22.9.2009 
tiistai, syyskuu 22, 2009, 06:28
Tilanne jossa nyt elämme Annika Kokon alustuksesta poimittua materiaalia 20.9.2009

Kuntien vuoden 2009 talousarviot liian optimistisia; uudet arviot ovat tarpeen
Verotulokasvu miinukselle tänä vuonna, yhteisöveroihin huomattava pudotus (kustannustason nousu noin 3 %)
Toimintamenojen kasvuvauhti suhteessa tulevaan tulorahoitukseen liian suuri
Taloustaantuman vaikutukset kuntatalouteen näkyvät jo nyt osassa kuntia, mutta korostuvat vasta vuodesta 2010 lukien
Valtionosuusuudistus ajoittuu vaikeaan taloustilanteeseen
Liikepankit kiristäneet kuntien rahoitusta
Kuntatalouden tilanne edellyttää maltillisia sopimuksia

Kuntasektorin eläkepoistuma 223 000 henkilöä seuraavan 10-15 vuoden kuluessa, joka on 46 % kunta-alan työntekijämäärästä.

Jos kaikki julkisella sektorilla eläkkeelle siirtymisen vuoksi aukeavat työpaikat täytettäisiin, niin uudesta työvoimasta 70 % pitäisi sijoittua julkiselle sektorille.

Paras-hanke
Väestön ikääntyminen ja muuttoliike
Yhdyskuntarakenteen hallitseminen
Palvelutarpeiden ja –odotusten kasvu
Erilaiset organisointi- ja tuotantotavat, sopimusviidakko
Kuntalaisten osallistuminen
Tietotekniikan hyödyntäminen, yhteispalvelu
Kunta-valtio –suhde, aluehallinto
Henkilöstön saatavuus, kuntatyön arvostus ja kilpailukyky
Elinkeinoelämän kehittymisen edellytykset
Asumiskustannukset, vapaa-ajan palvelut, viihtyisyys

Puolueen linjaukset
Paikalliset linjaukset/vaaliohjelma
Koko kaupungin/kunnan etu
Yhtenäinen toiminta eri luottamuselimissä
Pidemmän aikavälin suunnitelmat
Strategiat ja niiden toteutuminen käytännössä
Tiedon saanti ja asiantuntemus
Koko valtuuston sitouttaminen

Ja tämän kaiken meillä lähellä olevan istuttaminen globaaliin maailman tilaan. Miten saamme vientimme vetämään ja laivoihin lastattavaa! Silloin alkaa nousu. Ei riitä että toimimme Suomessa, kanavat ulkomaille on saatava auki ja Kiinassa on meille ja meitä varten intressejä yhteistyölle on tarvetta.
( 254 views )   |  permalink   |  

21.9.2009 
maanantai, syyskuu 21, 2009, 06:45
Tulevaisuus suuntautunut naisryhmämme valaistui jälleen
18.-19.9. Marja-Riitta Heikkilä perehdytti meitä Kakskerran Paasikiviopiston historian ja monipuoliseen nykytoimintaan. Naisten liiton aktiivi olivat jälleen kokoontuneet foorumiin koko Suomen Kajaanista, Oulusta asti. Olimme tehneet ryhmäröitä verkostoryhmissä pitkin syksyä ja porukalla purimme yhdessä tekemiämme etätehtäviä. Ilta päättyi hedelmällisen keskustelun jälkeen syömään, saunaan ja uimaan. Kodikas, kaunis kartanomiljöö.

Tallinvintillä jatkoimme aamusta koulutusta. Kirkon ulkomaan avun ja kehitystyön asiantuntija Niina Suomalainen puhui. Ajankohtaisen katsauksen politiikaan toi meille kansanedustaja Anne-Mari Virolainen. YK:n naisasioista saimme pääsiteeri Elina Laavilta panostusta keskusteluun. Ja jälleen saimme etätehtävän jonka toimitamme Alexander Stubbille.

20.9. Työvoitto-koulutus

Varsinais-Suomen ja Satakunnan Kokoomunaiset risteilivät yhdessä. Kunnallispolitiikan korjausoppaan esitti meille Kansallien sivistysliiton pääsihteeri Annika Kokko. Kansanedustaja Anne-Mari Virolainen tsemppasi meitä vaikuttamaan strategisiin päätöksiin ja saamaan äänemme kuuluville päätöksentekopöydissä. Mielipidekirjoittamine ja kannanotot ovat aina paikallaan. Itse kukin pääsi ääneen yhteenvetoa ja kiitossanoja lausuessaan.
Mielenkiintoista ajatustenvaihtoa ja voimaantumista koko viikonloppu.

Maanantain arkinen paluu Salon Itäisen ohikulkutien keskustelun ääreen kirjastolla ja sitäsoittoa kaupunginhallitukseen. Päivän äänestys jätehuollon järjestäminen Salossa. Kannatan sopimusperustaista jätehuollon järjestelyä, tulevaisuuden paineet ekologisesti huomioiden.Työllistämisnäkökulmapainotteisesti.
Tsemppiä alkavaan viikkoon kaikille ja varsinkin Karille äskeisen soiton jälkee. Yhteistyössä on voimaa.
( 222 views )   |  permalink   |  

18.9.2009 
perjantai, syyskuu 18, 2009, 06:23
Tapaaminen kantatie 52 asioiden tiimoilta.

Turkuun päin ajelua. Naisenergiaa, keskustela, ajatustenvaihtoa ...
Kakskerran saunalla rentoudutaan ja puhutaan asiaa. Varmasti myös nauretaan ja kevennetään taakkoja.

Kyllä nämä eduskunnan vaalitukirahakeskustelut ällöttävät. Koska alkaa todellinen asioiden hoito. Kun olisi töitä! Talous ylös taantumasta, töitä mahdollisimman monelle, opiselua ja tulevaisuuteen latautumista. Palvelut pyörimään niin, että kuntalainenkin kokee olevansa henkilö joka saa vastinetta veroeuroilleen!

Vanhempainilloissa ei ole kaupungilla kahvia tarjolla. Salossa vain tietylle projektikokeiluryhmälle papiloomavirusrokotetta. Perniössä vanhemmat ostavat ja maksavat itse. Nuorisotiloihin tarvitan valvojia taas syksyn toiminnan alkaessa. Ja muistetan olla aktiivisia vanhempainilloissa. KIVA-koulu kampanja on hyvä juttu. Alkoholi ei ole koululaisille. Vanhempien esimerkki!
( 530 views )   |  permalink   |  

17.9.2009 
torstai, syyskuu 17, 2009, 13:35
Töistä kotiin ja vanhempainiltaan yläasteelle.
( 197 views )   |  permalink   |  

16.9.2009 
keskiviikko, syyskuu 16, 2009, 12:46


Vauva maksaa työnantajalle kymmeniä tuhansia euroja

Vauva maksaa työnantajalle kymmeniä tuhansia euroja
Vauvan saaminen maksaa tulevan äidin työnantajalle vähintään 10 000 euroa, paljastaa Yrittäjänaisten tuore laskelma. Useimpien yrittäjien otsalle nouseekin kylmä hiki samaa tahtia kun työntekijän vatsa pullistuu. Vauva voi jopa kaataa yrityksen.

Naisyrittäjät ovat käyneet viime päivinä lehtien mielipidesivuilla ja verkon keskustelupalstoilla kiivasta keskustelua siitä, miten kalliiksi työntekijöiden raskaudet käyvät pienyrittäjille. Yrittäjät ovat kypsyneet siihen, että lapsensaannin kulut tulevat yhä kokonaan äidin työnantajan maksettaviksi.

Yrittäjät ovat kertoneet tarinoita raskauden takia kaatumisen partaalle ajautuneista yrityksistä. Tässä yksi niistä.

Kun työntekijä kertoi kampaamoyrittäjälle ilouutisen raskaudesta, yrittäjän oli vaikea iloita mukana. Työntekijä oli nimittäin jo kuudes, joka tuli raskaaksi yhdeksän kuukauden sisällä. Jokainen ilmoitus perheenlisäyksestä tiesi vähintään 10 000 euron laskua turkulaisnaiselle.

Kuusi työntekijää äitiyslomalla samaan aikaan oli merkittävä määrä, sillä yritys työllisti yhteensä kymmenen työntekijää. Yhteensä työntekijöiden raskaudet maksoivat turkulaiskampaajalle 60 000 euroa.

Turkulainen kampaamo kävikin konkurssin partaalla äitiyden aiheuttaminen kustannusten takia.

– Siinä sitten koetettiin vain jotenkin pärjätä. Tiedän myös yrityksiä, joissa raskaaksi tulleen sijainenkin on tullut raskaaksi, Yrittäjänaisten keskusliiton toimitusjohtaja Marjukka Karttunen kertoo.

Hän tuntee turkulaiskampaajan sekä lukuisia muita naisvaltaisten alojen yrittäjiä, joiden talouden työntekijän vauva on meinannut kaataa.

– Ensimmäiset viisi vuotta ovat kriittisiä yritykselle. Sitten kun tulee tällainen kuluerä, johon ei voida varautua, yritys on vaakalaudalla meneekö nurin.

Yrittäjänaisten keskusliitto on laskenut, että yksi lapsi maksaa työnantajalle vähintään 10 000 euroa.
( 241 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | Seuraava> >>