessa.

Maan hallitus kokoontuu tällä viikolla sopimaan valtion ensi vuoden budjettiesityksestä sekä uusista toimista talouskasvun ja työllisyyden vahvistamiseksi.

Kokoomusnaiset vaatii hallitukselta budjettiriihessä päätöstä perhevapaiden uudistamisesta. Toiseksi Kokoomusnaiset on sitä mieltä, että Kokoomuksen pitää ottaa paikkansa koulutuksen, sivistyksen ja osaamisen puolustajana. Tuemme voimakkaasti sitä, että koulutus ja osaaminen on kärjessä, jos lisäeuroja budjettiriihessä liikenee. Kolmanneksi painotamme sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden kokonaisuutta.

Turvallisuuden vahvistamiseksi uusia toimia tarvitaan edelleen. Syksyllä eduskunta saa käsiteltäväkseen tiedustelulait, jotka antavat turvallisuudesta vastaaville viranomaisille valtuudet valvoa tietoverkoissa tapahtuvaa viestintää esimerkiksi mahdollisten terrori-iskujen torjumiseksi. Lisäksi radikalisoitumiseen taipuvaisten ja vaarallisten turvapaikanhakijoiden tunnistamista ja säilöönottoa on kehitettävä ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden poistamista maasta on tehostettava. Myös turvapaikkatutkintaa on nopeutettava ja kotoutumisen onnistuminen varmistettava.

Meille kokoomusnaisille hallituksen budjettiriihessä on kyse tärkeästä paikasta. Esiin nostamamme perhevapaauudistus on kesän aikana saanut yhä laajempaa kannatusta. Viimein myös hallituskumppanimme keskusta ja sininen tulevaisuus ovat väläytelleet vihreää valoa perhevapaiden remontille. Lue lisää perhevapaauudistuksesta ja Kokoomuksen perhevapaamallista blogistani.

Perhevapaauudistuksen lisäksi myös monet muut tärkeät tavoitteemme ovat edenneet. Varhaiskasvatusmaksuja alennettiin ja turvakodit saivat lisärahoitusta jo hallituksen puolivälitarkastelussa keväällä. Keväällä astui myös voimaan työnantajalle vanhemmuudesta koituvien kustannusten tasaus, joka paransi naisten asemaa työmarkkinoilla.

Toteutuneet tavoitteemme ja noteeratut aloitteemme kertovat Kokoomusnaisten vaikuttavuuden vahvistumisesta. Tämä yhdessä jäsenmäärän vahvan kasvun kanssa tarkoittaa positiivista nostetta Kokoomuksen Naisten Liitolle. Tästä meidän on hyvä jatkaa kohti tapahtumarikasta syksyä! Tarjolla on jälleen monia osallistumisen paikkoja ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Tavataan syksyn tapahtumissa!

Sofia Vikman

***
Seminaarikuva 28.8.
Naiset huipulle: Kokoomusnaisten johtajuusseminaari la 30.9.
Kokoomusnaiset kannustaa naisia johtotehtäviin ja etenemään työurallaan. Teemme työtä rohkaistaksemme ja auttaaksemme naisia oman alansa huipulle sekä nostamme esiin naisjohtajia.

Miten omaa osaamistaan kannattaa kehittää? Miten rakentaa nousujohteista työuraa? Millaisia ominaisuuksia johtajalta vaaditaan? Johtajuusseminaarissa huippunaiset tuovat erilaisia näkökulmia näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Samalla he kertovat oman tarinansa siitä, mitä työelämässä menestyminen on
edellyttänyt.

Seminaari järjestetään lauantaina 30.9.2017 klo 11:30-15 Helsingin Yrittäjänaisten salissa (Uudenmaankatu 23).

Ohjelma:
11:30 Saapuminen, kahvitarjoilu
12:00 Avaussanat: Sofia Vikman, Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja
12:15 Piia-Noora Kauppi, Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja
12:50 Lotta Backlund, tuottaja, pormestarin erityisavustaja
13:30 Marianne Vikkula, kasvuyritystapahtuma Slushin toimitusjohtaja
14:10 Anna Perho, yrittäjä, valmentaja
14:45 Loppukeskustelu
15:00 Seminaarin päätös

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa
***
Ilmoittaudu marraskuun edustajakokoukseen
Kokoomusnaisten sääntömääräisen edustajakokouksen ilmoittautuminen on nyt avattu. Kokous järjestetään Oulussa 18.-19.11.2017 klo 12.00 alkaen. Kokouspaikkanamme toimii Sokos Hotel Arina (Pakkahuoneenkatu 16).

Kokouksessa käsitellään liiton sääntömääräiset asiat. Ilmoittaudu osallistujaksi kokoukseen keskiviikkoon 18.10.2017 mennessä täyttämällä ilmoittautumislomake liiton nettisivuilla. Lomakkeeseen pääset tästä:

Ilmoittaudu tästä
***
ohjelma leikattu jasenviesti
Tavoiteohjelmakiertue jalkautuu piireihin
Marraskuun edustajakokouksessa hyväksytään Kokoomusnaisten tavoiteohjelma vuosille 2018-2019. Tavoiteohjelma on Kokoomusnaisten keskeinen asiakirja, jossa määrittelemme tavoitteemme tulevien vuosien vaikuttamistyölle.

Haluamme osallistaa jäsenistöämme laajasti asiakirjan valmisteluun, ja järjestämmekin piireihin jalkautuvan tavoiteohjelmakiertueen syksyn aikana. Lisätietoa oman alueesi tilaisuudesta saat piirisi järjestösihteeriltä.
( 345 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | Seuraava> >>