26.4.2012 
torstai, huhtikuu 26, 2012, 18:45
Osallistuin tänään Salon lukiolla Kehitysvammaisten lasten vanhempien kuulemistilaisuuteen. Birgitta Vuori-Metsämäki puhui kokemuksesellista infoa meille paikallaoleville. Evästystä meille päättäjille arjen helpottamiseksi. Hyvää keskustelua ja arjen viestitystä. Kiitokset järjestäjille. Tällaisille tilaisuuksille on tilausta. Vanhemmat kaipaavat hetkeksi apua arjesta irtautumiseen, miten sen mahdollistamme?
( 1127 views )   |  permalink   |  

25.4.2012 
keskiviikko, huhtikuu 25, 2012, 04:46
Huomenta

Ihanaa herätä linnunlauluiseen aamuun auringon paistaessa.
Elämä on arvokasta! Eilen istuttamani orvokit Lehtisen puutarhalta ilahduttavat pihalla ja kuistilla. Kaunetta pitää vaalia.

Kuntalaisten elämää tässä mietin. Säästöpaineiden aallokossa virkamiehet tekevät juuri sellaista valmistelua kuin heiltä edellytetään. Luottamushenkilökaartissa on nyt sellaista vellontaa ja apävakaisuutta, joka tekee kaikkie elämästä hankalaa. Lehtien ja sosiaalisen median palstoilla ja otsikoissa provosoituneiden ihmisten kannanotot tuottavat enemmän tuskaa ja ahdistusta kuin selkeää päätelmää päätöksentekokulttuurista.

Luottamus - sen käyttö on merkittävää. Se ei ole ihmisten päiden sekoittamista, vaan oikeiden asioiden linjaksta hoitamista. Sitä tässä nyt peräänkuulutan.

Keskinäinen kähinä seis ja asiaan. Yhteen hiileen puhaltamisen aika on NYT. Kipeitä säästöpäätöksiä on tulossa. Tietyt säästökohteet lasten, nuorten ja vanhusten elämässä ovat ennaltaehkäisyn unohtamista. Leikkausten tiellä kylvämme suolaa havoihin.

Henkilöstömenoihin on nyt tartuttava ja nopeasti. Sllä siellä järkevin linjauksin emme kylvä tuhoa, vaan hillitsemme rahanpaloa.

Eteenpäin on päästävä. Mitä pikemmin alkaa tapahtua, sen parempi.


( 1169 views )   |  permalink   |  

24.4.2012 
tiistai, huhtikuu 24, 2012, 05:29
Se minkälainen olet tänään riippuu kaikesta mitä
näit, kuulit ja tunsit eilen; se minkä nyt hyväksyt
tai hylkäät muokkaa sinua huomiseksi.

-Helen MacInnes


Kaupungissame eletään kireissä tunnelmissa säästöpaineiden alla - minusta on tärkeää edetä keskutellen ja kuunnelle, riitoihin ei ole varaa. Ratkaisuja on tehtävä. Yhteiset linjat löydettävä.

18.4.2012 Varsinais-Suomen Tasa-arvoseminaari Salossa oli hieno kokemus meille kaikille pilottihankkeen kanssa töitä tehneille. Kiitos kaikille asian hyväksi toimineille.

Naisjärjestöjen keskusliiton kevätkokous Helsingissä ja Kevätseminaari antoivat meille kaikille osallistuneille taas puhtia ponnistella omilla sektoreillamme eteenpäin. Monipuolista ja keskustelevaa antia kiittäen. Ministeri Virkkusen ja kansanedustaja Anttilan sekä tutkija Pikkalan puheenvuoroista kiittäen. Keskustelu anti on korvaamatonta! Aina.


( 1059 views )   |  permalink   |  

14.4.2012 
lauantai, huhtikuu 14, 2012, 14:35
Lahden kokouksen antia 14.4.2012

Kokoomusnaiset: Nuorten naisten perusteettomille pätkätöille pisteKokoomusnaisten liittokokouksen mielestä on korkea aika laittaa nuorten naisten perusteettomille

pätkätöille piste. Nuorilla naisilla on miehiä suurempi riski ajautua erityisesti työuran alkuvaiheessa pätkätöihin, sillä työnantajat joutuvat usein tekemään kulisseissa riskiarviointeja nuorten naisten kohdalla mahdollisen perheen perustamisen vuoksi. On todettu, että pätkätöitä tekevät naiset hankkivat vähemmän lapsia ja ovat joutuneet lykkäämään lasten hankintaa sekä hankkivat toivomaansa vähemmän lapsia.Kokoomusnaisten mielestä vanhemmuuden kustannukset pitäisi tulevaisuudessa tasata myös yritysten kannalta tasapuolisemmin. Vanhempainvapaista koituvat kustannukset kohdistuvat useimmiten naisyrityksille sekä naisvaltaisille aloille. Nettokustannus yhtä äitiä kohti on työnantajalle kutakuinkin vakio. Vanhemmuuden kustannusten suhteellinen osuus onkin työnantajalle sitä suurempi, mitä pienempi yritys on. Vanhempainvapaat pitää rakentaa joustavimmiksi, jolloin isillä olisi tasapuolinen mahdollisuus valita vanhempainvapaa.”Vanhemmuuden kustannusten jakaminen parantaisi naisten asemaa työmarkkinoilla, mutta samalla se kohtelisi yrityksiä tasapuolisemmin ja loisi edellytyksiä kasvulle. Pk-yritykset uskaltaisivat nykyistä paremmin palkata uusia työntekijöitä, kun taloudellinen riski pienenee, ” sanoo Kokoomusnaisten puheenjohtaja Lenita Toivakka.Kokoomuksen Naisten Liiton liittokokous pidettiin 14.4.2012 Lahdessa.( 1076 views )   |  permalink   |  

9.4.2012 
maanantai, huhtikuu 9, 2012, 06:47
Hei kaikki Naarjärven ranta-asukkaat !

Talvi alkaa jo väistyä ja kevät tekee tuloaan myös Naarjärvelle. Naarjärven Suojeluyhdistys ry täyttää tänä vuonna jo
40 vuotta! Kesällä julkaistaan ihmisten, järven ja sen luonnon keskinäistä vaikutusta, menneitä vaiheita ja nykyisyyttä
monipuolisesti esittelevä kirja ”Mennä järvel - Nauti Naarjärvestä”. Varmista että saat oman kappaleesi
loppukesästä ilmestyvästä kirjasta. Kirja on myös mukava lahja tuleville sukupolville sekä myös Naarjärven
upeudesta nauttiville tuttaville. Kannattaa tilata useampia samalla!
Kirja on nyt mahdollista tilata ennakkotilauksena ! Maksamalla tilauksesi viimeistään 31.5.2012 saat kirjan/kirjat
edulliseen ennakkotilaushintaan 25,00 € / kirja. (Tämän jälkeen kirjan hinta on 29,00 € /kirja.) Viestikenttään
maksajan nimi, osoite, puhelinnumero ja/tai sähköpostiosoite. Tilatut kirjat voi noutaa yhdistyksen vuosikokouksessa
elokuussa tai myöhemmin ilmoitettavista noutopaikoista.
Lisätietoja: Pirjo Laakso, Naarjärven Suojeluyhdistys ry:n pj, sähköposti: pirjo.laakso@gmail.com, puh.040-5100896.

Hienoa, että saamme Naarjärvestämme oman kirjan. Tilaamaan!

( 1747 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | Seuraava> >>