27.1.2014 
maanantai, tammikuu 27, 2014, 20:23
Takana antoisa päivä. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajiston tapaaminen; Tietoiskua ennen valtuustoa. Pihlajalinnan tilannekatsaus. Jokilaakson sairaalan Jämsän kehitysvaiheita. Erittäin kiinnostava selostus. Pitkästä aikaa selkeä ja lyhyt valtuuston kokous. Illalla tapasin vielä kotonamme kokoustavat Lupajan jätevesiosuuskunnan hallituksen miehet.

Jäätävä pakkastuuli hetkessä palautti maanpinnalle.

Minulla on loma. Ja siitä pitäisi nauttia kaikin siemauksin. No niin aamulla heitän kuopuksen bussiasemalle ja päivällä lähden onnittelukäynnille. Illalla saan vieraita. Hyvä päivä luvassa, jälleen. Siis kiitos tästä päivästä.
( 1357 views )   |  permalink   |  

21.12.2013 
lauantai, joulukuu 21, 2013, 17:52
Piparkakkuja tusina
puuroon eksynyt rusina
unohdetaan kiire ja hulina,
tuvan täyttäköön
tonttujen pulina!


Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille kanssaihmisille.
Arki on vaativaa ja siksi toivonkin jokaiselle mahdollisuutta nauttia hiljentymisestä ja Joulun Rauhasta. Herkistyminen Jouluun antaa sielulle sijaa - valaisee pimeän. Kynttilät palavat juhlaan valmistaen. Joulun askareet saattelevat muistoihin lapsuuden.

Kosketti ruutua ikkunan tutun jouluenkelin siipi.
Äänetön henkäys taivahalta läpi seinän sisälle hiipi.


Jouluuni kuuluu haikeus. Ja sen rinnalle ilo

( 1419 views )   |  permalink   |  

15.12.2013 
sunnuntai, joulukuu 15, 2013, 10:21
Joulu lähestyy

Työtä ja toimintaa tällä viikolla runsaasti. Maanantaina sairaalassa tiistaina Somerolla Lounaismaan edustajiston kokous, Salon Mielenterveyssauran hallituksen joulutapaaminen ja Kirkkovaltuusto, Kokoomuksen Salon Kunnallisjärjestön hallituksen kokous, Naisjärjestöjen keskusliiton pj Sirkka-Liisa Anttilan juhlat, auton huolto. Sitten saa Joulu tulla.

JOULUMYYJÄISET

*Tiistaina 17.12.2013 klo 15 - 19.
Teepä tänne jouluretki, vietä luonamme pieni hetki.
Saat piparia tuoksua tunnelmaa sieltä, mukaasi iloista joulumieltä!
Tavataan Galleria Levolassa/Nuketterissa jouluisessa myyjäistapahtumassa!Valtionosuusuudistuksella on vaikutusta:

https://apps.scenegroup.fi/a/wm/webmail/attachment/folder/INBOX/id/154/part/2

( 1236 views )   |  permalink   |  

21.11.2013 
torstai, marraskuu 21, 2013, 20:44
Päättäjäseminaarissa puhuttiin paljon asiaa Salon Sairaalan puolesta 20.11.2013

Omalta osalta puhuin Kirurgian yksikön näkökulmasta näillä sanoin:

Arvoisat sairaanhoitopiirin valtuutetut ja muut läsnäolijat

Kolkko strategiaesitys on nostattanut aiheesta rajun vastarinnan.

Salossa on juuri rakennetut leikkaussalitilat, valvontaosasto, ensiapu.
Saneerattu B- ja C-siipi sekä keittiö 20 miljoonalla eurolla. Osoittaa strategista linjattomuutta jättää uudet tilat vajaakäytölle. Jokaisen päätöksentekoon osallistuvan on syytä tutustua näihin tehokkaisiin, kalliisiin, hyötyneliöihin.

Kirurgisella vuodeosastolla hoidetaan runsaasti päivystyspotilaita. 45% hoidettavista tulee päivystyksenä vuorokauden ympäri. Lonkkamurtumina, päivystysmahoina. Potilaat tarvitsevat nestehoitoa, antibioottia, verensiirtoa, kivunhoitoa, tarkkaa seurantaa, kuvantamistutkimuksia. Päivystysoperaatioon on ollut nopeassa tahdissa mahdollisuus anestesiapäivystyksen ja kirurgian takapäivystäjän toimesta. Kirurgian vuodeosastolla hoidetaan vuodessa 9500 potilasvuorokautta. Mahtuvatko he TYKS:iin? Nytkin potilaat kertovat joutuneensa olemaan käytäväpaikoilla.
Päiväkirurgia keskittyy ennalta suunniteltuun toimintaan. Päiväsaikaan. Saattaa käydä niin että PÄIKI ei pystykkään lähtemään kotiin operaation jälkeen, mitä sitten. Vuodeosastotoiminta aiotaan strategiassa ajaa alas. Tämä tuntuu nykytilanteessa mahdottomalta. Hoitojaksot ovat erittäin lyhyitä jopa tähystysteitse tehdyn suolistosyöpäleikkauksen jälkeen. Tähystysleikattu sappipotilas pääsee kotiin illalla, mikäli kaikki on hyvin.

Priorisoinnissa kannattaa selkeästi suunnata yhdessä sovittuja potilasvirtoja Saloon operoitavaksi. Osaavaa henkilökuntaa ja moderneja tiloja hyödyntäen.

Kulkemiskustannukset tulee huomioida. Kela:n matkakustannukset myös. Saattaja on iäkäille ja erityisryhmien asiakkaille enemmän kuin välttämätön. Nämä tulee huomioida lisänä hoitopäivän hintaan. Hoitopäivä on yliopistollisessa keskussairaalassa kalliimpi kuin aluesairaalassa.

Lähipalvelulle on tarvetta 55 000 asukkaan kaupungissa. Täällä halutaan hoitaa hyvin myös valinnan vapauden alkaessa 2014 alusta. Osaamista löytyy urologiasta, gastrokirurgiasta, ortopediasta, traumakirurgiasta,, infektio- ja kipupotilaista. Verisuoni- ja neurologisten potilaiden jatkohoidosta. Avopoliklinikoista mainitakseni hematologialta ja syöpäpoliklinikalta. Maha-suolikanavan skopiatoiminnassa Salon yksikkö on edistynyt. Syöpien varhainen toteaminen olisi yhteiskunnallisesti tärkeää myös resurssinäkökulmasta.


Nopeatempoisuus on nykypäivää. Vuodepaikkoja ei ole tyhjänä. Kirurgialta on vähennetty kahdessa vaiheessa potilaspaikkoja. Ensin 10 nyt 8. hoitajavakansseja on siirretty ja linjattu. Erikoisalakonsultaatiot onnistuvat notkeasti, lähes samana päivänä. Verisuonipotilaita on siirretty Saloon operoitavaksi leikkaussalikapasiteetin pulan takia. Miten se hoituisi toisinpäin?

AMK:n sairaanhoitajakoulutus on taannut meille sijaisia. Tulevaisuudessa pula hoitotyöntekijöistä tulee eteen eläköitymisenä. Ikäihmisten hoidontarve kasvaa kaikilla mittareilla. Työpaikat ovat alueellamme tärkeitä.

Strategiassa halutaan lähes kaikki siirtää TYKSI:in ahtauteen, resurssipulaan, homeongelmiin. Odotusajat pitenevät. Kustannukset lisääntyvät. Huoli potilaista ja omaisista on aito. Inhimillisyys häviää. Salossa henkilöstön sairastavuustilastot ovat pysyneet TYKS:iä matalampina.

Hoidon porrastus on priorisoinnin perusta.

Sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunnan arviointikertomus on synkkää luettavaa.
Sopeuttamistoimia, talouden tasapainottamiseksi. Ymmärrettävää. Mutta miten se toteutetaan on ratkaistava viisasti resursseja hukkaamatta.


( 1371 views )   |  permalink   |  

26.10.2013 
lauantai, lokakuu 26, 2013, 13:55
Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokon Talousarvioesitys tiivistettynä,Taloussuunnitelma vuosille 2014 - 2017 sekä
Investointisuunnitelma vuosille 2014 - 2017

Ole hyvä ja tutustu tästä linkistä.
http://www.salo.fi/attachements/2013-10 ... 9-2389.pdf
( 1410 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | Seuraava> >>