17.3.2010 
keskiviikko, maaliskuu 17, 2010, 06:31
Ei sinun tarvitse vuoria siirtää saadaksesi jotain aikaan.
Mutta kun hyväksyt velvollisuudeksesi parantaa elämänlaatua
omassa perheessäsi, yhteisössäsi, toimistossasi, tehtaassasi,
koulussasi, niin muutat maailmaa yhtä lailla.

-N.N.


Lasten pahoinpitelyistä

Suomessa kuolee vuosittain 12 pikkulasta omien vanhempien pahoinpitelyyn, kertoo Keskisuomalainen.
Lehden mukaan 200 000 lasta joutuu vuosittain väkivallan uhriksi ja heistä 300 vammautuu pysyvästi.
Luvut käyvät ilmi projektista, joka selvittää lasten kuolemaan johtavia pahoinpitelyjä ja niiden ehkäisemistä. Projektin ensimmäinen väitöstutkimus valmistuu ensi syksynä.
Vuosina 1970–1994 Suomessa pahoinpideltiin kuoliaaksi 292 pikkulasta.
Keskisuomalaisen haastatteleman lastenkirurgin ja lastenortopedin Juhani Merikannon mukaan väkivalta alkaa usein pienestä läpsyttelystä, mutta raaistuu kerta kerralta, jos siihen ei puututa.
Yhtenä syynä kuolemien taustalla on se, että varsinkaan nuoret vanhemmat eivät tiedä, kuinka herkkiä pienet vauvat ovat ravistelulle. Myös pikkulapsen vastsa on suojaton iskuille.

Minusta on järkyttävää lukea tällaista. Ja ehdottoman tärkeää kuitenkin on tiedottaminen. Meidän tulee miettiä syitä ja seurauksia. Mistä kaikki tämä pahoinvointi johtuu. Työelämän liian suurista paineista, työttömyydestä, masennuksesta, agressiivisuudesta, elämän tunnekuohujen hallitsemattomuudesta. Alkoholi on aine jonka herkästi näkee ongelmaksi joka aiheuttaa muita vaikeuksia. Talouden tiukkuu ankaroittaa elämää. Yltäkylläisyyskään ei pelasta, jos ei eletä välittäen kanssaihmisistä. Yhteiskunnan tilassa on paljon sellaista, joka ei tuota hyvinvointia, vaikka sitä haluammekin. Yhteisöllisyys puuttuu ja perheen sisäinen hyvinvointi hajoaa. Kuntaa tulee johtaa kuten perhettäkin. Rakastaen ja vaalien, heikoimmistakin huolta pitäen. Kannustaen ja tukien kuitenkin taloudesta vastuuta kantaen. Sillä pelkkien talouden funktioiden pyörteissä totuus unohtuu. Miksi elämme ja lisäännymme. Mikä on elämämme tarkoitus? Voiton maksimointiko?
Minulle on aina ollut elämänkaariajattelussani arvo elämälle. Jokaiselle päivälle rakkaiden perheenjäsenten kanssa. Jokainen päivä on lahja, vaikka elämässä onkin välillä vastoinkäymisiä ja ikävyyksiä. Nekin kuuluvat siihen. Vaaleanpunainen ruususenuni kylpyvaahtoineen on kaukana omasta arjestani, mutta minulle riittää vähempikin. Kunhan arjessani on vuorovaikutusta, puhetta, ihmisiä, ruokaa, riittävästi rahaa ja työtä. Työstäni sairaanhoitajana olen aina pitänyt. Ihmisläheisyys, toisen kunnioittaminen, arvostaminen ja auttaminen. Näitä asioita mietin nyt vuorotteluvapaallani paljon. Meillä pitää olla mahdollisuus aikalisään - etäisyydenottoon työstämme, jolloin näemme sen, miksi sitä olemme halunneet tehdä. Ja näin aikalisällä on taas mahdollisuus keskittyä luottamustoimiin yhteiskunnallisen vaikuttamisen kautta. Etäisyys auttaa näkemään paremmin.

( 1090 views )   |  permalink   |  

16.3.2010 
tiistai, maaliskuu 16, 2010, 08:06
Ihminen ei voi ikinä suostua ryömimään,
jos jokin ajaa häntä nousemaan lentoon.

-Helen Keller


Tänään keskustelemme naiseudesta perheessä, työelämässä ja politiikassa Anne-Liisa Palmu-Jorosen siivittämänä. Jokainen päivä on lahja ja tämä yksi mielenkiintoisimmista. Haluamme elää maailmassa, jossa naisilla ja miehillä on yhtäläiset mahdollisuudet elää, tehdä työtä, yrittää, hoivata ja edetä urallaan ilman, että sukupuoli on este tai etu elämässä. Naisten holistinen ajattelu ja kokonaisuuden hahmotuskyky sekä vuorovaikutustaidot ja aktiivinen kuuntelu monipuolistavat yhteistä päätöksentekoa.Tiedon jakaminen on olennaista onnistumiselle. Kannustamisen ja ohjaamisen ominaisuuksia tarvitaan kaikilta toinen toistamme innostammaan. Sydämellinen kiitos Annulle ja koko runsaslukuiselle kuuntelija, keskustelija ryhmälle. Saimme kaikki hyviä eväitä elämään. Yhteistyössä on voimaa ja verkostot rikastuttavat elämäämme.



KUNTALAISALOITE lähti äsken eteenpäin

Elämme taloudellisesti tiukkoja aikoja. Säästämme koululaisten ruokailussa. Ja pyrimme tarjoamaan kuitenkin hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Koululaisten ruokailu on hieno asia. Siitä emme missään tapauksessa saa luopua hyvinvointi Suomessamme köyhempinäkään vuosina.

Koska tarkkaan katsomme, miten rahavaramme käytämme, pidän erityisen tärkeänä luottamushenkilöille tarjottavan alkoholin rajaamista pois kuntien ja kaupunkien budjeteista.
Alkoholiongelmat ovat laajassa mittakaavassa niin nuorten kuin työikäisten moninaisten sairauksien ja vammojen syynä, jopa syrjäytymisen aiheuttajana. Jokainen joka haluaa nauttia iltakoulussa, juhlassa tai kutsuvieraana lasin viiniä voi maksaa sen itse. Parasta olisi, ettei alkoholitarjoilua toteutettaisi lainkaan kuntien tilaisuuksissa. Ainakin asiasta on erikseen keskusteltava, kuten mm. tupakoimattomuudesta sisätiloissa. Terveysvaikutuksensa on silläkin asialla.

Luottamushenkilöiden ja virkamiesten on erityisen hyvä toimia mallina.

Erityisesti painoarvoa tulee antaa terveysvaikutusten takia.

Katsotaanpa miten tämä etenee.



( 1005 views )   |  permalink   |  

15.3.2010 
maanantai, maaliskuu 15, 2010, 08:46


On hyvä omata tietoa, mutta vieläkin tärkeämpää on
sijoittaa jo omaksuttu tieto käytäntöön. Tuijota puun
latvaa, mutta tiedä miten kiipeäminen aloitetaan.



Olen tänään päättänyt asettua ehdokas ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. En siksi, etä pitäisin itseäni jotenkin erityisenä. Vaan siksi, että niin moni on pyytänyt ja perustellut hyvin.
( 939 views )   |  permalink   |  

14.3.2010 
sunnuntai, maaliskuu 14, 2010, 19:15
Keskustelu eduskuntavaaliehdokkuudesta käy kuumana. Jäsenäänestys taitaa olla tulossa. Kysymyksiä tulvii oman ehdokkuuteni osalta. Olen potinut asiaa. Ja myönnän, että kiinnostaa.

Kuin myös kiinnostaa Tämä:

Kuntaliitto kannattaa sosiaali- ja terveydenhuollon aluekokeilua

Kuntaliitto suhtautuu myönteisesti esityksiin sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön kehittämisestä. Liitto painottaa kuitenkin paikallisen demokratian, omistajaohjauksen ja osaamisen merkitystä palvelujen järjestämisessä. Jo tänä vuonna käynnistettävä kokeilu sosiaali- ja terveyspalvelujen alueellisesta yhdistämisestä on oikeansuuntainen.

- Sosiaali- ja terveysaluemallin määräaikainen kokeilu on askel oikeaan suuntaan ja pitää yllä kuntien vahvaa asemaa palvelujen järjestäjänä ja tarjoajana, Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma sanoo.

- Sote-aluemallikokeilu takaa kuntalaiselle mahdollisuuden hyvään hoitoon yli kuntarajojen. Se voi onnistuessaan joustavoittaa perusterveydenhoidon ja erikoissairaanhoidon yhteistyötä.

Kokeilussa kunnasta tai kuntayhtymästä muodostetaan sote-alue, jolla sosiaalipalvelut, perusterveydenhuolto ja alueelliset erikoissairaanhoidon tarpeet integroidaan yhteen. Kokeilu on tarkoitus aloittaa vielä tämän vuoden aikana.

Kokeilun täytyy olla aidosti laaja

Kuntaliitossa painotetaan vahvaa peruskuntamallia ja toimivaa yhteistyötä kuntien välillä. Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Kari Nenonen asettaa sote-aluemallikokeilulle selkeät reunaehdot.

- Pilotti on erinomainen mahdollisuus turvata perusterveydenhuollon resurssit, koska se tiivistää yhteistyötä erikoissairaanhoidon suuntaan ja turvaa erikoislääkäripalvelut myös perusterveydenhuoltoon, Nenonen sanoo.

Hän korostaa, että pilotin täytyy yhdistää sosiaali- ja terveystoimi toimivaksi kokonaisuudeksi. Sen täytyy perustua yhtenäiseen työssäkäynti ja asiointialueeseen ja vahvaan peruskuntaan. Vahvassa peruskunnassa sosiaali- ja terveyspalvelut muodostavat muiden kunnallisten peruspalvelujen kanssa terveyttä ja hyvinvointia edistävän kokonaisuuden.

Kokeilu on luonteva osaa Uusi Kunta 2017 –hanketta.

- Sote-aluemallikokeilu ei saa missään tapauksessa olla kilpavarusteluprojekti suomalaisessa terveydenhuollossa eikä se saa vaarantaa erikoissairaanhoitoa, sen olemassaoloa ja kehittymistä, Nenonen korostaa.

Lisätietoja:
Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma, toimitusjohtaja, 050 3647 883

Tähän pilottiin siis olemme lähdössä mukaan kun saamme erikoissairaanhoidon edustajat varmistettua Salon Aluesairaalan osalta, Johtava lääkäri ja ylihoitaja.

( 1011 views )   |  permalink   |  

13.3.2010 
lauantai, maaliskuu 13, 2010, 09:43
Elämä on täynnä yllätyksiä


KUTSU KESKUSTELUTILAISUUTEEN

Keskustellaan naisena olemisesta perheessä, työelämässä ja päätöksenteossa!
Joensuunkatu 1, Patarouva 16.3.2010 klo 18

Johtajuuskouluttaja, juristi Anne-Liisa Palmu - Joronen kertoo, millaista tämän päivän johtamisen tulisi olla ja mitä se vaikuttaa työelämässä ja päätöksenteossa.

Mikään ei ole niin tärkeätä, kuin selkeä, näkyvä ja äänekäs toisen naisen toiselle naiselle antama tuki. Me naiset emme voi kannustaa toisiamme liikaa. Tämä kannustus on varma tae jokaisen suomalaisen paremmalle elämälle Suomessa. Kun tuemme kanssasisarta, hän ymmärtää saamansa tuen ja kannustuksen arvon. Hän myös kannustaa ja tukee toisia naisia. Näin laitamme liikkeelle hyvän ja jatkuvan prosessin. Sen myötä suomalaiseen päätöksentekoon ja kulttuuriin tulee enemmän inhimillisyyttä ja ihmisyyttä korostavia elementtejä.


Keskustelua ohjaa Salon kaupungin Tasa–arvo työryhmän pj Elina Suonio – Peltosalo.


TERVETULOA

Salon Kokoomusnaiset ry

Tarjoilusta peritään 5 €



( 1065 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | Seuraava> >>