31.7.2012 
tiistai, heinäkuu 31, 2012, 14:56
Hetki jossa elän, se merkitsee

Työpäivä sairaalassa ja osastotunti kipuasioista hoitajakollegoille. Tästä asiasta on hyvä puhua säännöllissti. Kipu on yleisin syy hakeutua lääkärinvastaanotolle ja hoitoon. On niin paljon erilaisia kipumuotoja ja painopistealueita. Työssäni tapaan syöpäpotilaita, leikkauspotilaita, päivystyskipuilevia vatsoja, vammoja ja kroonistuneitakin kiputiloja. Osaamista tällä alalla pitää päivittää alati niin hoitajien kuin lääkäreidenkin. Lääkkeet muuttuvat jatkuvasti ja lääkitseminen,sivuvaikutuksineen on hasteellista. Päivitetty osaaminen on kaikkien etu. Jaksaminen myös vaativassa työssä on tärkeää. Hyvänolon lataaminen itseen ja työyhteisöön on kaikille terveydenhuoltoa ja ennaltaehkäisyä. Hyötyjä on asiakas, potilas tarvitsee hoitajan ammattitaitoa ja edunvalvontaa. Puolestapuhumista tarvitsevat sairaat, kipeät syöpäpotilaat. Ammatitaitoinen hoitohenkilöstö vastaa potilaan tilanteen analysoinnista, tuntee potilaan toiveet, edistäen ja turvaten päämäärät. Hoitotilanteista informoiminen on potilalle tärkeää, yhteistyössä potilan kanssa. Eettisen ja kliinisen hyvän hoidon jatkuvuus on tärkeää. Ymmärys siitä miksi tehdään ja miten tehdään. Ota potilas mukaan ja auta häntä ymmärtämään kokonaisuus ja sen osaset jotka vaikuttavat hänen hyvinvointiinsa. Tämä työ ei koskaan jätä kylmäksi. tarpeellisuutensa saa kokea päivittäin.
( 1127 views )   |  permalink   |  

29.7.2012 
sunnuntai, heinäkuu 29, 2012, 19:02
Nyt kesä on täällä. Ihanaa.

Loistava, aurinkoinen vapaapäivä. Palautimme Mikon kanssa tenniksen kuvioita mieleen. Kyllä meillä Harrin kanssa oli lämmin. Mutta niin kivalta tunti helteestä huolimatta, tätä pitää jatkaa. Loppupäivä uiskenneltiin Naarjärven suloisen pehmeissä vesissä. Sielu on taas ladattu. Hyvää mieltä saavutettu enemmän kuin moneen, moneen aikaan.
Kiitos kaikille tästä päivästä. Hevosillakin yhteiselo sujuu laitumella paremmin - paarmat on saatu hallintaan. Kiitos eläinlääkinnän suihkeiden tuotekehityksen.

Aamulla poliklinikalle ladatuin akuin. Viikko saa taas alkaa. Onnellista, energistä kesää kaikille niin töissä oleville kuin lomailevillekkin kanssaihmisille.
( 734 views )   |  permalink   |  

25.7.2012 
keskiviikko, heinäkuu 25, 2012, 04:48
Palkkojen harmonisoinnista on kritiikkiä palstoilla. Eikä minustakaan syyttä. Johtajatason harmonisointi on viety maaliin komein korotuksin. Suorittavan tason harmonisoinnilla ei ole todellista merkitystä. Palkkakorit kolisevat vertailuissa toisiinsa. Ja skismaa riittää ikuisiksi ajoiksi. Euron harmonisoinnilla ei ole merkitystä. Korkea harmonisointitaso pitäisi nollata. Kanustusta tarvittaisiin juuri suorittavalla tasolla jaksamista varmistamaan. Mielestäni sairaanhoitajien ja insinöörien arvostuksessa pitäisi alalle saada uusi vaihe. Naisia insinööreiksi ja miehiä hoitotyöhön. Tekisi eetvarttia koko yhteiskunnalle. Huom. koulutustaso on vastaava, AMK. Jatko-opintoihin on mahdollisuus molemmilla aloilla. Sairaanhoitajat kannattelevat erityisesti ikäihmisiä, työllään hyvinvointisektorilla. Insinööreiltä odotetaan maailman pelastamista innovatiivisin keksinnöin. Olisiko jo aika lyödä asioita yhteen ja hakea ratkaisuja yhdessä. Tekniikan puolella tuo ihmisen arvostaminen tuppaa unohtumaan. Tässä aamun sadatus. Hyvää päivänjatkoa jokaiselle.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/poli ... 4n-1.20846
Tämä on minulle mieluinen ja tärkeä linkki. Arvostan suomalaista, ahkeraa maanviljelijää. Hän on sanansa mittainen.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruok ... te-1.20427
Hienoa, että presidenttimme Sauli Niinistö ottaa kantaa. Ymmärrystä maaseudun ahkerille yrittäjille.

Tiedotusvälineissä keskustellaan hallituksen jäsenten palkkauksesta kaupungin luottamustoimissa. Minusta näin ei ole hyvä. On tärkeää, että luottamushenkilöillä on yhteys yhteiskuntaan oman työnsä, taustansa kautta. Mikäli virkamiesten jatkoksi luodaan järjestelmä palkkaa nauttivista luottamushenkilöistä, kärsii demokratia. En halua poliittisten broilereiden hoitavan kaupunkimme tulevaisuutta. Jalat maassa ja järki käytössä. Luottamushenkilöt edustavat kansaa ja peilaavat kuntalaisten ajatuksia. Ei pidä luoda järjestelmää, joka erkanee normaalista elämästä.
( 752 views )   |  permalink   |  

24.7.2012 
tiistai, heinäkuu 24, 2012, 19:57
Elämää syksyyn siirryttäessä heinäkuussa 2012 - sateisena kesänä

Elämä auvoisessa Euroopassamme kuplii. Pankkisektori on suurennuslasin alla. Valtioiden talouksissa paljastuu heikkouksia yksi toisensa jälkeen. Vientimme ei vedä. Mutta makaamaankaan ei pidä jäädä. Balanssia on haettava. Kumppanuutta tarvitaan. Laivojemme on lähdettävä viemään tuotteitamme laajemmalti kuin kotimarkkinoille. Tarvitaan rohkeutta, viisautta, tahtoa ja yhteyksiä. Yhteistyökykyä ja luottamusta. Niin Suomessa kuin koko globaalissa maailmassa. Niin kodeissa kuin ihmisten kesken kaduilla ja toreilla.

Vaalit ovat syksyllä. Ehdokkaita etsitään. Mikäli olet kiinnostunut - ota yhteyttä. Yhteistyökykyisiä naisia ja miehiä tarvitaan hoitamaan rakkaan seutukuntamme asioita. Salo ei lähde nousuun ilman yhteistä tahtotilaa. Vaikeiden päätösten teossa tarvitaan ihmisläheisiä päättäjiä, jotka osaavat katsoa kokonaisuuden oikeudenmukaisesti, tasapuolisesti ja tulevaisuutta parhaiten rakentavasti. Nyt ei saa ajaa omia etuja vaan katsoa tarkasti ne oksat kasvulle, jotka tarvitsemme. Vaalien, valikoiden, perustellen ja avoimestei keskustellen demokratian pelisääntöjä kunnioittaen.
Olen valmis jatkamaan, mikäli niin haluatte. Mutta syksyn vaalit on käytävä ja annettava ihmisten kertoa mielipiteensä.

Työttömyyttä tulee osata hoitaa - ihmisten turvallisuudesta on pidettävä huoli. Hyvinvointivaltion kantavat oksat hoidetaan harkiten ja vaalien. Tulen tekemään päätöksiä edelleen - tulevaisuudessa vielä enemmän sydäntäni ja omia perustelujani kunnioittaen. Toiset saavat kuunnelle minua. Demokratia edellyttää selkeää vuorovaikutusta ja ajatusten vaihtoa, vaihtoehtojen punnintaa ja valintaa. Hopulla ei synny hyvää. Se on nähty. Valmistelun pitää olla laaduksta. Lautakunnille on syksyllä kovat vaatimukset. Hakea säästöt ja linjata lomautukset. Se ei ole helppoa virkamiehillekkään. Lähtekäämme syksyyn nöyrin, rakentavin mielin.

Käykäämme hyvin tarvitsemamme keskustelut. Yhteiset sopimukset edellyttävät laajaa ajatustenvaihtoa, ainakin minusta.

( 732 views )   |  permalink   |  

16.7.2012 
maanantai, heinäkuu 16, 2012, 12:05
Usko, kun muut epäilevät. Suunnittele, kun muut kilpailevat. Opiskele, kun muut katsovat televisiota. Valmistaudu, kun muut uneksivat. Aloita, kun muut lykkäävät. Työskentele, kun muut toivovat. Säästä, kun muut tuhlaavat. Kuuntele, kun muut puhuvat. Hymyile, kun muut murjottavat. Kiitä, kun muut kritisoivat. Anna tunnustusta, kun muut arvostelevat. Ota rennosti, kun muut pingottavat. Jatka, kun muut luovuttavat. Ole oma itsesi

Työpäivä jälleen takana. Tästä näkökulmasta näkee niin paljon elämää. Tosi kovaa työtä. Osaavia työkavereita ja ihmisiä jotka todella tarvitsevat apuasi, potilaina. Työn yhteiskunnallinen anti on mittava. Näköala tähän muutoksen murrokseen.

Päätöksenteossa olen myös nähnyt ja kokenut paljon. Enemmän tulee tulevaisuudessa keskustella ennen päätöksentekoa ryhmissä ja ryhmien välillä. Kuntalaisen asiastahan me kaikki olemme mukana päättämässä.
Puheenjohtajien linjaukset on tärkeää käydä perusteellisesti läpi. Yhteistyöllä eteenpäin. Tarvitsemme kuntalaistemme mielipiteet. Missä ja miten raha käytetään. Minä haluan paremmin vaikuttavuuden arvioitavaksi. Pettymyksiä on koettu. Ratkaisuja on ajettu läpi liian kovalla kiireellä ja rajoitetuin keskusteluin.
Veliverkostoista puhutaan, eikä suotta.
( 1046 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | Seuraava> >>