30.7.2010 
perjantai, heinäkuu 30, 2010, 14:02
Katsausta Salon seudulta, kohteena monipuolinen Teijo

Kaupunginhallituksen asialista on luettu. Lanskalanmäkeen kohdistin vielä huomiota sen verran, että kävin paikan päällä katsomassa.
Teijolla on Lanskalanmäen alueen lisäksi asuntoalueita myös Kartanorinteessä.

Meri Teijo luonnollisesti
http://www.meri-teijo.fi/attachements/2 ... 8-2060.pdf

Näkökulmaa monipuolisesti Teijon alueeseen
www.teijo.com

Kaavoituskatsaus Salon alueen tonttitarjonnasta
http://www.salo.fi/attachements/2009-09 ... -13136.pdf


Tässä tontinhakijalle näkökulmaa taloa tai mökkiä varten. Kannattaa katsoa kaikkia alueita. Monipuolisuutta ei pidä unohtaa.

Meriteijon Master-Plan joulukuulta 2006 Perniön kunnan ajoilta kannattaa lukea ja tulevaisuudessa päivittää, yhteistyöllä saadaan asioita eteenpäin, kun alueen arvo ymmärretään.
http://www.laatumaa.com/Attachments//pl ... r_plan.pdf
( 988 views )   |  permalink   |  

29.7.2010 
perjantai, heinäkuu 30, 2010, 13:56
Turvallisuus kantatie 52:lla lisääntyy huomattavasti kiertoliittymän valmistuessa Perniössä. Runsaslukuinen asiointiliikenne on aiempina kesinä ruuhkauttanut risteystä. Onnettomuuksia kerkisi jo tapahtua. Nyt tilanne on jo rauhoitettu, sillä liikenne kulkee hallitusti vaikka asfaltointia ja kivityötä vielä tehdäänkin. Kuntalaisten ja mökkiläisten eduksi kaikki.
( 1046 views )   |  permalink   |  

28.7.2010 
keskiviikko, heinäkuu 28, 2010, 07:19
Terveyden edistäminen osaksi kuntasuunnitteluaPeruspalveluministeri Paula Risikon esitys terveyden edistäminen osaksi kunnan toimintojen suunnittelua. Kunnan on seurattava asukkaittensa terveyttä ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä.

Kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä toteutetuista toimenpiteistä on raportoitava valtuustolle vuosittain. Lisäksi valtuustolle on kerran valtuustokaudessa valmisteltava laajempi hyvinvointikertomus.

Kun tarkastelemme suomalaista hyvinvointia ja sen edistämistä, terveys, talous ja työllisyys sekä niiden väliset kytkökset nousevat selkeästi esille. Usein keskustelussa kuitenkin terveys unohtuu, vaikka sillä on selkeä ja vaikuttava yhteys niin talouteen kuin työllisyyteenkin.

Ihmisten terveydellä ja terveyden edistämisen toimilla on laajakantoisia vaikutuksia niin yksilöille kuin koko yhteiskunnalle. Terveillä elintavoilla voidaan ehkäistä tai ainakin siirtää useiden kansantautien puhkeamista. Jokainen voi siis omilla valinnoillaan vaikuttaa terveyteensä. Ja yhteiskunnan tehtävänä on tukea siinä.

Terveys on arvo

Terveys on arvo sinänsä. Yksilön kannalta terveys on tärkeä osa elämänlaatua.

Toisaalta tupakoinnista, alkoholin liikakäytöstä, lihavuudesta, liikkumattomuudesta ja tapaturmista aiheutuu jo pelkästään terveydenhuollolle vähintään miljardin euron kustannukset. Lisäksi tulevat muut kustannukset.

Esimerkiksi alkoholin liikakäytöstä aiheutuvat kustannukset ovat vuosittain viisi miljardia euroa: miljardi euroa menee nk. välittömiin kustannuksiin ja neljä miljardia euroa välillisiin kustannuksiin kuten väkivallan seurauksista aiheutuviin kustannuksiin.

Terveys kytkeytyy myös työkykyyn ja sitä myöten työllisyyteen. Julkisessa taloudessa ihmisten terveys näkyy säästöinä muun muassa terveydenhuollon ja työkyvyttömyyseläkkeiden menoissa.

Terveyteen kannattaa sijoittaa

Yhteiskunnan eri tasoilla ja toimissa kannattaa investoida terveyteen ja sen edistämiseen.

Muun muassa kansanterveystyöllä on vuosien varrella vähennetty sydän- ja verisuonitautikuolleisuutta. Esimerkiksi työikäisen väestön sydäntautikuolleisuus on vähentynyt vuosien saatossa 75 prosentilla. Myös miesten tupakoinnista aiheutuvat syövät ovat vähentyneet, nuorten ja keski-ikäisten hampaiden kunto on parantunut ja itsemurhat ovat vähentyneet viime vuosina 30-40 prosentilla.

Terveydenhuollon toimet eivät yksin riitä, vaan terveyden edistäminen edellyttää huomiota kaikissa kunnan toimissa: kaavoituksessa, ympäristösuunnittelussa, rakentamisessa, koulutuksessa, liikuntatoimessa, nuorisotyössä ja niin edelleen. Eli kuten Suomen EU-puheenjohtajuuskauden teemassa todettiin: Terveys kaikissa politiikoissa!

Miten sitten saadaan kunnissa painopistettä enemmän ennaltaehkäisevään ja terveyttä edistävään toimintaan kun kaikki rahat tuntuvat menevän ongelmiin ja korjaavaan hoitoon. Eli rahat menevät tulipalojen sammutukseen kun pitäisi estää niitä.

Eurot olisivat tässäkin hyvä porkkana. Mielestäni EU-tukia ja kunnille maksettavia valtionosuuksia tulee suunnata entistä enemmän terveyden edistämiseen kannustaviksi.

EU-tason tukea

Tapasin Euroopan unionin maltalaisen terveyskomissaarin Dallin pari viikkoa sitten Brysselissä olleessa terveysministerien kokouksessa. Komissaari Dalli on toiminut kotimaassaan muun muassa sekä talous- että terveysministerinä.

Myös Dalli näkee terveyden edistämisen lamassa painivan Euroopan työllisyyden ja talouden kannalta tärkeänä. Hän kertoikin aikovansa kutsua talousministerit keskustelemaan asiasta. Minä puolestani esitin hänelle kutsun tulla Suomeen syksyllä keskustelemaan aiheesta. Tarkoituksena on silloin järjestää tapaaminen myös valtiovarainministeri Kataisen kanssa, joka on niinikään erittäin kiinnostunut myös terveysasioista.

Paula Risikko
peruspalveluministeri, terveystieteiden tohtori

Mielestäni terveyteen tule panostaa ensisjaisesti. Sairauksien hoitoon satsaaminen on sitten jo huomattavasti kalliimpa toimintaa.
( 1053 views )   |  permalink   |  

27.7.2010 
tiistai, heinäkuu 27, 2010, 19:21
Siivousta ja leivontaa päivän ohjelmasa. Sisko ja lapset kävivät aamumorjenstuksella kauppareissullan. Musiikkia ja hevosasioita päivitettiin ja kuulumiset vaihdettiin tuttuun tapaamme. Ominaisella tyylillämme.

Saaristolaisleipää sain paistettua ja maukasta valkosipulilevitettä pyöräytettyä illaksi. Vieraamme tulivat heinäpaalikuorman kanssa. Ihanan hajuista herkkua, Heppu ja Baltsu söivät halulla, kuiva laidun ei enää viheriöi. Kuulumisia vaihdettiin ja puheltiin maataloudesta ja lapsista. Kiitokset vieraillemme ruokavaraston täydennyksestä ja mukavasta seurasta.

Savonlinnan matka alkaa jo kutkuttaa. Illan uutisissa näytettiin Figaron häistä ja Straussin Elektrasta katkelma. Ihana Savonlinna kutsuu. Tukholman Kuninkallinen ooppera tuo Olavinlinnan kaksi huipputason esitystä. Figaron erotiikkaa kohahdutti Ruotsissa. Richard Straussin Elektra pohjautuu antiikin Kreikan tragediaan.
Parhaiden ystäviemme kanssa lähdemme hakemaan mielenkiintoista kansainvälistä kulttuurielämystä.
( 1103 views )   |  permalink   |  

26.7.2010 
maanantai, heinäkuu 26, 2010, 08:09
A-studion suurimies - Juhani Lehti

Politiikka ja talous

A-studiossa aiheena - Metalliyrittäjä Juhani Lehti Pirkkalasta ei antanut, kuten oli laman alussa luvannutkin, laman aikana kenellekään lopputiliä. Hän lausui, että hän on jättänyt omat osingot nostamatta ja että hänen mielestänsä on moraalisestikin äärimmäisen arveluttavaa vähentää työvoimaa tuloksen parantamiseksi. Väen vähentämisen syyksi hänen mielestänsä tarvitaan yhtiön täysin tulevaisuudeton tila, eli vähentämispakko yhtiön ollessa vararikon partaalla.

Toimitusjohtaja Juhani Lehden A-studiossa maalautunut myönteinen henkilökuva työnantajasta minun mielestäni poikkeaa tänä päivänä tutuksi tulleista rahanahneista yritysjohtajista. Pitäisikö talouslaman aikana Juhani Lehden tapaan ajattelevia työnantajia - meidän työntekijöiden - kunnioittaa myös aikamme suurina ihmisinä?

Arvostan erittäin suuresti tätä pirkanmaalaista ajattelutapaa. On suurta viisautta nähdä kokonaisuus. Voiton maksimointi ei saa olla tärkeintä.


( 751 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | Seuraava> >>