20.4.2019 
lauantai, huhtikuu 20, 2019, 06:06
Taas ollaan vuotta vanhempia. -> Jokainen päivä on lahja!


Sofia Vikman
Puheenjohtajan tervehdys

Hyvät kokoomusnaiset,

Lämpimät onnittelut eduskuntaan valituille ja suuret kiitokset kaikille ehdokkaillemme, kampanjatiimeille ja Kokoomuksen vaalityötä tehneille! Kiitos kuuluu myös jokaiselle Kokoomuksen äänestäjälle.

Kokoomuksen naisehdokkaat keräsivät upean yli 225 000 äänen yhteispotin. Kokoomuksen eduskuntaryhmässä työskentelee jatkossa 16 osaavaa naista. Valtakunnallisesti eduskuntavaalit olivat naisten esiinmarssi, ja uuteen eduskuntaan valittiin ennätykselliset 94 naista. Tämä on erinomaista!

Sunnuntain historiallisen tasainen vaalitulos merkitsee, että selkeän voittajan sijaan on useampi tasavahva ja keskisuuri puolue. SDP oli täpärästi suurin 40 paikalla, perussuomalaiset toinen 39 paikalla ja Kokoomus kolmas 38 paikalla ja 17,0 %:n kannatuksella.

Kokoomuksen tulosta voi pitää hyvänä suhteessa vaalia edeltäneisiin mielipidemittauksiin ja muiden hallitusvastuuta kantaneiden puolueiden tuloksiin. Edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna paikkamäärämme nousi yhdellä ja palasimme koko Suomen puolueeksi.

Näissä eduskuntavaaleissa ensimmäistä kertaa yksikään puolue ei yltänyt 20 % kannatukseen. Perinteisten kolmen suurimman puoleen Kokoomuksen, Keskustan ja SDP:n yhteenlaskettu kannatus jäi alle 50 %:n.

Harvinaislaatuista oli myös se, että kolme suurinta puoluetta mahtuivat kannatuksessa yhden prosenttiyksikön sisään. SDP ei oppositioasemastaan ja hurjista vaalilupauksistaan huolimatta saanut kuin 17,7 % kannatuksen. Perussuomalaiset sai 17,5 %:n kannatuksen.

Hallitusneuvottelut alkavat virallisesti ensi viikon perjantaina, kun eduskuntaryhmät nimittävät SDP:n Antti Rinteen hallitusneuvottelujen tunnusteluvaiheen vetäjäksi. Hallitusneuvotteluista ennakoidaan vaikeita. Hankaluutta lisää eurovaalien läheisyys, mikä asettaa paineita erityisesti hurjia vaalilupauksia tehneille puolueille, jotka eivät haluaisi vaalien alla kohdata taloudellista realismia.

Toivottavaa kuitenkin on, että hallitus saataisiin muodostettua kesäkuun alkuun mennessä. Tällöin uusi hallitus ehtii tarttua heinäkuussa alkavaan Suomen EU-puheenjohtajuuskauteen.

Kokoomus on valmis hallitusohjelmaneuvotteluihin. Puoluehallituksessa linjasimme tiistaina, että painotamme seuraavia asioita ylitse muiden:
* Katse pitää olla tulevaisuudessa ja kyvyssä uudistaa Suomea hyvinvoinnin turvaamiseksi.

‚Ė™ Taloudessa, ty√∂llisyydess√§ ja verotuksessa on oltava vastuullinen linja.
‚Ė™ Koulutukseen ja osaamiseen on panostettava.
‚Ė™ Suomi on osa l√§ntt√§ sek√§ aktiivinen EU:ssa.
Muitakin tärkeitä asioita toki on, mutta muissa asioissa varmasti löydetään ratkaisut, jos näistä edellä mainituista linjoista löytyy yhteinen näkemys ja jaettu tilannekuva. Kokoomuksella ei kuitenkaan ole ehdotonta "hinkua hallitukseen", vaan hallitusohjelman täytyy olla sellainen, minkä takana voimme aidosti seistä. Myös turvallisuudesta, perheistä ja ympäristöstä on onnistuttava huolehtimaan sekä mahdollisuuksien tasa-arvoa edistämään. Työ siis jatkuu neuvottelujen parissa.

Uusi eduskuntaryhmämme kokoontui ensimmäistä kertaa tänään torstaina. Kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan eduskunnassa ensi viikon tiistaina, ja saman viikon keskiviikkona pidetään uuden eduskunnan ensimmäinen täysistunto.

Hallitusneuvottelujen lisäksi suuntaamme seuraavaksi katseet eurovaaleihin, joissa Kokoomuksen tavoitteena on jatkaa suurimpana puolueena. Kampanja-aika on erityisen tiivis ja intensiivinen. Vain vajaan kuuden viikon päästä jännitämme taas vaalitulosta. Kaikki Kokoomuksen eurovaalien naisehdokkaat löydät uusituilta nettisivuiltamme. Käy kurkkaamassa ja lähde mukaan kampanjatiimeihin!

Vaalien aika on paras hetki hankkia uusia jäseniä. Kutsuthan tuttaviasi ja myös eduskuntavaaliehdokkaiden tiimeissä mukana olleita uusia toimijoita rohkeasti mukaan Kokoomusnaisten toimintaan ja jäseniksi!

Kokoomusnaiset täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Puheenjohtajana kierrän loppuvuoden aikana aktiivisesti paikallisissa tapahtumissa. Laita viestiä ja kutsu kylään!

Vielä kerran lämmin kiitos kaikille Kokoomuksen äänestäjille ja vaalityöhön osallistuneille!

Hyvää pääsiäistä!

Sofia Vikman
Kokoomusnaisten puheenjohtaja
kansanedustaja
040 568 3777
sofia.vikman@eduskunta.fi

Seuraa Sofiaa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Kokoomusnaiset mediassa
Viimeisimmät Kokoomusnaisten kannanotot mediassa ovat luettavissa alla olevista linkeistä.

Kokoomusnaiset: Vanhemmuuden kustannukset tasattava viipymättä
Kokoomusnaiset: Seksuaali- ja väkivaltarikosten rangaistuksia kiristettävä
Kokoomusnaiset: Tyttöjä suojeltava silpomiselta
Kokoomusnaiset blogi logo
Sofia Vikman: Suomesta paras maa lapsille ja perheille
Anne-Mari Virolainen: Tytöt ja koulutus kehitysyhteistyön kärkinä
Sofia Vikman: Nuoret koulutuksen kautta kiinni työelämään
Mari-Leena Talvitie: Ympäristö ei ole lahja menneiltä sukupolvilta vaan lainaa tulevilta
Yhteystiedot ja lisätiedot:

Jutta Wirén
Kokoomusnaisten pääsihteeri
p. 040 7763640
jutta.wiren@kokoomusnaiset.fi


( 163 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Seuraava> >>