16.11.2017 
torstai, marraskuu 16, 2017, 14:54
Arvoisat Kokoomusnaiset,
Viikonloppuna Oulun liittokokouksessa päätämme tavoitteet ja valitsemme vetäjät tulevien vuosien vaikuttamistyöllemme.

Seuraavan kahden vuoden aikana ratkaisevaa on jatkaa hyvin alkanutta Kokoomusnaisten uudistamista ja viedä eteenpäin uuden tavoiteohjelmamme asettamia tavoitteita. Olen valmis käärimään hihat Kokoomusnaisten hyväksi myös tulevalla kaudella. Toivon tukeanne jatkokaudelle Kokoomusnaisten puheenjohtajana.

Viimeiset viisitoista vuotta Kokoomuksen järjestötyössä on opettanut minulle omakohtaisesti kaikki ne haasteet, joita paikallisyhdistyksemme arjessa kohtaavat. Liiton johtaminen on palvelutyötä paikallisen yhdistystoiminnan tukemiseksi ja kannustamiseksi.

Kokoomusnaisten toiminta tehdään yhdessä. On ollut ilo jatkuvasti kiertää maata Kokoomusnaisten tapahtumissa ja tavata osaavia naisiamme. Paikallinen toiminta on Kokoomuksen Naisten Liiton sydän! Kiitos aktiivisesta työstänne.

Kokoomuksen Naisten Liitolla menee hyvin. Tälle kaudelle olimme yhdessä asettaneet kaksi tavoitetta, jotka olemme jo onnistuneet toteuttamaan erinomaisesti: Ensinnä jäsenkehityksemme ja vetovoimamme kääntäminen nousuun. Toiseksi ohjelmatyömme vahvistaminen sekä tavoitteidemme kirkastaminen ja toteuttaminen suomalaisessa yhteiskunnassa.

Asiasisällöt on tuotu etusijalle Kokoomusnaisten toiminnassa, koska tärkein tehtävämme on muuttaa maailmaa. Olemme hieno kansanliike, joka asettaa poliittisia tavoitteita ja tekee niistä totta pala palalta.

Perheet ja työelämä -menestystarinan myötä olemme lunastaneet näkyvän ja vaikuttavan paikkamme puolueessa. Olemme yhteisen ja osallistavan ohjelmatyön avulla kirkastaneet Kokoomusnaisten linjan kokonaan uudeksi tavoiteohjelmaksi, joka sinetöidään Oulun kokouksessa. Toivon kokousedustajilta aktiivista keskustelua ja vaikuttamista, kun päätämme Kokoomusnaisten uudesta tavoiteohjelmasta.

Olemme saavuttaneet merkittävän positiivisen käänteen Kokoomuksen Naisten Liiton toiminnassa. Aloitustilanteestamme ei haastetta puuttunut. Aloittaessani puheenjohtajana Kokoomuksen Naisten Liitto oli isojen taloudellisten haasteiden edessä. Emme kuitenkaan lannistuneet tästä vaan laitoimme toimeksi. Isot säästötoimet kirittivät meitä tekemään asioita uudella tavalla. Liiton talous on nyt kunnossa ja tasapainotettu. Olemme saavuttaneet tuloksia, jotka puhuvat puolestaan. Seuraava kausi on yhä vahvemmin toiminnan kehittämisen aikaa.

Liiton toiminnassa on nyt vetovoimaa konkreettisten tekojen ja liiton uudistamisen ansiosta. Kokoomusnaisiin liittyy enemmän uusia jäseniä kuin vuosiin. Tulevaisuuskoulutukseemme oli ennätysmäärä hakijoita. Naiset huipulle -seminaarissamme loppuivat tuolit kesken, ja osallistujia oli paikalla ympäri Suomen. Myös toivottu mentorointiohjelma pyöräytettiin käyntiin yhteistyössä puolueen kanssa. Pidän tärkeänä kannustaa naisia eteenpäin, siksi olemme vahvistaneet koulutustoimintaamme.

Poliittiset tavoitteemme ovat edenneet eduskunnassa vauhdilla ammattitaitoisen vaikuttamisen ja hyvän yhteistyön tuloksena erityisesti viimeisen vuoden aikana. Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpon aloitteesta olen kansanedustajana päässyt vaikuttamisen aitiopaikalle mukaan Kokoomuksen ministeriryhmän työhön ja viemään yhteisiä tavoitteitamme eteenpäin.

Puoluekokousaloitteemme johdosta valmistelimme Kokoomukselle Perheet ja työelämä -asiakirjan, joka on jo menestystarina jonka tavoitteet ovat sitkeän työmme ansiosta kantaneet hedelmää. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kiitti puheessaan puoluevaltuustossa Kokoomusnaisia siitä, että perhevapaauudistus etenee. Teimme puoluekokousaloitteen ja siitä seuranneen Kokoomuksen ohjelmatyön. Tämä vastaan kysymykseen, mihin Kokoomusnaisia tarvitaan: Nostamme esiin ja ajamme läpi asioita, jotka ilman meitä eivät toteutuisi ollenkaan!

Vahva vaikuttamistyömme jatkuu. Omalla toiminnallamme tuomme esiin, että mikään politiikan sektori ei ole naisille vieras. Otamme kannanotoissamme selkeästi ja rohkeasti oman linjan. Annamme tukemme Kokoomuksen arvoille ja olemme näkyvästi mukana puolueen uudistamistyössä.

Oulussa hyväksyttävän uuden tavoiteohjelmamme myötä painotamme erityisesti mahdollisuuksien tasa-arvon toteutumista työelämässä, naisten uramahdollisuuksia sekä naisyrittäjyyttä ja naisjohtajuutta. Tehostamme työotettamme koulutukseen, sivistykseen ja nuorten työllisyyteen sekä lähisuhdeväkivallan kitkemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Pidän tärkeänä kentän kuuntelemista ja yhdessä tekemistä. Kokoomusnaiset tarjoaa vaikuttamisen ja osallistumisen kanavan. Liiton uutta tavoiteohjelmaa on valmisteltu yhdessä Kokoomusnaisten rautaisten osaajien taitoja hyödyntäen. Oulussa viikonloppuna on juuri oikea aika osallistua ja vaikuttaa siihen, mitä Kokoomuksen Naisten Liitto tavoittelee. Seuraavat kaksi vuotta liittojohto, joka Oulussa valitaan, toimii niiden tavoitteiden puolesta, jotka kenttämme tavoiteohjelmatyössä määrittelee.

Kokoomusnaiset myös kannustaa naisia etenemään työuralla ja politiikassa sekä tukee naisia pyrkimään johtopaikoille. Siksi järjestimme jokaiselle tarkoitetun Naiset huipulle -johtajuusseminaarin. Tapahtuma oli menestys ja seuraavaksi tuomme saman konseptin eri piireihin.

Kokoomusnaisten toiminnassa on nyt hyvä vire päällä ja kaikki mittarit näyttävät toimintamme olevan nosteessa. Kokoomusnaisten huippujoukkue on vertaansa vailla oleva toistensa kannustaja, tukija ja kouluttaja.

Eihän liitto vielä ole kahdessa vuodessa valmiiksi tullut, mutta uudistyö on hyvässä vauhdissa. Suuntamme on oikea ja vahvasti nousujohteinen! Tästä on hyvä ja innostavaa jatkaa yhdessä, ja siksi toivon tuellanne saavani jatkaa työtäni puheenjohtajana.

Ensi vuonna on painotettava myös järjestökoneemme virittämistä, koska tulossa on monet valtakunnalliset vaalit. Pidän tärkeänä, että puheenjohtajalla on kokemusta vaalityöstä ja ymmärrys siitä, mitä vaaleissa menestyminen vaatii ja miten saamme yhä enemmän osaavia naisia ehdolle ja autettua pääsemään vaaleissa läpi.

Päätavoitteenamme on tietenkin edelleen vahva ja asiantunteva vaikuttaminen eduskunnassa, kunnanvaltuustoissa ja muilla päätöksenteon areenoilla. Pidän tärkeänä, että Kokoomusnaisten puheenjohtaja työskentelee myös jatkossa täysipäiväisesti tavoitteidemme puolesta.

Kokoomusnaisten pitää olla Suomen vaikuttavin ja uskottavin puoluepoliittinen naisjärjestö. Tarvitsen sinut mukaan matkaan uudistamaan ja tekemään Kokoomusnaisista vieläkin vahvemman! Kuuntelen ja keskustelen mielelläni Kokoomuksen Naisten Liiton uudistamisesta ja johtamisesta kanssasi. Pidetään yhteyttä!

Toivottavasti myös näemme Oulun edustajakokouksessa. Olen iloinen, että toimintamme kiinnostaa ja meillä on Oulussa paljon loistavia ehdokkaita liiton johtopaikoille. Olen varma, että asiallisen vaikuttamisen ja aktiivisen keskustelun lisäksi meillä on jälleen ikimuistoisen hauskaa yhdessä timanttisten naisten voimalla.

Edustajakokousterveisin,

Sofia Vikman
Kokoomusnaisten puheenjohtaja
kansanedustaja

040 568 3777
sofia.vikman@eduskunta.fi

Twitter: https://twitter.com/SofiaVikman
Facebook: https://www.facebook.com/vikman.sofia

***
Edustajakokous Oulussa 18.-19.11.

Kokoomusnaisten edustajakokous järjestetään Oulussa 18.-19.11.2017. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, eli hyväksytään liiton poliittisen toiminnan suuntaviivat tuleville vuosille sekä valitaan liitolle puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa sekä liittohallituksen jäsenet ja varajäsenet.

Jos olet tulossa kokoukseen, olethan muistanut ilmoittautua.

Aika: 18.11.-19.11.2017. Valtakirjojen tarkastus auki la klo 10.00-17.00 ja su klo 9.00-12.00.
Paikka: Sokos Hotel Arina (Pakkahuoneenkatu 16, 90100 Oulu)

Kokousmateriaali ja ehdokasesittelyt on julkaistu Kokoomusnaisten nettisivuilla.
Lauantai-iltana edustajakokouksessa vietetään perinteistä iltajuhlaa Suomi 100 -hengessä ja Pohjois-Pohjanmaan Kokoomusnaisten 55-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Iltajuhlan lisätiedot täältä.

Lisätietoja edustajakokouksesta saat oman alueesi järjestösihteeriltä tai liiton pääsihteeriltä Jutta Wiréniltä sähköpostitse jutta.wiren@kokoomusnaiset.fi tai puhelimitse 040 7763640.

***
Kokoomusnaisten kannanottoja
Kokoomusnaisten loka-marraskuun kannanotot mediassa:

▪ Työnantajien kannustettava isiä perhevapaille
â–ª Naiset kutsuntoihin
▪ Rakenteet tukevat yhä työelämän epätasa-arvoa, mikä näkyy palkoissa
▪ Kokoomusnaiset vaatii silpomisen ja pakkoavioliittojen kitkemistä - Sofia Vikman: "Törkeitä ja epäinhimillisiä rikoksia"
▪ Lukutaito tiiviimmäksi osaksi Suomen kehitysyhteistyötä
▪ Koulutusvientiä tyttöjen turvaksi
▪ Laittomasti maassa olevat saatava pois nykyistä nopeammin
Kokoomusnaisten blogeja:
▪ Kokoomusnaisten Puolakka: Palvelusetelillä päiväkoti-shoppailua
▪ Kokoomusnaisten Lummi: Ei liikuta tyttöjä?
â–ª Kokoomusnaisten Pakka: Sivistys on kansakunnan mitta
***
Save the date: Kokoomusnaisten ajankohtaisseminaari

Turvallisuus Euroopassa
Kokoomusnaiset järjestää Turvallisuus Euroopassa -ajankohtaisseminaarin keskiviikkona 31.1.2018 klo 17 alkaen Eduskunnassa.

Keskustelua alustavat:
Paula Risikko, sisäministeri
Henna Virkkunen, europarlamentaarikko
Anne-Mari Virolainen, kansanedustaja, eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja
Sofia Vikman, kansanedustaja, MTS:n puheenjohtaja

Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!
Ilmoittautumiset sähköpostitse: janina.myllynen@kokoomusnaiset.fi

***
Yhteystiedot ja lisätiedot

Jutta Wirén
Kokoomusnaisten pääsihteeri
p. 040 7763640
jutta.wiren@kokoomusnaiset.fi


( 839 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | Seuraava> >>