10.3.2013 
lauantai, maaliskuu 9, 2013, 21:13
Positiiviset vaihtoehdot ovat tarpeeseen

Sen sijaan, että olisit vaivaantunut, ole huvitunut.
Sen sijaan, että olisit vihainen, ole utelias.
Kateuden sijasta ole imarreltu.
Epäilyksen sijaan toivo.
Negatiivinen energia on oikeastaan positiivista energiaa, joka liikkuu vain vastakkaiseen suuntaan.
Sinun ei tarvitse juosta karkuun sitä, vaan vaihtaa sen suuntaa.
Olet miten negatiivinen tahansa, yhtä hyvin voisit olla saman verran positiivinen. Autokin voi ajaa 70 km tunnin sisällä itään ja saman verran länteen. Kunhan joku ensin muuttaa sen suunnan.
Kun tunnet tulevasi negatiiviseksi pysähdy ja mieti mitä tarvitaan suunnan vaihtamiseen. Vaihda surullisuutesi välittämiseksi.
Muuta valituksesi joihinkin hyödyllisempiin muotoihin.
Muuta katkeruutesi rakentavampaan muotoon.
Energia on jo olemassa. Sinun täytyy vain vaihtaa sen suuntaa.
( 757 views )   |  permalink   |  

9.3.2013 
lauantai, maaliskuu 9, 2013, 04:57
Hei tässä linkki Tase-hankkeen tilanteeseen. Tasa-arvo-projekti jakuu kesäkuulle asi. Viimeisin valmistunut ponnistus on uuni tuore Luottamushenkilöiden tasa-arvo-opas. Naisten ja miesten tasa-arvo kuuluu kuntademokratiaan

(Kuntaliitto tiedottaa 8.3.2013) Kuntaliiton tuoreessa päättäjille suunnatussa tasa-arvon käsikirjassa todetaan, että naisten ja miesten tasa-arvo on tärkeä osa kuntapolitiikkaa. Kuntien päättäjillä on mahdollisuus vaikuttaa kuntalaisen arkielämän sujumiseen ja tasa-arvon toteutumiseen. Tasa-arvokysymysten tunteminen on tärkeää jokaiselle luottamushenkilölle.
Uusi opas auttaa kuntapäättäjiä ottamaan huomioon tasa-arvovaikutukset. Se on osa kuntademokratiaa.

Kuntien palvelut luovat perustan kuntalaisten tasa-arvolle. Palvelut tarjoavat naisille, miehille ja erilaisille kuntalaisryhmille tasa-arvoisia mahdollisuuksia esimerkiksi koulutukseen, työssäkäyntiin ja harrastamiseen.

Miksi sitten tasa-arvon käsikirja on tarpeen luottamushenkilötyössä?

– Mahdollisuuksien tasa-arvon kanssa yhtä tärkeää on lopputuloksen tasa-arvo. Pitää pohtia, miten tasa-arvoiset mahdollisuudet toteutuvat käytännössä, erityisasiantuntija Sinikka Mikola korostaa.

– Kuntapäättäjien on hyvä tunnistaa tasa-arvokysymykset, joihin kunta voi vaikuttaa. Naisten ja miesten välillä on eroja esimerkiksi terveydessä, turvallisuudessa, koulutuksessa sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa.

– Esimerkiksi iäkkäiden naisten köyhyys on yleisempää kuin iäkkäiden miesten. Pojat keskeyttävät koulutuksen tyttöjä useammin. Miesten elinajan odote on noin seitsemän vuotta lyhyempi kuin naisten. Naiset kärsivät miehiä useammin lähisuhdeväkivallasta.

Uusi opas kehottaa kuntia aktiivisesti edistämään tasa-arvoa. Hyvällä päätöksenteolla voi edistää kuntalaisten tasa-arvoa.

– Opas palauttaa mieliin lainsäädännön velvoitteet tasa-arvoasioissa kunnille. Se myös muistuttaa siitä, että tasa-arvovaikutusten arviointi päätöksenteossa on erityisen tärkeää nyt, kun kunnissa on isoja muutoksia.

– Tasa-arvoa edistettäessä panostetaan itse asiassa kaikkien kuntalaisten hyvinvointiin ja luodaan kunnalle sosiaalisesti kestävää tulevaisuutta.

Oppaaseen on koottu toimivia käytännön esimerkkejä muun muassa Ruotsista. Siellä Karlskogan kaupungissa muutettiin lumen aurauksen järjestelyä niin, että päiväkoteihin, kouluihin ja sairaaloihin johtavia kevytväyliä ja teitä ruvettiin auraamaan ensimmäisinä. Muutos vähensi erityisesti naisten liukastumisia ja loukkaantumisia. Uudistus toi sitä kautta reippaasti sairauskulujen säästöjä

Tästä Tase-projektin asioihin.
http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapa ... fault.aspx

Hyvää viikonloppua kaikille

Eilisiltana kuuntelimme isolla joukolla toimittajien Hian ja Eevan matkakertomuksia Afganistanista. Naisen elämä - haavoittumisen uhka alkaa jo pikkutytöstä.

TAIDE KANTAA -näyttelyssä valvontavuorossa. Tervetuloa Kiffariin! Sunnuntaina näyttely päättyy. Tuemme tyttöjen ja naisten turvallisen arjen ja rauhan rakentamista.
( 806 views )   |  permalink   |  

3.3.2013 
sunnuntai, maaliskuu 3, 2013, 15:51

Harrastajataidenäyttely on avattu. UN Women 30. voimankoetos etenee, taidetta katseltavissa viikon ajan. Arpajaiset päivittäin illalla. Upeita palkintoja.

TAIDE KANTAA JA TEKEE HYVÄÄ jokaiselle.

Kuvassa aktiivi jäsen Ritva Viirtomaa vasemmalla. Kansanedustaja Anne-Mari Virolainen juhlapuhujamme Liedosta. Perustajajäsen Salon Unifem - UN Women Tellervo Lassooy-Saura. Nautimme Rikala Hot-Jazzin bluesista - Kiitos kaikille hyväntekeväisyystilaisuuteen osallistuneille. Parannetaan tyttöjen ja naisten asemaa - samalla koko yhteiskunta, perhe ja yhteisöt hyötyvät.

Hyvä kiertämään!
( 575 views )   |  permalink   |  

2.3.2013 
lauantai, maaliskuu 2, 2013, 04:35
Hyvä johtajuus

Marja-Liisa Mänkä ja Kari Neilimo tulkitsevat kumpainenkin johtajuuden merkitystä samansuuntaisesti kuin minäkin. Olen positiivisesti innostunut tämän keskeisen asian esiin nostamisesta ajassamme. Hyvä johtaja kuuntelee, saa alaisensa syttymään on vertainen ja pystyy tekemään strategisia linjauksia sekä vaalii operatiivista toteutusta myötävaikuttamalla. Hyvä johtaminen on menestystejijä. Organisaation operatiivinen toiminta onnistuu kun kuunteleminen ja vuorovaikutus on toteutunut. Keskustelun kautta tuloksiin! Hyvä johtaja on oikeudenmukainen, avoin ja tasapuolinen.

Inhimillinen pääoma on 50 - 90 % tulevaisuuden arvoista - osaaminen, ilmapiiri ja vuorovaikutus. Innostavalla johtamisella ja työyhteisötaidoilla on merkitystä.
( 334 views )   |  permalink   |  

24.2.2013 
sunnuntai, helmikuu 24, 2013, 11:56
TAIDE KANTAA! – HARRASTAJATAIDENÄYTTELY 30 vuotta


Mitä: TAIDE KANTAA! HARRASTAJATAIDENÄYTTELY
Missä: KIFFARI, Rummunlyöjänkatu 6, Salo
Milloin: Avajaiset su 3.3.2013 klo 14
- näyttely avoinna 3.-9.3. klo 11–18, su 10.3. klo 11–16

Suomen UN Women Salo järjestää jo 30. kerran harrastajataiteen näyttelyn – tänä vuonna nimellä: TAIDE KANTAA! Näyttely järjestetään maaliskuun ensimmäisellä viikolla Kiffarin tiloissa Rummun-lyöjänkadulla. Esillä on kymmenien seudun harrastajataiteilijoiden töitä. Näyttelyn tuotto käyte-tään Suomen UN Womenin avustuskohteisiin eri puolilla maailmaa.


Näyttelyn avajaisissa puhuu
• avaussanat: Suomen UN Women Salon uusi puheenjohtaja Elina Suonio-Peltosalo

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen tervehdyksen tulkitsee
Marja Ruokonen
• juhlapuhe: kansanedustaja Anne-Mari Virolainen
• musiikista vastaa Rikala Hot Jazz Band

Näyttelyviikon yhteydessä järjestetään Afganistan-ilta kansainvälisenä naisten päivänä pe 8.3. klo 18 Kahvila Toisessa Keksissä. Afganistanissa naistoimittajia kouluttaneet Eeva Koskinen ja Hia Sjöb-lom kertovat sanoin ja kuvin elämänmenosta eräässä maailman köyhimmistä maista!

Näyttelyyn ja Afganistan-iltaan on vapaa pääsy – arpajaiset joka päivä!

TERVETULOA!


________________________________________________________________________

UN Women, joka on entiseltä nimeltään UNIFEM, on YK:n alainen järjestö, joka painottaa toiminnassaan sukupuolten välistä tasa-arvoa sekä naisten ja tyttöjen oikeuksien vahvistamista. Kansainvälisesti UN Wo-menin viisi tärkeintä päämäärää ovat:
- naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäiseminen
- naisten osallistumisen edistäminen konfliktien ratkaisussa
- naisten taloudellinen voimaannuttaminen
- naisten johtajuuden ja osallistumisen laajentaminen sekä
- tasa-arvoasioiden saattaminen keskeisiksi kysymyksiksi päätöksenteossa.

( 587 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | Seuraava> >>