22.1.2011 
lauantai, tammikuu 22, 2011, 08:37
Salo Rikkoo toistuvasti lakia lastensuojelussa. Lastensuojelun johtaja Tuula Ikonen, väkeä on liian vähän. Lue lisää linkistä.
http://www.sss.fi/uutiset/190623.html
Kaupungin on annettava selvityksiä, liian pieni työntekijämäärä, 13,5 työntekijää ei selviä velvotteista. Työntekijöistä yli puolet on epäpäteviä. Ongelma on valtakunnallinen, päteviä sott ei ole riittävästi alalla. Yhtä työntekijää kohti on Salossa yli 60 lasta, kun raja on 35. Väkeä on ollut liian vähän kuntaliitoksesta asti.

Lounais-Suomen Aluehallintovirasto on puuttunut asiaan. Salolta pyydetään selvitystä lastensuojeluilmoitusten määrästä, käsittelyajoista, henkilöstöresursseista.
Kuopio palkkasi kuusi sott kun uhkasakkona oli 245 000 euron sakko.

Kaupunginjohtajan ja Lastensuojelun esimiehen Tuula Ikosen sekä Sosiaali-ja terveyssektorin johtajan Kai Saarimaan kanssa olen käynyt keskustelua asiasta. Minua hämmästyttää SoTe-toimialajohtajan tapa kyseenalaistaa työntekijöiden osaaminen. Vastuullinen johtaja pitää huolen alaisistaan, tavalla tai toisella, eikä jätä heitä vaativasssa tilanteessa yksin. Kysymyksessä on perheiden ja lasten tulevaisuus. Mikä on tärkeää kaupungissamme?
Tämä asia on saatava kuntoon pikaisesti.
( 1044 views )   |  permalink   |  

21.1.2011 
perjantai, tammikuu 21, 2011, 08:29
Tänään aamupäivällä tasa-arvotehtäviä pilottihankkeen tiimoilta. Ja valmistautumista viikonloppuun. Sopuisaa eloa kaikille.

( 942 views )   |  permalink   |  

20.1.2011 
torstai, tammikuu 20, 2011, 07:29
Hyvin harvat ihmiset elävät tätä päivää –
useimmat valmistautuvat elämään huomenna.

-Jonathan Swift


Terveiset Astrum-keskuksen avajaisista. Saloran entinen pääkonttori heräsi uuteen eloon. Kierroksella valkeni monta hyvää, uutta yritystä. Upeat tilat ja välitön ilmapiiri. Toimitusjohtaja Lasse Jokisen avauspuhe luotasi yrittäjyyden alkutaipaleelta tähän päivään ja tulevaisuuteen. Kaupunginjohtaja ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila rakensivat tulevaisuutta arvokkaan historian jatkoksi. Teatteri Provinssin Suomisen veljekset tarjosivat tänään parastaan. Kiitos miellyttävästä juhlasta ja Onnea tulevaisuudelle Lasse ja kumppanit!

http://www.ts.fi/online/talous/99397.html


( 1028 views )   |  permalink   |  

19.1.2011 
keskiviikko, tammikuu 19, 2011, 08:23
Itsearvostus merkitsee kykyä kokea
itsensä päteväksi selviytyä elämän
perustavista haasteista ja tuntea,
että ansaitsee onnellisen elämän.



Loppu viikon ohjelman kartoitus. Tänään työilta. Huomenna Mbabanen Tasa-arvo-komponentin tapaaminen aamusta. Illalla Astrum-keskuksen avajaiset klo 15 alkaen. Lasse Jokinen pitää avajaispuheen. Jorma Ollila Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtajan juhlapuhe. Tiloihin tutustuminen.

Vantaa kaatoi liitosselvityksen

Vantaan kaupunginhallitus ei halua teettää edes yhdistymisselvitystä Helsingin kanssa. Valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtmanin, sd, mielestä Vantaan ja Helsingin yhdistäminen ei poistaisi pääkaupunkiseudun ongelmia. Hänen mukaansa tarvitaan laajempaa alueellista yhteistyötä eli päätösvaltaa koko metropolin alueelle. Lindtmanin mielestä maankäyttö, liikenne ja ympäristöasiat pitäisi ratkaista seudullisilla päätöksillä, jotka tekisi vaaleilla valittava seudullinen valtuusto.

http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=44402

Britannia hakee yhteisvastuusta pelastusta palveluille

Britanniassa haetaan aivan uudenlaisesta yhteisvastuusta pelastusta hyvinvointipalveluille. Maassa on päätetty leikata julkisia menoja peräti 28 prosenttia vuoteen 2014 mennessä. Uusi kunta -seminaarissa alustanut brittiläinen julkisen sektorin konsultti Andy Holder sanoo, että brittiläinen yhteiskunta pystyy säilyttämään hyvinvointipalvelut vain sosiaalisen yritystoiminnan ja uudenlaisen yhteisvastuun, kansalaisten tunteman yhteisvastuun avulla. Kilpailuttaminen ja tehostaminen tuovat parhaimmillaankin vain muutamien prosenttien säästöjä, siksi Holderin mukaan ratkaisuja on pakko löytää myös muualta. – On siis löydettävä kokonaan uudenlaisia tapoja huolehtia hyvinvointipalveluista, hän sanoo Jyrki Koulumiehen haastattelussa.

http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=44364

Kunnille lisää valinnan vapautta

Kuntajohtajien puheenjohtaja vaihtui syksyllä. Uusi puheenjohtaja Jaana Karrimaa toivoo kunnille lisää harkintavaltaa päätösten tekoon. Uuteen kuntalakiin olisi hänen mielestään saatava lisää valinnan vapauksia, kuinka palvelunsa järjestää.

Harjavallan kaupunginjohtajana työskentelevää Jaana Karrimaata haastattelee Hannu Lehtilä.

http://www.kunta.tv/web/guest/video?fileId=44409

Kuntien IT-palvelukeskus saa toimitusjohtajan

Kunnille ja kuntayhtymille tietohallinnon palveluita tuottavan yhtiön toimitusjohtajan nimi selviää tänään keskiviikkona. Toimitusjohtajan valinta merkitsee Sitran tuella tehdyn valmisteluvaiheen päätöstä ja toimeenpanon aloittamista.




( 1062 views )   |  permalink   |  

18.1.2010 
tiistai, tammikuu 18, 2011, 17:47
Työpäivä takana.

Huoli Naarjärven tulevaisuudesta on aito asia.
Muurlaan suunnitellaan suurta tehdaslaitosta, joka käsittelisi ja jalostaisi hiekkaa.
Asialla on Sibelco Nordic Oy, joka haluaa vuokrata toimintaansa ja sen suoja-alueiksi kaikkiaan 160 hehtaaria maata Salon kaupungilta.
http://www.spminerals.fi/

Sibelcon ajatuksena on käynnistää jalostustoiminta kolmen hehtaarin maa-alueella Muurlan Nairassuolla. Alkuvaiheessa myyntiin tulisi 20 000–30 000 tonnia hiekkaa ja mineraaleja vuodessa.
http://www.sss.fi/uutiset/talous/188713.html



( 1057 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | Seuraava> >>