15.8.2009 
perjantai, elokuu 14, 2009, 10:04
Kokoomuksen Naisten Liitto
on
kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on mahdollisuuksien tasa-arvo Suomessa, Euroopassa ja maailmassa. Naisilla ja miehillä tulee olla samat mahdollisuudet ja oikeudet syntyä, kasvaa, saada koulutusta, osallistua, tehdä työtä ja hoivata.

Tapahtumakalenteri

Tapahtuman aloitus: 15.08.2009, klo 18:00
Tapahtuman lopetus: 16.08.2009, klo 16:00

Tulevaisuuskoulutuksen alumnitapaaminen, Paasikivi-opisto


Virkkunen: Ammatillisen koulutuksen tarjontaa lisättävä
13.08.2009

Opetusministeri Henna Virkkusen mukaan ammatillisen koulutuksen tarjontaa on lisättävä. Virkkunen esittää ammatillisen koulutuksen lisäämistä entisestään lisätalousarviossa, jotta kaikilla peruskoulun päättävillä nuorilla olisi mahdollisuus jatkaa koulutuksessa.


- Tiedot yhteishausta ja kesän täydennyshausta kertovat, että sadat nuoret jäävät ilman opiskelupaikkaa, sillä ammatillisen koulutuksen paikkoja on tarjolla edelleen liian vähän, Virkkunen sanoi puhuessaan Helsingin rehtorien lukuvuoden avajaistilaisuudessa torstaina.


Virkkunen on tehnyt esityksen opiskelijapaikkojen lisäämisestä valtiovarainministeriölle. Päätös mahdollisesta lisäyksestä tehdään elokuun lopun budjettiriihessä.


- Sinivihreän hallituksen tavoitteena on, että jokainen peruskoulunsa päättävä nuori etenee jatko-opintoihin ja saa haluamansa opiskelupaikan. Tästä tavoitteesta ei ole varaa tinkiä etenkään nyt, kun taloudellinen taantuma on lisännyt erityisesti nuorisotyöttömyyttä, Virkkunen muistutti.


Hallitus on lisännyt vuosina 2008-2009 tehdyin päätöksin ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijamäärää jo yhteensä yli 7 000 opiskelijalla.

Lisätietoja: erityisavustaja Laura Rissanen, 041 540 4505

Ministeri Risikko: Ehkäisevät palvelut turvattava lapsille ja nuorille
11.06.2009

"Erityisesti taantuman oloissa on turvattava ehkäisevien palvelujen riittävyys. Paniikkisäästöillä esimerkiksi neuvolatoiminnassa, kouluterveydenhuollossa ja perhetyöntekijöiden palveluissa on negatiiviset seuraukset. Samoin säästöt liikuntapalveluissa sekä harrastamisen mahdollisuuksia tarjoavien järjestöjen tukemisessa kostautuvat myöhemmin. Mikäli ongelmiin ei puututa ajoissa, ne vaikeutuvat ja aiheuttavat suuria hoitokustannuksia", sanoi peruspalveluministeri Paula Risikko torstaina 11. kesäkuuta Lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen -seminaarissa Helsingissä.

Seminaarissa käsiteltiin lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin ongelmia ja annettiin esimerkkejä hyvistä käytännöistä. Seminaarin juhlapuhujana oli EU:n terveyskomissaari Androulla Vassiliou.

"Suomalaiset lapset ja nuoret voivat melko hyvin kansainvälisten vertailujen mukaan mutta on myös huolenaiheita. Yhä useammat nuoret ovat vaarassa syrjäytyä. Terveyserot eivät Suomessa ole vähentyneet, vaan joko pysyneet entisen suuruisina tai jopa lisääntyneet. Edellisen laman vaikutukset näyttävät lisänneen nuorten oireilua. Viimeisten kymmenen vuoden aikana nuorten sijoitukset kodin ulkopuolelle ovat lisääntyneet. Jokin mielenterveyshäiriö on noin neljäsosalla nuorista ja erityisesti tyttöjen 2000-luvulla lisääntyneestä masennuksesta on syytä olla huolissaan", huomautti ministeri Risikko.

"Olemme käynnistäneet lasten ja nuorten palvelujen kokonaisuudistuksen osana sosiaali- ja terveydenhuollon kansallista kehittämisohjelmaa. Uudistuksessa kehitetään perus- ja erityispalveluja toiminnalliseksi kokonaisuudeksi, joka ylittää sektorirajat ja tuo palveluja suoraan lasten ja nuorten kehitysympäristöihin. Lisäksi lisätään kotiin vietyä perhetyötä."

"Kaksi viikkoa sitten säädetty asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta ja lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta velvoittaa kunnat järjestämään kaikille lapsille ja nuorille säännöllisen terveysseurannan ja monipuolisen terveysneuvonnan. Kahdeksasluokkalaisen laajassa terveystarkastuksessa arvioidaan monipuolisesti nuoren terveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin lisäksi myös vanhempien hyvinvointia ja vanhempana jaksamista. Etenkin erityistuen tarve on tunnistettava mahdollisimman varhain ja järjestettävä tarvittava tuki. Asetus velvoittaa myös moniammatilliseen yhteistyöhön", totesi ministeri Risikko.

Lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen -seminaari liittyi komission tärkeään aloitteeseen lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Taustalla on vuosille 2008 - 2013 laadittu EU:n terveysstrategia, jossa käsitellään myös jäsenmaiden nuorten terveyttä ja sitä määrittäviä tekijöitä. Aloitteen tarkoituksena on lisätä yhteistä tietoisuutta ja yhteisiä ponnisteluja nuorten terveysongelmien ratkaisemiseksi ja terveystilanteen parantamiseksi. Tavoitteena on, että nuoret saataisiin myös itse edistämään omaa terveyttään ja hyvinvointiaan.

Lisätietoja ohjelmajohtaja Maija Perho, puh. (09) 160 72409, 050 4430805 ylitarkastaja Sari Vuorinen, puh. (09) 160 73295, 050 364 7823

( 780 views )   |  permalink   |  

14.8.2009 
perjantai, elokuu 14, 2009, 09:27
Eilen hallituksen pöytäkunta oli kutsuttuna Yrityssalon vieraaksi.
Toiminnan esittelyä ja henkilökunnan puheenvuorot ja tietysti hedelmällinen keskusteluosuus. Mm. itäinen ohikulkutie ja nuorisotyöttömyys puhututti.

www.yrityssalo.fi


Suoraan edellisestä tilaisuudesta Kiskontien aluetoimikunnan kokoukseen Lainerantaan. Koululaiskuljetukset oliat tuottaneet paljon pettymyksiä ja valituksia. Kaikki eivät päässeet kyytiin eivätkä kaikki mahtuneet. Jotkut oppilaat jäivät noutamatta. Uudet reitit, uudet kuljettajat. Tietoa ei ollut kaikilla tarpeeksi. ORGANISOIMATTOMUUTTA. MUTTA pientenkin kuntien aikana, vaikka kuljettajat olivat tuttuja olivat ensimmäiset päivät epäselviä. ja aikataulutus luo omat haasteensa.

Aluetoimikuntaseminaari Salon Lukiossa 2.9.2009 klo 17-20.30
tarkoitettu aluetoimikuntien jäsenille, kh:n edustajille toimialajohtajille sekä tutkijaryhmälle joka arvioi.
Arto Koski, Eero Uusitalo, Tytti Seppä paikalla.

Syksyn odotetut kansalaisopiston Kuinka kunta toimii luentosarjat alkavat:

Stratgia vie vuoteen 2020 - yleisiä linjoja Salon hallinnosta.1.9.2009 Halikon lukiossa klo 18.30-20.30

Sosiaali- ja terveystoimen esittely - Peruspalvelu kunnan tehtävänä 3.9.2009 3.9.Perniön lukio klo 18.30-20.30

Sivistystoimen ulottuvuudet - lakisääteisistä harkinnanvaraisiin palvelihin 8.9.2009 Kiskola 18.30-20.30

Tekninen toimiala- Sisäinen palvelujen tuottaja 10.9.2009 Pertteli klo 18.30-20.30

Lupia, kaupunkisuunnittelua, maaseutuasioita- kaupungin monipuolinen kehittämis-ja palvelutehtävä 15.9.2009 klo 18.30 -20.30 Suomusjärven koululla

Salon kaupunki Viherkaupunki-seminaarisarja torstaisin 17.9.2009 alkaen.

Maaseutuverkoston ja Varsinais-Suomen Kylät ry:n sekä Uudenmaankylät Kyläsuunnitteluseminaari 7.9.2009 Suomusjärvellä Willa Elsassa

Salon kyläseminaari 20.10 2009 klo 18 perttelissä

Avantouintia Lainerannassa lokakuusta alkaen lauantaisin klo 15 - 18. Juhani Joutsen puh. 0400-535322
Lainerannan osoite Pitkäniementie 119, Kisko
Tieksmäki- Metola kyläyhdistys
tilavaraukset Hannu Leskinen puh. 050-5449937





( 1105 views )   |  permalink   |  

12.8.2009 
keskiviikko, elokuu 12, 2009, 18:09
Töistä kotiin ja ruokaa tekemään. Koulunaloituskeskusteluja.
Illalla jääkiekkoa. Ratsastusta. Ulkoilua. Jokaiselle jotakin.

Venlan soitto oli ihana yllätys. Suku elää.

KOKOOMUSNAISTEN TAHTO-TEESIT


Kadut ja kodit turvallisiksi. Kotikunnassa on oltava turvallista asua ja elää. Tarvitsemme katuvalot kuntoon, parannusta päihdehuoltoon ja perheväkivaltaa vastaan oman toimintaohjelman. Koti on oltava jokaisella.

Jokainen perhe on erilainen. Perhepalvelujen monipuolisuus kuvastaa asukkaiden erilaisia tarpeita. Haluamme päiväkotien rinnalle perhepuistoja, avoimia päiväkoteja, kerhoja ja perhepäivähoitoa.

Ei aina laitokseen. Vanhukset voivat paljon paremmin, jos koti on laitosvuoteen sijasta palvelutaloissa, ryhmäasunnoissa ja senioritaloissa. Tarvitsemme joka kuntaan terveyden edistämisen ohjelman, jonka tavoitteina on kannustaa terveellisiin tapoihin ja kaventaa terveyseroja.

Palveluseteleillä pitkälle. Ihmisillä on oltava oikeus asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Kotipalvelut tukevat itsenäistä elämää, joten niiden saatavuutta on parannettava esimerkiksi palvelusetelit käyttöönottamalla.

Omaishoitajista pidettävä huolta. Palvelusetelimalli on tärkeä apu myös omaishoidon tuki- ja lomajärjestelmien kehittämisessä.

Mielenterveyspalvelut kuntoon. Jokaisen elämässä voi tulla aika, jolloin henkiset voimavarat loppuvat. Apua on silloin saatava ajoissa ja riittävästi. Tukemalla avun tarvitsijaa vähennämme lasten ja nuorten syrjäytymistä.

Oppilaille ja opettajille paremmat oltavat. Kouluterveydenhuoltoon on panostettava riittävästi ja psykologipalvelut on taattava jokaiselle avuntarvitsijalle nopeasti. Riittävän pienet opetusryhmät takaavat, että luokassa viihtyvät niin oppilaat kuin opettajat.

Peruskoulu on elämän kivijalka, se on pidettävä kunnossa. Koulujen remontoinnissa ei saa säästää, kuten ei myöskään kouluruokailussa. Viihtyisä ja turvallinen kouluympäristö auttaa jaksamaan. Kerhotoiminta elpymään!

Monipuolisuus on valttia -koulussakin. Yksityinen koulu on positiivinen lisä ja vaihtoehto valikoimaan. Kokoomusnaiset haluavat lisää miehiä opettajiksi ja naisia rehtoreiksi!

Keräyspisteet kuntoon. Kierrätystä on helpotettava lisäämällä keräyspisteitä. Investointi energiatehokkuuteen ja ympäristöstä huolehtimiseen on elintärkeä ekoteko, sillä lapsillamme on oikeus puhtaaseen kuntaan.

Ammattilaisia on arvostettava. Perusteettomista pätkätöistä on päästävä irti perustamalla kuntiin esimerkiksi vakituisten sijaisten ryhmiä. Lähes 80 prosenttia kuntien noin 400 000 työntekijästä on naisia: naisille on löydyttävä tie uralla eteenpäin. Lisää naisia kunnanjohtajiksi ja johtoryhmiin!

Joukkoliikenteelle kaistaa ja kevytväylää pyörille. Fiksu kunta on suunniteltu ihmistä varten: koti, työ, palvelut ja harrastukset löytyvät sieltä mistä ihmiset. Autot piiloon parkkihalliin, lisää laatua joukkoliikenteeseen ja latua polkupyörille. Tässä resepti myös ilmastotalkoisiin!

Annetaan kulttuurin kukoistaa. Rikas, monipuolinen ja omaleimainen taide sekä kulttuurielämä vahvistavat ja kehittävät koko yhteiskuntaa. Kirjastojen, taidekasvatuksen ja kulttuurilaitosten tulee olla kunnan hyvän huolenpidon ja taloudellisen tuen kohteena.

Suvaitsevaisuus on meille arvo. Erilaisten kulttuureiden kohtaamista on rohkaistava. Haluamme maahanmuuttajille lisää kielikoulutusta - pelkkä peruskurssi ei riitä. Tahdomme kuntien maahanmuuttopoliittisiin ohjelmiin vahvan otteen kulttuurista.

Voimaa yhteisöstä! Yhteisöllisyys kasvaa yhteisissä kerho- ja harrastustiloissa, talkoissa ja järjestötoiminnassa, jotka tarvitsevat tukea kunnalta. Päätöksentekoon haluamme tasaparin naisia ja miehiä.

Copyright 2009 Kokoomuksen Naisten Liitto

( 772 views )   |  permalink   |  

11.8.2009 
tiistai, elokuu 11, 2009, 19:52
Helteet heivaavat ja koulut alkavat. Työpäivän jälkeen vielä Even kanssa saunomaan mökille. Kaipasimme tätä yhteistä tuokiota.
Työssä pakertaneet nuoret ovat jättäneet lomailun vähiin. Ahkeruudesta palkitaan palkalla, mutta aikaa tarvitsee niin nuori kuin vanhakin, nauttiakseen elämän antimista.

Joutsenperhe äiti,isä ja kolme poikasta uiskentelivat läheisessä kaislikossa. Voi tuota perheidylliä. Koko kesän ovat yhdessä polskineet ruokaa keräillen. Uskollista sorttia nämä linnut!

Sysyyn suuntautuva kalenteri alkaa kiivaasti täyttyä. Tiukkaa toimintaa.

Aluetoimikuntien syysseminaari on tulossa 2.9.2009 klo 16.30- 20.30.
Tutkijaryhmä kuuntelee ja keskustelee aluetoimikuntatyöstä aluetoimikuntien kanssa.

Kantatie 52 Itäisen ohikulkutien rakentaminen halutaan käynnistää , vaikka tien rakentamiseen ei ole osoitettu määrärahja valtion budjetista. Hanke ei ole mukana valtioneuvoston eduskunnalle antaman liikennepoliittien selonteon vaalikauden 2007- 2011 liikenneinvestointien ohjelmassa. Itäinen ohikulkutiehanke on nostettu kaupungin strategiatyössä keskeiseksi hankkeeksi. salon kaupunki haluaa nopeuttaa itäisen ohikulkutien hanketa. Eri vaihtoehtoja on punnittu ja vertailtu.

0 Hanke toteutetaan valtion normaalinohjausjärjestelmämukaisesti.

1 Kaupunki rahoittaa hankkeen suunnittelun, jonka jälkeen hanke toteutetaan valtion tiehankkeena.

1.1. Kaupunki rahoittaa hallinnollisen tiesuunnitelman
1.2. Kaupunki rahoittaa ST-urakkaan tähtäävän tiesuunnitelman
1.3. Kaupunki rahoittaa täydellisen tie ja rakentamissuunnitelman

2. Kaupunki myy hankkeen rakentamispalvelun tiehallinnolle.
Pohdittu on myös vaihtoehtoja elinkaarimallina ja vaiheistettuna hankkeena. Läheisen itäisen ohikulkutien linjausta on asemakaavoitettu Metsä-Jaanun teollisuusalue. Erillinen selvitys on tehty siitä, mitä vaikutuksia itäisellä ohikulkutiellä on Metsä-Jaanun teollisuusalueen rakentamiskustannuksiin.
( 745 views )   |  permalink   |  

10.8.2009 
maanantai, elokuu 10, 2009, 21:46
Aamusta syöpätautienpoliklinikalla työvuorossa.

Ilta kaupunginhallituksen kokouksessa tiukkaa keskustelua itäisen ohikulkutien tulevaisuudesta. Kustannukset mietityttävät. Tie on tarpeellinen. Miljoonahankkeita on muitakin odottamassa. Miten toteutetaan? Aikalisä ensi maanantaihin.

Kaavoituskatsaus. Käytiin läpi Salonseudun tonttitarjonta. Mm. Perniön asemalla on kunnallistekniikka valmiina. Saurun koulu lähellä, Aseman päiväkoti vieressä. Luonnonläheisiä, suuria tontteja Maurin Makasiinin ja Aseman päiväkodin välistä ylös mäkeen ja eteenpäin. Kannattaa ajella katsomaan jos vaikka miellyttää.

Tasa-arvoasiaa naisten ja miesten välillä halutaan ajaa Salossa myös. Päätöksentekoon on tärkeää naisten osallistua. Meillä on näkemyksiä mm. perheen ja omaisten hoitamisesta oman työn ohella. Laaja-alaista ajattelua. Miehet näkevät asiat yksinkertaisemmin, edustavat päätöksissään rahaa ja taloutta sekä haluavat ensisijaisesti hallituspaikat. Miesten ja naisten yhteinen etu on ajaa tasa-arvoa yhteiskunnassamme ja Euroopassamme. Siitä hyötyvät kaikki.

Palvelusopimusten irtisanominen on myös kuumentanut tunteita. Halutaan samanlaiset sopimukset kaikkien osapuolten välille. Yksityiset hoitokodit ovat harmistuneita. Tavoitteena kuntalaisille antaa kuntalaislähtöistä palvelua kustannuksia karsien. Sosiaali-ja terveyslautakunta tulee ensi viikon kokouksesan toimialajohtajan kanssa keskustelemaan jatkosopimuksista. Juridiikka on olennaista ja kilpailulla tuodaan tehokkuutta palveluihin.

Mutta mutta...aamulla taas töihin klo 7:ään.


( 1007 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | Seuraava> >>