11.4.2010 
sunnuntai, huhtikuu 11, 2010, 18:08
Yksityiset lääkäriasemat kilpailevat näönkorjausleikkauksilla
Taittovirheleikkaus Lasik-menetelmällä

HS
Silmien laserleikkauksia tekevät käytännössä vain yksityiset lääkäriasemat, jotka esittelevät verkossa ja esitteissään toinen toistaan hienompia, erikoisempia ja uudempia laitteita.
Jokaisen yrityksen mielestä omat laitteet ovat tietenkin parhaita.
Verkosta löytyy valtavasti tietoa laserleikkauksista, mutta tekstit ovat usein hyvinkin ristiriitaisia.

Helsingin yliopiston soveltavan silmälääketieteen professorin Timo Tervon mukaan kuluttajaa nykyisenkaltainen markkinointi vie helposti harhaan. "Asiakkaan kannalta leikkaukseen käytettävällä laitteella ei ole kauheasti väliä. Kaikkein tärkeintä on, että toimenpide tehdään harkituin perustein niin, että kaikki tarpeelliset esitutkimukset on tehty."

Taittovirheleikkausten tekoon on käytännössä kaksi vaihtoehtoa, uudempi ja kalliimpi Lasik- ja perinteisempi PRK-tekniikka.
Silmien laserleikkauksessa kävi viime vuonna 6 500 suomalaista. Yhdeksän kymmenestä leikkauksesta tehtiin Lasik-tekniikalla.

Kilpailu asiakkaiden kukkaroista on johtanut siihen, että monet lääkäriasemat tarjoavat myös mahdollisuutta käydä samana päivänä sekä esitutkimuksessa että leikkauksessa, jotta asiakas säästäisi rahaa. "Esitutkimus täytyy aina tehdä eri päivänä kuin leikkaus. Silloin silmänpohjat voidaan tutkia kunnolla, ja asiakas saa rauhassa kotona miettiä vaihtoehtoja"

Näin kaksitehosilmälasien käyttäjänä miettii kovasti asiaa. Harrastukset helpottuvat kun laseja ei tarvitse ratsastaessa ja moottoripyöräillessä.Vapauttavaa ja pitkällä aikavälillä edullista.

( 822 views )   |  permalink   |  

10.4.2010 
lauantai, huhtikuu 10, 2010, 05:26
Kainuun hallintomallissa onnistuttiin hillitsemään sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten kasvua


Kokeilu ei vaikuttanut alueen kehitykseen toivotulla tavalla, selviää hallintomallin loppuraportista. Kokeilun tulokset olivat kuitenkin rohkaisevia, seurantaryhmä antaa esityksen mallin jatkosta tänä keväänä.
Kainuussa peruspalvelujen kustannusten kasvua on hillinnyt mm. perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhdistäminen samaan organisaatioon ja saman johdon, maakuntavaltuuston alaisuuteen. Rahoitusjärjestelmä, joka perustuu tulojen jakamiseen perinteisen menojen jakamisen sijaan, on osoittautunut kustannuksia hillitseväksi ja on siirrettävissä muihinkin kuntien yhteistyörganisaatioihin. Vuonna 2005 käynnistyneen Kainuun hallintomallien loppuraportti luovutettiin ministeri Kiviniemelle perjantaina.
( STT )

Seutukuntamme tulevaisuutta suunniteltaessa tarvitsemme kaiken kokeilusta kumpuavan tiedon käyttöömme. Avoimin mielin rakentamaan tulevaisuuden toimivaa palvelujärjestelmää.

Jätekiistassa unohdetaan olennainen


Jätehuollon tulevaisuuden ratkaisujen tulee säästää luontoa kuormitukselta ja tuottaa ihmisille hyvää. Uusi jätelaki huomioi tulevaisuuden tarpeet. Lajittelun myötä jätteiden määrä on vähentynyt. Heijatusvaikutus näkyy jätehuoltoyhtiön taloudessa negatiivisesti. Kuitenkin jätehuollon järjestämisen peruskysymykset ovat meille kaikille tarpeellisia. Yhtiön talous vaatii korjaustoimia. Kuntalaiset tarvitsevat ympäristöystävällistä, taloudellisesti tehokasta palveluratkaisua. Jätteiden määrän väheneminen kaatopaikoilla on tarpeellista. Kierrätystä tarvitaan. Ihmiset haluavat kestävällä tavalla osallistua luonnon säästämiseen. Eri toimijoiden on rakennettava yhteistyötä kokonaisuuden toimivuuden takaamiseksi kaikin keinoin.
( 775 views )   |  permalink   |  

9.4.2010 
perjantai, huhtikuu 9, 2010, 06:21
Elämä on kuin koiravaljakko.
Jos et ole johtajakoira,
maisemat eivät koskaan vaihdu.

-Lewis Grizzard

( 675 views )   |  permalink   |  

8.4.2010 
keskiviikko, huhtikuu 7, 2010, 18:45
Ei virittely riitä, hehku tarvitaan.

Eikä hehkuminen riitä, syty palamaan!

Ei palaminen riitä, vilua sietää saa ken tahtoo terästä olla ja perille suhahtaa!

Ei kaipaus hyvään riitä sitä tahdottava on.

Eikä tahtominen riitä, tehtävä, tehtävä on.

Mitä auttaa viileä järki, harkinta, aikomus- enemmän tarvitaan tunne ja selvä tarkoitus!

Ei mikä tahansa tunne, vaan huulet polttavat, kun kysyt miksi elät,
kärsit, toivot, rakastat.

- lainattu Aila Harjanteelta ja unkarilaiselta runoilijalta Michaly Vacilta -
Kiitos Pirkko!

( 773 views )   |  permalink   |  

7.4.2010 
keskiviikko, huhtikuu 7, 2010, 05:23
Salon talous miinuksille valtion tuista huolimatta

Salon ensimmäisen vuoden tilinpäätös oli miljoona euroa alijäämäinen. Valtion maksamat yhdistymisavustukset ja kuntien saamat korotetut yhteisvero-osuudet eivät pitäneet tulosta plussalla. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin laskutus ylittyi 3,7 miljoonalla, yli budjetoidun.

Salon kokonaismenot olivat viime vuonna 370,2 miljoonaa euroa ja tulot 366,3 miljoonaa euroa. Salo otti uutta velkaa 10,5 miljoonaa ja lyhensi velkoja 6,3 miljoonaa euroa. Lainaa kaupungilla on 1182 euroa / asukas.

Salon on tultava toimeen pienemmillä tuloilla. Kuntien yhteisöveron nosto toi Salolle viime vuonna 15 miljoonaa euroa. Kela- maksun alennus vähensi menoja 700 000 euroa. Yhdistymisestä aiheutuvat menot ja tulot ovat samansuuruiset, joten ne eivät vaikuta kaupungin tulokseen.

Henkilöstö vähenee luonnollisen poistuman kautta. Toiminta tehostuu ja säästöjä syntyy prosesseja läpikäyden.

Suomen mittavin kuntaliitos on ollut työläs ja onnistunut kohtuullisesti. Henkilöstö on tehnyt työtään haasteellisissa olosuhteissa. Henkilöstöltä vaaditaan jaksamista, päätäjiltä kaukonäköisyyttä ja kaupunkilaisilta kärsivällisyyttä myös jatkossa.

---------

Sosiaali- ja terveysala kaipaa 125 000:ta osaajaa

Sosiaali ja terveysalan työvoiman tarve kasvaa nykymenoa todella rajusti. Alalle pitää saada 15 vuodessa jopa 125 000 työntekijää lisää. Ennustaa valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT. Vanhukset on pidettävä nykyistä pidempään terveinä ja toimintakykyisinä. Alan vetovoimaisuudesta on pidettävä huolta sekä alalla pysymisestä.

-------

Yrittäjätreffit

Tsekkaa
http://www.yrityssalo.fi/linkit/ajankoh ... fault.aspx
( 866 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | Seuraava> >>