16.3.2017 
torstai, maaliskuu 16, 2017, 19:04
Perheiden ja työelämän edut ovat yhteisiäKokoomus julkaisi tällä viikolla Perheet ja työelämä -asiakirjan, joka kokoaa yhteen kokoomuksen keskeiset perhettä ja työelämää koskevat linjaukset. Asiakirjatyö sai alkunsa Kokoomusnaisten puoluekokousaloitteesta, ja minulla oli ilo johtaa Perheet ja työelämä -asiakirjan valmistelua.Asiakirja koostuu kolmesta osasta: Kokoomuksen perhevapaamallista, varhaiskasvatukseen liittyvästä osiosta sekä perheiden sujuvaan arkeen liittyvistä ehdotuksista.

Yhteiskunnan tukijärjestelmien on edistettävä mahdollisuuksien tasa-arvon toteutumista ja vältettävä kannustinloukkujen muodostumista sekä turvattava lapsille yhdenvertaiset lähtökohdat elämään. Keskustelussa asetetaan usein vastakkain perheiden ja työelämän edut, vaikka todellisuudessa ne ovat yhtä. Työllisyysaste on hyvinvointivaltion koh­talon­kysymys, ja siksi sitä on onnistuttava parantamaan.

Uudistus viipymättä

Perhevapaajärjestelmä on uudistettava viipymättä täällä vaalikaudella. Perhevapaauudistuksessa ei ole kyse yksittäisten tukien sorvaamisesta tai leikkaamisesta vaan kokonaan uudesta kokonaisuudesta.

Kokoomuksen malli lisää perheiden valinnanvapautta ja kannustaa töihin. Malli myös edelleen mahdollistaa lapsen hoitamisen kotona, kunnes lapsi täyttää 3 vuotta. Kokoomuksen perhevapaamalli huomioi erilaisten perheiden tilanteet ja joustaa niissä yksilöllisesti.

Suomella ei ole varaa muita Pohjoismaita alhaisempaan pienten lasten äitien työllisyysasteeseen. Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa vanhempainvapaita on kehitetty voimakkaasti tasa-arvoisen vanhemmuuden suuntaan. Uudistus on järkevä niin naisten, lasten kuin kansantaloudenkin kannalta.

Kokoomuksen ehdotuksessa perhevapaat koostuvat:

‚Äď 5 viikon √§idille maksettavasta odotusrahasta,

‚Äď vuoden mittaisesta ansiosidonnaisesta vanhempainvapaasta, josta molemmille vanhemmille on kiinti√∂ity 3kk sek√§

‚Äď 6 kuukauden mittaisesta joustavasta hoitorahasta (800 e/kk), jonka vanhemmat voivat jakaa haluamallaan tavalla.

Täysimääräisenä tuet riittävät siihen asti, kunnes lapsi on 1,5 vuotias ja puolitettuina 3 vuotiaaksi asti. Puolitettunakin alin etuus on 400 e/kk, mikä pärjää nykyiselle kotihoidon tuelle tason ja keston osalta.

Ensimmäinen kuukausi ansiosidonnaista maksetaan korotettuna molemmille vanhemmille. Nykymallissa korotuksen saa vain äiti.

Kokoomus haluaa lisätä perhevapaiden joustavuutta ja valinnanvapautta. Nykyisessä mallissa on liiankin tiukat raamit sille, milloin vapaita saa käyttää ja missä järjestyksessä.

Kokoomuksen esityksessä etuuksien käyttämisen järjestystä ei ole säännelty. Esimerkiksi isä voi pitää ansiosidonnaista vanhempainvapaata vasta sen jälkeen, kun äiti on käyttänyt jo hoitorahaakin.

Uudessa mallissa vapaasti jaettavan osuuden voi käyttää esimerkiksi isovanhempi tai uusioperheen aikuinen jäsen. Perhevapaita voi käyttää kokopäiväisenä tai puolikkaana, esimerkiksi osa-aikaisen työn ohessa.

Kaikki tämä lisää perheiden valinnanvapautta, ja perhevapaa on paremmin yhdistettävissä vaihtuviin työtilanteisiin ja erilaisten perheiden tarpeisiin. Nykymallissa työllistyminen osa- tai väliaikaisesti ei ole kannattavaa.

Toivon hallitukselta ripeitä tekoja jo kevään kehysriihessä perhevapaiden uudistamiseksi. Ainoa syy jarruttaa perhevapaauudistusta on ideologinen halu pitää naiset kotona. Olisi hienoa, jos voisimme satavuotiaan Suomen kunniaksi saada yhdessä aikaan tämän merkittävän uudistuksen. Kokoomuksesta perhevapaiden uudistaminen ei jää kiinni.

Maksuttomaan varhaiskasvatukseen

Kokoomuksen pitkän aikavälin tavoitteena on maksuton, laadukas, pedagoginen osapäiväinen varhaiskasvatus, johon osallistuu koko ikäluokka. Jokaisella on oltava taustasta riippumatta mahdollisuus oppia, kouluttautua ja löytää omat vahvuutensa. Varhaiskasvatus on elinikäisen oppimisen polun ensimmäinen askel ja OECD:n mukaan kaikkein vaikuttavinta koulutusta.

Ongelmana Suomessa on, ett√§ ne lapset, jotka hy√∂tyisiv√§t varhaiskasvatuksesta eniten, osallistuvat siihen v√§hiten. Varhaiskasvatuksen maksuttomuuteen edet√§√§n askel kerrallaan. Ensimm√§inen askel otettiin eilen 1.3., jolloin pienituloisten 2‚Äď3 hengen perheiden maksut laskivat.

Perhevapaiden ja varhaiskasvatuksen lisäksi perheen ja työn sujuvaan yhdistämiseen vaikutetaan esimerkiksi lastenhoitoavun palkkaamista helpottamalla ja työpaikkojen perheystävällisestä ilmapiiristä huolehtimalla.

Perheet ja työelämä -asiakirjaan voit tutustua täällä: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/frantic/kokoomus/PERHEET_JA_TYOELAMA.pdf


( 192 views )   |  permalink   |  

16.3.2017 
torstai, maaliskuu 16, 2017, 14:28
Tarkastuslautakuntapäivä. On aika arviointikertomuksen teolle. Tilinpäätöstiedot tulevat 28.3.2017. Taas niin tärkeää asiaa kuultavana. Meillä on hyvä foorumi luotettavalle ajatustenvaihdolle.
Kevät on kiireinen, ylimääräistä aikaa ei ole.

Pikku Hillevi jo odotteli Emilian kanssa mummia kotiin. Ihanaa aurinkoista rattaiden ajelua kotikylän sulalla raitilla. Emilia ratsasti ja sähkökaapelia vedetään tien varteen, paljon koneita ja puuhaa katseltavaksi. Kohta eivät puut enää katko sähkölinjoja. Aurinkolaseille oli tarvetta jokaisella tytöllä. Melkein Näseeseen asti käveltiin. Hyvä me.
Aurinkopäivä. Kiitos!
( 155 views )   |  permalink   |  

15.3.2017 
torstai, maaliskuu 16, 2017, 14:23
Työpäivä sairaalassa. Jatkumona Teknisen lautakunnan kokous. Emme lautakunnassa lähde Kuntahankintojen tielle. Kotimaisuus ja lähiruoka arvoonsa. Yritysvaikutusten arviointi, työllisyys painotuksena. Tunnistettava ketju lautaselta raaka-aineen tuottajalle. Maatalous arvoonsa. Lautakunta keskusteli ja linjasi. Yksimielisesti. Tein esityksen.
( 150 views )   |  permalink   |  

14.3.2017 
tiistai, maaliskuu 14, 2017, 06:10
L√ĄHIRUOKA on Teknisess√§ lautakunnassa painotettu arvo - jo vuosien ajan. Massaostot eiv√§t takaa paikallisuutta. Salon kaupungin elintarvikehankinnoissa on p√§√§tetty aina l√§hiruokapainotteisesti. Massahankintoihin ei pid√§ l√§hte√§ vain halpuuden vuoksi. Pit√§√§ tiet√§√§ miss√§ tuotettu, tuoreus ja laatu. Painotan vastuullista, vaikuttavaa toimintaa. Jokaisella p√§√§t√∂ksell√§ on aikutuksensa seutukuntaan ja kaupunkiin. Ty√∂llisyys ja yritysvaikutusten arviointi on keski√∂ss√§. T√§m√§ on mielipiteeni nyt ja tulevaisuudessa. Ei kiitos ulkomaantuonnille. T√§√§ll√§ tied√§mme miten el√§imet ja kasvit on kasvatettu ja viljelty. Polku ketjussa on tunnistettavissa. Valvonta pelaa.

Hyvää alkanutta päivää kaikille.

Kohta taas lähden töihin.
-------------------------------------------------------------------
Luonto on minulle palautumisen mahdollisuus. Sielunhoidollisesti välttämätön: järvi, metsä, peltomaisema... niistä elän.

Siksi muistutan: Tämä on Kylien Salo uutisviesti. Välitä tietoja kylässä! Ilmoita kylän
osoitteiden muutoksista kyläasiamiehelle! Mikäli et halua näitä viestejä
jatkossa niin ilmoita siitäkin sähköpostilla tai puhelimitse!Salon vesistöt, tila ja tulevaisuus -tilaisuus 21.3. rakentaa uutta
yhteistyötä vesistöjen suojelemiseksi


¬ĒSalossa vesiensuojelu- ja vesist√∂keskustelu on ollut vilkasta viime
vuosina. Puheenaiheita ovat olleet muun muassa Perniönjoen perkaushanke,
Särkisalon vesien tila, Uskelanjoen jäänpidätysrakenteet ja
kalataloudelliset kunnostukset sekä Kiskonjoella alkanut Freshabit life
-hanke, jossa on muun muassa suunnitteilla kalatie Kiskonjoen
voimalaitospatoon. Talvella otsikoissa ovat olleet Kiskonjoen harmilliset
tapahtumat eli Kiskonjoen öljyonnettomuus ja Kiskon Aijalan kaivoksen
romahdus.

Salossa toimii useita paikallisia vesiensuojeluyhdistyksiä, jotka ovat
keskittyneet erityisesti järvien ja merenlahtien tilan edistämiseen.
Yhdistykset ovat tehneet arvokasta ja pitkäjänteistä työtä vesien tilan
edistämiseksi. Vesien tilan heikentyminen on kuitenkin paikoin ollut
kiihtyvää ja tietyillä alueilla olisi tarvetta tehostettuihin toimiin ja
yhteisty√∂n lis√§√§miseen. ¬ĒN√§in kirjoittaa Valonian vesiasiantuntija Janne
Tolonen blogissaan.

Tiistaina 21.3. klo 15.30 j√§rjestett√§v√§n ¬ĒSalon vesist√∂t¬Ē -tilaisuuden
tavoitteena on saada aikaan uusi yhteistyö vesistötoiminnan organisoimiseksi
Salossa. Esimerkkinä on muun muassa Paimionjoki-toiminta, joka on yhdistänyt
kyläyhdistyksiä, ympäristötoimijoita, maataloustuottajia sekä kuntia ja
muita viranomaisia käytännön toimiin jokien, järvien ja saaristoalueiden
luonnon puolesta.
Avoimessa tilaisuudessa kuullaan esityksiä Salon vesistöjen nykytilasta ja
ajankohtaisista vesistöhankkeista, jonka jälkeen keskustellaan Salon
vesistöjen kehittämismahdollisuuksista. Tilaisuus järjestetään Salon
kaupungintalon valtuustosalissa (Tehdaskatu 2, Salo) tiistaina 21.3. klo
16.00¬Ė18.30. Kaupungintalon aulassa on tarjolla kahvia klo 15.30 alkaen ja
esillä on myös vesistökunnostustoimijoita ja -hankkeita.

Alustajat ovat Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksestä, Suomen
ympäristökeskuksesta, Valoniasta, Ely-keskuksesta ja
Paimionjoki-yhdistyksestä.
Tilaisuuden järjestävät Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo -hanke,
S√§rkisalon-Finbyn pit√§j√§yhdistys S√§rfin, Vesist√∂klinikka ¬Ė Salon vesist√∂jen
hoitoyhdistys ja Valonia (Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja
energia-asioiden asiantuntija- ja palvelukeskus).
Vapaa pääsy, tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua, tervetuloa!
Ohjelma ja vesistölinkkejä: <http://bit.ly/Salon_vesistot>
http://bit.ly/Salon_vesistot
Janne Tolosen blogi: <http://bit.ly/Tolonen_Valonia>
http://bit.ly/Tolonen_Valonia
( 217 views )   |  permalink   |  

13.3.2017 
maanantai, maaliskuu 13, 2017, 18:44
Ilmoittautumislinkki Sote-Klinikkaan 3.5.2017
https://goo.gl/forms/hnrk2IlFeHi9buax1
NAISJ√ĄRJEST√ĖJEN SOTE-KLINIKKA ‚Äď Tarkastelussa sote-uudistuksen ty√∂el√§m√§- ja tasa-arvovaikutukset
Tervetuloa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tasa-arvovaikutuksia tarkastelevaan seminaariin keskiviikkona 3. toukokuuta Eurooppasalissa (Malminkatu 16, Helsinki). Luvassa on puheenvuoroja ja paneelikeskustelua uudistuksen vaikutuksista naisiin sote-palvelujen käyttäjinä, työntekijöinä ja palveluntarjoajina. Seuraa seminaarin tiedotusta Naisjärjestöjen Keskusliiton nettisivuilla, Facebookissa ja Twitterissä! #naisjarjestot #soteklinikka
( 191 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | Seuraava> >>