Etusivulle

Lehtiartikkelit

Uudet

Naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäiseminen 1/2017

Salon tulevaisuus 9/2012

Yhteiskunnallisessa toiminnassa 9/2012

Ennaltaehkäisevää työtä ei saa unohtaa 9/2012

Yhteistyöstä tulevien haasteiden aikakaudella 9/2012

Vaalien jälkeinen elämä

Todellisuus ja tuleva

Kylät elämään

Sodasta selviytyminen esimerkiksi tähän päivään

Perheen ja työn yhteensovittaminen

Kouluissa enemmän sijaa sydämen sivistykselle

Kuntalaisaloite 15.3.2010

Tulevaisuuden peilausta

Suomi ja sen alueet 2030

Budjetti ja taantuma -vastuu

Selviytyminen edellyttää säästöjä

Lähtisitkö päivähoitoyrittäjäksi?

Perniön lukio 14.9.2010

Säästöt

Oikea veroprosentti

Rakenteellinen välinpitämättömyys

Tasa-arvon edistämiseksi

Kotiseudullani Tuohitussa rentoudun

Tiipilä

Päätöksenteosta

Terveyden edistäminen

Tasa-arvo -puheenvuoro – Salo

Aloite kuntalaisvaikuttamisesta

Naarjärven Suojeluyhdistuksen 40-vuotisjuhlapuhe

Yleistä

Mitä arvostamme

Ihminen palveluiden keskiöön

Vuorovaikutus

Elämänkaaressa

Kun töissä on
kivaa


Kunnan palvelut

Kasvattajan tärkeät
arvot


Turvallisesti
koulutiellä


Vuoropuhelu

Yhteys toisiin
ihmisiin


Omaishoitajat
ansaitsevat tukea
ja kannustusta


Kuntalaisaloite
15.3.2010


Tupakoinnin haitoista Lasten ja nuorten tupakointi
15.3.2010

Sairaalamaailmasta

Syöpä ja syöpäkivunhoito Suomessa

Kuntaliitoksesta

Syöpäpotilaan kivunhoidon
haasteet


Terveydenhuollon työvoimapula

Päivystyksestä

Puheenvuoro hyvinvointivaltion tulevaisuudesta

Pääsiäinen ja Kipu-teema

Juhlapuhe

Suomen
itsenäisyyden 90

Budjetti ja taantuma- vastuu

Taloudellinen tilanne uuden kaupungin aloittamiselle ei ole paras mahdollinen. Alijäämäisiä kuntia on kymmenen kunnan kokonaisuudessa. Erityisesti yksi. Omassa kunnassamme on 2002 alkanut alijäämän kertyminen. Sille ei ole löytynyt lääkkeitä. Pättäjät tietävät tuskan. Varsinkin he jotka ovat pisimpään porukassa mukana olleita. Voitte kuntalaisina vain ihmetellä, miksi ei Melassuon liikuntakeskukselle näytetty myönteistä valoa. Itse äänestin hallituksessa hankkeen puolesta ja sain kuullakseni Perniön holtittomasta talouspolitiikasta. Sehän on alijäämäisyydessään alkanut jo 2002, jolloin itse asuin vielä Salossa. Säästöjä ei löytynyt Perniön valtuustokaudellani. Mitään ei saanut tehdä toisin kuin oli totuttu. Konkarit pelkäsivät kunnan kaatuvan jos lähdetään myymään maa tai metsäomaisuutta, kuten monissa ympäristökunnissa kuitenkin tehtiin. Säästämisestä ei saanut puhua. Kokoomusryhmän säästöajatukset olivat liikaa. Salon valtuustossa Melassuon liikuntakeskusasiasta äänestettiin toisen kerran. En halunnut äänestää hanketta vastaan kuten oma ryhmäni teki. Se olisi halunnut koko hankkeen pois listoilta. Henkilökohtaisesti tässä talouden tilassa kunnassamme kun elämme pystyn elämään päätökseni kanssa. älkääkä ajatelko niin, ettenkö olisi miettinyt tätäkin asia todella moninaisesti ennen päätöstäni.

Mielestäni on tärkeää että hanke pysyy listalla ja tulee, talouden korjaantumisvaiheessa, valtionavustuksin uudelleen mietittäväksi. Valtionapuhan on edellytys. Myös sillä on merkitystä, että hanke on arvoltaan mittava. Halvempi olisi mennytkin läpi. Ja meillä on loistavaa toimintaa Melassuolla. Kiitos Urheiluseurojen yhteistyön ja Hyrräpyörän. Uskon, että liikuntakeskusta tullaan vielä kehittämään.

Tärkeämpää on ensisijassa saada talouden tasapainotila. Kuntalaisten palvelut järjestetään alueellamme yhtä monipuolisesti kuin tähänkin asti. Joukkoliikenteen organisoimiseksi on tehty valtuustoaloite ryhmämme toimesta. Vesihuoltohankkeet pitää saada järjestykseen suuressa kokonaisuudessa.

Tekemistä kyllä riittää. Viikottain istutaan kokouksissa. Tunteja paneudutaan asioihin ennen päätöksiä ja seuraavat asiat jo tulevat eteen kun edelliset herättävät keskustelua kuntalaisissa. Vuoropuhelulle tulee antaa sijaa ja avoimuudella asiat hoidetaan. Suuressa kokonaisuudessa on nähtävä kaikki. Helppoa se ei ole. Mutta olemme vasta aloittamassa tammikuussa 2009. Syksyllä on toimittu oman kunnan lautakunnissa, valtuustoissa ja omissa töissä sen lisäksi uutta kokonaisuutta on työstetty kaiken aikaa jo Järjestelytoimikunnassa ja nyt vaalien jälkeen hallituksessa.

Joulurauhaa ja yhteistyötä