5.5.2010 
keskiviikko, toukokuu 5, 2010, 04:47
Tarkkaile puhetapaasi, jos haluat
saavuttaa mielenrauhan. Aloita jokainen
päivä omaksumalla tyyni, tyytyväinen ja
iloinen asenne, niin päivistäsi tulee
väistämättä mukavia ja onnistuneita.

-Norman Vincent Peale


Ihastuttava aamu. Aurinkoa ja usvaa. Elämän sisältöä tuumatessa eilinen päivä on eletty. Teen töitä ja elän vahvasti tässä hetkessä. Arki kanta ja jokainen päivä on lahja. Tulevaisuus näyttää tarvitaanko elämänkokemusta ja asiantuntijanäkemystä tulevaisuuden rakentamisessa eduskuntavaaleissa. Tiedän omat vahvuuteni ja mahdollisuuteni. Meillä on töitä tehtäväksi paljon Salon kaupungin rakentamisessa. Yhteishenkeä tarvitaan. Asioiden rakentamiseen tarvitaan vilpitöntä halua luoda yhdessä hyvää. Jatkuvat kilpailuasemat eivät tuota tulosta.

Taloutemme tasapainoilu valtakunnan tasolla ja omalla seudullamme sekä Euroopassa ovat mutkikkaita kuvioita. Joihin vaikuttavat sisäiset toiminnat, ulkoiset vaateet ja globaali tilanne niin Euroopassa kuin koko maapallollamme. Haasteita riittää. Kaikilla tsoilla tarvitan ihmisiä jotka tuntevat yhteiskunnan ja ihmisien tarpeet, palvelut ja tilanteet. Alati muuttuvat yhtälöt vaativat seurantaa ja asioihin perehtymistä. Osallistuminen vaaleihin on viesti, että on käytettävissä ja antaa todellisen panoksensa tulevaisuuuden vaatimuksiin.

( 801 views )   |  permalink   |  

4.5.2010 
tiistai, toukokuu 4, 2010, 15:49
Aamusta suuntasimme Saloon. Treffasimme Emilialla aamupalan merkeissä ja sitten energisinä vaatekauppoihin. Evelle löytyi sovittelujen kautta ihana juhla-asu lakkiaisjuhliin.

Iltapäivästä sitten pika-pikaa katsomaan jäsenänestystuloksia. Varsinais-Suomen Kokoomus ry:n jäsenäänestyksen vaalitulos laskettiin ja vahvistettiin 4.5.2010.

Jokaisella äänioikeutetulla oli vaalissa kolme ääntä, jotka oli annettava eri ehdokkaalle. Äänioikeuttaan käytti yhteensä 2067 henkilöä. Hylättyjä lippuja oli 18. Ääniä vaalissa annettiin yhteensä 6147 kpl. Äänestysvilkkaus nousi 54,74 %:iin (viimeksi v.2006 äänestysvilkkaus oli 43,5 %).

Varsinais-Suomen Kokoomus ry:n ylimääräinen piirikokous pidetään maanantaina 24.5.2010 kello 18.00 Ammattikorkeakoulun auditoriossa Turussa (Lemminkäisenkatu 30) Piirikokous päättää ehdokaslistasta. Puolueen ja piirin sääntöjen mukaan jäsenäänestyksessä sijoille 1.-9. sijoittuneet on asetettava ehdokkaiksi. Sijoille 10.-17. tulleiden osalta piirikokouksella on oikeus poiketa neljän (4) nimen osalta äänestyksen tuloksesta.

Analyysini tilanteesta:
Kansanedustajat Pettrei Orpo, Anne-Mari Virolainen, Ilkka Kanerva ja Pertti Hemmilä menestyivät odotetusti. Onnittelut kaikille.

Pentti Huovinen ja Juhani Nummentalo, politiikan konkareina ja aiempienkin vuosien ehdokkaina sijoittuivat seuraaviksi. Onnittelut.

Tuoreet, nuoret Saara-Sofia Sutela ja Matti Rantanen sijoittuivat loistavasti. Yhdeksännen sijan sai Vesa Mäki Kaarinasta. Onnittelut nuorison tulevaisuustyöstä jo etukäteen.

Salolaisrypäs: Annika Viitanen 156 ääntä, Elina Suonio-Peltosalo 155 ääntä ja Tatu Johansson 134 ääntä. Salolaiset ovat äänestäneet aktiivisesti. Kiitos ahkeruudesta.

Spekuloin vielä Salon seudun äänillä: Pertti Hemmilä 611,
Juhani Nummentalo 324, Annika viitanen 156, Elina Suonio-Peltosalo 155, Tatu Johansson 134.

Arikka Heikki, Hollmen Kimmo ja Haveri Ville-Veikko sijoittuivat 13.-15. sijoille. Onnittelut.

Sulkakosti Liisa ja Hellgren Sisko molemmat ansioituneita politiikan konkareita sijoittuivat 16. ja 17sijoille. Onnittelut.

Omasta puolestani kiitän tähänastisesta äänestäjiä, jotka eivät minulta saaneet kirjeitä. Ainostaan lehti-ilmoituksella kahdesti mainostin osallistumistani jäsenäänestysvaaleihin. Salon Seudulla yhdistykset olivat jo tehneet sopimuksia muutamien ehdokkaiden tukemisesta. Näin ollen ääniä tuli kuitenkin ringin ulkopuolellekin. Kiitos rohkeudesta.( 812 views )   |  permalink   |  

3.5.2010 
maanantai, toukokuu 3, 2010, 19:04
Paras-seminaarin mieleenpainuneet osiot
Mari Kiviniemi:
Paras-hankkeen ympärillä on tehty lukuisia ansiokkaita selvityksiä. Nostan tässä esille yhden – uudistuksen tasa-arvovaikutukset. Selvityksen ensimmäisessä vaiheessa on tarkasteltu kuntaliitosten vaikutusta naisten edustukseen kuntien johdossa. Selvitys osoitti, että naisten osuuden kasvu valtuustoissa sekä valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajistossa
hiipui liitosten myötä. Tämä trendi tulee tiedostaa. Kunnallisessa päätöksenteossa naisten osallistumista ja vaikutusmahdollisuuksia tulee edistää jatkossakin erityisesti liitoskunnissa.
Muutosvaiheessa viranhaltijoiden kärkipaikoilla on ollut yksipuolinen suuntaus. Kaikissa niissä 32 kunnassa, joissa kuntaliitos toteutui vuoden 2009 alussa, valittiin kunnanjohtajaksi
mies. Ennen liitosta vastaavien alueiden 99:stä kunnanjohtajasta oli 11 naista.
Kuntaliitoskunnissa naisten osuus on myös muissa päällikköviroissa pienempi kuin kunnissa, jotka jatkavat vanhan kuntajaon mukaan.


Paula Risikko
Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen
on sosiaali- ja terveydenhuollon perustehtävä! Kuntien laajin toimiala joka vaikuttaa jokaisen ihmisen
arkipäivän elämään
Merkittävä vaikutus kuntien talouteen ja toimintaan
– osuus kunnan menoista jopa yli 60 %
… ja säilyy keskeisenä tekijänä, koska
– taloustaantuma – vaikutukset pitkäaikaisia
– väestön ikärakenteen muutokset kansallisesti ja alueellisesti
– potilaiden ja asiakkaiden liikkuvuus
– muuttoliike
– monikulttuurisuus
– työvoimatarve ja osaamistarpeet
Sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännön
ym. uudistamisen tilanne
HE terveydenhuoltolaiksi annetaan sisältölakina
keväällä 2010
Sosiaalihuollon lainsäädännön uudistaminen jatkuu –
väliraportti keväällä 2010
Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteita ja järjestämistä
koskevan lainsäädännön valmistelu jatkuu
Vuonna 2010 käynnistetään sosiaali- ja
terveydenhuoltoalueita koskeva kokeilulaki
Paras-puitelakiin lisätään syksyllä 2010 sosiaali- ja
terveydenhuollon eheyttä koskeva säännös sekä
valtioneuvoston toimivalta määrätä kunnat yhteistyöhön
Monikanavarahoituksen arviointi - raportointi syksyllä.

Kunnan rahoitusosuus Kainuun maakunnalle
määräytyy seuraavasti:
Kuntien rahoitusosuudet maakuntahallinnolle määritellään
prosenttiosuutena kuntiin kertyvästä laskennallisesta
verorahoituksesta.
Laskennallinen verorahoitus sisältää verotulot (kunnallisverot
(19,25%), yhteisöverot ja kiinteistöverot (2009 ka)) yleisen
valtionosuuden, sosiaali- ja terveystoimen valtionosuuden,
harvan asutuksen lisäosan, verotuloihin perustuvan
valtionosuuden tasauksen, siirtymätasaukset ja kompensaatiot.
Koulutuksen valtionosuudet maksetaan koulutuksen
järjestäjälle
Kuntien kanssa on neuvoteltu ja sovittu montako %
kuntien tuloista otetaan

( 787 views )   |  permalink   |  

2.5.2010 
sunnuntai, toukokuu 2, 2010, 09:53
Kylmää ja koleaa. Valkovuokkoretkellä aurinko pilkahteli. Lammessa valtavasti sammakonkutua. Vähän sammakoita näkee näillä main. Edellisaamuna sammakko loikki tallissa. Oli tullut varmasti purukuormassa sisään.

Tänään mietin, minne kuuntelemisen taito on loitonnut. Kaikilla on niin paljon sanottavaa, ettei kukaan kuuntele oikeasti. Tunnistammeko tarpeen, jos emme edes pysähdy kuuntelemaan. On osattava kuunnella rivien välistä ja päästävä kanssaihmisen asemaan. On myös tärkeää antaa keholle, mielelle ja ajatuksille aikaa. Tunneälyä löytyy kaikista. Osaamme tehdä asioita päällekkäin, olla empaattisia, ottaa muut huomioon. Kuunnella ja keventää taakkaa.

Kevään kukkaloistoa omasta pihasta vappuna.
( 834 views )   |  permalink   |  

1.5.2010 
lauantai, toukokuu 1, 2010, 08:28
Iloista, raikasta Vapunpäivää kaikille. Aamun raukeus on loitonnut ja päivä käynnissä. Kevätsade itsessään on tuoksuva ja rauhoittava. Se tekee kaikille hyvää. Päiväni on ollut rauhaisa, lueskelua, puhelinkeskustelua. Iltapäivällä tapaamisia ja mökillä käyntiä.

Sauli Niinist
ö ei osallistu eduskuntavaaleihin. Olen pitänyt tarpeellisena sitä tapaaa jolla hän on puuttunut epäkohtiin.

Varsinais-Suomen Kokoomuksen jäsenäänestystulos saadaan tiistaina. Jäsenäänestyksen tulos julkaistaan 4. toukokuuta klo 14 V-S Kokoomuksen sivuilla:

http://www.facebook.com/l/0611b;www.var ... okoomus.fi

( ja sieltä sinisestä yläpalkista jäsenäänestys = oikeassa reunassa )

Se selkiinnyttää elämää monien osalta. Vaali on ollut mielenkiintoinen momentti. Tunnelmat ovat viestittyneet ajoittain varsin lämpiminä myös niille jotka ovat maltillisesti omaa osuuttaan hoitaneet. Sähköistä aikaa. Meillä on rutkasti tehtävää niin omassa kaupungissamme kuin valtiotason päätöksenteossakin. Viisautta ja harkintaa, paljon tietoa ja taustaa tarvitaan. Ennenkaikkea avarakatseisuutta ja pitkänäköisyyttä.
Hyvää kevättä. KIITOS KAIKILLE ÄÄNESTÄJILLE ja ERITYINEN KIITOS MINUA ÄÄNESTÄNEILLE.
Ja hyviä vaalituloksia.
( 830 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | Seuraava> >>