15.11.2010 
maanantai, marraskuu 15, 2010, 07:46
Älä pelkää. Päämääräsi on oikea.
Mene tunneliin ja kävele sen läpi.

-Ernest Holmes


Tänä iltana päätetään kaupungin tuloveroprosentista.
Lukuisien puheenvuorojen ja kahden äänestyksen jälkeen 18,75.
Itse äänestin myös 18,75 puolesta. Sen kanssa voin elää.

Myöhään illalla saadaan myös seurakuntavaalituloksia.
Kiitos 67:lle äänestäjälleni. Puolison 30 ääntä saavat myös kiitoksen Harrilta. Lupaamme Uskoa, Toivoa ja Rakastaa.


( 446 views )   |  permalink   |  

14.11.2010 
sunnuntai, marraskuu 14, 2010, 14:57
Isälle aamupalaa sänkyyn ja koko perheelle herkkuateriaa loihtimaan. Lämpimiä hetkiä yhdessä. Formulaa pojille palan painikkeeksi, tytöt lenkille. Juhla syntyy hyvästä mielestä ja kynttilän loisteesta sekä yhdessäolosta. Kynttilä palaa omalle isälle ja papalle tänään.

----- ----- ------

Perniökulttuuri-säätiö perustettiin vuonna 2008 kymenen yksityishenkilön ja paikallisen kotiseutuyhdistyksen toimesta.

Säätiön tarkoituksena on ylläpitää ja edistää perniöläisyyttä, sen kulttuuria sekä tietoa sen historiallisista juurista. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan säilyttämällä ja asettamalla julkisesti näytille perniöläisvaikutteista taidetta, järjestämällä paikallisuuteen perustuvia kulttuuritapahtumia sekä tukemalla kaikin tavoin paikallista kulttuuriperintöä sekä sen tekijöitä.

Perniökulttuuri-säätiö järjesti Rantamäki-kvartetin konsertin, solistina Toni laurila, piano Pyhän Laurin Kirkossa tänään klo 18
Juhlava isänpäivänillan huipennus. Kiitos !
( 524 views )   |  permalink   |  

13.11.2010 
sunnuntai, marraskuu 14, 2010, 14:53
Maurin Makasiinista on tehty monta kivaa löytöä. Niiden parissa ajatus lentää. Ja kaunista syntyy. Kynttilät palaa ja takkatuli loimuaa.
( 205 views )   |  permalink   |  

12.11.2010 
perjantai, marraskuu 12, 2010, 05:01
Hyvä isä on tehty lempeästä mielestä, kannustavasta kielestä,
suuresta sylistä ja ripauksesta hyväntahtoista veijaria.
Eikä se rakkaus emoonkaan huonoa tee!


Sunnuntaina vietämme Isänpäivää. Perhe koossa.

--- --- ---

Tehyläisten vetoomus tuli myös meille kaikille valtuutetuille ensi maanantain päätöksiä tehtäessä. Kuten myös Opettajien ammattijärjestön tiedotuskirje. Ohessa Tehyn vetoosus:

SALON KAUPUNGIN TALOUSARVIOESITYS 2011


Ymmärrämme taloudellisen tilanteen vakavuuden, mutta esitetyt säästötavat henkilöstön osalta vaarantavat paitsi työntekijän työtur-vallisuuden, myös potilasturvallisuuden. Samaan aikaan heikkenevät mahdollisuudet hoitotakuun toteuttamiseen sekä ennaltaehkäisyyn. Näiden vaikutukset ovat kauaskantoisia ja lisäävät kustannuksia viiveellä.

Kolme iitä Terveyskeskussairaalassa on arvioitu, että kaikille käytäväpaikoille sijoitetuille ei saada soittokelloa. Kun potilaita on ylipaikoilla, asettu-vat inhimillisyys, intimiteettisuoja sekä infektioiden torjunta uhanalai-siksi. Kuka ottaa vastuun ruuhkautuneissa ympärivuorokautisen hoi-don yksiköissä paloturvallisuudesta?

Toiminnan toteutus Ihmiset ovat huolissaan jaksamisestaan mahdollisten lomautusten aikana. Mitä töitä jätämme tekemättä? Kehittämishankkeet pysähty-vät. Miten on opiskelijoiden ohjauksen kanssa? Opiskelijoista ei ole hyötyä ”auttavina käsinä”, sillä heitä opetetaan, siihen panostaen.

Palvelujen toteutus Talousarvioesityksen sijaismäärärahan leikkaukset vaikuttavat toi-mintaan ja ovat jo vastaantulo henkilökunnalta. Ilman henkilöstöä ei ole kunnan palveluja. Se, miten palvelut toteutetaan, vaikuttaa Salon identiteettiin ja toimintakykyyn (vrt. Salon strategiaan kirjattu: haluttu ja pitkäaikainen työnantaja). Toivomme, että saavutamme työskente-lytavan, jossa puhalletaan yhteen hiileen, vaikeasta talouden epäyh-tälöstä huolimatta.

Vetoammekin siihen, että saamme keskittyä työntekoon. Tämä mahdollistuu ensi vuoden osalta sillä, että henkilöstökulujen säästö-tarve huomioidaan korottamalla veroprosenttia. Käytettävissä oleva energia pitäisi olla mahdollista hyödyntää työn tekemiseen, epävar-muuden ja epätietoisuuden sijaan.

Pääluottamusmiehen ja tehyn ao 205 puheenjohtaja allekirjoittama.


Veroprosenttikeskustelun sisälle kätkeytyy vastuu palveluiden toimivuudesta ja kuntalaisten tasapuolisesta kohtelusta. Syömävelan ottoa en kannata. Vapaehtoisiin kannustevapaisiin haluan kohdentaa huomion ja mahdollisuuden. Lomautuksista olen kerännyt viime viikot palautetta eri kaupungeista, niillä ei juurikaan saavuteta säästöjä, kylvetään vain hajaannusta ja epäsopua.
( 247 views )   |  permalink   |  

11.11.2010 
torstai, marraskuu 11, 2010, 06:15
Kritiikki kannustaa parempaan, moite masentaa hetkeksi,
mutta vain välinpitämättömyys tyrmää täydellisesti.


Saimme osallstua Pääristen juhlaan eilen Aseman Työväentalolla. Pääristen jätevesiosuuskunnasta tuli yksi maan edullisimmista. Edullisuus perustuu yhteistyökumpanuuteen ja valtavaan talkootyömäärään. Päärisistä tuli vvv-kylä = vesi, viemäri ja valokuitu. Kylän elintaso on kasvanut. Timo Korpinen toimi esimerkillisenä osuuskunnan veturina. Tietoa hän on jakanut kylän hankkeesta ympäri Suomea. Päärisissä työn hedelmistä nautitaan ja urakka on valmis. Kiitosten aika oli eilen. Yhteistyökumppanit saivat Pääristen viirin, joka oli varta vasten teetetty. Kotiseutuneuvos Antero Peijonen osallistui viirin sunnitteluun. Esimerkillistä toiminta, kaupungin kiitokset kuunteli Liikelaitos Salon Veden toimitusjohtaja Alpo Pauna. Länsi-Suomen Läänin maaherra Rauno Saari piti illan juhlapuheen. Juhlassa iloittiin: ruokaa, juomaa, tanssia, laulua ja karaokea sekä arpajaiset ...joten ohjelmaa oli mittavasti. Onnea ja menestystä tälle ja tuleville hankkeille. Yhteistoimintaa nostattamaan.

Koulutusmateriaalia, syöpäkoulutuksesta Turusta.
http://www.uusiaika.fi/potilaanpolku/

( 459 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | Seuraava> >>