18.9.2009 
perjantai, syyskuu 18, 2009, 06:23
Tapaaminen kantatie 52 asioiden tiimoilta.

Turkuun päin ajelua. Naisenergiaa, keskustela, ajatustenvaihtoa ...
Kakskerran saunalla rentoudutaan ja puhutaan asiaa. Varmasti myös nauretaan ja kevennetään taakkoja.

Kyllä nämä eduskunnan vaalitukirahakeskustelut ällöttävät. Koska alkaa todellinen asioiden hoito. Kun olisi töitä! Talous ylös taantumasta, töitä mahdollisimman monelle, opiselua ja tulevaisuuteen latautumista. Palvelut pyörimään niin, että kuntalainenkin kokee olevansa henkilö joka saa vastinetta veroeuroilleen!

Vanhempainilloissa ei ole kaupungilla kahvia tarjolla. Salossa vain tietylle projektikokeiluryhmälle papiloomavirusrokotetta. Perniössä vanhemmat ostavat ja maksavat itse. Nuorisotiloihin tarvitan valvojia taas syksyn toiminnan alkaessa. Ja muistetan olla aktiivisia vanhempainilloissa. KIVA-koulu kampanja on hyvä juttu. Alkoholi ei ole koululaisille. Vanhempien esimerkki!
( 541 views )   |  permalink   |  

17.9.2009 
torstai, syyskuu 17, 2009, 13:35
Töistä kotiin ja vanhempainiltaan yläasteelle.
( 208 views )   |  permalink   |  

16.9.2009 
keskiviikko, syyskuu 16, 2009, 12:46


Vauva maksaa työnantajalle kymmeniä tuhansia euroja

Vauva maksaa työnantajalle kymmeniä tuhansia euroja
Vauvan saaminen maksaa tulevan äidin työnantajalle vähintään 10 000 euroa, paljastaa Yrittäjänaisten tuore laskelma. Useimpien yrittäjien otsalle nouseekin kylmä hiki samaa tahtia kun työntekijän vatsa pullistuu. Vauva voi jopa kaataa yrityksen.

Naisyrittäjät ovat käyneet viime päivinä lehtien mielipidesivuilla ja verkon keskustelupalstoilla kiivasta keskustelua siitä, miten kalliiksi työntekijöiden raskaudet käyvät pienyrittäjille. Yrittäjät ovat kypsyneet siihen, että lapsensaannin kulut tulevat yhä kokonaan äidin työnantajan maksettaviksi.

Yrittäjät ovat kertoneet tarinoita raskauden takia kaatumisen partaalle ajautuneista yrityksistä. Tässä yksi niistä.

Kun työntekijä kertoi kampaamoyrittäjälle ilouutisen raskaudesta, yrittäjän oli vaikea iloita mukana. Työntekijä oli nimittäin jo kuudes, joka tuli raskaaksi yhdeksän kuukauden sisällä. Jokainen ilmoitus perheenlisäyksestä tiesi vähintään 10 000 euron laskua turkulaisnaiselle.

Kuusi työntekijää äitiyslomalla samaan aikaan oli merkittävä määrä, sillä yritys työllisti yhteensä kymmenen työntekijää. Yhteensä työntekijöiden raskaudet maksoivat turkulaiskampaajalle 60 000 euroa.

Turkulainen kampaamo kävikin konkurssin partaalla äitiyden aiheuttaminen kustannusten takia.

– Siinä sitten koetettiin vain jotenkin pärjätä. Tiedän myös yrityksiä, joissa raskaaksi tulleen sijainenkin on tullut raskaaksi, Yrittäjänaisten keskusliiton toimitusjohtaja Marjukka Karttunen kertoo.

Hän tuntee turkulaiskampaajan sekä lukuisia muita naisvaltaisten alojen yrittäjiä, joiden talouden työntekijän vauva on meinannut kaataa.

– Ensimmäiset viisi vuotta ovat kriittisiä yritykselle. Sitten kun tulee tällainen kuluerä, johon ei voida varautua, yritys on vaakalaudalla meneekö nurin.

Yrittäjänaisten keskusliitto on laskenut, että yksi lapsi maksaa työnantajalle vähintään 10 000 euroa.
( 246 views )   |  permalink   |  

15.9.2009 
tiistai, syyskuu 15, 2009, 07:34
TALOUDESTA

"Kuopassa ollaan yhä"


Elinkeinoelämä tyrmää ekonomistien virittämän toivon siitä, että talouden käänne olisi jo tapahtunut. Sekä Suomen Yrittäjät että Elinkeinoelämän keskusliitto EK sanovat Suomen talouden olevan yhä kuopassa.
Sampo Pankin ekonomistit kehottivat tänään lopettamaan turhan synkistelyn, koska talouden syvin kuoppa on jo ohitettu. Myös EU:n komissio arvioi talouden kääntyneen kasvu-uralle.
Tuoreimman barometrimme mukaan on olemassa enemmän niitä pk-yrityksiä, jotka odottavat suhdanteiden heikentyvän.
Kuoppa voidaan määritellä monella tavalla


Tulkinnat aivan
eri maailmoista


Elinkeinoelämää edustavien järjestöjen ekonomisteilla ja pankkien ekonomisteilla on käytössään samat luvut. Myös bruttokansantuote-ennusteet ovat yhtenevät: tänä vuonna Suomen bkt supistuu noin 6–7 prosenttia.
Lauri Uotila muistuttaa, että EK on etujärjestö ja alkamassa on työmarkkinakierros. On yritysten edun mukaista maalata kuva synkästä tilanteesta, jossa uusiin etuisuuksiin työntekijöille ei ole missään nimessä mahdollisuutta.
Suomen Yrittäjien Timo Lindholmin mukaan alkava työmarkkinakierros voi vaikuttaa joihinkin ennusteisiin. Hänen mukaansa Suomen Yrittäjien ja EK:n erilainen käsitys selittyy kuitenkin osittain sillä, että ne perustuvat yritysten arvioihin tulevaisuudesta.Pankkien ennusteissa yritysten tunnelmat painottuvat vähemmän.
HS 15.9.2009

Salon Kaupunginhallituksessa 14.9.2009

Salon kaupungin tulee panostaa merkittävästi äkillisen rakennemuutoksen vaikutusten lieventämiseen. Toimintaa tulee ohjata omalla koordinaatiohankkella, johon kytketään laajasti erilaisia tukitoimenpiteitä. Kunnalle ja valtiolle mahdollisia toimenpiteitä ovat erilaiset yritysten kehittämis- ja investointituet, yksilöiden muutosturva, työllisyysperusteiset kehittämis- ja investointihankkeet sekä nuorisotyöttömyyden ja syrjäytymisen ehkäisy. Salon kaupunki pyytää valtioneuvostoa nimeämään sen äkillisen rakennemuutoksen alueeksi. kaupunginjohtaja allekirjoitta anomuksen.
( 262 views )   |  permalink   |  

13.9.2009 
sunnuntai, syyskuu 13, 2009, 16:58
13.9.2009 Suomessa

Kuljettajaksi epäilty nuorukainen selvisi ainoana hengissä kolmen nuoren hengen vaatineesta ulosajosta sunnuntaina aamuyöllä Porissa.

Vakavia vammoja saanut porilainen on vasta 17-vuotias. Poliisin mukaan hän oli humalassa.

Tuhoisa onnettomuus sattui kahden aikaan aamuyöllä lähellä Porin keskustaa Paperitehtaankadulla. Henkilöauto suistui kovassa vauhdissa kaarteen jälkeen tieltä ulos, törmäsi puuhun ja syttyi tuleen.

Kolme kyydissä ollutta nuorta miestä - 15- ja 17-vuotiaat porilaiset ja 20-vuotias kankaanpääläinen - saivat onnettomuudessa surmansa.
Tämä on karua tekstiä, siihen mahtuu niin paljon surua ja tuskaa ettei sanoin voi kuvata. Tällaisia juttuja luemme valitettavasti lähes viikottain. Miksi humalassa ajetaan ylipäänsä! Miksi alaikäiset tekevät näin. Eikö mitään sääntöjä kunnioiteta nykymaailmassa. Huoli kanssaihmisistä ja yhteisvastuusta pitäisi nostaa uuteen arvoon. Turvallisuus ei ole ulkoistettu asia, se on arvo. Tekijä josta tulee pitää huolta yhteiskunnallisesti ja perheissä. Meidän kaikkien ihmisten omasta ja lähimmäisenvastuusta lähtee yhteiskunnallinen arvostus asioihin joilla vaikutamme.
( 554 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | Seuraava> >>