26.6.2012 
tiistai, kesäkuu 26, 2012, 17:08
AURINKOISTA KESÄÄ KAIKILLE!
KESKIAIKAMARKKINAT
Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry:n Mestari Juselius pitää taas pajaansa keskiaikamarkkinoilla Turussa 28.6.-1.7.2012. Mestari Juseliuksen pajassa painetaan keskiaikaisia kuvioita ritarin tai neidon vyöhön. Neidot voivat kietoa nauhan myös hiuksiinsa ja ritarit voivat kantaa siinä miekkaansa.
Kaikki lapset ja lapsenmieliset ovat tervetulleita pajaan. Varaa tovi aikaa ja tunne tekemisen riemua. Työpajan hinta on neljä euron kolikkoa.
Keskiaikamarkkinat ovat avoinna 28.-29.6. kello 12-20 ja 30.6.-1.7. kello 12-18. Taitokeskus Juselius on avoinna torstaina, perjantaina ja lauantaina markkinoiden aukioloaikojen mukaisesti. Tervetuloa tutustumaan!


KUTOMAAN KESÄLLÄ!

Taitokeskus Juselius on avoinna koko kesän. Tule kutomaan heinäkuussa, tarjoamme koko kuukauden ajan päivämaksut puoleen hintaan, jäsenille 2 € (norm. 4€) ja muille 4 € (norm. 8€). Kudottavana on monia erilevyisiä mattoloimia, poppanaloimia ja pellavasta kaitaliinaa ja pannunalusloimi. Voit kutoa myös valkoisen matkahuovan kesän viileisiin iltoihin.
Taitokeskus Juselius on avoinna 2.7.- 13.8. ma ja ke 10–18, ti ja to 10–17 ja pe 10–16. Muina aikoina voit kutoa omatoimisesti.


TARJOUKSET, TARVIKEPAKETIT, NÄYTTELYT, TAITEIDEN YÖ

Olemme tyhjentäneet varastoja ja löytäneet vintiltä pellavalankaa, myymme sitä edullisesti. Erilaisia mallitöitä on myynnissä. Tarjouskorista voit löytää monenlaista kivaa tuliaisiksi mökkivierailuille.
Ryijyistä, tyynyistä, seinätekstiileistä, neulekransseista yms. on myynnissä valmiita tarvikepaketteja. Tule penkomaan ja löydä itsellesi uusi kiva kesäpuuha.

Taitokeskus Juseliuksessa on saatavilla SUOMEN KÄSITYÖN YSTÄVIEN KIRJONTAPAKETTEJA. Aulagalleriassa on esillä muutamia valmiita töitä, kirjottuja tyynyjä ja liinoja mm. Sirkka Ilvon "Kesän kukkia" ja Eva Mannerheim-Sparren "Kukkaisvalssi" tyynyt. Näyttely on esillä 26.7. asti käsityökeskuksen aukioloaikojen mukaan

Tule ja taiteile Taiteiden yönä 16.8. oma mini- tai koruryijy (hinta 3€) Taitokeskus Juseliuksessa
klo 15-22. Tutustu myös Aulagallerian modernien ryijyjen näyttelyyn, joka avautuu 6.8..


Terveisin Juseliuksen väki

( 841 views )   |  permalink   |  

21.6.2012 
torstai, kesäkuu 21, 2012, 06:58
Ihalaisen, Kataisen ja Virkkusen tapaamisen antia: Mitä ministerit lupasivat


-Eduskunnassa parhaillaan käsiteltävästä lisäbudjetista osoitetaan Salon seudun Ely-keskukselle rakennemuutosvaroiksi 4,4 miljoonaa euroa.
- Salo saa harkinnanvaraisia valtionosuuksia. Määriä arvioi hallinto-ja kuntaministeri Henna Virkkunen
- Suomi on hakenut Euroopan globaalirahastosta Salolle yli 10 miljoonaa euroa koulutus ja työllistämistoimiin
- Jollekkin saloon suuntautuvalle alalle voidaan tarvittaessa tarjota räätälöityä täydennys- tai muuntokoulutusta ja investointiavustuksia
- Salo julistetaan rakennemuutosalueeksi myös vuodelle 2013 jälkeen
- Hallitus yrittää houkutella yrityksiä investoimaan Saloon
- Yrityksille on tulossa ensi vuoden alussa verokannusteita. Kehysriihessä luvattiin 300 miljoonaa euroa tukea yrityksille, jotka palkkaavat työntekijöitä tutkimus- ja tuotekehitykseen

Politiikan pitää olla keino saada asioita tehdyksi. Kyse on yhteisten asioiden hoitamisesta. Kun asiat muuttuvat keinoksi saada politiikkaa tehdyksi, ollaan kovin vaarallisilla vesillä. Yhteistyötä ja talkoohenkeä, niitä kaipaan. Niitä nykyhallitus edistää.


Ja nyt Juhannustunnelmiin. Leppoisaa ja turvallista juhannusta. Eletään ihmisiksi!
( 1184 views )   |  permalink   |  

20.6.2012 
keskiviikko, kesäkuu 20, 2012, 19:25
Vietimme ihanaa 25-vuotishääpäivää. Kiitos Harri,kumppanuudesta, Juhannus tulee viivellä perässä, vaikka juhannuksena meidät on vihitty. Ruusut maljakossa ovat upeat. Elämä on tärkeitä valintoja!

---- ---- ---- -----

TULEVAISUUS ON OMISSA KÄSISSÄMME
Kunta on sopivan kokoinen silloin, kun se pystyy elin­voimaisena järjestämään mahdollisimman pitkälle itse
laadukkaat terveys­ ja sosiaalipalvelut ja monipuolisen
koulutuksen, vastaamaan ympäristön viihtyvyydestä
ja turvallisuudesta sekä kokonaisvaltaisesta maankäy­tön, liikenteen ja asumisen suunnittelusta ja toteutuk­sesta. Tavoitteena on kuntarakenne, jossa rahat riittävät
muuhunkin kuin lakisääteisten tehtävien järjestämiseen.
Metropolialueen ja suurimpien kaupunkiseutujen tilan­teen ratkaisuun on kiinnitettävä erityistä huomiota.
Hyvä kotiseutu muodostaa tasapainoisen kokonai­suuden, jossa viihtyvät asukkaat ja palveluita ja työtä
tarjoavat yritykset. Tavoitteena on talou­dellisesti vahvalla pohjalla toimivat itsenäiset ja elinvoi­maiset kunnat. Hyväksyn pakkotoimenpiteet
kriisikuntien osalta jos kuntalaisten peruspalvelujen
turvaaminen sitä edellyttää.
Mielestäni muutoksen suunta on selvä:
kuntien määrä on tulevaisuudessa selvästi nykyistä pie­nempi ja uudet, vahvat kunnat palvelevat paremmin
kuntalaisia, kun palvelut on mahdollista saada ihmisten
luonnollisesta elinpiiristä.
Kuntien ja valtion tehtävien jakoa ja valtion aluehal­lintoa on selkeytettävä. Kuntien tehtäviä ei pidä nykyi­sestä lisätä, vaan velvoitteita on pyrittävä purkamaan.
Valtionosuusjärjestelmästä on tehtävä neutraali kun­
taliitoksille; se ei saa rangaista uudistusmielisiä kuntia.
Järjestelmän tulee turvata kuntien toiminnan perusedel­lytykset, mutta samalla sitä tulisi uudistaa aktiivisuutta
palkitsevaan suuntaan.
Suomi koostuu useista erilaisista alueista eivätkä par­haatkaan mallit ole sellaisenaan monistettavissa koko
maahan. Jokaisella seudulla on löydettävä paras ratkaisu
alueen erityispiirteet huomioiden yhdessä kuntalaisten
kanssa. Laadukkaat ja tasavertaiset palvelut on voitava
taata kansalaisille asuinkunnasta riippumatta. Maamme
tulevaisuuden suunnan ratkaisevat kuntapäättäjät val­tuustoissa ympäri Suomen.

( 1148 views )   |  permalink   |  

19.6.2012 
tiistai, kesäkuu 19, 2012, 06:36
Tiistai aamua

Salossa kuntauudistus on jo toteutettu
, kuten harmonisointikin. Viiden vuoden henkilöstön suoja-aika täyttyy vuoden lopussa. Mikäli uusia kuntayhdistymisiä kaupunkiimme on muodostumassa, seuraava viisivuotisjakso samanlaisena olisi Salolle erittän raskas, mahdoton. Tämän kävin Rovaniemen puoluekokouksessa kertomassa karttuneista kokemuksista, nuorten aloitteeseen liittyen, joka koski aihetta. Henkilöstö on voimavara. Käsiä hallinnosta palveluihin on saatava aikaiseksi, rakennemuutosta tarvitaan. Se ei saa jäädä pelkäksi tavoitteeksi. Katsotaan miten asioita nähdään Salon osalta ministerivierailujen keskusteluissa. Kuulemme niistä lähipäivinä. Kaupunkimme kärki osallistuu näihin keskusteluihin. Odotamme tietoja mielenkiinnolla.

Viesti Salon kuulemisesta on positiivinen, emme ole yksin!
( 1238 views )   |  permalink   |  

18.6.2012 
maanantai, kesäkuu 18, 2012, 20:54
Hei, olipa viikko Salossa

Nokian uutiset havahduttivat
, ravisuttivat meitä kaikkia kotikaupungissamme ja myös koko Suomessa. Synkempää viikkoa en ole kokenut. Tämä pysähdyttää ja lamaannuttaa, mutta makaamaan ei pidä jäädä. Kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen ja työ-ja elinkeinoministeri Lauri Ihalainen saapuvat analysoimaan ja pohtimaan tilannetta tiistaina. Pääministeri Jyrki Katainen vierailee puolestaan kaupunngissamme keskiviikkona.

Kesälomallani poikkesin Kokoomuksen puoluekokouksessa 15 - 17.6.2012 Rovaniemellä. Puheenjohtajana jatkaa itseoikeutettu Jyrki Katainen. Linjapuhe oli asiaa, eikä jättänyt kylmäksi. Varapuheenjohtajaksi saimme Varsinais - Suomen oman kansanedustajamme Anne - Mari Virolaisen, hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen ja kansanedustaja Janne Sankelon. Toiminnallinen, asiapitoinen kokous antoi voimia ja energiaa kaikille osallistujilleen vaativana aikana. Vaikka matka oli pitkä, kokousten ohessa kerkesi valoisaa Lapin yötöntä yötä myös kokea. Ajankota oli kokouksen kannalta tärkeä sillä alati muuttuvassa maailmassamme on pohtimisenaihetta vaikka kuinka. Euroopan tilanne elää ja Suomi on osa tärkeää kokonaisuutta.

Valtuustossa oli tänään asialistalla tilinpäätös ja toimintakertomus 2011. Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2011. Henkilöstökertomus. Omavelkaisen lisätakauksen myöntäminen Yritys Salolle. Maapoliittisen ohjelman hyväksyminen.


TIEDOTE LIITTYEN NOKIAN torstaiseen 14.6.2012 ILMOITUKSEEN
Toimenpiteet Salossa Nokia Oyj:n tilanteeseen liittyen

Nokia Oyj on tänään 14.6.2012 klo 9.30 antamassaan pörssitiedotteessa ilmoittanut suunnitelmistaan lakkauttaa Salon tuotantoyksikkö, joka tukitoimintoineen työllistää 850 henkilöä.
- Salon kannalta tänään julkaistut tiedot ovat erittäin huolestuttavia. Kyseessä on ensinnäkin työpaikkansa menettäville ja heidän läheisilleen inhimillinen tragedia. Katsomme, että kaupunkina emme pysty selviämään tästä tilanteesta omin voimin, vaan odotamme tukea laajalta rintamalta. Kyseessä lienee Suomen teollisuushistorian pahin yhteen paikkakuntaan kohdistuva takaisku. Laskujemme mukaan viimeisen vuoden aikana Salon elektroniikkateollisuudesta on hävinnyt noin 2 500 työpaikkaa. Vuodesta 2008 lukien työpaikkoja on hävinnyt kaikkiaan jopa 6000, joka tarkoittaa noin neljänneksen vähennystä työpaikkojen kokonaismäärästä, summaa kaupunginjohtajan sijainen Seppo Juntti.
- Nokian vaikutus yhteisöverotuloihin on jo huomioitu seuraavassa neljän vuoden taloussuunnitelmassa. Taloudelliset vaikutukset liittyvät nyt kunnallisverokertymään ja työttömyyden kasvuun sekä siitä syntyviin kustannuksiin. Kaupungin tämänhetkinen työttömyysprosentti on noin 11. Kun tähän lisätään keväällä ilmoitetut irtisanomiset ja tänään julkistettu tieto, arvioimme työttömyysprosentin nousevan noin 20 prosenttiin, jatkaa Juntti.
Nokian helmikuisen YT-neuvotteluilmoituksen perusteella käynnistetyt mittavat ja monipuoliset toimenpiteet jatkuvat ja niitä mitoitetaan uuden tilanteen vaatimalla tavalla. Työttömien palvelupiste jatkaa toimintaansa. Yrityssalon tiloissa toimivan palvelupisteen palvelut ovat kaikkien työttömien käytössä.
Kaikille irtisanotuille tullaan tarjoamaan mahdollisuus henkilökohtaiseen ohjaavaan koulutukseen. Koulutuksessa käydään läpi henkilön osaaminen, koulutusvaihtoehdot ja työllistymismahdollisuudet.
Työvoimapoliittiset koulutukset ovat jo alkaneet ja niitä laajennetaan tarpeen mukaan. Nokialta työttömäksi jääneet ovat tämän vuoden aikana perustaneet lähes 50 uutta yritystä ja yritysten investointitukien ja kehittämisohjelmien avulla on syntynyt tai syntymässä noin 600 uutta työpaikkaa.
Yllämainittuja toimenpiteitä toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Salon kaupungin, elinkeinoyhtiö Yrityssalon, Salon TE-toimiston, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, työ- ja elinkeinoministeriön Nokia Oyj:n kanssa.
Nokian mukaan kaksi kolmasosaa Windows-puhelinkehityksestä on Suomessa ja Salo tulee edelleen olemaan Windows-tuotekehityksen keskeinen paikka. Tällä hetkellä Nokia työllistää Salossa 2 800 henkilöä tuotanto mukaan lukien.

Lisätietoja:
kaupunginjohtajan sijainen, talousjohtaja Seppo Juntti, 044 778 2200, Salon kaupunki
kehitysjohtaja Hannu Salminen, 044 778 7700, Salon kaupunki
toimitusjohtaja Kari Vähä, 040 517 0818, Yrityssalo Oy
johtaja Kari Kettunen, 050 396 0976, Salon TE-toimisto
koulutuspäällikkö Martti Rantala ,0295 022 651, Varsinais-Suomen ELY-keskus( 1146 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | Seuraava> >>