24.6.2009 
keskiviikko, kesäkuu 24, 2009, 18:46
Tämä viikko töitä sunnuntaihin asti ja maanantaista alkaa loma työstä. Maanantaina vielä hallituksen kokous ennen kesätaukoa. Loman alkua odotellessa Ulvovan myllärin ensi-iltaan Kirakalle perjantaina klo 19.
Lippuja sai vielä tänään.

Miten kaunista suvi-iltaa onkaan eletty!
( 770 views )   |  permalink   |  

23.6.2009 
tiistai, kesäkuu 23, 2009, 07:59
Maanantai ilta käsiteltiin kaupungin raamia, taloutta ja strategisia linjauksia. Tehtiin tuloskorttia hallituksen toimintoja ohjaamaan. Kauppakamariosaston edustajat kävivät kertomassa vetoomuksensa kirjallisesti ja suullisesti itäisen ohikulkutien puolesta.

Henkilöstöaloitteella kannustetaan työyhteisöjä kehittämään omaa toimintaansa. Palkkiota on käytetty kaupungilla jo aiemmin, suuruus 300-1000 euroa. Mielestän kehittämisaloitteiden pitää näkyä elämässä timivina, ennen kuin rahoja maksetaan. Monissa työyhteisöissä tehdään kehittämistä jatkuvasti ilman korvauksia.

Maa-ainesten otto on vaatinut toista käsittelykierrosta. Nyt asia saatiin päätökseen lautakuntaprosessin jälkeen. Äänestyksen kautta.

Oppilashuoltosuunnitelma tarkastettiin. mittava. Perustettavat virat arvioidaan talousarviokäsittelyssä.

Tänään iltavuoroonortopediselle osastolle. Työnkiertoa kesäaikana, mielenkiintoista. Polven ylikuormittuminen on kiusannut viime vikkoina. Nnyt viikko vielä töitä ennen kesälomaa.
( 813 views )   |  permalink   |  

20.6.2009 
lauantai, kesäkuu 20, 2009, 10:11
Leppoisaa juhannuksen jatkoa! 22. hääpäivä myös. Mökillä vietettiin perheen kesken juhannusaattoa. Herkuteltiin ja katseltiin joutsenperheen rauhallisia iltatoimia. Poltettiin kokkoa yöllä ja saunottiin illalla.

Näin koleaa juhannusta en muista eläneeni. Henri synnäreitä vietetään huomenna. Kavereita ja kummit tulossa.

Koulun pitäisi kasvattaa sydämen sivistystä

aivan kuten ajattelen ja ole kotisivuillani julkaisseissa artikkeleissa ajatuksiani ilmaissut. Jarno Paalasmaa Stainerkoulutuksen liiton pj ja historianopettaja herätti oman ajaukseni. Juuri nämä asiat ovat minua polttaneet jo viime vuodet. nyt havahdun samoihin ajatuksiin. harvoin käy aivan näin. Minun on ehdottomasti otettava kannustavasti yhteyttä kirjoittajaan. HS 19.6. 2009.

Tehokkuusvaatimusten, vertailun, suorittamisen ja kilpailun tulisi tehdä tilaa tunnekasvatukselle sekä kulttuurisen ja sosiaalisen pääoman kasvattamiselle.


( 752 views )   |  permalink   |  

16.6.2009 
tiistai, kesäkuu 16, 2009, 13:28
Voi tätä vilpoista Suomen suvea.

Kissa istuu linnunpöntön päällä
ja tavoittelee sisällä piipittäviä pikku asukkaita. Helpolla meinaa saada saaliin. Hätyyttelyä ja estämismenetelmiä rakennettu.

Kuntien tilinpäätöskeskustelua valtuustossa eilis-iltana. Niin kaikkien olisi pitänyt olla varoissaan ja helpon elämän jatkua. Vaan näin ei käynyt. Heikoimassa taloudellisessa asemassa kamppailleilla kunnilla on takanaan vuosia kestäneet vaikeudet. Haaskaamisesta ei ole kysymys. Ihmisten hoitamisesta ja asioiden pilottihankkeista vanhustenhuollossa on maksettu kallista hintaa...Salon Seudun Terveyskeskus on kehittänyt toimintoja kuten VSSHP myös ja kunta maksaa. Yksittäisen kuntalaisen tragedia näkyy budjetissa, sitä ei monikaan halua ajatella. Tutustumalla mm. PYLL- indeksiin tiedetään mihin mm. rahoja tulee suunnata mitkä ovat heikkouksiamme tapaturmat, syövät, alkoholi....tilastoja kannattaa seurata ja niistä hahmottaa tosiseikkoja.

Ja sokerijuurikkaankin antamista verotulosta on jäänyt verotuloja saamatta; viljelijärengasta jäi pois Salon tehtaan lopettamisen jälkeen. Hyvää vai huonoa...aika näyttää mitä sokerijuurikkaalla saadaan aikaan.

Kovasti on rankkaa kun sanotaan rahaa haaskatun. Rahaa on käytetty peruspalveluihin kunnassamme. Alijäämä on lumipallon tavoin karttunut 2002 alkaen. Itse elelin salolaisena vielä tuolloin enkä tiennyt talousvaiksuksissa painivasta Perniöstä velkataakkoja. Niistähän ei puhuta. Kun kuntaan muutin, odotettiin yksittäisiltä päättäjiltä kovia tekoja. Säästöistä keskusteltiin, mutta niitä ei päästetty tekemään. Kunnan sosialijohtaja vaihtui valtuustokaudella ja uuden tulokkan oli selkiinnytettävä kaikkia maksuja joita edellinen oli tottuneesti vuosia toteuttanut.Toki tuli sanomista kun leikkauksia tehtiin. Nyt 2009 Salossa ihmetellään ettei Perniön alijäämistä ole ollut hajuakaan. Ja kuntajohtajat ovat tehneet yhteistyötä jo kauan.

Mutta nyt eletään yhdessä...tunnelmat heijastuvat kauan ja kauas. Maan, metsien realisoimisesta ei saanut puhua, nyt realisoiminen on hankalaa kun hinta ei tule mistään helpolla.

Kotiinpäinvetämisestä on jaksettu muistuttaa, mutta monikohan osaa ajatella kokonaisuutta. Omassa työssäni olen aina nähnyt alueen asukkaat yhteisenä voimavarana. Sekä myös yhteisten palveluiden tuottajina ja yrittäjinä ja veronmaksajina. Yhtälö antaa ja ottaa, tarvitaanko voiton maksimointia?

Ihmiset ovat stretegiantekoon väsyneitä, mutta nyt on STRATEGIAN TEON AIKA! Elämässä ei saa mitään ilmaiseksi. Töitä on tehtävä ja itsensä likoon pantava.
( 1179 views )   |  permalink   |  

14.6.2009 
sunnuntai, kesäkuu 14, 2009, 16:08
Miten leikkauksia kunnissa tulee tehdä

- Tulot vähenevät --->


arvokeskustelu on siirretty kunnille ja sitä pitäisi käydä jatkuvasti. Mikä on erityisen tärkeää ja missä voidaan venytää. Ennaltaehkäisevät toimet unohdetaan ja siitä maksetaan myöhemmin. Juuri näin mitataan kunnallisen itsehallinnon toimivuus. Varovaisuutta tulee noudattaa hyvinvointipalvelujen sisältönormeihin puuttumisessa. Laatutekijät ovat myös keskeisiä.
Työyhteisöjen hengen ollessa hyvä kestetään vaikeissakin olosuhteissa hyvällä johtajuudella.

Hämeenlinnassa on samansuuntaistä yskimistä kuntaliitoskiemuroiden alkutaipaleella kuin Salossakin.

Lahti rekrytoi sairaanhoitajia Kiinasta, Helsinki ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Filpippiineiltä ja Slovakiasta.Todella hyvää kielitaitoa tarvitaan. Osaamista ja sopeutumista. Ammattiliitot tehy ja Super edellyttävät että samoja työsuhdeehtoja on noudatettva kuin suomalaisiin. Suomessa koulutettavia sairaanhoitajia ei tule päästää ulkomaille töihin vain sen vuoksi, että täällä maksettava palkka on alhainen.

Kuntien hallinnon uudistamista pidetään liian yksiäänisenä ja kaavamaisena. Konsensus johtaa taantumiseen ja jopa estää muutoksen. Poliittis-hallinnollisella eliitillä on pyrkimys ylläpitää sisäistä kiinteyttään, mikä estää erilaisten näkökulmien esiintulon uudistumiskeskustelussa. Aika ei saa olla rajoittava tekijä. Eikä vaikeiden asioiden välttely saa johtaa käytännön uudistamista liian hankalaksi.

On tärkeää sallia moniäänisyys päätöksenteossa. Hallinnon uudistamista tulisi tarkastella prosessina, jossa erilaisten tulkintojen ja preferenssien kamppailu on normaalia toimintaa.

Hankala hallinnon uudistaminen näkyy pienten askeleiden kautta tapahtuvina, kompromissiratkaisuista kehittyneinä, pirstaleisina hallinnon uudistamisen osahankkeina, joiden kautta voidaan muutosten toteuttamisen sijaan ylläpitää olemassa olevia rakenteita ja vältellä muutosta.
( 1084 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | Seuraava> >>