18.10.2009 
sunnuntai, lokakuu 18, 2009, 16:43

Kokoomusnaiset: Tasa-arvolla tuottavaan talouteen
18.10.2009

TIEDOTE 18.10.2009 Kokoomusnaiset: Tasa-arvolla tuottavaan talouteen Kokoomusnaiset viettävät tänä viikonloppuna edustajakokousta juhlallisissamerkeissä: naistenliitto täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Kokoomusnaistenpuheenjohtajaksi uudelle kaudelle yksimielisesti valittu opetusministeriHenna Virkkunen on ylpeä naisten tekemästä työstä politiikassa: "Naiset ovat tulleet pitkän matkan. Tänä päivänä ministereistämme ylipuolet on naisia, kuten myös 42 prosenttia kansanedustajista.” Puheenjohtaja
muistuttaa, että työtä riittää edelleen: "Tasa-arvoon on kuitenkin vielä matkaa. Työelämästä on raivattavaepäkohdat kuten ikäsyrjintä ja palkkaerot. Myös vanhemmuuden kustannukseton jaettava nykyistä oikeudenmukaisemmin. Näiden lisäksi mittavanahaasteena on naisiin kohdistuva väkivallan yleisyys," Virkkunen toteaa. EU:n työllisyys- ja tasa-arvoasioista vastaava komissaari Vladimir Spidlamuistutti vastikään, että ne maat, joissa naisten työllisyysaste onkorkein ja joissa on eniten naisia johtotehtävissä, ovat yleensä myöstaloudeltaan vahvimpia. Kokoomusnaiset yhtyvät Spidlan huomioon, jonkamukaan meidän on otettava kaikkien kyvyt käyttöön, jos haluamme selvitätaantumasta. "Meidän on tehtävä kaksin käsin töitä, jotta pidämme kehityksenkäynnissä," Virkkunen päättää.
Lisätietoja:
Kokoomusnaisten puheenjohtaja Henna Virkkunen 050 512 1997, henna.virkkunen@eduskunta.fi
Kokoomusnaisten pääsihteeri Elina Laavi, 040 708 2121, elina.laavi@kokoomusnaiset.fi

Kokoomusnaiset: Päihdeäitien pakkohoito mahdollistettava
18.10.2009
TIEDOTE 18.10.2009

Kokoomusnaiset: Päihdeäitien pakkohoito mahdollistettava

Yhteiskunnalla on oltava mahdollisuus pakkohoidon käyttöön, mikäli päihdeongelmasta kärsivä, raskaana oleva nainen ei ota vastaan hänelle tarjottua apua. Lastensuojelulaki ei tällä hetkellä suojele syntymätöntä lasta äidin päihteiden ja huumeiden käytöltä. Lakia on tältä osin tarkennettava. Kokoomusnaiset tukevat peruspalveluministeri Paula Risikon aietta mahdollistaa pakkohoitoon ohjaus.

Suomessa syntyy vuosittain noin 700 päihteiden käytön vaurioittamaa lasta, joista 50 on vaikeasti vammautuneita. Osaa huumeriippuvaisien äitien vauvoista joudutaan vieroittamaan huumeista muun muassa Subutexilla. Raskaudenaikainen alkoholinkäyttö on merkittävä yksittäinen kehitysvammaisuuden aiheuttaja länsimaissa.

Kokoomusnaiset ymmärtävät pakkohoitoon liittyvän ongelman. Motivaatio hoitoon tulisi syntyä hoidettavan omasta halusta parantua, jotta hoito olisi mahdollisimman tehokasta. Aina näin ei ole, mutta pakkohoitoa tarvitaan kuitenkin viimeisenä keinona lapsen terveyden turvaamiseksi. Hoidon mahdollisuus edellyttää, että hoitopaikkoja on saatavilla ja kunnilla on riittävät resurssit ohjata päihdeäidit hoitoon.

Ensisijaisen tärkeää on, että äiteihin suhtaudutaan kunnioittavalla, tukevalla ja rohkaisevalla tavalla. Päihdeongelman takana on usein traagisia kokemuksia, jotka johtavat elämänhallinnan menettämiseen. Tärkeää on hoitaa myös päihdeongelman syytä eikä vain oireita.

Lisätietoja:
Kokoomusnaisten puheenjohtaja Henna Virkkunen, 050 512 1997, henna.virkkunen@eduskunta.fi
Kokoomusnaisten pääsihteeri Elina Laavi 040 708 2121, elina.laavi@kokoomusnaiset.fi
Copyright 2009 Kokoomuksen Naisten Liitto
( 1072 views )   |  permalink   |  

17.10.2009 
lauantai, lokakuu 17, 2009, 08:18
Nokka kohti Naantalia. Kokoomuksen naiset kokoustavat 90-vuotisjuhlan merkeissä. Tänään mennään ja juhlaillallinen, huomenna kokous jatkuu. Kannattaa tutustua tulevaisuuden Mahdollisuuksien maailma ohjelmaan. Siinä katsotaan naisen asemaa arjesta tässä maailmanmenon ajankohdassa. www.kokoomusnaiset.fi
ohtaista
Edustajakokous lähestyy!

Kokoomuksen Naisten Liitto viettää edustajakokouksen 90-vuotisjuhlien merkeissä 17-18.10. Naantalin kylpylässä. Kokouksessa käsitellään liiton poliittinen asiakirja "Mahdollisuuksien maailma" ja valitaan liiton johto.

Juhlaedustajakokouksen kruunaa upea iltajuhla, jossa on tarjolla hyvää ruokaa ja menevää musiikkia.

Kokoomusnaiset: Kansalaisjärjestön toiminta turvattava
17.10.2009
TIEDOTE 17.10.2009Kokoomusnaiset: Kansalaisjärjestön toiminta turvattava

Kokoomusnaiset kannustavat työministeri Sinnemäkeä löytämään de minimis-tuen osalta ratkaisun, joka turvaa kolmannen sektorin tukityöllistämisen yhteistyössä näiden toimijoiden kanssa.

EU:sta lähtöisin oleva uudistus katsoo, että kolmannen sektorin työllistäjät pitää luokitella elinkeinoharjoittajiksi. ”Uudistus uhkaa aiheuttaa ongelmia järjestöille, jotka työllistävät työttömiä valtion palkkatuella. Järjestöt tekevät äärimmäisen arvokasta työtä heikoimmassa asemassa olevien ihmisten kuten vähävaraisten vanhusten ja mielenterveyspotilaiden eteen”, Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja Kaisa Kurikka sanoo.

Yleisesti ottaen järjestöt eivät kilpaile yksityisen sektorin kanssa, koska ne tarjoavat palveluita ihmisille, joilla ei olisi varaa maksaa palveluista yksityiselle yrittäjälle. Kaiken pohjalla on EU:n ”de minimis” – säädös, jota uudistus pyrkii tulkitsemaan mahdollisimman tiukasti. De minimis on sääntö, jonka mukaan yritys voi saada kolmen vuoden aikana rakennerahastotukea korkeintaan 200 000 euroa. EU vaatii, että sääntö ulotetaan koskemaan myös elinkeinotoimintaa harjoittavia yhdistyksiä, sosiaalisia yrityksiä ja säätiöitä.

”Kokoomusnaiset peräänkuuluttavat työministeriöltä uusia avauksia ja keinoja, joilla turvataan kansalaisjärjestöjen toiminta myös jatkossa”, Kurikka päättää.

Lisätietoja:
Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja Kaisa Kurikka 050 585 4371
Kokoomusnaisten pääsihteeri Elina Laavi 040 708 2121

( 1182 views )   |  permalink   |  

16.10.2009 
perjantai, lokakuu 16, 2009, 18:52
Kunnat nihkeitä tuottavuuden kehittäjiä


Kaksi vuotta sitten käyty Tehyn työtaistelu jäi työmarkkinoiden historiaan. Osa pitkän sopimuksen palkankorotuksista sidottiin tuottavuuskehitykseen. Kun Tehy tutki kuntatyönantajan toimia, työprosesseja on lähdetty kehittämään vain harvoissa kunnissa ja sairaanhoitopiireissä.

"Lomautukset perusterveydenhoidossa voivat tuoda säästöjä lyhyellä tähtäimellä, mutta jo seuraavana vuonna ne näkyvät erikoisterveydenhoidon kustannusten nousuna."
Jaana Laitinen - Pesola
( 782 views )   |  permalink   |  

15.10.2009 
torstai, lokakuu 15, 2009, 09:29
KOKOOMUSNAISET
Tervetuloa Kokoomuksen Naisten Liittoon!

Kokoomuksen Naisten Liitto on kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on mahdollisuuksien tasa-arvo Suomessa, Euroopassa ja maailmassa. Naisilla ja miehillä tulee olla samat mahdollisuudet ja oikeudet syntyä, kasvaa, saada koulutusta, osallistua, tehdä työtä ja hoivata.

Naiset kantavat vielä tänäkin päivänä suurimman vastuun lasten- ja kodinhoidosta perheissä, myös valtaosa yksihuoltajista on naisia. Tämän vastuun kantamiseen kokoomusnaiset haluavat parhaan mahdollisen yhteiskunnan tuen, niin että naisilla on todellisia vaihtoehtoja ja resursseja valintoja tehdessään. Todellista tasa-arvoa ei voida perustaa sen käsityksen varaan, että sukupuolten täytyy olla samanlaisia.

Kokoomusnaiset eivät kaipaa yhteiskunnan kehittämiseen viisaiden miesten salaseuroja vaan viisaiden naisten ja miesten avointa yhteistyötä tasa- arvoisemman tulevaisuuden tekemiseen. Tasa-arvon pitää ankkuroitua siihen, että molemmat sukupuolet ovat yhtä arvokkaita ja että molemmilla on yhtäläiset mahdollisuudet.

Organisaatio
Kokoomuksen Naisten Liitto on valtakunnallinen keskusliitto, joka muodostuu vaalipiirikohtaisista piirijärjestöistä. Piirijärjestöt puolestaan muodostuvat eri kunnissa ja kaupungeissa toimivista paikallisyhdistyksistä, jotka muodostavat kokoomusnaisten toiminnan perustason.

Liiton järjestötoiminnan tavoitteena on antaa jäsenilleen mahdollisuus osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan ja tätä kautta päästä mukaan vaikuttamaan myös vaalien välillä. Tarkat tiedot organisaatiosta löydät:


Piirijärjestön säännöt
Kokoomuksen Naisten Liiton säännöt
Kansallinen Kokoomus

Katso myös galleriasta kuvia aktiivisesta toiminnasta.

Aktiivista sivustojen seurantaa ja palautteen antoa toivoen.
Iltavuoro kutsuu. Kehittämipäivä perjantaina KIRTO, jolloin ea, leikkaussali ja kirurginen yksikkö katsovat tulevaisuuteen ja miettivät toimintaa.
Lauantaiaamusta Naanatliin Edustajakokoulseen , kokous jatkuu sunnuntaihin.
( 840 views )   |  permalink   |  

14.10.2009 
keskiviikko, lokakuu 14, 2009, 21:22
Salo kylien kaupunki

Tätä talouden aaltoa keinuen...
Inflaatio eli kuluttajahintojen muutos pysyi syyskuussa prosentin pakkasen puolella. Hinnat siis laskivat edellisvuoden syyskuuhun verrattuna. Elokuussa inflaatio oli 0,7 prosenttia miinuksella.

Hintojen laskua kiihdytti erityisesti elintarvikkeiden hintojen nousun hiipuminen sekä korkojen lasku ja polttoaineiden halpeneminen, Tilastokeskus kertoi keskiviikkona.

Myös osakehuoneistojen ja kiinteistöjen sekä käytettyjen autojen hintojen lasku alensi inflaatiota.

Kuluttajahintoja nostivat eniten ravintola- ja kahvilahintojen, vuokrien ja alkoholin hintojen kallistuminen. Elokuusta syyskuuhun kuluttajahinnat nousivat pari prosenttiyksilön kymmenystä lähinnä vaatteiden kallistumisen vuoksi.

Rahaliitto Emuun kuuluvien maiden inflaatio oli syyskuussa -0,3 prosenttia eli prosenttiyksikön kymmenyksen elokuuta enemmän.
( 1108 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | Seuraava> >>