14.3.2010 
sunnuntai, maaliskuu 14, 2010, 19:15
Keskustelu eduskuntavaaliehdokkuudesta käy kuumana. Jäsenäänestys taitaa olla tulossa. Kysymyksiä tulvii oman ehdokkuuteni osalta. Olen potinut asiaa. Ja myönnän, että kiinnostaa.

Kuin myös kiinnostaa Tämä:

Kuntaliitto kannattaa sosiaali- ja terveydenhuollon aluekokeilua

Kuntaliitto suhtautuu myönteisesti esityksiin sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön kehittämisestä. Liitto painottaa kuitenkin paikallisen demokratian, omistajaohjauksen ja osaamisen merkitystä palvelujen järjestämisessä. Jo tänä vuonna käynnistettävä kokeilu sosiaali- ja terveyspalvelujen alueellisesta yhdistämisestä on oikeansuuntainen.

- Sosiaali- ja terveysaluemallin määräaikainen kokeilu on askel oikeaan suuntaan ja pitää yllä kuntien vahvaa asemaa palvelujen järjestäjänä ja tarjoajana, Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma sanoo.

- Sote-aluemallikokeilu takaa kuntalaiselle mahdollisuuden hyvään hoitoon yli kuntarajojen. Se voi onnistuessaan joustavoittaa perusterveydenhoidon ja erikoissairaanhoidon yhteistyötä.

Kokeilussa kunnasta tai kuntayhtymästä muodostetaan sote-alue, jolla sosiaalipalvelut, perusterveydenhuolto ja alueelliset erikoissairaanhoidon tarpeet integroidaan yhteen. Kokeilu on tarkoitus aloittaa vielä tämän vuoden aikana.

Kokeilun täytyy olla aidosti laaja

Kuntaliitossa painotetaan vahvaa peruskuntamallia ja toimivaa yhteistyötä kuntien välillä. Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Kari Nenonen asettaa sote-aluemallikokeilulle selkeät reunaehdot.

- Pilotti on erinomainen mahdollisuus turvata perusterveydenhuollon resurssit, koska se tiivistää yhteistyötä erikoissairaanhoidon suuntaan ja turvaa erikoislääkäripalvelut myös perusterveydenhuoltoon, Nenonen sanoo.

Hän korostaa, että pilotin täytyy yhdistää sosiaali- ja terveystoimi toimivaksi kokonaisuudeksi. Sen täytyy perustua yhtenäiseen työssäkäynti ja asiointialueeseen ja vahvaan peruskuntaan. Vahvassa peruskunnassa sosiaali- ja terveyspalvelut muodostavat muiden kunnallisten peruspalvelujen kanssa terveyttä ja hyvinvointia edistävän kokonaisuuden.

Kokeilu on luonteva osaa Uusi Kunta 2017 –hanketta.

- Sote-aluemallikokeilu ei saa missään tapauksessa olla kilpavarusteluprojekti suomalaisessa terveydenhuollossa eikä se saa vaarantaa erikoissairaanhoitoa, sen olemassaoloa ja kehittymistä, Nenonen korostaa.

Lisätietoja:
Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma, toimitusjohtaja, 050 3647 883

Tähän pilottiin siis olemme lähdössä mukaan kun saamme erikoissairaanhoidon edustajat varmistettua Salon Aluesairaalan osalta, Johtava lääkäri ja ylihoitaja.

( 1011 views )   |  permalink   |  

13.3.2010 
lauantai, maaliskuu 13, 2010, 09:43
Elämä on täynnä yllätyksiä


KUTSU KESKUSTELUTILAISUUTEEN

Keskustellaan naisena olemisesta perheessä, työelämässä ja päätöksenteossa!
Joensuunkatu 1, Patarouva 16.3.2010 klo 18

Johtajuuskouluttaja, juristi Anne-Liisa Palmu - Joronen kertoo, millaista tämän päivän johtamisen tulisi olla ja mitä se vaikuttaa työelämässä ja päätöksenteossa.

Mikään ei ole niin tärkeätä, kuin selkeä, näkyvä ja äänekäs toisen naisen toiselle naiselle antama tuki. Me naiset emme voi kannustaa toisiamme liikaa. Tämä kannustus on varma tae jokaisen suomalaisen paremmalle elämälle Suomessa. Kun tuemme kanssasisarta, hän ymmärtää saamansa tuen ja kannustuksen arvon. Hän myös kannustaa ja tukee toisia naisia. Näin laitamme liikkeelle hyvän ja jatkuvan prosessin. Sen myötä suomalaiseen päätöksentekoon ja kulttuuriin tulee enemmän inhimillisyyttä ja ihmisyyttä korostavia elementtejä.


Keskustelua ohjaa Salon kaupungin Tasa–arvo työryhmän pj Elina Suonio – Peltosalo.


TERVETULOA

Salon Kokoomusnaiset ry

Tarjoilusta peritään 5 €



( 1065 views )   |  permalink   |  

11.3.2010 
perjantai, maaliskuu 12, 2010, 09:09
Lapsen syntymä muuttaa ratkaisevasti perheen arkea. On hyvä, että molemmilla vanhemmilla on mahdollisuus rauhassa tutustua uuteen perheenjäseneen.

Valtaosan perhevapaista käyttävät kuitenkin edelleen äidit. Pitkät perhevapaat eivät ole ongelmattomia naisten työmarkkina-aseman kannalta, koska niiden on havaittu alentavan naisten palkkoja. Mitä pidempi vapaa, sitä enemmän palkka jää jälkeen. Oletus perhevapaiden käyttämisestä vaikeuttaa myös nuorehkojen naisten vakituista työllistymistä. Määräaikaisia työsuhteita onkin eniten 25-34 -vuotiailla naisilla.

Isän roolia perheessä ja lastenhoidossa on syytä vahvistaa. Pikkulapsivaiheella on kauaskantoinen merkitys isä-lapsisuhteelle. Kun isät ottavat enemmän vastuuta perheen arjesta, äitien arki kevenee.

Isät käyttävät nimenomaan heille korvamerkittyjä vapaita. Miehille tulisi taata oikeus omaan vanhempainvapaaseen ja ratkaisu tähän voisi olla 6+6+6 -malli, joka pohjautuu ns. Islannin malliin. Kuusi kuukautta vanhempainvapaasta varattaisiin äidille, kuusi kuukautta vanhemmat voisivat jakaa keskenään sopien ja kuusi kuukautta olisi isille korvamerkittyä vapaata.

Malli yhdistäisi lapsen edun, perheiden valinnanvapauden ja tasa-arvoisen vanhemmuuden. Vanhempainvapaan päättyminen osuisi lapsen kehityksen kannalta nykyistä sopivampaan ajankohtaan. Isät vahvistaisivat suhdetta lapseensa jo varhaisvaiheessa, mikä luo hyvän pohjan myöhemmälle suhteelle.


( 1032 views )   |  permalink   |  

12.3.2010 
perjantai, maaliskuu 12, 2010, 08:12
Onnistuminen elämässä tarkoittaa sitä, että on
rohkeutta, päättäväisyyttä ja tahtoa tulla siksi
ihmiseksi, joksi uskomme olevamme tarkoitettuja.


Lääkkeitä nuorisotyöttömyyteen

Tanskan malli, jolla koulusta ja töistä syrjäytyneet ns. pudokkaat etsitään ja haetaan ohjaavien toimien piiriin.
Osa joukkoa on opiskelijana kansanopistoissa, työpajatoiminnoissa ja vastaavissa. Joka tapauksessa jokainen pudokas on liikaa. Eduskunnassa on parhaillaan käsitteillä hallituksen esitys, joka mahdollistaa Suomessakin Tanskan mallin soveltamisen.

Kun kehysneuvottelujen yhteydessä käsitellään tämän vuoden ensimmäistä lisäbudjettia, kohdistuu suurin yksittäinen määrärahakokonaisuus nuorisotyöttömyyden vähentämiseen.


( 1083 views )   |  permalink   |  

10.3.2010 
keskiviikko, maaliskuu 10, 2010, 07:17
Ole mieluummin omaa valoasi hohtava pieni lyhty
kuin auringon lainavaloa loistava suuri kuu.

-Mori Ogai


Päivän lehdet on luettu ja päiväni käynnistyi mukavasti. Tarmokas olo. Ajatusten jäsentelyä viikon aikatauluja ja kohtaamisia suunnitellen. Tekee mieli kirjoittaa.

Eilisen päivän anti: naisten syrjiminen, ihmisoikeudet ovat asioita joita ei saa jättää vähälle. Mitä oli aiemmin ja nyt. Onko paljon muuttunut? Viime vuosikymmeninä ei ole edistytty. CEDAW-sopimuksen teosta 30 vuotta. Tasa-arvo ei ole toteuunut. Dekaani Jukka Mähönen Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan edustana avasi seminaarin ja nosti esiin perheiden hyvinvoinnin tasa-arvoisen toiminnan tuotteena. Naisia johtotehtäviin.

Professori Merja Pentikäinen Turun yliopistosta kertoi CEDAW-sopimuksesta, ainutlaatuisesta ihmisoikeussopimuksesta.

Oikeusministeri Tuija Brax estyi tulemasta, hänen puheenvuoronsa käytti ansiokkasti Johanna Suurpää oikeusministeriöstä. Hänen aluenaan ihmisoikeudet ja demokratia. 16 artiklaa käytiin läpi. taloudellista yhdenvertaisuutta ei ole saavutttu. Turvakoteja ei ole tarpeeksi. Tilanteita on paljon, jolloin niitä tarvittaisiin. Väkivallan torjuntaohjelma. Institutionaalinen seurantatyöryhmä. Tilastojen mukaan joka 10. nainen kokenut väkivaltaa parisuhteessa. Perheiden lapset näkevät, kokevat väkivallan. Miten ennaltaehkäistään jatkumo. Fyysinen ja psyykkinen painostus on vielä oma lukunsa. Väkivallan kierre pitää saada katkeamaan. Kunniaväkivalta, ihmiskauppa ongelmina edelleen. Ihmisoikeusinstrumenttia tarvitaan.

Eva Biaudet, ETYJ:in ihmiskaupan vastainen erityisedustaja, aiemmin toiminut peruspalvelu ja tasa-arvoministerinä. CEDAW-sopimus velvoittaa katsoman uhrin näkökulmasta. Syrjintäelementi liittyy naiskauppaan. Seksikauppaa pyörittää valtava bisnes, josta voiton käärii organisoija. Kuntien ja kansainvälisten järjestöjen on panostettava myös näihin asioihin. Sillä lasten, nuorten, pakolaisten katoamisia tapahtuu jatkuvasti.

Kevät Nousiainen, professori Turun yliopistolta peilasi CEDAW:n kautta naisten oikeuksia tasa-arvopolitiikan osana. SYRJINNÄSTÄ puhutaan liian vähän. Suomessa täytäntöönpano liian kapea, potentialia jäänyt huomioimatta. Suomi saanut muistutuksen ja antaa erityisselvityksen.

Keskustelussa nousi esiin moniperustainen syrjintä sekä palkkasyrjintä. Tilastotietoa on. Vielä tapahtuu kevään aikana.
( 981 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | Seuraava> >>