11.3.2017 
sunnuntai, maaliskuu 12, 2017, 08:36
Brysselin historiallinen keskusta on kävelty yhdessä, ihana oppaamme avaa historiaa ja tilanteita matkojen varrella. Kiitollsta kuulla upean kaupungin vaativia vaiheita sodissa, ja siirtomaakaudenkin ajoilta. Päivän olemme kierrelleet kaupunkia ristiin rastiin omin jaloin, avoimin silmin ja nauttineet näkemästämme. Kulttuuria, ihmisvilinää, herkkuja, hyvä ilmapiiri. Aseistettuja soptiaita välillä vilahtaa ohitsemme. Nykyajassa on haasteensa. Euroopan pääministerikokous osui vierailuaikaamme myös. Ei shaitannut meidän ohjelmaamme, mutta turvatoimita pystyi paljon näkemään, että oli arkisen varautumisen lisäksi tehostettua valvontaa. ja näin pitääkin olla.

kiitos kaikille matkaseurasta. Olen saanut iloa ja ystävyyttä, uusia kokemuksia, mahtavia verkostoja ja uskoa tulevaan. Tieto on minulle tärkeää ja nyt olemme käyneet asian ytimessä. Lämmin kiitos kaikille asiaa järjestäneille MEPEILLE ja mukana olleille.
( 233 views )   |  permalink   |  

10.3.2017 
sunnuntai, maaliskuu 12, 2017, 08:28
Aamiaiselta suoraan Euroopan Komissioon. Varapuheenjohtaja Jyrki Katainen ottaa meidät lämpimästi vastaan ja antaa aikaansa keskustelulle. Tämä on minulle arvokasta ja merkittävää. Jyrki tietää mistä puhuu ja antaa näkemyksiä nykyhetkestä ja tulevasta. haasteista ja mahdollisuuksista. Arvostan, kiitän. Ytimessä. Kabinetin jäsen Antti Timonen mukana.
EUE:n erityisasiantuntija Marika Paavilainen ja Sirpa Pietikäinen antava aimo annoksen ympäristötietoa.
Suomen Akatemian tutkija Saara Vihko avaa tietoja meille Eurooppa tutkimuksesta.
Me olemme saaneet paljon tietoa, näkemystä Euroopan tilasta. Keskustelussa saamme vielä monipuolisemman kuvan kun eri ikäluokat esittävät omia havaintojaan ja pohdintojaan. Ihaanaa kun on aikaa depatille. KIITOS

( 413 views )   |  permalink   |  

9.3.2017 
sunnuntai, maaliskuu 12, 2017, 08:18
Aikainen herätys. Harri heittä minut bussiasemalle klo 4.20. Matka Helsinki-Vantaalle on alkanut. Lento Helsingistä Brysseliin on aikataulussa. Joukkueemme kasassa ja motivaatio kohdallaan. Ketään ei väsytä. Tavarat lennossa hotellille ja samaa soittoa Euroopan Parlamenttiin. Tiedottaja Marita Tuominen ja emäntämme MEP Sirpa Pietikäinen ovatkin meitä iloisesti vastassa. MEP Petri Sarvamaa ja MEP Henna Virkkunen sekä EPP-ruhmän lehdistöneuvonantaja Pete Pakarinen. He antavat meille aikaansa ja keskustelumahdollisuuksia koko päivän. Me Kokoomusnaiset olemme yhdessä Kokoomusnuorten kanssa innokkaita keskustelijoita. Riemukasta, että meillä on tähän ajallisesti nyt loistomahdollisuus. Kiitos MEPIT! Hyvää vuoropuhelua aikamme haasteista, mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta. Upea päivä. Ja tiivis aikataulu.
( 503 views )   |  permalink   |  

8.3.2017 
sunnuntai, maaliskuu 12, 2017, 08:16
Erinomaista, ihanaa, kansainvälistä Naistenpäivää kaikille
( 284 views )   |  permalink   |  

7.3.2017 
tiistai, maaliskuu 7, 2017, 20:49
Tänään olin vaativan työpäivän jälkeen kuuntelemassa Varsinais-Suomen SOTE-tiedotustilaisuutta. Parpo paikalla. Keskustelua vähemmän, tilanne tietoutta enemmän. Konkretiaa toivoin, enemmän ylätason kokonaisuutta. Henkilöstöä ja kuntalaisia enemmän mukaan kehittämiseen.
-------------------------------------------------------------------

Kaduilla ‚Äď Kotona ‚Äď Netiss√§ ‚Äď TURVASSA!
Tiedote 7.3.2017

Kansainv√§lisen naistenp√§iv√§n aattona ulkoasiainministeri√∂, Naisj√§rjest√∂jen Keskusliitto, Naisten Linja ja eduskunnan naisverkosto muistuttavat ruusujen jakamisen sijaan, ett√§ Suomella on kyseenalainen kunnia olla Euroopan Unionin toiseksi v√§kivaltaisin maa naisille. 7.3.2017 j√§rjestett√§v√§ seminaari Kaduilla ‚Äď Kotona ‚Äď Netiss√§ ‚Äď TURVASSA! nostaa esille ja jakaa tietoa naisiin kohdistuvasta v√§kivallasta sek√§ hahmottelee konkreettisia keinoja ja edellytyksi√§, joiden avulla v√§kivallasta on mahdollista p√§√§st√§ irti.

‚ÄĚNaisiin kohdistuvaa v√§kivaltaa voidaan perustellusti pit√§√§ yhten√§ Suomen vakavimmista ihmisoikeusloukkauksista. L√§hes joka toinen suomalaisnainen on kokenut fyysist√§ ja/tai seksuaalista v√§kivaltaa 15 vuotta t√§ytetty√§√§n ja noin kolmannes on kokenut v√§kivaltaa puolisonsa tai entisen puolisonsa taholta. Suomi on saanut eri sopimusvalvontaelimilt√§ ja muilta toimijoilta lukuisia huomautuksia naisiin kohdistuvan v√§kivallan yleisyydest√§ ja riitt√§m√§tt√∂mist√§ toimenpiteist√§ v√§kivallan poiskitkemiseksi Suomessa‚ÄĚ, huomauttaa lains√§√§d√§nt√∂neuvos Marjatta Hiekka ulkoasiainministeri√∂st√§.

‚ÄĚNaisiin kohdistuva v√§kivalta liudennetaan usein l√§hisuhde- tai perhev√§kivallaksi, mik√§ vaikuttaa naisiin kohdistuvaan v√§kivaltaan suhtautumiseen, ymm√§rt√§miseen, tiedottamiseen ja siihen liittyv√§n osaamiseen. T√§m√§ on erityisen huolestuttavaa ottaen huomioon naisiin kohdistuvan v√§kivallan yleisyys Suomessa. Tietoa ja osaamista naisiin kohdistuvan v√§kivallan eri muodoista on lis√§tt√§v√§ huomattavasti nykytasosta, jotta naisten ihmisoikeudet toteutuvat‚ÄĚ, korostaa Naisj√§rjest√∂jen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet.

Naisiin kohdistuva v√§kivalta on viime vuosina saanut uusia muotoja ja v√§lineit√§. El√§mme el√§m√§√§mme kodin ja kadun lis√§ksi nykyisin my√∂s verkossa. Kaduilla ‚Äď Kotona ‚Äď Netiss√§ ‚Äď TURVASSA! -seminaari nostaa esille internetin ja teknologian aiheuttamat haasteet naisiin kohdistuvalle v√§kivallalle, mutta my√∂s niiden tarjoamat mahdollisuudet naisten oikeudelle el√§√§ v√§kivallatonta el√§m√§√§.

"Naisten Linjan ty√∂ss√§ n√§kyy vahvasti teknologian ja sosiaalisen median vaikutus naisiin kohdistuvassa v√§kivallassa Suomessa. K√§nnykk√§√§ ja muita laitteita j√§ljitet√§√§n ja esimerkiksi sosiaalisen median tilej√§ monitoroidaan. Someen my√∂s saatetaan painostaa antamaan tietynlainen kuva parisuhteesta ja parisuhteen ulkopuolisia kontakteja valvotaan tarkasti. Netti√§ k√§ytet√§√§n my√∂s koston ja h√§p√§isyn v√§lineen√§, esimerkiksi julkaisemalla yksityisk√§ytt√∂√∂n tarkoitettuja alastonkuvia eron j√§lkeen‚ÄĚ, sanoo Naisten Linjan toiminnanjohtaja Elina Nikulainen. ‚ÄĚOn kuitenkin t√§rke√§√§ muistaa, ett√§ netti ja teknologia eiv√§t ole pelk√§st√§√§n haitallisia vaan ovat avanneet my√∂s paljon mahdollisuuksia tiedonhakuun ja matalan kynnyksen tukeen paikkakunnasta riippumatta", toteaa Nikulainen.

Euroopan neuvoston yleissopimus naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta eli ns. Istanbulin sopimus on ensimmäinen eurooppalainen oikeudellisesti sitova sopimus naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Sopimuksen tarkoituksena on ennalta ehkäistä ja poistaa, suojella väkivallan uhreja sekä saattaa väkivallan tekijät edesvastuuseen naisiin kohdistuvasta väkivallasta, ja sitä sovelletaan kaikkiin väkivallan muotoihin.

‚ÄĚSuomi on ratifioinut Istanbulin sopimuksen ja siten sitoutunut tarjoamaan v√§kivaltaa kokeneille helposti saatavilla olevia tukipalveluita. Esimerkiksi turvakodit ovat v√§ltt√§m√§t√∂n ja usein naisen hengen pelastava tuen muoto. Suomessa on kuitenkin sek√§ kansainv√§lisiin suosituksiin ett√§ v√§kivallan uhrien tarpeisiin n√§hden liian v√§h√§n turvakotipaikkoja. Lis√§ksi turvakotien alueellinen jakautuminen on ep√§tasaista ja useiden erityisryhmiin kuuluvien naisten tarpeet j√§√§v√§t turvakotipalveluissa t√§ytt√§m√§tt√§. T√§m√§ on suuri ihmisoikeusongelma, johon meid√§n tulee p√§√§tt√§jin√§ sote-uudistuksen yhteydess√§ aktiivisesti puuttua‚ÄĚ, muistuttaa eduskunnan naisverkoston puheenjohtaja Sari Raassina.

Ulkoasiainministeri√∂n, Naisj√§rjest√∂jen Keskusliiton, Naisten Linjan ja eduskunnan naisverkoston seminaari Kaduilla ‚Äď Kotona ‚Äď Netiss√§ ‚Äď TURVASSA! j√§rjestettiinn tiistaina 7.3.2017 eduskunnan pikkuparlamentissa.


( 186 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | Seuraava> >>