13.9.2009 
sunnuntai, syyskuu 13, 2009, 16:58
13.9.2009 Suomessa

Kuljettajaksi epäilty nuorukainen selvisi ainoana hengissä kolmen nuoren hengen vaatineesta ulosajosta sunnuntaina aamuyöllä Porissa.

Vakavia vammoja saanut porilainen on vasta 17-vuotias. Poliisin mukaan hän oli humalassa.

Tuhoisa onnettomuus sattui kahden aikaan aamuyöllä lähellä Porin keskustaa Paperitehtaankadulla. Henkilöauto suistui kovassa vauhdissa kaarteen jälkeen tieltä ulos, törmäsi puuhun ja syttyi tuleen.

Kolme kyydissä ollutta nuorta miestä - 15- ja 17-vuotiaat porilaiset ja 20-vuotias kankaanpääläinen - saivat onnettomuudessa surmansa.
Tämä on karua tekstiä, siihen mahtuu niin paljon surua ja tuskaa ettei sanoin voi kuvata. Tällaisia juttuja luemme valitettavasti lähes viikottain. Miksi humalassa ajetaan ylipäänsä! Miksi alaikäiset tekevät näin. Eikö mitään sääntöjä kunnioiteta nykymaailmassa. Huoli kanssaihmisistä ja yhteisvastuusta pitäisi nostaa uuteen arvoon. Turvallisuus ei ole ulkoistettu asia, se on arvo. Tekijä josta tulee pitää huolta yhteiskunnallisesti ja perheissä. Meidän kaikkien ihmisten omasta ja lähimmäisenvastuusta lähtee yhteiskunnallinen arvostus asioihin joilla vaikutamme.
( 554 views )   |  permalink   |  

12.9.2009 
lauantai, syyskuu 12, 2009, 09:54
Taloudesta

Kuntien tulorahoitus heikkenee ja kustannuspaineet sosiaalitoimessa kasvavat työttömyyden lisääntyessä. Salon Henkilöstömenoissa näyy syyskuussa maksettava takautuva palkkojen harmonisointi 0,6 miljoonaa. Asukasluku 54921. Työttömyysprosentti 11,6.
Yhdistymisavustuksia Valtiovarainministeriöltä on kaupungille tullut 6.964.000 euroa kesäkuussa.Palveluiden ostoihin varattu määräraha on ylittymässä. Talouden tasapainon saavuttaminen vuoden 2010 aikana on mahdollista jos talousarviot laaditan kaupunginhallituksen raamibudjettia kunnioittaen.

Kaikki hammaslääkärivakanssit on täytetty, yleisterveydenhuollon puolella avoimia lääkärivakansseja ei ole satu täytettyä. Kotisairaala on kyennyt vastaanottamaan erikoisairanhoidon perusterveydenhuoltoon ohjaamat potilaat.Terveyspalveluissa erikoissairaanhoidon menot ovat edelleen ennakkoon talousarvioon varattua määrärahaa selkeästi suuremmat.
( 243 views )   |  permalink   |  

11.9.2009 
perjantai, syyskuu 11, 2009, 13:10
Työpäivä ja kirjaamisen uudistuvaa koulutusta. Tietoverkkojen hallintaa mielenkiintoista. Potilastietojärjestelmät muuttuvat asiakaslähtöisemmiksi vuoteen 2011. Muutoksen kautta. Kiireisen päivän rakosessa tämäinen kouluts. Terveydenhuollon koulutukset tapahtuvat hektiseen tahtiin ja pitäisi aina siirtyä tilanteesta toiseen helposti ja saumattomati.

Tänään vietämme joukolla Merjan, kollegan 50-vuotisjuhlia! Suihkuun ja menoksi. Upea, upea syyspäivä.

Itketkö ihminen,
silloin sa kauneinta tiedon ja tunnon,
hienointa sydämen,
herkintä pyrkivän pyyteen ja kunnon?

( 474 views )   |  permalink   |  

10.9.2009 
torstai, syyskuu 10, 2009, 14:43
Tulevaisuudesta

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut tuotetaan ammattitaitoisesti väestön tulevaisuuden tarpeita ennakoiden. Keskeistä on ammatillinen kehittyminen, kansalaisten kokonaisvaltainen hyvinvointi, elämänlaatu ja terveyden edistäminen.
Julkisen vallan on turvattava jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä.

Suomi käyttää bruttokansantuotteestaan 7,5 % terveydenhuoltoon, kun muiden pohjoismaiden panostus on 9,1 %.

Suomi haluaa olla tasa-arvon mallimaa, mutta hoitotyön näkökulmasta tas-arvoinen, työn vaativuuden mukainen palkkaus ei vielä ole toteutunut. Määräaikaisten palvelussuhteiden suuri määrä terveys ja sosialialalla voidaan nähdä tasa-arvo-ongelmana.

Teknologian kehittyminen parantaa hoidon turvallisuutta ja laatua.
Henkilöstöresurssien on oltava sellaiset, että työtä voidaan tehdä eettisten periaatteiden mukaisesti turvallisesti niin potilaan kuin työntekijänkin näkökulmasta. Työ, terveys ja turvallisuus ovat meille kaikille keskeisiä asioita. Työ kuormittaa sekä fyysisesti että henkisesti.

Ajankohtaiset muutokset kuntien ja palveluiden rakenteissa ovat viitoittaneet ajatuksia.

Hoidon inhimillinen laatu antaa parhaimmillaan ihmisarvon mukaiset puitteet syntymiseen, elämiseen ja kuolemiseen. Sellaisen hoidon tärkein edellytys on työntekijäkunta, joka on arvostettu ja jolla on riittävät edellytykset työnsä laadukkaaseen suorittamiseen. Päättäjien on annettava tällaiseen hoitoon tarvittavat resurssit ja puitteet. Hoitajat antavat sille sydämensä.
Martti Lindgvist artikkelissaan Asioilla on reunansa

( 477 views )   |  permalink   |  

9.9.2009 
keskiviikko, syyskuu 9, 2009, 05:59
Raikasta syysilmaa keuhkoihin heti aamutuimaan terasilla!
Tulipa tuksuista hyvä mieli.

Uusimmassa Koiliedessä Virpi Hämeen-Anttilala oli hyvä kirjoitus sivulla 94. "Mitä vähemmän tekee, sitä vähemmän epäonnistuu."
Kun etsimme selkä kyyryssä virheitä, emme koskaan kohota katsettamme ja näe, minne oikeastaan olemme menossa. Kassakonetta herkeämättä napsutteleva ajan henki sopii meille virheen etsijöille ja itsensä syllistäjille kuin rukkanen käteen. Koulutus, terveydenhoito, taide maksavat niin ja niin paljon - kamalaa! Mitä väliä vaikka ne tuottavat sivistystä ja terveyttä, iloa ja merkitystä elämään. Lukemisen arvoinen kirjoitus, antaa ajattelemisen aihetta.

ARVOKESKUSTELUA tarvitaan vanhustenhoitoon. Salon Seudun Sanomat yhdessä valtakunnan median kanssa toistaa sitä mikä on tiedossa. Asialle on tehtävä jotain. Ei saa mennä piiloon silloin kun tehdään päätöksiä näistä asioista. Talous on tärkeä osa-alue, mutta mihin käytämme verovaramme on ARVOPÄÄTÖS. Lastensuojelussa ennaltaehkäisyyn on satsattava jotta voimme säästää tulevaisuudessa miljoonia. ARVOKESKUSTELUA ja selkeitä samansuuntaisia päätöksiä on tehtävä.

Tällä hetkellä ihailen ja fanitan nuoria perheitä jotka määrätietoisesti tekevät yhteisiä päätöksiä perheiden hyvinvoinnin hyväksi. Hankkivat lapsia ja kantavat vastuuta vanhemmuudesta. Lapsiperheen arki on arvokkainta mitä tiedän. Yhteen hiileen puhaltamista. Ihailtavaa kaikessa raskaudessaankin.
( 421 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | Seuraava> >>