28.2.2010 
sunnuntai, helmikuu 28, 2010, 07:31
Aikainen herätys kannatti. Suomen jääkiekkojoukkueen kannustamiseen tarvittiin, ja iloinen taistelu siinä nähtiin. Miehet olivat toipuneet ja pelasivat hyvässä iskussa. Onnea pronssimitalista, se voitettiin.

Sumpurainen keli viikonloppuna. Terveiset Janakkalan-reissulta. Tänään lueskelen pitkin päivää alkuviikon kokousmateriaaleja. Maanantain hallituskoulutusta, valtuustoa, tiistaina hallitus ja naisten piirihallitus.

Kokemuksia kuntaliitoksestamme laajalla palstatilalla Salon Seudun Sanomissa ja Turun Sanomissa. Tyytyväisiä yli puolet haastatelluista. Kriittisyyttä palveluiden puolesta. Talouden taantuma tekee omaa vaikutustaan. Ei lyödä hanskoja tiskiin vaan katsotaan ja tehdään yhdessä töitä hyvän saavuttamiseksi.

Aamuni ajatuksia:
YHDESSÄ TEKEMISEN ETIIKKA

- Ryhmä vaikuttaa tavoitteisiin, tulokseen ja odotuksiin tulevaisuudesta monta kautta.
- Tiimi tarvitsee strategista pelisilmää, oivallusta ja innostusta
- Hyvä esimies hitsaa ryhmänsä tiimiksi, joka
tuottaa enemmän kuin yksilöt erikseen.
- Toimiva tiimi sitoutuu strategiaan. Valvoo sen toteutumista.
- Kun elinvaihe tai strategia muuttuvat, se näkyy myös tiimissä.
- Tiimin pitää julkaista arvio työstään.
- Tulee keskittyä tulevaan.
- Aika on kortilla
- Jäsenten keskinäinen tasapuolisuus on tärkeää. .

Ajatuksiani tulevaisuuden terveydenhuollon suhteen:

Terveydenhuoltoa tulee kehittää. Hyvinvointipalvelumme, etenkin sosiaali- ja terveydenhuollon rakenne, tarvitsee pikaista uudelleenjärjestämistä. Tarvitaan suurempia kokonaisuuksia, hoitojen keskittämistä ja niiden myötä saavutettavaa parempaa hoidon laatua. Terveydenhuoltolaki onkin tulossa eduskuntaan huhtikuussa ja sote-kokeilulaki on myös valmistelussa. Perusterveydenhuoltoa on vahvistettava riittävästi. Erikoissairaanhoidon ERVA tulee selkiinnyttää. Tarvitsemme tähän panostusta. Muutoskesta on tehtävä mahdollisuus onnistuneisiin ratkaisuihin. Todella tarkoin on puntaroitava. Hätiköidysti valmisteltuna ei synny hyvää. Kuntien ikääntymispoliittiset strategiat ovat nyt tarpeeseen. Perniössä tehtiin sellainen Hannele Lyytisen johdolla.
( 1053 views )   |  permalink   |  

27.2.2010 
lauantai, helmikuu 27, 2010, 06:45
Lähden kohta ajelemaan Hämeenlinnan suuntaan ystäväni syntymäpäivien viettoon. Olemme tutustuneet sairaanhoitajakoulun pääsykokeissa ja olleet pitkän työelämämme ja perhetaipaleemme kuulolla toisistamme, tavanneet säännöllisesti. Tänään Ulla juhlii 50-vuotispäiviään. Kivaa!

Flunssa on viime viikon piinannut perhettämme. Toisia kovemmin, itse pääsin kuumepiikillä. Ja eteenpäin mennään. Voimia kaikille flunssatoipilaille.

Alkuviikosta on hallituskoulutusta, valtuusto , hallitus ja naisten piirihallitus, aluetoimikunta ja...paljon asiaa. Viikonloppu on nyt!Tässä lenkkikaverini, sinisilmäinen Leevi.
( 1069 views )   |  permalink   |  

26.2.2010 
perjantai, helmikuu 26, 2010, 06:02
Aitojen asioiden reitti ei oikeasti
koskaan kulje töyssyittä.

-Samuel Butler


Tänään otsikoissa keskustellaan elämänkaaren loppupään kustannuksista. Kaksi viimeistä elinvuotta kustantavat n.80 % koko eliniän kustannuksista. Hoitotestamentti on myös vanhuksen oman tahdon ilmaus. Kuntaliiton toimitusjohtajan Kari-Pekka Mäki-Lohiluoman mielestä sillä olisi kustnnuksia karsiva vaste. Hoitotestamentissa voi ilmoittaa, ettei omaa elämää pidetä yllä keinotekoisesti. Ihmisellä on itsemääräämisoikeus. Monasti omaiset haluavat hoitoa ja haluavat vaikuttaa vanhuksen päätökseen. Lääkäreiden velvollisuus on oikealla tiedolla vaikuttaa päätöksen syntymiseen. Arvostan ihmisen omaa päätöstä.

Subjektiivinen päivähoito-oikeus on myös keskusteluissa aiheena. Ja kiistelyn kohde. Itse näen pienten lasten kotihoidon parhaana mahdollisena asiana hektisessä työelämärumbassa. Jos äiti on vauvalomalla, on kaikkien perheen lasten etu saada osallistua kotihoitoon. Työelämän vaateet ovat niin suuret, että vanhemmat antavat työlleen täyden panoksensa ja kotiin jää vain väsynyt aikuinen, joka ei jaksa panostaa perheeseen ja lapsiin. Mutta asiassa on monta puolta. Terve vanhemmuus tietää rajansa ja venymiskykynsa. Pätkätyössä työelämään osallistuminen saa aikaiseksi monia jännitteitä. Hoitopaikka on silloin kullanarvoinen, jotta aikuinen pääsee lähtemään ansiotyöhön. Tarvitsemme naisia ja miehiä yhteiskunnan rakentamiseen työelämän kentillä. Lasten kustannuksella sitä ei saa toteuttaa. Heillä pitää olla hyvät kasvunmahdollisuudet. Turvallinen, tasapainoinen lapsuus on kantavan elämän edellytys.

Kuntalaisaloitetta varten tarvitaan Salon nettisivuille pohja jota käyttäen kuntalaiset voivat helposti esittää ajatuksiaan kaupunkimme kehittämiseksi. Keskustelimme hallintojohtaja Irma Niemisen kanssa asiasta. Useilla kaupungeilla mm. Oululla on hyvä esimerkillinen kaavake, aloitepohja. Avointa, helppoa ja nopeaa demokratian toteuttamista.
( 780 views )   |  permalink   |  

25.2.2010 
torstai, helmikuu 25, 2010, 07:13
Miksi pelätä sitä mitä ihmiset sanovat?
Ne jotka välittävät sinusta, sanovat: "Onnea vain!"
Ne jotka kantavat huolta vain itsestään, tuskin
koskaan sanovat mitään kuuntelemisen arvoista.

-J.Z. Knight


Muuttoliikkeen, väestörakenteen muutosten, taloudellisten suhdanteiden tai kuntaliitoshankkeiden vaikutukset koskettavat sekä kuntia että seurakuntia. Yhteisenä tulevaisuudenhaasteena ovat mm. väestön ikääntymiseen liittyvät kysymykset sekä työvoiman ja palvelujen saatavuuden turvaaminen. Erityisen tiivis yhteydenpito kuntien ja seurakuntien välillä on tarpeen, kun käynnistetään kuntaliitosprosessia.
Kunnan ja seurakunnan ajankohtainen tehtävä on yhdessä pohtia ja vaalia yhteisiä arvoja ja normeja, yhteisöllisyyttä ja luottamusta. Globalisoituvassa ja nopeasti muuttuvassa maailmassa identiteetti ja elinvoimainen paikallisuus tulevat entistä tärkeämmiksi. Myös valmiusasiat laajasti ymmärrettynä ovat kasvava kuntien ja seurakuntien yhteistyön kenttä
( 1046 views )   |  permalink   |  

24.2.2010 
keskiviikko, helmikuu 24, 2010, 08:08
Aikuinen , välitä lapsista!

STM:n , Sitran ja Terveyden edistämisen keskuksen opas

www.tienviitat.fi


Syöpää sairastaville oikeaa tietoa

Yhteisesti terveydenhuoltoon kerätyt verorahat tulee käyttää niin, että niistä hyötyy mahdollisimman moni mahdollisimman paljon. Vuonna 2007 julkaistu Eurocare 4 -tutkimus osoitti Suomen syöpähoitojen tehomaaksi. Saimme Ruotsin ja Norjan kanssa Euroopan parhaat tulokset yleisimmissä syövissä. Toisin kuin naapurimaissa, hoidon kustannukset ovat meillä alle keskitason, sillä potilaat hoidetaan meillä pienemmällä henkilökunalla.

Suomalaisiin hoitotuloksiin vaikuttaa se, että potilaat pääsevät hoitoon julkiselle sektorille varallisuudestaan riippumatta. Uusia lääkkeitä otetan käyttöön harkitusti, tutkitusti, mutta viiveettä, kun riittävä teho ja turvallisuus on vaarmistettu.

Syövänhoidon tilanne on muuttumassa nopeasti, sillä väestön vanhetessa sairaudet lisääntyvät. Vuonna 2020 syöpään sairastuu vuosittain neljännes enemmän kuin nykyisin, ja hoidon kustannukset tulevat nousemaan kaksinkertaieksi.

Tästä syystä hoidot on otettava käyttöön yhteisiä sopimuksia noudattaen. Sosiaali -ja terveysministeriön Syöpästrategia 2020 -työryhmä on laatinut suunnitelmia, joiden tavoitteena on hyvien hoitotulosten säilyttäminen ja viiveetön ja tasa-arvoinen hoitoonpääsy.

( 1095 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | Seuraava> >>