13.6.2011 
tiistai, kesäkuu 14, 2011, 09:20
Aluevaikuttamisesta
http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapa ... fault.aspx

Fakta Valtavirtaistamisesta. Tutustu!
http://www.stm.fi/tasa-arvo/tasa-arvopo ... aistaminen

( 1072 views )   |  permalink   |  

11.6.2011 
lauantai, kesäkuu 11, 2011, 21:53
Tarkastuslautakunnan arviointikertomus 2010
on yksi keskeinen asia. http://www.salo.fi/linkit/ajankohtaista/16728.aspx
Valtuuston kokoukseen valmistautuminen ... tämä on hyvin koottu ja erinomaisen hyvällä tavalla luettavissa. Tämänkaltaista esittelyä olen kaivannut. Kiitokset Tarkastuslautakunnalle tehdystä työstä. Suosittelen luettavaksi.
( 984 views )   |  permalink   |  

10.6.2011 
( 858 views )   |  permalink   |  

9.6.2011 
torstai, kesäkuu 9, 2011, 21:58
Valinnan vapaus terveydenhuollossa kiinnostaa kunnissa eniten



– Uusi terveydenhuoltolaki on otettu vastaan kunnissa jopa innostuneesti, kuvailee johtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki Sosiaali- ja terveysministeriöstä maakuntakierrosten tunnelmia. Eniten kysymyksiä herättää laissa oleva asiakaskeskeisyys, joka tuo potilaalle valinnan vapauksia ja oikeuksia päättää omasta hoidostaan. Kuntien kannalta olennaisimpana Voipio-Pulkki pitää sitä, kuinka hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen saadaan mukaan kaikkiin kunnan päätöksiin.

http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=64814



Työssä jaksaminen lähtee johtamisesta



Johtaminen vaikuttaa sekä ihmisen kykyyn että haluun tehdä työtä. – Siksi johtamisella on tärkeä rooli kehitettäessä työhyvinvointia, työelämän laatua ja työn tuottavuutta samanaikaisesti, muistuttaa STM:n työsuojeluosaston päällikkö Leo Suomaa. Hänen mukaansa johtamisella on erityisen suuri merkitys henkisen hyvinvoinnin ja työssä jaksamisen kannalta. Suomaa arvioi, että työkyvyttömyyseläkkeiden määrä riippuu suurelta osin olosuhteista työpaikoilla, joihin juuri johtamisella voi vaikuttaa.

http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=6471
( 1021 views )   |  permalink   |  

8.6.2011 
torstai, kesäkuu 9, 2011, 21:27
Valtuuston Palveluverkkoseminaarista

Sektorikohtaista esittelyä virkamiehiltä. Tilastoja ja haasteita. Tosiasiat selkeästi esiin, missä mennään ja mitä tulee huomioida.
Ryhmätöissä yhdessä pohdimme mistä voidaan säästää, mistä ei, miten tulevaa luotaamme. Miten johdetaan hyvin. Keinoja kartoittaen.

Tiivis päivä päättyi mukavaan kesäteatteri-esitykseen Vuohensaaressa. Karaokeakin laulettiin ja syötiin piknikherkut ennen kotiinlähtöä. Ajoissa kotiin, jotta aamulla jaksetaan taas jatkaa tulevien haasteiden parissa.

Salon Seudun Sanomat

Paikallishallintoa tarvitsevat niin Salo kuin Mbabanekin
Tämän lehden suositulla tekstaripalstalla kysyi mielenkiintoinen nimimerkki ”Vietnamissa sentään järkeä” ketkä Salon kaupunginvaltuutetut matkustelevat veronmaksajien rahoilla Afrikassa tällä viikolla. Vastauksena kerromme, että me allekirjoittaneet olimme siellä viime viikon.
Salon kaupunki on mukana Suomen ulkoasianministeriön rahoittamassa ja Suomen Kuntaliiton hallinnoimassa Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelmassa, joka tukee Suomen ja Afrikan kuntien paikallishallintojen tasa-arvoista yhteistyötä. Salo on tehnyt tiivistä yhteistyötä Swazimaan pääkaupungin, noin 60 000 asukaan Mbabanen kanssa, jo vuodesta 2002. Kyse ei ole siis hetken reissuista vaan todella pitkäkestoisesta yhdessä oppimisesta, mikä on yksi Suomen kehitysyhteistyöpolitiikan peruslinjauksista.
Ohjelman avulla pohjoisen ja etelän kunnat edistävät yhdessä kestävää yhteiskunnallista, taloudellista ja ympäristöllistä kehitystä. Ohjelma vahvistaa kuntien osaamista, peruspalveluiden tarjoamista, hyvää hallintoa ja paikallista päätöksentekoa ja ottaa huomioon kestävän kehityksen. Yhteistyöohjelman perusperiaatteet ovat vuorovaikutus, molemminpuolinen oppiminen ja tasa-arvo. Virkamiehet käyvät yhdessä läpi kaupungin toimintoja ja hakevat niihin ratkaisuja.
Salon kaupunki kantaa oman sosiaalisen yhteiskuntavastuunsa tarjoamalla kunnallista osaamista Swazimaan paikallishallinnon käyttöön. Salon kustannukset tästä toiminnasta muodostuvat mukana olevien virkamiesten työpanoksesta. Valtuutetut osallistuvat ko. työhön omalla ajallaan ilman eri korvauksia. Matkat maksetaan ulkoministeriön rahoittamasta hankkeen budjetista, joka tältä osin sisältää valtion verotuloja.
Luottamushenkilöinä osallistumme hankkeessa tasa-arvon edistämiseen ja naisten rohkaisemiseen lähtemään mukaan Mbabanen paikallishallintoon. Kaupungissa on nyt yksi naisvaltuutettu. Maan HIV/aids-tilanne on yksi Afrikan synkimmistä ja sen edes osittainen korjaaminen vaatii ehdottomasti naisten panosta paikallishallinnon kaikilla sektoreilla.
Suomalaisen yhteiskunnan ja paikallishallinnon esimerkki naisten roolista päätöksenteon eri tasoilla kiinnostaa Mbabanen päättäjiä ja virkamiehiä, myös miehiä. He ovat Salossa vieraillessaan nähneet itse mihin tämä satavuotinen tasa-arvon kehitys on meillä johtanut. Mbabane haluaa kehittyä ja tasa-.arvoinen kaupunki tasa-arvoisine palveluineen nähdään myös siellä arvokkaana menestystekijänä. Tehtävää on todella paljon, mutta mbabanelaisten vahva sitoutuminen tavoitteelliseen kehitystyöhön tekee hankkeeseen osallistumisesta myös luottamushenkilöiden osalta varsin perustellun.

Elina Suonio-Peltosalo Eeva Koskinen

( 965 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | Seuraava> >>