Etusivulle

Lehtiartikkelit

Uudet

Naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäiseminen 1/2017

Salon tulevaisuus 9/2012

Yhteiskunnallisessa toiminnassa 9/2012

Ennaltaehkäisevää työtä ei saa unohtaa 9/2012

Yhteistyöstä tulevien haasteiden aikakaudella 9/2012

Vaalien jälkeinen elämä

Todellisuus ja tuleva

Kylät elämään

Sodasta selviytyminen esimerkiksi tähän päivään

Perheen ja työn yhteensovittaminen

Kouluissa enemmän sijaa sydämen sivistykselle

Kuntalaisaloite 15.3.2010

Tulevaisuuden peilausta

Suomi ja sen alueet 2030

Budjetti ja taantuma -vastuu

Selviytyminen edellyttää säästöjä

Lähtisitkö päivähoitoyrittäjäksi?

Perniön lukio 14.9.2010

Säästöt

Oikea veroprosentti

Rakenteellinen välinpitämättömyys

Tasa-arvon edistämiseksi

Kotiseudullani Tuohitussa rentoudun

Tiipilä

Päätöksenteosta

Terveyden edistäminen

Tasa-arvo -puheenvuoro – Salo

Aloite kuntalaisvaikuttamisesta

Naarjärven Suojeluyhdistuksen 40-vuotisjuhlapuhe

Yleistä

Mitä arvostamme

Ihminen palveluiden keskiöön

Vuorovaikutus

Elämänkaaressa

Kun töissä on
kivaa


Kunnan palvelut

Kasvattajan tärkeät
arvot


Turvallisesti
koulutiellä


Vuoropuhelu

Yhteys toisiin
ihmisiin


Omaishoitajat
ansaitsevat tukea
ja kannustusta


Kuntalaisaloite
15.3.2010


Tupakoinnin haitoista Lasten ja nuorten tupakointi
15.3.2010

Sairaalamaailmasta

Syöpä ja syöpäkivunhoito Suomessa

Kuntaliitoksesta

Syöpäpotilaan kivunhoidon
haasteet


Terveydenhuollon työvoimapula

Päivystyksestä

Puheenvuoro hyvinvointivaltion tulevaisuudesta

Pääsiäinen ja Kipu-teema

Juhlapuhe

Suomen
itsenäisyyden 90

MITÄ ARVOSTAMME – OSAAMINEN PÄIHITTÄÄ OMAISUUDEN

Ensimmäistä kertaa Suomessa on tehty statusmittaritutkimus. Se kertoo mille kansalaiset antavat yhteiskunnallisesti arvoa. Viestintätoimisto Milttonin Status 08–tutkimustulokset osoittavat, että suomalaiset eivät niinkään arvosta materiaalisia asioita. Eniten statusta saa ihminen joka on hyvä työssään. Toiseksi arvostetuinta on rakentaa omaisuutensa itse ja kolmanneksi arvostetuinta on hyvä yleissivistys. Esiin nousevat työhön ja opiskeluun liittyvät taidot ja ahkeruus sekä oman elämän hallinta. Perhettä ja parisuhdetta arvostetaan.

Tutkimukseen vastasi tuhat suomalaista 14 – 56 vuoden ikähaarukassa. Listassa asettuivat seuraavasti: hieno auto sija 34, sisustettu koti sija 38, uusimmat elektroniset laitteet sija 58, kallisarvoiset korut sija 60. Taloudellisen laman tunnusmerkkejä kohdatessamme huomaamme, että maanläheiset arvot ja perhe korostuu. Kuten sota-ajan läpikäyneet perheet hitsautuivat yhteen ja antoivat oikeille asioille tilaa. Lapsia syntyi ja pidettiin yhdessä huolta suuremmistakin kokonaisuuksista.

Tutkimuksessa arvostetaan hyvää äitiä ja isää, kielitaitoa ja että elää pitkässä ja vakaassa avioliitossa, auttaa vähempiosaisia ja on pystynyt luomaan selkeän elämänkatsomuksen ja oman tyylin. Tyyli ja muodikkuus on katsottu erillisiksi. Tyyli on sijalla 10, merkkivaatteet sijalle 61. Oma tyyli pitää sisällään monenlaista: miten ottaa ihmiset huomioon ja miten puhuu. Oman tiensä löytämistä arvostetaan. Nuoret painottavat laajaa ystäväpiiriä.

Ahkeruus, pohdiskelu ja itsenäisyys sijoittuvat korkealle. Selkeä elämänkatsomus sijoittuu sijalle 6. Minusta tämä kaikki kertoo siitä että ihmiset alkavat ajatella inhimillisemmin, yksilöinä. Itseään arvostaen, ei median ja kaupallisuuden keppihevosina. Meitä on jo riittävän kauan johdettu markkinavoimien kautta. Seksistinen kulttuuri kielii siitä. Kaikki on kaupan jos niin halutaan. Aika on rajoille

Mielestäni tutkimuksen tuoma viesti on hyvä. Ihmiset ovat arvostelukykyisiä.   Hyvinvoivia, virkeitä ajattelijoita tarvitaan kaikessa. Jos aivojen ja kehon kunnosta ei pidetä huolta virheiden ja huonojen päätösten riski kasvaa. Ristiriitojen seurauksena syntyy konflikteja. Ihmiset eivät veny loputtomiin. Inhimillisyys tarvitsee tilaa.

Tarvitsemme keskustelua myös siitä millaisessa ympäristössä ihmiset viettävät ison osan valveillaolo ajastaan. Ihmisten aivot ovat kilpailukyvyn tärkein valttikortti. Niitä ei kannata alkoholissa liottaa. Ne tarvitsevat lepoa ja rauhaa selvitäkseen tahdista jota edellytetään. Myös kyetäkseen nauttimaan vain kerran elettävästä elämästä ja sen suomista mahdollisuuksista. Perheet tarvitsevat aikaa yhdessäoloon. Yksilöllinen luovuus tulee saada kukoistamaan.