17.12.2017 
sunnuntai, joulukuu 17, 2017, 06:18
TAPAAMISILLAT Salo-Karinassa LSSYn paikallisosastossa

Kaikille avoimet, maksuttomat yleisöillat.
Kahvia 2‚ā¨ ja arvontaa 2‚ā¨. Muutokset mahdollisia.
31.1. klo 18 PALLIATIIVINEN HOITO
Aiheesta alustaa Karina-kodin vastaava hoitaja,
TtM Sanna Schmandt.
14.2. klo 17.30 VUOSIKOKOUS ja
klo 18.30 SY√ĖP√Ą JA SEKSUAALISUUS
Aiheesta alustaa Päivi Heinonen sh, auktorisoitu
seksuaalineuvoja, erityistason seksuaaliterapeutti
(NACS), TYKS.
14.3. klo 18 VOIMAANNUTTAVA
POTILASOHJAUS
Aiheesta alustaa TtT, sh, Heli Virtanen.
18.4. klo 18 HOITOPOLKU SALOSSA
Tyks Salon sairaalan syöpäpkl onkologi Sanna
Palovaara ja sairaanhoitajat Johanna & Elina.
26.5. klo 13 PIHATAPAHTUMA SALO-KARINA
Mukavaa yhdessäoloa.
PALVELUASEMA Salo-Karinassa
perjantaisin klo 10-12 puh 02 728 1670.
(Kiinni kesä-heinäkuu) Sinua varten kaikkiin
syöpään koskeviin asioihin; sopeutumiskurssit,
jäsenyys, korvaukset ym.
√ĄL√Ą J√Ą√Ą YKSIN, TULE KESKUSTELEMAAN!
23.2. ja 2.3. palveluasema auki 10-14!
Kahvitarjoilu, voit maksaa jäsenmaksun,
tietoa ja keskustelua. Tervetuloa!
Vertaistukihenkilöt löydät www.sspo.net
KESKUSTELURYHM√ĄT
RINTASY√ĖP√Ą√ĄN sairastuneille
Salossa (ilm. palveluasema) ja Somerolla (ilm. 044
012 4483) ryhmät
ETURAUHASSY√ĖP√Ą -asioista sairastuneille,
pariskunnille tai muuten kiinnostuneille
joka kk viimeinen torstai klo 18-20.
LSSY NEUVONTAHOITAJA Salo-Karinassa
maksuttomat vastaanotot keskiviikkoisin, n. kaksi
kertaa kk. Proteesit, luomien tarkastus (eijäseniltä
20‚ā¨). Varaa aika ma-pe klo 9-11 puh
022657927, myös keskusteluaikoja. Somerolla
rintaproteesit tk sos.ohjaaja puh. 044 779 2610.
TEATTERIT ja MATKAT
24.2.2018 klo 14 SEITSEM√ĄN VELJEST√Ą Turun
kaupunginteatterissa. Hinta 62‚ā¨ /l√§ht√∂ klo 10.45
ja lounas Meri-Karinassa.
Ilmoitt. Kirsti 0505122245 tai Siru 0407412736.
Maksu 5vk ennen SOP FI15 5410 0220 1869 39
11.-17.3.2018 KYLPYL√ĄMATKA P√ĄRNU Estonia
Medical Spa & Hotel. Hinta 359‚ā¨ 2hh/hl√∂, 449‚ā¨
1hh/hl√∂, 395‚ā¨ soluhuone/hl√∂. Sitovat varaukset
ja lisätiedot Sinikka puh. 0408471120 tai Juhani
puh. 0408457195.
27.8.-1.9.2018 TUETTU LOMA Kisakallion
Urheiluopistolla. Sähköinen haku 2.4. alk.
Hyvinvointilomien kotisivuilla. Omavastuu 5
vrk:lta 100 ‚ā¨ (sis. aamupala, lounas, p√§iv√§llinen).
Lisätietoja toimistolta.
MUU TOIMINTA
* KAHVIPUSSIASKARTELUT Salon Diabeteksen
kanssa perjantaisin klo 14. Paikat p. 050 3395286
* PILATES PERUTTU kevät 2018.
Syksyn 2018 paikkoja kannattaa kysellä
aikaisintaan toukokuussa salo@lssy.fi tai
toimistolta.
* HARTAUSHETKET 8.1, 12.2, 12.3, 9.4 ja 14.5
kaikille avoin, klo 15
Salo-Karina
Helsingintie 52, 24100 Salo

( 563 views )   |  permalink   |  

17.12.2017 
sunnuntai, joulukuu 17, 2017, 06:12
Sirpan Pietikäisen terveiset
Syrjintään tulee pystyä puuttumaan ja perusoikeudet turvaamaan

Vuonna 1992, kirjattiin Maastrichtin sopimukseen käsite Euroopan Unionin kansalaisuudesta. Unionin kansalaisten kokemuksia siitä, miten kansalaisten oikeudet toteutuvat jäsenmaissa seurataan eri tavoin. Parlamentissa vetoomusvaliokunta näkee yhtäältä, minkälaisia haasteita kansalaiset edelleen kohtaavat. Komissio on kerännyt palautetta myös kansalaisyhteiskuntaa kuulemalla ja teettämällä kaksi tutkimusta unionin kansalaisuudesta.

Huolestuttavaa on, kuinka paljon syrjintätapauksia, perustuen sukupuoleen, kansallisuuteen, sukupuoliseen suuntautumiseen, ikään, kieleen ja etniseen alkuperään, edelleen kohdataan. Lisäksi vetoomusvaliokunta on vastaanottanut lukuisia vetoomuksia, joissa käsitellään vammaisten henkilöiden arjessa ja työpaikalla kohtaamaa syrjintää ja ongelmia.

Kehitysvammaisten palvelusäätiön puolesta jätettiin vetoomusvaliokuntaan viime vuonna Suomen hankintalakia ja vammaisten asumisjärjestelyjen kilpailutusta koskeva valitus. Vetoomusvaliokunnan asiaa koskeva keskustelu pidettiin marraskuussa Brysselissä - nähtävissä täältä. EU lainsäädäntö jättää jäsenmaiden arvioitavaksi yleishyödyllisten taloudellisten palveluiden kilpailutuksen. Monet EU-jäsenmaista ovat jättäneet nämä palvelut kilpailutuksen ulkopuolelle, koska palvelujen laadulla on erityismerkitys käyttäjien tarpeista johtuen, koska halutaan ylläpitää kolmannen sektorin osaaminen näiden palvelujen tuottajana ja koska palveluja tarvitsevien ryhmien erityistarpeille ei ole olemassa todellista markkinakysyntää käyttäjäryhmän ulkopuolella. Siksi niiden hankinta ei hyödy kilpailutuksesta. Lisää näkemyksiäni hankitalaista voi lukea täältä.

EU:n toimivaltaa ja keinoja puuttua perusoikeuskysymyksissä tulee vahvistaa. Valitettavasti tällä hetkellä, jäsenmaiden vastustuksesta johtuen, EU:n valtuuksia ei juurikaan työelämän ulkopuolella ole, kuten vammaisuuden tai iän perusteella tapahtuvan syrjinnän, tai palveluiden ja oikeuksien täydellisen puuttumisen tilanteissa.

Asian korjaamiseksi tarvitaan toimivallan antavaa, perusoikeudet takaavaa sekä perusturvan ja peruspalvelut turvaavaa lainsäädäntöä. Yhdenvertaisen kohtelun direktiivi ja perusturva- sekä peruspalveludirektiivi tarvitaan edelleen. On kaikkien etujen mukaista pystyä varmistamaan, että jäsenmaat kunnioittavat yhteisiä arvoja ja perusoikeuksia.


Brexit: Neuvotteluissa tapahtunut edistystä

EU:n ja Britannian neuvottelijat julkaisivat viime viikolla selvityksen Brexit neuvotteluiden edistymisestä ja esittivät, että edistystä on vihdoinkin tapahtunut niin paljon, että toiselle neuvottelukierrokselle siirtyminen olisi mahdollista. Ensimmäisen kierroksen aiheita olivat kansalaisten oikeudet, Irlanti ja taloudelliset velvoitteet. Raportti jätti vielä paljon avoimia kysymyksiä, erityisesti liittyen Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajaan.

Parlamentti äänesti keskiviikkona toiselle kierrokselle siirtymisen puolesta. Asiasta päättää virallisesti Eurooppa-neuvosto perjantaina pidettävässä kokouksessaan. Neuvotteluja tultaisiin jatkamaan ensimmäisen kierroksen aiheista, mutta nyt olisi mahdollista siirtyä keskustelemaan myös esimerkiksi kauppasopimuksesta.

Sovun on tarkoitus syntyä maaliskuuhun 2019 mennessä, minkä jälkeen parlamentin tulee vielä hyväksyä sopimus. Eli aikaa ei ole hukattavaksi ja paljon tärkeitä kysymyksiä on vielä avoinna. Sopimuksessa mikään ei ole varmaa, ennen kuin kaikesta on sovittu.

Parlamentin tiedote:
http://www.europarl.europa.eu/news/fi/p ... parliament

Kansalaisten oikeudet (englanniksi):
https://ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/2017-12-12_qa_citizens_rights.pdf

( 485 views )   |  permalink   |  

9.12.2017 
lauantai, joulukuu 9, 2017, 14:31
Itsenäisyytemme 100- vuotta juhlittiin näyttävästi.
Joulu lähestyy. Perheen juhla. Lumi on käynyt maassa mutta, vesisade on sulattanut sen nopeasti. Itsenäisyyspäivän kruunasi kaunis valkoinen maa. Toivottabasti näin on myös jouluna.
Roni ja Riia olivat tänään kanssamme. Huomenna juhlimme Hillevin 2v synttäreitä.
Lapset tuovat ilon ja tulevaisuuden
!
( 541 views )   |  permalink   |  

30.11.2017 
torstai, marraskuu 30, 2017, 09:09
NAISJ√ĄRJEST√ĖJEN KESKUSLIITTO VAATII KONKREETTISIA TOIMIA SEKSUAALISEN H√ĄIRINN√ĄN POISTAMISEKSINaisjärjestöjen Keskusliitto vaatii konkreettisia toimia tasa-arvolain noudattamiseksi ja häirintäkulttuurista pois pääsemiseksi. Tähän sisältyy mm. velvollisuus tasa-arvosuunnitelmien laatimiseen ja noudattamiseen ja sukupuoleen perustuvan syrjinnän ennakolta ehkäisemiseen. Naisjärjestöjen Keskusliitto vaatii, että kaikki yhteiskunnan päättäjät, koko järjestökenttä ja työelämän järjestöt, kaikki koulut ja oppilaitokset ovat mukana häirinnän poistamisessa.

‚ÄĚOn t√§rke√§√§, ett√§ Suomessakin naiset nyt uskaltavat jakaa vaikeita ja loukkaavia kokemuksiaan seksuaalisesta h√§irinn√§st√§. Globaali #metoo-kampanja on nostanut esiin naisiin kohdistuvaa h√§irint√§√§ ymp√§ri maailmaa. Nyt suomenruotsalainen ryhm√§ #dammenbrister on sosiaalisessa mediassa ker√§nnyt naisten kokemuksia sukupuoleen perustuvasta h√§irinn√§st√§ Suomessa. Niin monella tyt√∂ll√§ ja naisella on jo varhaisia kokemuksia h√§irinn√§st√§ ja ahdistelusta sek√§ yksityisel√§m√§st√§, koulusta ett√§ ty√∂paikalta. Kiitos jokaiselle asian esiin nostaneelle, sill√§ niin moni kantaa h√§pe√§n tunnetta vuosikausia yksin√§√§n. H√§pe√§ss√§ el√§misest√§ on p√§√§st√§v√§ eroon! Seksuaalinen h√§irint√§ ja v√§kivalta eiv√§t koskaan saa j√§√§d√§ uhrin vastuulle. Seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva h√§irint√§ on tasa-arvolaissa tarkoitettua syrjint√§√§ ja yksi sukupuolten ep√§tasa-arvon ilmenemismuoto.

My√∂s vaasalainen lukio Vasa √∂vningsskola on nykyisten ja entisten oppilaiden voimalla ker√§nnyt h√§irint√§kokemuksia koulusta ‚ÄĒ jonka pit√§isi olla ehdottoman turvallinen paikka nuorelle kasvaa ja oppia toista kunnioittavaa kanssak√§ymist√§. Varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa on t√§rke√§√§ purkaa stereotyyppisi√§ sukupuolirooleja. Maskuliinisuus ei voi rakentua seksistisille tai naista esineellist√§ville k√§ytt√§ytymistavoille. Kannamme kaikki yhdess√§ vastuuta t√§m√§n muuttamisesta‚ÄĚ, muistuttaa Naisj√§rjest√∂jen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet. ‚ÄĚHaluamme, ett√§ opettajien, rehtoreiden ja johtajien keskeiseksi kompetenssiksi tulee toisen huomioiminen, sukupuolten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sek√§ osaamisen kartuttaminen n√§iss√§ teemoissa. Yht√§√§n johtavassa asemassa olevan palkkaamista ei voi en√§√§ tapahtua ilman sellaista osaamista.‚ÄĚ

Naisj√§rjest√∂jen Keskusliitto ‚Äď Kvinnoorganisationernas Centralf√∂rbund ry

,
( 601 views )   |  permalink   |  

28.11.2017 
tiistai, marraskuu 28, 2017, 06:24
27.11.2017 Budjettikokouksessa istuttiin kahdeksan tuntia.
Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2018 talousarvion pienin lisäyksin

Maanantaina pidetyssä Salon kaupunginvaltuuston kokouksessa tehtiin vain muutamia lisäyksiä kaupunginhallituksen talousarvioesitykseen.

Päihdehuollon ostopalveluihin lisättiin 25 000 euroa, Märynummen koulun väistötiloihin hankintaan 40 000 euroa, 100 000 euroa 5-vuotiaiden osittain maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeiluun valtakunnallisessa hankkeessa. Kokoomuksen esitys voitti äänestyksessä.
Lisäksi vuoden 2018 talousarvioon kirjataan, että vuoden 2018 aikana aloitetaan neuvottelut kaupungin oman tehostetun palveluasumisyksikön perustamiseksi. Tästä ei synny kuluja tulevana vuonna. Omaishoidon osalta kirjataan, että budjetoidusta määrärahasta korvamerkitään omaishoitajien sijaispalveluun 40 000 euroa.

Kohdassa Antolainauksen muutokset √§√§nestettiin paljon keskustelua her√§tt√§neen voimalaitoshankkeen rahoitusmallista, jossa varaudutaan 4,0 miljoonan lainaan Salon Kaukol√§mm√∂lle. √Ą√§nin 38 - 11, 2 tyhj√§√§, 1 poissa, kaupunginhallituksen esitys hyv√§ksyttiin.


( 577 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Seuraava> >>