14.4.2010 
keskiviikko, huhtikuu 14, 2010, 10:16
" Suomi on maailman luovin, välittävin ja kannustavin yhteiskunta, jossa ympäristö voi hyvin ja jokaisella on mahdollisuus toteuttaa itseään."


Haluan olla
- realistinen optimisti
Haluan
- tarkastella ja hakea erilaisia mahdollisuuksia
- elää ja toimia suvaitsevaisesti
Minusta
- hyvinvointiyhteiskunta kannustaa tekemään työtä
Haluan
- kuunnella ja keskustella tulevaisuutta rakentavasti
- yksilöllä olevan valinnanmahdollisuuden


Kun jokin on rempallaan, pitää tarttua toimeen, eikä odottaa, että joku asian joskus hoitaa. Ihan niin kuin kotonakin. Ja luonnossa. Luoja antaa jokaiselle linnulle ruoan, mutta ei toimita sitä pesään asti.

( 826 views )   |  permalink   |  

13.4.2010 
tiistai, huhtikuu 13, 2010, 03:39
Lupaajat lupaavat, onnistujat sitoutuvat.


Junaan kohta kiiruhdan...Kuntaliiton Kuntien tasa-arvoverkoston tapaaminen kuntatalolla.

Illalla Salossa Joukkoliikenneseminaari johon aion myös ehtiä.

Jälleen mielenkiintoinen päivä tiedossa. Innolla ja uteliain mielin.

Ystävällisyyden lopputulos
on yksinkertainen:
vedät ihmisiä puoleesi.

-Anita Roddick

( 831 views )   |  permalink   |  

12.4.2010 
maanantai, huhtikuu 12, 2010, 07:15
Voiko ihanammin päivän enää alkaa...

Hevoset nauttivat kevätaamusta. Piehtaroivat ja mutustelevat heinää. Tallityöt on tehty ja Leevi-hauva lenkitetty. Linnunlauluisessa luonnossa oli ihanaa tuulettaa ajatuksiaan. Purot lorisevat ja multa tuoksuu. Arjen pienet nautinnot on jo saatu tälle päivälle.

Välitätkö seminaari AMK:lla Salossa klo 12-15.30.
Palveluseminaari lukiolla 16.30-17.30.
Valtuuston kokous klo 18-
( 770 views )   |  permalink   |  

11.4.2010 
sunnuntai, huhtikuu 11, 2010, 18:08
Yksityiset lääkäriasemat kilpailevat näönkorjausleikkauksilla
Taittovirheleikkaus Lasik-menetelmällä

HS
Silmien laserleikkauksia tekevät käytännössä vain yksityiset lääkäriasemat, jotka esittelevät verkossa ja esitteissään toinen toistaan hienompia, erikoisempia ja uudempia laitteita.
Jokaisen yrityksen mielestä omat laitteet ovat tietenkin parhaita.
Verkosta löytyy valtavasti tietoa laserleikkauksista, mutta tekstit ovat usein hyvinkin ristiriitaisia.

Helsingin yliopiston soveltavan silmälääketieteen professorin Timo Tervon mukaan kuluttajaa nykyisenkaltainen markkinointi vie helposti harhaan. "Asiakkaan kannalta leikkaukseen käytettävällä laitteella ei ole kauheasti väliä. Kaikkein tärkeintä on, että toimenpide tehdään harkituin perustein niin, että kaikki tarpeelliset esitutkimukset on tehty."

Taittovirheleikkausten tekoon on käytännössä kaksi vaihtoehtoa, uudempi ja kalliimpi Lasik- ja perinteisempi PRK-tekniikka.
Silmien laserleikkauksessa kävi viime vuonna 6 500 suomalaista. Yhdeksän kymmenestä leikkauksesta tehtiin Lasik-tekniikalla.

Kilpailu asiakkaiden kukkaroista on johtanut siihen, että monet lääkäriasemat tarjoavat myös mahdollisuutta käydä samana päivänä sekä esitutkimuksessa että leikkauksessa, jotta asiakas säästäisi rahaa. "Esitutkimus täytyy aina tehdä eri päivänä kuin leikkaus. Silloin silmänpohjat voidaan tutkia kunnolla, ja asiakas saa rauhassa kotona miettiä vaihtoehtoja"

Näin kaksitehosilmälasien käyttäjänä miettii kovasti asiaa. Harrastukset helpottuvat kun laseja ei tarvitse ratsastaessa ja moottoripyöräillessä.Vapauttavaa ja pitkällä aikavälillä edullista.

( 822 views )   |  permalink   |  

10.4.2010 
lauantai, huhtikuu 10, 2010, 05:26
Kainuun hallintomallissa onnistuttiin hillitsemään sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten kasvua


Kokeilu ei vaikuttanut alueen kehitykseen toivotulla tavalla, selviää hallintomallin loppuraportista. Kokeilun tulokset olivat kuitenkin rohkaisevia, seurantaryhmä antaa esityksen mallin jatkosta tänä keväänä.
Kainuussa peruspalvelujen kustannusten kasvua on hillinnyt mm. perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhdistäminen samaan organisaatioon ja saman johdon, maakuntavaltuuston alaisuuteen. Rahoitusjärjestelmä, joka perustuu tulojen jakamiseen perinteisen menojen jakamisen sijaan, on osoittautunut kustannuksia hillitseväksi ja on siirrettävissä muihinkin kuntien yhteistyörganisaatioihin. Vuonna 2005 käynnistyneen Kainuun hallintomallien loppuraportti luovutettiin ministeri Kiviniemelle perjantaina.
( STT )

Seutukuntamme tulevaisuutta suunniteltaessa tarvitsemme kaiken kokeilusta kumpuavan tiedon käyttöömme. Avoimin mielin rakentamaan tulevaisuuden toimivaa palvelujärjestelmää.

Jätekiistassa unohdetaan olennainen


Jätehuollon tulevaisuuden ratkaisujen tulee säästää luontoa kuormitukselta ja tuottaa ihmisille hyvää. Uusi jätelaki huomioi tulevaisuuden tarpeet. Lajittelun myötä jätteiden määrä on vähentynyt. Heijatusvaikutus näkyy jätehuoltoyhtiön taloudessa negatiivisesti. Kuitenkin jätehuollon järjestämisen peruskysymykset ovat meille kaikille tarpeellisia. Yhtiön talous vaatii korjaustoimia. Kuntalaiset tarvitsevat ympäristöystävällistä, taloudellisesti tehokasta palveluratkaisua. Jätteiden määrän väheneminen kaatopaikoilla on tarpeellista. Kierrätystä tarvitaan. Ihmiset haluavat kestävällä tavalla osallistua luonnon säästämiseen. Eri toimijoiden on rakennettava yhteistyötä kokonaisuuden toimivuuden takaamiseksi kaikin keinoin.
( 775 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | Seuraava> >>