23.6.2013 
sunnuntai, kesäkuu 23, 2013, 17:36
Ihana Juhannus on vietetty, keskikesän juhla antoi lepohetken arjen tiimellyksessä.
Tänää valmistauduin viikon kokouksiin. Helle jatkuu.
Kuntauudistus ja Sote-uudistus kuumentaa tunteita hallituksen ja opposition välillä. Kuten Salossa, vaativan taloustilanteen takia, on tärkeää tehdä yhteistyötä valtakunnallisesti tärkeiden, välttämättömien uudistusten eteenpäin saattamiseksi.

Nautitaan helteestä. Seuraavat kolme viikkoa ahkeroidaan töissä.
( 1275 views )   |  permalink   |  

15.6.2013 
lauantai, kesäkuu 15, 2013, 05:52
Kuopuksemme synttäripäivä! Onnea Henri


Tasa-arvoseminaarin 12.6.2013 antia ja ohjelmaa kiinnostuneille luetavaksi:

http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapa ... fault.aspx

www.kunnat.net/tasa-arvo/projekti<http://www.kunnat.net/tasa-arvo/projekti>

HOT NIGHT MATHILDEDAL
Hieno konserttipäivä alkamassa. Ladies first big band nousee lavalle ja vietämme ihanaa iltaa Mathildedalissa. Liput on loppuunmyyty. Valitettavasti kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan. Pidetään mielessä seuraavaa tilaisuutta suunniteltaessa. Iloista bilemeininkiä vaan mukaan ja pidetään lippu korkealla hyvän asian puolesta UNWomenin 30-vuotissynttärit on juhlan aihe.

Tyttöjen ja naisten kouluttaminen on kustannustehokkain tapa edistää perheiden, yhteisöjen ja yhteiskuntien hyvinvointia. Naisia voimaannuttamalla voidaan vähentää köyhyyttä ja nälkää, ehkäistä konflikteja ja saada kehitysmaiden talous kasvuun. Tätä työtä tekee YKn naistenrahasto Un Women. Salon UN Women on ollut asialla jo 30 vuotta. Ladies First Big Band, Suomen ainoa naisista koostuva big band, on musisointi jo 20 vuotta. Usein maailman naisten hyväksi.

www.unwomen.fi
www.ladiesfirstbigband.com


( 1353 views )   |  permalink   |  

13.6.2013 
torstai, kesäkuu 13, 2013, 06:41
Niin valtavan hyvillä fiiliksillä ollaan kun Salon Tasa-arvosuunnitelma sai valtakunnallisesti kehuja eilen Kuntaliitossa. Me aloitimme puhtaalta pöydältä työstämisen ja saavutimme kiitosta työstä johon saimme pilottiverrokeilta vinkkejä ja toimintatutkimuksesta tarvitsemaamme taustatietotutkimusta. Kuntaliiton tuki tuli tarpeeseen ja siitä kiitämme. TASE-projekti päättyy, mutta toivon että työmme elää Salossa ja toimii mallina kaikille muillekkin Suomen kunnille. Kiitokset kaikille mukanatyöstäneille. Vaikutusten ennakkoarviointi on asia jota käytämme, koulutus jatkuu ja luottamushenkilöt sekä virkamiehet omalla vaikuttamisellaan viestivät tasa-arvoista tapaa toimia. Valtuustossa jaamme Luottamushenkilöoppaan Salon päättäjille. Viranhaltijoille on tulossa omansa ja se jaetaan kun se valmistuu. Sisäistämistä tarvitaan ja tapamme toimia viestii siitä miten asia on ymmärretty. Olen vaikuttunut päätösseminaarista. Erinomaisia luentoja mm. Sari Raassina valtiosihteeri valtionvarainministeriöstä puhui erinomaisesti ja kuunteli liitoskuntien ongelmia.
Tätä foorumia tarvitaan. KIITOS!

Lue lisää:
http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapa ... fault.aspx

http://www.kunnat.net/fi/Kuntaliitto/me ... naari.aspx
( 1300 views )   |  permalink   |  

8.6.2013 
lauantai, kesäkuu 8, 2013, 08:08
Loma on lähellä

Viikonlopputöitä vielä ja maanantaina alkaa loma. Loman alku on tasoittava, sillä maanantaina aloitan Maakuntavaltuustosta Turussa ja jatkan Helsinkiin Naisjärjestöjen keskusliiton Kansainvälisten - ja tasa-arvoasiain toimikunnan kokoukseen. Tiistaina on Salossa Salon seudun koulutuskuntayhtymän valtuuston kokous. Keskiviikkona aamusta startataan Tasa-arvopilottihankkeen valtakunnallisen Taseen päätöstilaisuuteen Kuntatalolle. Ystävät yhdessä kokoontuvat Vantaalta, Espoosta, Turusta ja Salosta kertmaan saavutuksista muille kaupungeille ja kunnille. On aihetta juhlaan. Tärkeä työ on saatu valmiiksi ja luottamushenkilöille ja viranhaltijoille saadaan myös materiaalia hyötykäyttöön. Vaikutusten ennakkoarviointi on tärkeässä roolissa Salossa ja tiukassa olevien eurojen käyttöä on tarkkaan mietittävä kuntalaisten parhaaksi.

Hyvältä tuntuu kun tulee valmista ja tavoite saavutetaan. Sitten rauhallisempaa välillä ja 15.6. biletämme Salon Mahildedalissa Ladies First Big Bandin tahtiin. Hot Night Supersynttärit UNWomen 30 vuottaja ladies First Big Band 20 vuotta Megabileet käynnistyvät klo 18 ja liput on myyty melkein loppuun. Hyvä tiimi UNWomen naiset Salo! Salon Yrittjät mukana hienosti bilettämässä mukana. Fine.

17.6. valtuusto Salossa. Ja heinäkuu tehdään töitä taas työpaikalla sairaalassa.
( 1220 views )   |  permalink   |  

30.5.2013 
torstai, toukokuu 30, 2013, 19:02
Lähidemokratian ystäville
http://www.maaseutupolitiikka.fi/files/ ... ia_web.pdf

Mielenkiintoisia kokonaisuuksia. Tänään oli nelivuotisen luottamustoimen Tasa-arvotoimikunnan viimeinen kokous. Osallistuimme Kuntaliiton pilottiin. Olen saanut Kuntaliitosta ystäviä, Turusta, Espoosta, Vantaalta hyviä kollegoja joiden kanssa on ollut avartavaa pohtia ja kehittää asiota, henkilöstön sekä luottamushenkilöiden rooleista. 12.6.2013 on kuntaliiton TASE-projektin lopetusjuhla Kuntatalolla. Tästä linkistä lisää: http://www.kunnat.net/fi/haku/sivut//re ... E-projekti

Teknisen lautakunnan puheenjohtajana ja Tarkastuslautakunnan vpj:nä katso nyt asioita eri tavoin kuin viime kaudella kaupunginhallituksen roolissa. Tärkeää tarkastella asioita kuntalaisten tarpeista lähtevästi mutta myös taloudellisesti ja erityisesti vaikuttavuuden kautta ennakoivasti. Haasteita riittää.
( 1329 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | Seuraava> >>