31.8.2014 
sunnuntai, elokuu 31, 2014, 15:00
Elokuu on päättymässä...

Syyskuu alkamassa. Kaunis auringonpaiste on ilonamme. Sateinen kausi on ohitettu. Huomenna suuntaamme talouden kiemuroiden pariin talousseminaariin. Aika on otettava haltuun ja viisaasti mietittävä miten menemme tästä ajasta läpi lisäämättä alijäämää. Onko priorisoimisen mahdollisuuksia. Voiko prosesseja selkiinnyttää. Virkamiehet ovat valmistelleet alustuksia joita olemme lukeneet ennen 1.9. Kohinaa on riittänyt tekstaripalstoilla. Selväksi on tullut, ketkä eivät sitoudu työhön. Tästä Sakon kaupungin synkästä vaiheesta on nyt vaan päästävä läpi. Eikä virkamiestyö ole ainoa autuaaksitekevä rutistus. Tässä tarvitaan nyt luottopelaajia mukaan. Itse olen lomani suunnitellut tähän, että varmasti olen paikalla.Eenkä lähde bilettämään vaan vaatimaan myös muiltakin kelpo ajatuksia.
Perästä kuuluu sanoi torventekijä-
( 1273 views )   |  permalink   |  

14.8.2014 
torstai, elokuu 14, 2014, 07:06
Kolme viikkoa painettu töitä sairaalamaailmassa. Lämmin ja aurinkoinen, kuuma kesä takana. Ihanat Emilian ja Mikon häät siivittivät aktiiviseen syksyyn. Aikataulujen suunnittelua ja skenaarioita, mihin aikaa tulee panostaa. hyvällä mielellä ja vilkkaassa menossa mukana. Luottamustoimet käynnistyvät työn rinnalla viikosta 34 alkaen.

Iloa työhön ja yhteistyöhalua syksyyn.
( 1016 views )   |  permalink   |  

18.7.2014 
keskiviikko, heinäkuu 16, 2014, 06:41
Kesälomaan 2014 mahtuu juhlaa ja leppoisaa aikataulua. Mattopyykistä rantasaunaan kaikkea siltä väliltä. Lataan akkuja, valmiudessa sitten kun työ ja luottamustoimet taas käynnistyvät. Olen lukenut ja seurannut Jalkapallon MM-kisoja, tapahtumia maailmalla.

Toivon sinullekkin antoisaa, lepuuttavaa kesää.
( 954 views )   |  permalink   |  

1.7.2014 
tiistai, heinäkuu 1, 2014, 15:35
Loma lähestyy!
Valtuusto- ja lautakuntatyö teklassa ja tarkastuslautakunnassa antaa lepoa. Sairaalan arjesta pari viikkoa poissa.
Kunka loma tuleekaan tarpeeseen.


( 1161 views )   |  permalink   |  

8.6.2014 
sunnuntai, kesäkuu 8, 2014, 19:28
Tohtori Risikko ja Helsingin herrat
sunnuntai 08.06.2014


Tasavalta saa pian tiedon siitä, kuka alkaa johtaa maata pääministerinä.

Ensi viikonvaihteessa Lahteen kerääntyvä kokoomus valitsee uuden puheenjohtajansa Brysseliin väistyvän Jyrki Kataisen jälkeen.

Jos kokoomuslaisten ei tarvitsisi ottaa kilpailevia puolueita valinnassa huomioon, puhdasoppinen Jan Vapaavuori voittaisi.

Elinkeinoministeri on pesunkestävä porvari, jonka ideologinen suksi ei lipsu. Kokoomuksen oman eduskuntaryhmän keskuudessa hänen kannatuksensa on vankka.

Eurovaalien kuningas, kauppa- ja teollisuusministeri Alexander Stubb näyttäisi vievän voiton, jos kokoomuspomosta äänestäisi koko Suomi.

Popparin elkein hymyilevä eurooppaministeri valloittaa maailmanmiehen rentoudellaan. Siinä eivät sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenneuudistukset paljon paina.

Kokoomuksessa on jo pitkään nuristu puolueen nykylinjasta. Konservatiivisempia äänestäjiä häiritsee kaikkitietävä liberalismi ja EU-intoilu, jota voi pitää äärimmillään jopa liittovaltiohenkisyytenä.

Kokoomuslaisia on karannut perussuomalaisiin, jotka tekevät yhteistyötä brittikonservatiivien kanssa Euroopan parlamentissa.

Vaalivoitot toisensa jälkeen ovat taanneet Jyrki Kataiselle työrauhan. Katainen on vaalikannatuksella mitattuna puolueensa kaikkien aikojen menestyksekkäin johtaja.

Puoluekokouksessa punnitaan konservatiivien ja liberaalien voimasuhteet. Konservatiivien äänet jakautuvat Vapaavuorelle ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikolle.

Työtä painottavan Risikon tukijoissa julkkikset loistavat poissaolollaan. Se korostaa härmäläisen tohtorin arkista vetovoimaa.

Kokoomuksen ulkopuoliset liikahdukset kohentavat yllättäjä-Risikon mahdollisuuksia.

SDP:tä ja keskustaa juuri Risikon valinta nirhaisisi kipeimmin. Valtteina Risikolla ovat naiseus, joka kulkee mukana ministerin Työnainen-ohjelmassa, sekä rouhea pohjalaisuus, jota hän ei sorru peittelemään.

SDP on hajalla puheenjohtajakisansa jäljiltä. Naiset vuodattivat kyyneleitä Seinäjoen puoluekokouksesta poistuessaan. Gallupit osoittavat etelään. Naiset, nuoret ja koulutetut näyttävät saaneen SDP:stä tarpeekseen.

SDP:n tilannetta synkistäisi oleellisesti, jos pääministeriksi ja valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) vastapariksi tulisi koulutettu kokoomuslainen nainen.

Myös keskustaa pelottaa Risikon mahdollinen yllätys. Risikkoa juurevampaa pohjalaisemäntää saa hakea. Eteläpohjalaisia keskustalaisia närästää jo valmiiksi se, että lakeudelta ei löydy ehdokkaita keskustan johtajistoon.

Arvokysymyksissä Risikko lähentyy keskustaa. Puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk.) taas koukkaa talousasioissa kokoomuslaisista oikealta ohi jättäen keskialueen kylmäksi. Keskustaa uhkaa äänipako, jos Risikko valitaan.

Pohjalaisille tarjoutuu mahdollisuus saada pääministeriksi kokenut oma kasvo. Paula Risikko toisi väkisinkin uuden ulottuvuuden koko alueen tunnettuuteen.

Mahtavatko pohjalaisten kokoomuslaisten rivit olla enemmän suorassa kuin pohjalaisdemareiden Jutta Urpilaisen tappion hetkellä? Yksi kysymysmerkki on ainainen kyräily vaasalaisten ja seinäjokisten välillä.

Lahdessa puhutaan kyräilyä isommista asioista. Puntarissa on lopulta koko Suomi ja sen johtaminen läpi synkän taantuman.

TONI VILJANMAA

Kirjoittaja on Pohjalaisen päätoimittaja
( 1144 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | Seuraava> >>