19.8.2009 
keskiviikko, elokuu 19, 2009, 08:56
Haluan palata vielä eiliseen Kari Neilimon puheenvuoroon Salon Lukiolla. Arvostan hänen näkemyksiään suuresti. Neilimo nosti mietittäväksemme Salon menestystekijät. Minkä varaan rakennamme Salomme. Ydinresurssi on ihmisten motivoinnissa. Pelkkä rationaalinen malli ei riitä. Henkilöstön on oltava osaavaa ja motivoitunutta. Kustannustehokkuus on olennainen. Asiakaslähtöisyys pitää näkyä jokaisen työntekijän toiminnassa.
Luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden yhteinen keskustelu sparraavasti on välttämätöntä jotta yhteiset sävelet löytyvät.

Sosiaali- ja terveyspuolen yhteistoimintapalaveri klo 14

Kehitysvamma-asioiden perehtymistä, palaveri. Moninainen asia, tähän kaikkien päättäjien pitää paneutua.

Jätehuoltoseminaari klo 17 Satamakadulla
Salon lukio klo 18.30 Hannu Salonen puhuu. Tilaisuuden anti oli todella hyvä.

Tapasin tänään kaksi rakasta ystävääni Kirstin ja Pauliinan. Yhteinen taival Valhojan hiekkalaatikoilla yhdistää meitä. Miten ystävyys tuntuukaan hyvältä. Niin monta tärkeää hetkeä olemme eläneet yhdessä. Ja jälleen kerran voin todeta että rakastan elämää ja sen kaikkia vaiheita. Tärkeät ihmiset antavat sisältöä elämään. Ja minusta tuntuu hyvältä. Rakkaus ihmiseen on maailman tärkein asia.
( 988 views )   |  permalink   |  

18.8.2009 
tiistai, elokuu 18, 2009, 11:15
Salon Lukiolla esiintyy taloutta ja strategiaa teemaohjelmassa
tänään Kari Neilimo. Professori, taloustieteen tohtori ja vuorineuvos evästää meitä taloutemme suunnittelussa.


Eilisessä kaupunginhallituksen kokouksessa käytiin kaavoitusasioita läpi, haluttiin selkeää suunnitelmaa ja yhdenmukaista linjaa.

Turvallisuussuunnitelman
laadinnassa Saimme tietopaketin asiantuntijalta. Turvallisuus on ARVO jokaiselle kuntalaiselle. Turvallisuus on perusoikeus josta tulee pitää kiinni. Onnettomuudet, vesikriisit ja epidemiat edellyttävä valmiutta. Prosessi pitää olla avattu, jotta tilantet hoidetaan nopeasti ja oikein juridiseti ja toiminnallisesti. Byrokratialle ei ole enää sijaa tapahtmien aikana.

Lastensuojelun tietopaketin tarjosi ennen kokousta lastensuojelun vastuuhenkilö Tuula Ikonen.
Saloossa on hyvä suunnitelma ja tieto mitä tulee parantaa. Perhetyö, avopainotteisuus kunniaan voimavaroja lisäten. Lastenkotiajatus palveluyksikkönä avattiin. Toiminta paljon muuta kuin lastenkoti. Taloussidokset syksyn kokouksissa näyttävä miten mennään. Tilastot ja tieto lasten voinnista edellyttävät satsauksia. henkilöstöä on saatava lisää. Salon hyvinä vuosina ei ole satsattu Lasten pahoinvointiin ja nyt ollaan pakon edessä. Lastensuojeluun ennaltaehkäisevästi ON SATSATTAVA. PItää olla viisas. Tosasioita EI saa sulkea pois silmistään. Kiitos Tuula Ikoselle perusteellisesta esityksestä, tuorein tilastotunnusluvuin.

Koulukuljetuksista tuli huonoa palautetta. Asiat on SAATAVA toimimaan!
( 957 views )   |  permalink   |  

16.8.2009 
sunnuntai, elokuu 16, 2009, 21:15
Alumni Paasikiviopistolla

Voimaannuttava viikonloppu hyvässä naisporukassa. Tärkeää, monipuolista ja tarpeellista keskustelua elämästä, tavoitteista ja tara-arvosta yhteiskunnassamme. Myös olemassaolevista todellisista epäkohdista joihin tulee vaikutta. Monta mielenkiintoista asiaa puhuttiin ja näitä juttuja prosessoi vielä jälkeenkinpäin.
Alumni jatkuu ja tulevaisuuteen katsotaan. Hyvässä seurassa puhetta, herkkuja ja tarpeellista ajatustenvaihtoa. Henna Virkkunen ja Anne Holmlund kertoivat kuulumisiaan koulutuksestaan ja nykyisyydestään. Mahtavia arjen puurtajia molemmat.

Minulle merkitsee itselleni todella paljon keskusteleva vertaisverkko. Soisin kaikille naisille mahdollisuuden tähän.

Katso www.kokoomusnaiset.fi
galleriassa kuvia ja tarinaa tapahtumistamme.
Tilannekuvia tapahtumastamme ja Anne ja Henna mukana pyörityksessä.
( 1053 views )   |  permalink   |  

15.8.2009 
perjantai, elokuu 14, 2009, 10:04
Kokoomuksen Naisten Liitto
on
kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on mahdollisuuksien tasa-arvo Suomessa, Euroopassa ja maailmassa. Naisilla ja miehillä tulee olla samat mahdollisuudet ja oikeudet syntyä, kasvaa, saada koulutusta, osallistua, tehdä työtä ja hoivata.

Tapahtumakalenteri

Tapahtuman aloitus: 15.08.2009, klo 18:00
Tapahtuman lopetus: 16.08.2009, klo 16:00

Tulevaisuuskoulutuksen alumnitapaaminen, Paasikivi-opisto


Virkkunen: Ammatillisen koulutuksen tarjontaa lisättävä
13.08.2009

Opetusministeri Henna Virkkusen mukaan ammatillisen koulutuksen tarjontaa on lisättävä. Virkkunen esittää ammatillisen koulutuksen lisäämistä entisestään lisätalousarviossa, jotta kaikilla peruskoulun päättävillä nuorilla olisi mahdollisuus jatkaa koulutuksessa.


- Tiedot yhteishausta ja kesän täydennyshausta kertovat, että sadat nuoret jäävät ilman opiskelupaikkaa, sillä ammatillisen koulutuksen paikkoja on tarjolla edelleen liian vähän, Virkkunen sanoi puhuessaan Helsingin rehtorien lukuvuoden avajaistilaisuudessa torstaina.


Virkkunen on tehnyt esityksen opiskelijapaikkojen lisäämisestä valtiovarainministeriölle. Päätös mahdollisesta lisäyksestä tehdään elokuun lopun budjettiriihessä.


- Sinivihreän hallituksen tavoitteena on, että jokainen peruskoulunsa päättävä nuori etenee jatko-opintoihin ja saa haluamansa opiskelupaikan. Tästä tavoitteesta ei ole varaa tinkiä etenkään nyt, kun taloudellinen taantuma on lisännyt erityisesti nuorisotyöttömyyttä, Virkkunen muistutti.


Hallitus on lisännyt vuosina 2008-2009 tehdyin päätöksin ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijamäärää jo yhteensä yli 7 000 opiskelijalla.

Lisätietoja: erityisavustaja Laura Rissanen, 041 540 4505

Ministeri Risikko: Ehkäisevät palvelut turvattava lapsille ja nuorille
11.06.2009

"Erityisesti taantuman oloissa on turvattava ehkäisevien palvelujen riittävyys. Paniikkisäästöillä esimerkiksi neuvolatoiminnassa, kouluterveydenhuollossa ja perhetyöntekijöiden palveluissa on negatiiviset seuraukset. Samoin säästöt liikuntapalveluissa sekä harrastamisen mahdollisuuksia tarjoavien järjestöjen tukemisessa kostautuvat myöhemmin. Mikäli ongelmiin ei puututa ajoissa, ne vaikeutuvat ja aiheuttavat suuria hoitokustannuksia", sanoi peruspalveluministeri Paula Risikko torstaina 11. kesäkuuta Lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen -seminaarissa Helsingissä.

Seminaarissa käsiteltiin lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin ongelmia ja annettiin esimerkkejä hyvistä käytännöistä. Seminaarin juhlapuhujana oli EU:n terveyskomissaari Androulla Vassiliou.

"Suomalaiset lapset ja nuoret voivat melko hyvin kansainvälisten vertailujen mukaan mutta on myös huolenaiheita. Yhä useammat nuoret ovat vaarassa syrjäytyä. Terveyserot eivät Suomessa ole vähentyneet, vaan joko pysyneet entisen suuruisina tai jopa lisääntyneet. Edellisen laman vaikutukset näyttävät lisänneen nuorten oireilua. Viimeisten kymmenen vuoden aikana nuorten sijoitukset kodin ulkopuolelle ovat lisääntyneet. Jokin mielenterveyshäiriö on noin neljäsosalla nuorista ja erityisesti tyttöjen 2000-luvulla lisääntyneestä masennuksesta on syytä olla huolissaan", huomautti ministeri Risikko.

"Olemme käynnistäneet lasten ja nuorten palvelujen kokonaisuudistuksen osana sosiaali- ja terveydenhuollon kansallista kehittämisohjelmaa. Uudistuksessa kehitetään perus- ja erityispalveluja toiminnalliseksi kokonaisuudeksi, joka ylittää sektorirajat ja tuo palveluja suoraan lasten ja nuorten kehitysympäristöihin. Lisäksi lisätään kotiin vietyä perhetyötä."

"Kaksi viikkoa sitten säädetty asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta ja lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta velvoittaa kunnat järjestämään kaikille lapsille ja nuorille säännöllisen terveysseurannan ja monipuolisen terveysneuvonnan. Kahdeksasluokkalaisen laajassa terveystarkastuksessa arvioidaan monipuolisesti nuoren terveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin lisäksi myös vanhempien hyvinvointia ja vanhempana jaksamista. Etenkin erityistuen tarve on tunnistettava mahdollisimman varhain ja järjestettävä tarvittava tuki. Asetus velvoittaa myös moniammatilliseen yhteistyöhön", totesi ministeri Risikko.

Lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen -seminaari liittyi komission tärkeään aloitteeseen lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Taustalla on vuosille 2008 - 2013 laadittu EU:n terveysstrategia, jossa käsitellään myös jäsenmaiden nuorten terveyttä ja sitä määrittäviä tekijöitä. Aloitteen tarkoituksena on lisätä yhteistä tietoisuutta ja yhteisiä ponnisteluja nuorten terveysongelmien ratkaisemiseksi ja terveystilanteen parantamiseksi. Tavoitteena on, että nuoret saataisiin myös itse edistämään omaa terveyttään ja hyvinvointiaan.

Lisätietoja ohjelmajohtaja Maija Perho, puh. (09) 160 72409, 050 4430805 ylitarkastaja Sari Vuorinen, puh. (09) 160 73295, 050 364 7823

( 780 views )   |  permalink   |  

14.8.2009 
perjantai, elokuu 14, 2009, 09:27
Eilen hallituksen pöytäkunta oli kutsuttuna Yrityssalon vieraaksi.
Toiminnan esittelyä ja henkilökunnan puheenvuorot ja tietysti hedelmällinen keskusteluosuus. Mm. itäinen ohikulkutie ja nuorisotyöttömyys puhututti.

www.yrityssalo.fi


Suoraan edellisestä tilaisuudesta Kiskontien aluetoimikunnan kokoukseen Lainerantaan. Koululaiskuljetukset oliat tuottaneet paljon pettymyksiä ja valituksia. Kaikki eivät päässeet kyytiin eivätkä kaikki mahtuneet. Jotkut oppilaat jäivät noutamatta. Uudet reitit, uudet kuljettajat. Tietoa ei ollut kaikilla tarpeeksi. ORGANISOIMATTOMUUTTA. MUTTA pientenkin kuntien aikana, vaikka kuljettajat olivat tuttuja olivat ensimmäiset päivät epäselviä. ja aikataulutus luo omat haasteensa.

Aluetoimikuntaseminaari Salon Lukiossa 2.9.2009 klo 17-20.30
tarkoitettu aluetoimikuntien jäsenille, kh:n edustajille toimialajohtajille sekä tutkijaryhmälle joka arvioi.
Arto Koski, Eero Uusitalo, Tytti Seppä paikalla.

Syksyn odotetut kansalaisopiston Kuinka kunta toimii luentosarjat alkavat:

Stratgia vie vuoteen 2020 - yleisiä linjoja Salon hallinnosta.1.9.2009 Halikon lukiossa klo 18.30-20.30

Sosiaali- ja terveystoimen esittely - Peruspalvelu kunnan tehtävänä 3.9.2009 3.9.Perniön lukio klo 18.30-20.30

Sivistystoimen ulottuvuudet - lakisääteisistä harkinnanvaraisiin palvelihin 8.9.2009 Kiskola 18.30-20.30

Tekninen toimiala- Sisäinen palvelujen tuottaja 10.9.2009 Pertteli klo 18.30-20.30

Lupia, kaupunkisuunnittelua, maaseutuasioita- kaupungin monipuolinen kehittämis-ja palvelutehtävä 15.9.2009 klo 18.30 -20.30 Suomusjärven koululla

Salon kaupunki Viherkaupunki-seminaarisarja torstaisin 17.9.2009 alkaen.

Maaseutuverkoston ja Varsinais-Suomen Kylät ry:n sekä Uudenmaankylät Kyläsuunnitteluseminaari 7.9.2009 Suomusjärvellä Willa Elsassa

Salon kyläseminaari 20.10 2009 klo 18 perttelissä

Avantouintia Lainerannassa lokakuusta alkaen lauantaisin klo 15 - 18. Juhani Joutsen puh. 0400-535322
Lainerannan osoite Pitkäniementie 119, Kisko
Tieksmäki- Metola kyläyhdistys
tilavaraukset Hannu Leskinen puh. 050-5449937





( 1105 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | Seuraava> >>