30.3.2013 
lauantai, maaliskuu 30, 2013, 07:24
Rauhaisaa Pääsiäistä

Itse pääsin pääsiäisen tunnelmaan Hiljaisen viikon rukoushetkessä Pyhän Laurin kirkossa Merchior Vulpiuksen Matteus-passioon osallistuen. Passion tapahtumat Jeesuksen piinasta ja kärsimyshistoriasta etenivät evankelista Matteuksen kertomana.
Pääsiäisen kristillinen viesti avautui kuten joulun sanoma. Kiitos kuninkaantien muusikoille ja tapahtuman järjestäjille.

Pääsiäinen antoi mahdollisuuden aurinkoiseen ulkoiluun, tilaa ajatuksille. Loput pääsiäispyhät sitten vierähtävätkin töissä sairaalassa.
( 1301 views )   |  permalink   |  

20.3.2013 
keskiviikko, maaliskuu 20, 2013, 19:03
Uskomatonta naisenergiaa luvassa Mathildedalin Ruukkitehtailla

Hot Night in Mathildedal

lauantaina 15.6.2013 klo 18.00-21.30


Ruukinrannantie 6, Mathildedal (Salon keskustasta noin 20 km Teijon suuntaan)Salon UN Women täyttää 30 ja tuo juhlavuotensa kunniaksi 20 vuotta täyttävän LADIES FIRST BIG BANDin Mathildedaliin. Konsertin tuotto menee maailman naisten ja lasten auttamiseen UN Womenin kohteisiin. Tule kokemaan, että auttaminenkin voi olla iloista. Auta auttamaan ja tule mukaan ilonpitoon!

Liput vain 30 €. Lisäksi voit varata paikan yhteiskuljetuksesta Salo-Mathildedal-Salo a 10 €.

Kannattaa olla liikkeellä ajoissa. Lippujen ja kuljetusten myynti on jo hyvässä vauhdissa.

Illan juontaa näyttelijä Outi Mäenpää. Lämppärinä salolainen tyttöduo. Ruukkihalli on mainio konserttitila, mutta lämmittämätön. Vaatetus sen mukaan.

Tule yksin, kaksin tai kerää kiva porukka. Anna lippu lahjaksi äidille, tyttärelle, työkavereille, asiakkaille.

Konserttialueella myydään paellatyyppistä festariruokaa. Samassa pihapiirissä on Ravintola Ruukin Krouvi ja konserttitilassa on b-oikeuksin varustettu myyntipiste. Tässä konsertissa saa myös tanssia. Luvassa taatusti hauska ilta kivassa ympäristössä. Näistä ladyista tykkäävät sekä naiset että miehet!

Ravintolapalveluista vastaa Kari Itäluoma 0400 790 339.

Majoitusta voi kysyä Krista Gustafssonilta 050 354 2487.

Lippuja (ja yhteiskuljetuksia) voi varata: Hia Sjöblomilta 040 59 12335, hiasjoblom@gmail.com.

Lippuja myynnissä myös:

Salossa Lillan putiikissa, Asemakatu 12, ti-pe 10-17, la 10-14. Sirpa Lehtonen 0440 636 216. Maksu käteisellä!

Mathildedalin Kyläkonttorissa, Krista Gustafsson 050 354 2487. Maksu käteisellä!

Kysy lisää UN Women Salon jäseniltä tai pj. Elina Suonio-Peltosalolta 0440 477287, elina@elinasuoniopeltosalo.fi


KIITOS!

( 1186 views )   |  permalink   |  

10.3.2013 
lauantai, maaliskuu 9, 2013, 21:13
Positiiviset vaihtoehdot ovat tarpeeseen

Sen sijaan, että olisit vaivaantunut, ole huvitunut.
Sen sijaan, että olisit vihainen, ole utelias.
Kateuden sijasta ole imarreltu.
Epäilyksen sijaan toivo.
Negatiivinen energia on oikeastaan positiivista energiaa, joka liikkuu vain vastakkaiseen suuntaan.
Sinun ei tarvitse juosta karkuun sitä, vaan vaihtaa sen suuntaa.
Olet miten negatiivinen tahansa, yhtä hyvin voisit olla saman verran positiivinen. Autokin voi ajaa 70 km tunnin sisällä itään ja saman verran länteen. Kunhan joku ensin muuttaa sen suunnan.
Kun tunnet tulevasi negatiiviseksi pysähdy ja mieti mitä tarvitaan suunnan vaihtamiseen. Vaihda surullisuutesi välittämiseksi.
Muuta valituksesi joihinkin hyödyllisempiin muotoihin.
Muuta katkeruutesi rakentavampaan muotoon.
Energia on jo olemassa. Sinun täytyy vain vaihtaa sen suuntaa.
( 1129 views )   |  permalink   |  

9.3.2013 
lauantai, maaliskuu 9, 2013, 04:57
Hei tässä linkki Tase-hankkeen tilanteeseen. Tasa-arvo-projekti jakuu kesäkuulle asi. Viimeisin valmistunut ponnistus on uuni tuore Luottamushenkilöiden tasa-arvo-opas. Naisten ja miesten tasa-arvo kuuluu kuntademokratiaan

(Kuntaliitto tiedottaa 8.3.2013) Kuntaliiton tuoreessa päättäjille suunnatussa tasa-arvon käsikirjassa todetaan, että naisten ja miesten tasa-arvo on tärkeä osa kuntapolitiikkaa. Kuntien päättäjillä on mahdollisuus vaikuttaa kuntalaisen arkielämän sujumiseen ja tasa-arvon toteutumiseen. Tasa-arvokysymysten tunteminen on tärkeää jokaiselle luottamushenkilölle.
Uusi opas auttaa kuntapäättäjiä ottamaan huomioon tasa-arvovaikutukset. Se on osa kuntademokratiaa.

Kuntien palvelut luovat perustan kuntalaisten tasa-arvolle. Palvelut tarjoavat naisille, miehille ja erilaisille kuntalaisryhmille tasa-arvoisia mahdollisuuksia esimerkiksi koulutukseen, työssäkäyntiin ja harrastamiseen.

Miksi sitten tasa-arvon käsikirja on tarpeen luottamushenkilötyössä?

– Mahdollisuuksien tasa-arvon kanssa yhtä tärkeää on lopputuloksen tasa-arvo. Pitää pohtia, miten tasa-arvoiset mahdollisuudet toteutuvat käytännössä, erityisasiantuntija Sinikka Mikola korostaa.

– Kuntapäättäjien on hyvä tunnistaa tasa-arvokysymykset, joihin kunta voi vaikuttaa. Naisten ja miesten välillä on eroja esimerkiksi terveydessä, turvallisuudessa, koulutuksessa sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa.

– Esimerkiksi iäkkäiden naisten köyhyys on yleisempää kuin iäkkäiden miesten. Pojat keskeyttävät koulutuksen tyttöjä useammin. Miesten elinajan odote on noin seitsemän vuotta lyhyempi kuin naisten. Naiset kärsivät miehiä useammin lähisuhdeväkivallasta.

Uusi opas kehottaa kuntia aktiivisesti edistämään tasa-arvoa. Hyvällä päätöksenteolla voi edistää kuntalaisten tasa-arvoa.

– Opas palauttaa mieliin lainsäädännön velvoitteet tasa-arvoasioissa kunnille. Se myös muistuttaa siitä, että tasa-arvovaikutusten arviointi päätöksenteossa on erityisen tärkeää nyt, kun kunnissa on isoja muutoksia.

– Tasa-arvoa edistettäessä panostetaan itse asiassa kaikkien kuntalaisten hyvinvointiin ja luodaan kunnalle sosiaalisesti kestävää tulevaisuutta.

Oppaaseen on koottu toimivia käytännön esimerkkejä muun muassa Ruotsista. Siellä Karlskogan kaupungissa muutettiin lumen aurauksen järjestelyä niin, että päiväkoteihin, kouluihin ja sairaaloihin johtavia kevytväyliä ja teitä ruvettiin auraamaan ensimmäisinä. Muutos vähensi erityisesti naisten liukastumisia ja loukkaantumisia. Uudistus toi sitä kautta reippaasti sairauskulujen säästöjä

Tästä Tase-projektin asioihin.
http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapa ... fault.aspx

Hyvää viikonloppua kaikille

Eilisiltana kuuntelimme isolla joukolla toimittajien Hian ja Eevan matkakertomuksia Afganistanista. Naisen elämä - haavoittumisen uhka alkaa jo pikkutytöstä.

TAIDE KANTAA -näyttelyssä valvontavuorossa. Tervetuloa Kiffariin! Sunnuntaina näyttely päättyy. Tuemme tyttöjen ja naisten turvallisen arjen ja rauhan rakentamista.
( 1180 views )   |  permalink   |  

3.3.2013 
sunnuntai, maaliskuu 3, 2013, 15:51

Harrastajataidenäyttely on avattu. UN Women 30. voimankoetos etenee, taidetta katseltavissa viikon ajan. Arpajaiset päivittäin illalla. Upeita palkintoja.

TAIDE KANTAA JA TEKEE HYVÄÄ jokaiselle.

Kuvassa aktiivi jäsen Ritva Viirtomaa vasemmalla. Kansanedustaja Anne-Mari Virolainen juhlapuhujamme Liedosta. Perustajajäsen Salon Unifem - UN Women Tellervo Lassooy-Saura. Nautimme Rikala Hot-Jazzin bluesista - Kiitos kaikille hyväntekeväisyystilaisuuteen osallistuneille. Parannetaan tyttöjen ja naisten asemaa - samalla koko yhteiskunta, perhe ja yhteisöt hyötyvät.

Hyvä kiertämään!
( 975 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | Seuraava> >>