29.8.2017 
tiistai, elokuu 29, 2017, 08:17


Puheenjohtajan terveiset
Arvoisa kokoomusnainen,
Kokoomusnaisten syksy on täynnä mielenkiintoista aktiivista toimintaa.

Kokoomusnaiset kannustaa naisia johtotehtäviin ja etenemään työurallaan. Teemme työtä rohkaistaksemme ja auttaaksemme naisia työelämän huipulle sekä nostamme esiin naisjohtajia. Tähän liittyen järjestämme 30.9. johtajuusseminaarin. Päivän aikana kuulemme huippunaisilta erilaisia näkökulmia siihen, miten omaa osaamistaan kannattaa kehittää ja miten rakentaa nousujohteista työuraa sekä millaisia ominaisuuksia johtajalta vaaditaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan inspiroitumaan!

Kokoomusnaisten toiminta on nyt vetovoimaista. Olemme kääntäneet jäsenlukumme vahvaan kasvuun, ja olemme nostaneet asiasisällöt ja asiantuntemuksen etusijalle Kokoomuksen Naisten Liiton toiminnassa.

Perheet ja työelämä -asiakirja on konkreettinen esimerkki siitä, miten olemme toteuttaneet tavoitetta asiasisältöjen vahvistamisesta. Perheet ja työelämä -asiakirjatyömme hyväksyttiin alkuvuodesta sellaisenaan puoluehallituksessa Kokoomuksen kannoiksi. Osa tavoitteistamme on jo edennyt maan hallituksen päätöksiksi ja työ jatkuu.

Syksyn aikana ohjelmatyömme saa jatkoa liiton uuden tavoiteohjelman muodossa. Tavoiteohjelmassa määritellään Kokoomusnaisten poliittiset tavoitteet tuleville vuosille. On tärkeää, että jokaisella jäsenellä on mahdollisuus jälleen saada äänensä kuuluviin ja vaikuttaa Kokoomusnaisten tavoitteisiin. Ympäri Suomen järjestetään keskustelukiertue tavoiteohjelman sisällöstä. Oma piirisi tiedottaa alueesi tapahtumasta. Uusi tavoiteohjelma hyväksytään marraskuun edustajakokouksessa.

Maan hallitus kokoontuu tällä viikolla sopimaan valtion ensi vuoden budjettiesityksestä sekä uusista toimista talouskasvun ja työllisyyden vahvistamiseksi.

Kokoomusnaiset vaatii hallitukselta budjettiriihessä päätöstä perhevapaiden uudistamisesta. Toiseksi Kokoomusnaiset on sitä mieltä, että Kokoomuksen pitää ottaa paikkansa koulutuksen, sivistyksen ja osaamisen puolustajana. Tuemme voimakkaasti sitä, että koulutus ja osaaminen on kärjessä, jos lisäeuroja budjettiriihessä liikenee. Kolmanneksi painotamme sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden kokonaisuutta.

Turvallisuuden vahvistamiseksi uusia toimia tarvitaan edelleen. Syksyllä eduskunta saa käsiteltäväkseen tiedustelulait, jotka antavat turvallisuudesta vastaaville viranomaisille valtuudet valvoa tietoverkoissa tapahtuvaa viestintää esimerkiksi mahdollisten terrori-iskujen torjumiseksi. Lisäksi radikalisoitumiseen taipuvaisten ja vaarallisten turvapaikanhakijoiden tunnistamista ja säilöönottoa on kehitettävä ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden poistamista maasta on tehostettava. Myös turvapaikkatutkintaa on nopeutettava ja kotoutumisen onnistuminen varmistettava.

Meille kokoomusnaisille hallituksen budjettiriihessä on kyse tärkeästä paikasta. Esiin nostamamme perhevapaauudistus on kesän aikana saanut yhä laajempaa kannatusta. Viimein myös hallituskumppanimme keskusta ja sininen tulevaisuus ovat väläytelleet vihreää valoa perhevapaiden remontille. Lue lisää perhevapaauudistuksesta ja Kokoomuksen perhevapaamallista blogistani.

Perhevapaauudistuksen lisäksi myös monet muut tärkeät tavoitteemme ovat edenneet. Varhaiskasvatusmaksuja alennettiin ja turvakodit saivat lisärahoitusta jo hallituksen puolivälitarkastelussa keväällä. Keväällä astui myös voimaan työnantajalle vanhemmuudesta koituvien kustannusten tasaus, joka paransi naisten asemaa työmarkkinoilla.

Toteutuneet tavoitteemme ja noteeratut aloitteemme kertovat Kokoomusnaisten vaikuttavuuden vahvistumisesta. Tämä yhdessä jäsenmäärän vahvan kasvun kanssa tarkoittaa positiivista nostetta Kokoomuksen Naisten Liitolle. Tästä meidän on hyvä jatkaa kohti tapahtumarikasta syksyä! Tarjolla on jälleen monia osallistumisen paikkoja ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Tavataan syksyn tapahtumissa!

Sofia Vikman

***
Seminaarikuva 28.8.
Naiset huipulle: Kokoomusnaisten johtajuusseminaari la 30.9.
Kokoomusnaiset kannustaa naisia johtotehtäviin ja etenemään työurallaan. Teemme työtä rohkaistaksemme ja auttaaksemme naisia oman alansa huipulle sekä nostamme esiin naisjohtajia.

Miten omaa osaamistaan kannattaa kehittää? Miten rakentaa nousujohteista työuraa? Millaisia ominaisuuksia johtajalta vaaditaan? Johtajuusseminaarissa huippunaiset tuovat erilaisia näkökulmia näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Samalla he kertovat oman tarinansa siitä, mitä työelämässä menestyminen on
edellyttänyt.

Seminaari järjestetään lauantaina 30.9.2017 klo 11:30-15 Helsingin Yrittäjänaisten salissa (Uudenmaankatu 23).

Ohjelma:
11:30 Saapuminen, kahvitarjoilu
12:00 Avaussanat: Sofia Vikman, Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja
12:15 Piia-Noora Kauppi, Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja
12:50 Lotta Backlund, tuottaja, pormestarin erityisavustaja
13:30 Marianne Vikkula, kasvuyritystapahtuma Slushin toimitusjohtaja
14:10 Anna Perho, yrittäjä, valmentaja
14:45 Loppukeskustelu
15:00 Seminaarin päätös

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa
***
Ilmoittaudu marraskuun edustajakokoukseen
Kokoomusnaisten sääntömääräisen edustajakokouksen ilmoittautuminen on nyt avattu. Kokous järjestetään Oulussa 18.-19.11.2017 klo 12.00 alkaen. Kokouspaikkanamme toimii Sokos Hotel Arina (Pakkahuoneenkatu 16).

Kokouksessa käsitellään liiton sääntömääräiset asiat. Ilmoittaudu osallistujaksi kokoukseen keskiviikkoon 18.10.2017 mennessä täyttämällä ilmoittautumislomake liiton nettisivuilla. Lomakkeeseen pääset tästä:

Ilmoittaudu tästä
***
ohjelma leikattu jasenviesti
Tavoiteohjelmakiertue jalkautuu piireihin
Marraskuun edustajakokouksessa hyväksytään Kokoomusnaisten tavoiteohjelma vuosille 2018-2019. Tavoiteohjelma on Kokoomusnaisten keskeinen asiakirja, jossa määrittelemme tavoitteemme tulevien vuosien vaikuttamistyölle.

Haluamme osallistaa jäsenistöämme laajasti asiakirjan valmisteluun, ja järjestämmekin piireihin jalkautuvan tavoiteohjelmakiertueen syksyn aikana. Lisätietoa oman alueesi tilaisuudesta saat piirisi järjestösihteeriltä.
( 1117 views )   |  permalink   |  

14.8.2017 
maanantai, elokuu 14, 2017, 06:18
14.8.2017
Koulut alavat
Nuoret muuttavat
Kunnallispolitiikka käynnistyy Kaupunginhallituksen kokouksella
Leo tuo vipinää
Aurinkoa
Ilo sinunkin päivääsi


( 1146 views )   |  permalink   |  

7.7.2017 
perjantai, heinškuu 7, 2017, 05:47
** 06.07.2017 PIETIK√ĄISEN SIRPALTA TERVEISI√Ą
------------------------------------------------------------
* Euroopan kansalaisen palkinto saamelaisten oikeuksia ajavalle yhdistykselle
* Monikansallisten yhtiöiden maakohtaiset tuloverotiedot julkisiksi
* EU kansalaisten oikeudet Britanniassa turvattava
* Tuotteiden tulee kestää ja niiden pitää olla myös korjattavissa
* EU:lle tiukempi linja Norjan valaanpyyntiin
* Yhteistyötä Turkin kanssa, mutta ei perusoikeuksien kustannuksella
* Tavattavissa Suomessa: Tampere, Porin SuomiAreena, Lahti, Hämeenlinna

Euroopan kansalaisen palkinto saamelaisten oikeuksia ajavalle yhdistykselle

Kaksikymmentä vuotta saamelaisten sosiaali- ja terveysalan tarpeita ja oikeuksia edistänyt SámiSoster ry saa Euroopan parlamentin myöntämän tämän vuoden Euroopan kansalaisen palkinnon. Palkinnonsaajaksi ehdottamani yhdistys valvoo ja edistää saamelaisten asemaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä ja järjestää muun muassa vertaistukea, leirejä, ryhmätoimintaa ja sukupolvien välistä kanssakäymistä. Palkintoperusteluissa nostetaan erityisesti esiin yhdistyksen Muittohallat-hanke saamelaisten muistisairaiden ja heidän perheidensä toimintakyvyn ja vireyden tukemiseksi.

Muittohallat-hankkeessa ja S√°misosterin toiminnassa ylip√§√§ns√§ yhdistyv√§t saamelaisten ja ik√§ihmisten ihmisarvon ja perusoikeuksien suojelu. Perusoikeudet kuuluvat kaikille ja kaikkialla. Ne ovat luovuttamattomia ja jakamattomia. Niit√§ ei voi kenelt√§k√§√§n ottaa pois ‚Äď ei viranomaisen p√§√§t√∂ksell√§, eik√§ henkil√∂n omalla suostumuksella. Oikeuksien pit√§√§ my√∂s toteutua samanaikaisesti. Yksi oikeus ei ole t√§rke√§mpi kuin toinen.

Tutkimusten mukaan vanhenevat ihmiset saavat suhteellisesti vähemmän ja huonompia palveluja kuin nuoremmat ikäryhmät. Vanhenevan ihmisen oikeuksia loukataan, kun hänen itsemääräämisoikeuttaan rajoitetaan. Ikäihmisillä tulee olla oikeus hyvään elämään ja oikeuteen päättää omista asioistaan. SámiSosterin toiminnan ytimessä on ihmisarvoisen vanhenemisen takaaminen ja ylläpitäminen.

Saamelaiset ovat EU:n ainoa alkuperäiskansa. Saamelaisten oikeudet tarvitsevat nykyistä parempaa suojaa, sillä niihin kohdistuu jatkuvia uhkia ja loukkauksia. On ehdottoman tärkeää, että alkuperäiskansoilla on oikeus saada palveluja ja tukea omalla kielellään. SámiSoster on toiminnallaan pitänyt huolen saamenkielisten terveyspalveluiden ja vertaistuen tarjonnasta ja saatavuudesta.

Nyt Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskaudella avautuu uusia mahdollisuuksia ottaa saamelaisten oikeudet yhä vahvemmin esiin. Myös EU:lla tulisi olla vahvempi rooli alkuperäiskansojen oikeuksien valvomisessa. Tänä keväänä valmistelemassani Euroopan parlamentin kannassa EU:n arktiseen politiikkaan huomioidaan saamelaisten oikeudet. Parlamentti ehdottaa muun muassa Brysseliin perustettavaksi saamelaisten omaa edustustoa, jossa voitaisiin puolustaa saamelaisten intressejä Unionin arktisen politiikan, koheesiopolitiikan tai vaikkapa kulttuuriperinnön säilyttämiseen tähtäävien ohjelmien osalta.
Euroopan kansalaisen palkinnonjakotilaisuudessa

Monikansallisten yhtiöiden maakohtaiset tuloverotiedot julkisiksi

Tiistaina otettiin askel eteenpäin taistelussa veronkiertoa ja epäselviä verotusjärjestelyitä vastaan. Parlamentti hyväksyi mietinnön, jossa suuret monikansalliset yhtiöt velvoitetaan ilmoittamaan julkisesti, kuinka paljon ne maksavat tuloveroa maittain. Tullessaan voimaan, uudet säännöt lisäävät avoimuutta ja kannustavat monikansallisia yhtiöitä välttämään pöytälaatikkoyritysjärjestelmiä ja maksamaan veronsa sinne minne kuuluukin.

On arvioitu, että EU-jäsenvaltioilta jää verovilpin ja veronkierron takia vuosittain jopa tuhannen miljardin euron verotulot saamatta. Luottamus yhteiskuntiimme rapistuu, ellei verojärjestelmiä saada läpinäkyviksi ja tasapuolisesti kaikkia kohteleviksi. Yhtiöveron välttelystä aiheutuvan verohukan osuuden on arvioitu olevan 50-70 miljardia euroa vuodessa. Nyt äänestetyt raportointivelvoitteet ovat uusi tehokas työkalu verovälttelyn kitkemiseen. Yhtiöt joiden liikevaihto on yli 750 miljoonaa euroa vuodessa joutuvat vastedes julkaisemaan tuloverotiedot niin kunkin EU-jäsenvaltion kuin myös unionin ulkopuolisen verotuksellisen lainkäyttöalueen osalta. Verotietojen julkaisu EU:n ulkopuolisilta alueilta on erityisen tärkeää kehitysmaiden kehityksen kannalta. Laajamittainen verovuoto kehitysmaissa on estänyt luomasta ja vahvistamasta kansalaisoikeuksia ylläpitäviä instituutioita, kun veropohja on pysynyt heikkona.

Vaikka nyt hyväksytty mietintö onkin askel oikeaan suuntaan, jäi parlamentin kannasta uupumaan kunnianhimoa. On arvioitu, että hyväksytty 750 miljoonan euron alaraja johtaa noin 6000 EU:n alueella toimivan monikansallisen yhtiön, joista 2000 eurooppalaisia ja 50-60 suomalaisia, päätymiseen raportointivelvollisuuden piiriin. Käytännössä tämä korkea alaraja tarkoittaa kuitenkin sitä, että säännöt eivät koske jopa noin 90 % maailman monikansallisista yhtiöistä. Olisikin ollut suotavaa, että alaraja olisi asetettu 40 miljoonaan euroon, ja näin ollen tuotu kaikki merkittävän kokoiset yhtiöt sääntöjen piiriin ja luotu yrityksille tasapuoliset toimintaedellytykset.

Seuraavaksi asia etenee parlamentin ja neuvoston välisiin neuvotteluihin, joista on tulossa vaikeat. EU-jäsenmaiden asenne on ollut valitettavan vastahakoinen verotuksen avoimuuteen liittyvissä kysymyksissä, ja parlamentin onkin pysyttävä tiukkana avoimuutta lisäävien vaatimuksiensa osalta.

Liput liehuvat Strasbourgissa
© European Union 2017 - European Parliament

EU-kansalaisten oikeudet Britanniassa turvattava

Pääministeri Theresa Mayn toissa viikolla Eurooppa-neuvostossa esittelemä ehdotus Britanniassa asuvien EU-kansalaisten oikeuksien turvaamiseksi brexitin jälkeen jättää paljon toivomisen varaa. Kysymys on vihdoinkin alkaneiden brexit-neuvotteluiden asialistan ensimmäisenä. Onkin selvää, että se, kuinka asia ratkaistaan, Tämän keskustelun sävy ja tahtotila tulee antamaan suunnan koko vajaat kaksi vuotta kestäville neuvotteluille.

May lupasi, että Britanniassa asuvat EU-kansalaiset, jotka ovat rakentaneet elämänsä ja kotinsa saarivaltioon, saisivat jatkossakin jäädä sinne. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että ne EU-kansalaiset, jotka ovat asuneet maassa yhtäjaksoisesti vähintään viisi vuotta tiettyyn, vielä määrittelemättömään päivään mennessä saisivat pysyvän oleskeluluvan. Pelkona kuitenkin on, että noin 3 miljoonasta EU-kansalaisesta tulisi toisen luokan asukkeja, joilla olisi vähemmän oikeuksia kuin Britannian kansalaisilla. EU-kansalaiset menettäisivät EU:n tuomioistuimen suojelun, heidän oikeuttaan tuoda perheenjäseniä Britanniaan rajoitettaisiin, eivätkä he voisi muuttaa ulkomaille yli kahdeksi vuodeksi menettämättä oleskelulupaansa Britanniassa. Todennäköisesti he eivät myöskään olisi oikeutettuja äänestämään missään Britannian vaaleissa.

Mayn tarjous jää kauaksi EU:n ehdotukseen verrattuna. EU on tarjonnut EU:n alueella asuville briteille elinikäisen lupauksen heidän nykyisten oikeuksiensa täydellisestä säilyttämisestä. Tarjoukseen sisältyy myös oikeus vapaaseen liikkuvuuteen brexitin jälkeen.

EU-j√§senmaat ovat pysyneet yhdess√§ rintamassa brexit-neuvottelija Michel Barnierin takana. √Ą√§nenpainot Britannian tarjouksen suhteen ovat olleet pettyneit√§, mutta odottavaisia. J√§√§kin n√§ht√§v√§ksi, kuinka pian Mayn heikko hallitus joutuu joustamaan ja parantamaan ehdotustaan turvaten EU-kansalaisten oikeudet vahvemmin.
EU:lle tiukempi linja Norjan valaanpyyntiin

Parlamentti esitti torstaina täysistunnossa komissiolle suullisen kysymyksen EU-satamien käytöstä valaanlihan kaupassa Norjan ja Japanin välillä ja unionin mahdollisuuksista vaikuttaa siihen, että Norja lopettaisi kansainvälisen oikeuden vastaiset valaanpyyntikäytäntönsä. Kysymyksen esitti joukko meppejä kaikista poliittisista puolueista. Vastasin oman puolueeni osalta kysymyksen valmistelusta ja esittämisestä.

Kansainvälinen valaanpyyntikomissio (IWC) asetti maailmanlaajuisen kaupallista valaanmyyntiä koskevan kiellon jo vuonna 1986. Tästä huolimatta Norja jatkoi valaanpyyntiä ja aloitti kaupallisen valaanpyynnin uudelleen vuonna 1993. Tätä ennen maa oli esittänyt IWC:n kieltoa koskevan virallisen vastalauseen sekä CITES-luetteloa koskevia varaumia, joiden vuoksi se katsoo, että se voi asettaa omat saalisrajoituksensa. Norja nosti valaanpyyntikaudella 2017 Pohjois-Atlantin lahtivalaiden pyyntikiintiön 999 valaaseen (2016 vastaava kiintiö käsitti 880 valasta). Useat kansalaisjärjestöt ovat raportoineet Norjan valaanlihan viennin kasvaneen huomattavasti viime vuosina. Osa tästä viennistä tapahtuu EU:n satamien kautta. Esimerkiksi Animal Welfare Instituten mukaan pelkästään lokakuussa 2016 norjalaisia valasperäisiä tuotteita vietiin Japaniin 2 948 kiloa, ja tuotteet kulkivat ainakin kolmen EU:n sataman kautta. Valaanlihan kuljetus EU:n satamien kautta on periaatteessa sallittua,
mikäli lähetysten mukana on voimassaolevat CITES-asiakirjat. CITES on kansainvälinen sopimus, joka säätelee ja rajoittaa uhanalaisten lajien kansainvälistä kauppaa.

Kysymyksessään parlamentti kovistelee komissiolta tietoja EU-satamien kautta kulkevien valaanlihakuljetusten määristä ja siitä, onko kaikkiin kuljetuksiin ollut liitettynä tarvittavat asiakirjat. Tämän lisäksi komissiota pyydetään arvioimaan mahdollisuutta kieltää valaanlihan kauttakulku EU-satamien kautta täysin siinä tapauksessa, ettei Norja suostu liittymään kansainvälisiin sopimuksiin, vaan jatkaa pyyntikäytäntöjään huolimatta siitä, että pyynnin kohteena olevat valaslajit on selkeästi määritelty uhanalaisiksi.

Keskustelu jatkuu parlamentin päätöslauselman muodossa syyskuussa. EU:n tulisi toimia tässä aktiivisesti Norjan suuntaan ja aidosti siirtyä kohti valaanlihan kuljetusten kieltoa unionin satamien kautta siinä tapauksessa, ettei Norja muuta asiassa käytäntöjään.
Tuotteiden tulee kestää ja kuluttajan pitää olla mahdollista myös korjata rikki menneet tuotteet

Parlamentin täysistunto otti tiistaina kantaa kestävämpien, korjattavien ja tuunattavien tuotteiden puolesta. Tällä hetkellä tuotetiedoissa on tuotteiden eliniän ja korjattavuuden osalta vielä vakavia puutteita ja koska kuluttajat eivät usein voi yhdistää tuotteen hintaa sen laatuun, he ostavat helposti kaikkein edullisimpia tuotteita. Tämän lisäksi tuotteiden korjattavuus ontuu: Vuoden 2014 Eurobarometrin mukaan 77 prosenttia EU-kansalaisista haluaisi mieluummin korjata laitteensa kuin ostaa uusia, mutta he joutuvat kuitenkin viime kädessä ostoksille, koska vanhan tuotteen huolto ja korjaaminen tulisivat liian kalliiksi, tai koska korjaamiseen tarvittavia varaosia ei ole enää saatavilla.

Tuotesuunnittelu on aidon kiertotalouden saavuttamisessa avainasemassa. Tuotannon alkup√§√§ss√§ tehdyt p√§√§t√∂kset tuotteen ominaisuuksista, kierr√§tett√§vyydest√§, kemikaaleista, materiaaleista ja muista keskeisist√§ osa-alueista vaikuttaa siihen, kuinka pitk√§ tuotteen elinkaari on ja mit√§ sille k√§y elinkaarensa lopussa. Samaan aikaan keskeist√§ on tiedottaa kuluttajia mahdollisuuksista korjata ja p√§ivitt√§√§ tuotetta ‚Äď sek√§ tuotteen keskim√§√§r√§isest√§ elini√§st√§.

Oma-aloitemietinnössään parlamentti suosittaakin muiden muassa, että EU-alueella otettaisiin käyttöön uudet, tuoteryhmäkohtaiset kestävyyttä koskevat vähimmäisvaatimukset, jotka takaisivat kestävät, helposti korjattavat ja laadukkaat tuotteet. Lisäksi parlamentti painottaa, että keskeisten varaosien on oltava saatavilla kohtuulliseen hintaan. Tämän lisäksi parlamentti pyytää komissiota selvittämään mahdollisuutta luoda uusi, vapaaehtoinen eurooppalainen merkintä, josta selviäisi tuotteen kestävyys, ekologinen suunnittelu, mahdollisuus osien muuttamiseen ja tuotteen korjattavuus.
Yhteistyötä Turkin kanssa, mutta ei perusoikeuksien kustannuksella

Turkin jäsenneuvotteluita on käyty vuodesta 2005 lähtien, mutta laihoin tuloksin. Marraskuussa 2016 Euroopan Parlamentti ilmaisi kannattavansa Turkin liittymisprosessin jäädyttämistä. Valitettavasti kehitys on mennyt koko ajan huonompaan ja huolestuttavampaan suuntaan. Tämän seurauksena parlamentti kehotti torstaina äänestetyssä mietinnössään keskeyttämään liittymisneuvottelut Turkin kanssa, mikäli perustuslakipakettiuudistukset toteutetaan suunnitelman mukaisesti.

Demokratian, oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien kunnioitus on kirjattu EU:n perussopimuksiin. Näistä ei pidä tinkiä. Perusvapauksien heikentämistä ei pidä sallia minkään haasteen tai poikkeustilan nojalla.

Tilanne Turkissa kärjistyi vuosi vallankaappausyritykseen. Epäonnistuneen yrityksen jälkeen Turkissa julistettiin poikkeustila. Sen nojalla toteutetut toimenpiteet ovat olleet suhteettoman voimakkaita. Poikkeustila rajoitti kampanjointimahdollisuuksia huhtikuussa pidetyn kansanäänestyksen yhteydessä. Vähemmistöihin kohdistuneen vihapuheen ja hyökkäysten kasvu, keskustelut kuolemanrangaistuksen uudelleenkäyttöönotosta ja merkit ilmaisuvapauden rajoittamisesta ovat niinikään huolestuttavia kehityssuuntia.

EU:n ja Turkin yhteisiä haasteita ei kuitenkaan voi olla huomioimatta. Jatkuva yhteistyö Turkin kanssa on olennaista EU:n alueellisen vakauden kannalta. Turkissa on maailman suurin pakolaisväestö, johon kuuluu YK:n pakolaisasiain päävaltuutetun viraston (UNHCR) mukaan lähes kolme miljoonaa rekisteröityä pakolaista Syyriasta, Irakista ja Afganistanista. Toimet ihmisten salakuljetuksen kitkemiseksi ovat kaikkien eduksi.

EU:n on hyvä ylläpitää keskusteluyhteyttä Turkin kanssa. Vuoropuhelua on mielekästä hakea ei pelkästään hallituksen tasolla, vaan opiskelija-, opettaja- ja tutkijavaihdon ja kansalaisyhteiskuntayhteistyön muodossa. Myös jäsenneuvotteluita voidaan jatkaa tulevaisuudessa tiettyjen ehtojen täyttyessä. Tämän hetkinen ongelma koskee Turkin hallitusta ja jatkuvasti huonompaan suuntaan mennyttä perusoikeuksien kunnioitusta. Huonosta hallinnosta ei voi syyttää eikä rankaista kaikkia turkkilaisia. Jäsenneuvotteluihin voidaan palata, jos ja kun Turkki toivottavasti taas palaa oikeusvaltioperiaatteiden piiriin.

Mukavaa kesää! Seuraava uutiskirje tulee syyskuussa!

Tavattavissa Suomessa:

Lauantai 8.7. Klo 11
EU-keskustelutilaisuus, Tammelan tori, Tampere

Maanantai 10.7. Klo 13.30
Mitä Suomi syö 2040- paneelikeskustelu, SuomiAreena, Yrjönkatu 22, Pori

Maanantai 10.7. Klo 11.45
Marttojen ruokaseminaari, SuomiAreena, Siltapuistokatu 14, Pori

Maanantai 10.7. Klo 15.15
Kansanvalistusseuran paneelikeskustelu, SuomiAreena, Yrjönkatu 22, Pori

Tiistai 11.7. Klo 14.30
Marttojen Torivartti, SuomiAreena, Torilava, Pori

Tiistai 11.7. Klo 15.15
Sitran ja Lääkäriliiton paneelikeskustelu, SuomiAreena, Puuvillan kauppakeskus, Pori

Tiistai 11.7. Klo 17
Muistiliiton paneelikeskustelu, SuomiAreena, Kaupungintalon piha, Pori

Keskiviikko 12.7. Klo 13.30
Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi- paneelikeskustelu, SuomiAreena, Satakunnankatu 3, Pori

Torstai 13.7. Klo 10
Finanssiala ry:n paneelikeskustelu, SuomiAreena, Antinkatu 5, Pori

Torstai 13.7. Klo 11.20
Aivojen hyvinvointi- paneelikeskustelu, SuomiAreena, Kansalaistori, Pori

Torstai 13.7. Klo 15
Vaikuttava Sote, kaikkien etu!- paneelikeskustelu, Eteläranta 10, Pori

Perjantai 14.7. Klo 10
‚ÄĚ144. L√§pileikkaus Suomi-neidon tuloskunnosta kansainv√§lisill√§ areenoilla‚ÄĚ- keskustelutilaisuus, SuomiAreena, Raatihuoneenpuisto, Pori

Lauantai 19.8. Klo 13.30
Hyvä Koiruus-tapahtuma, Jokimaan Ravikeskus, Lahti

Lauantai 26.8. Klo 12
Suomen luonnon päivä, Aulangon näkötorni, Hämeenlinna

Lauantai 26.8. Klo 13.30
Katumajärven suojeluyhdistyksen 25-vuotisjuhla, Idänpään uimaranta, Hämeenlinna

http://www.facebook.com/sharer/sharer.p ... nnt-887965 Jaa (http://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fmailchi.mp%2Feuroparl%2Fkeskuun-uutiskirje-yhteiset-tavoitteet-yhteiset-pelisnnt-887965)
http://twitter.com/intent/tweet?text=He ... B6s+juhlaa: http%3A%2F%2Fmailchi.mp%2Feuroparl%2Fkeskuun-uutiskirje-yhteiset-tavoitteet-yhteiset-pelisnnt-887965 Tweet (http://twitter.com/intent/tweet?text=Hein%C3%A4kuun+uutiskirje+-+Kansalaisoikeuksista+huolta+ja+puhetta%2C+mutta+my%C3%B6s+juhlaa: http%3A%2F%2Fmailchi.mp%2Feuroparl%2Fkeskuun-uutiskirje-yhteiset-tavoitteet-yhteiset-pelisnnt-887965)
http://us3.forward-to-friend1.com/forwa ... a80722fb6e Ystävällesi uutiskirje? (http://us3.forward-to-friend1.com/forward?u=8cf26d9d2d809b1727008faa5&id=7f8d78ddc5&e=a80722fb6e)

============================================================

Sirpa Pietikäinen, Euroopan parlamentin jäsen

( 1137 views )   |  permalink   |  

6.7.2017 
torstai, heinškuu 6, 2017, 05:52
Loman neljä viikkoa livahti toukokkuun lopusta juhannukseen. Kaupungin tuleaisuuden suunnittelun merkeissä ja 30 v hääpäivää juhlistaen matkalla. Nyt tehdään töitä ja nautitaan Suomen vilpoisesta suvesta.
Tänään iltatorille ja Salon Kokoomusnaisten kokoukseen.
100 v juhlat lähestyvät ja suunnittelu on käynnissä. Koska paljon on puuhaa työelämässä ja luottamustoimissa, mietimme seuraavaa hallitusporukkaa jatkon turvaamiseksi. Ihanaa kun on innokkaita tulevaisuuden tekijöitä joukoissamme.

Lämpöä tarvitaan, joka päivä ihmetellen katson lämpömittariin. Aurinkoa tarvitaan.
( 845 views )   |  permalink   |  

20.6.2017 
tiistai, kesškuu 20, 2017, 07:15
Arvoisa Kokoomusnaisten paikallisyhdistyksen puheenjohtaja,Kokoomusnaisten jäsenmäärä on käännetty vahvaan kasvuun sen jälkeen, kun
laitoimme Kokoomusnaisten toiminnassa uuden vaihteen silmään vuoden 2016
alussa. Jäsenmäärä kasvoi huikeat 10 % jo nykyisen liittohallituksemme
ensimmäisen toimintavuoden aikana. Yleisesti puhutaan siitä, miten
järjestöjäsenyys ei enää kiinnosta ihmisiä ja jäsenmäärät laskevat, mutta me
uimme aktiivisella toiminnallamme vastavirtaan. Kokoomusnaisten toiminnassa
on vetovoimaa. Paikallisyhdistystoiminta on avainasemassa, jotta saamme
liiton hyvästä nosteesta entistäkin vauhdikkaamman.Vahvan jäsenkasvun lisäksi myös muut mittarit osoittavat ylöspäin ja
tulevaisuutemme näyttää valoisalta. Kokoomusnaisten tänä vuonna
aloittaneeseen tulevaisuuskoulutukseen oli enemmän hakijoita kuin koskaan
aikaisemmin. Lisäksi uuteen puolueen ja eduskuntaryhmän kanssa yhteistyössä
toteutettuun mentorointiohjelmaan haki suuri joukko Kokoomusnaisten
tulevaisuuden tekijöitä. Myös varainhankintatyöryhmän toiminta on alkanut.Kokoomusnaisten olemassaolon tarkoitus ja kaikista tärkein tavoite on
politiikan asiasisältöihin vaikuttaminen, jonka olemme vieneet uudelle
tasolle. Siitä yhtenä osoituksena on Kokoomusnaisten aloitteesta ja johdolla
Kokoomukselle tehty Perheet ja työelämä -asiakirja, jolla oli merkittävä
vaikutus Kokoomuksen kuntavaalistrategiaan ja joka ohjaa Kokoomuksen
tavoitteenasettelua ajankohtaisessa aihealueessa myös jatkossa. Asiakirjan
ansiosta myös saimme runsaasti näkyvyyttä, mm. koko sivun Helsingin
Sanomissa ja juttuja useissa maakuntalehdissä. Osa asiakirjan tavoitteista
tuli todeksi jo hallituksen kevään kehysriihessä, kuten turvakotien
lisäresurssit ja kannustinloukkuja poistava päivähoitomaksujen alennus.Parhaillaan valmistelemme liitolle uutta laaja-alaista tavoiteohjelmaa, joka
hyväksytään marraskuun edustajakokouksessa. Uskon, että yksi kasvukäänteemme
avaintekijä piilee siinä, että olemme tuoneet poliittiset asiasisällöt ja
niiden parissa tehtävän työn päärooliin järjestötyössä.Kokoomusnaisten poliittinen vaikuttavuus sekä jäsenmäärä ovat nyt vahvassa
kasvussa! Töitä tavoitteiden eteen olemmekin tehneet aivan valtavasti. Suuri
kiitos ja kunnia näistä historiallisen hienoista tuloksista kuuluu teille
paikallisyhdistysten puheenjohtajille ja koko liiton aktiivien porukalle
sekä ahkerille työntekijöillemme! Erityinen kiitos myös liittohallitukselle,
joka on tukenut mittavien toiminnallisten uudistusten läpiviennissä.Yhdessä tekemämme työn kovuutta nimittäin alleviivaa sekin, että kasvukäänne
on tehty samaan aikaan, kun liiton toiminnassa on jouduttu toteuttamaan isot
säästöt, joiden mittaluokka vastaa yhtä kolmannesta aikaisemmasta koko
vuoden (2014) budjetista. Rohkeus ja määrätietoisuus tehdä asioita uudella
tapaa on ollut edellytys loistavien tulosten saavuttamiselle ja sille, että
liiton talous on samalla pidetty tasapainossa kohtaamistamme isoista
määrärahaleikkauksista huolimatta. Vielä kerran lämmin kiitos teille
kaikille! Jatketaan yhdessä toisiamme tukien liiton kehittämistä sekä
poliittisen vaikuttavuuden ja jäsenmäärän kasvattamista entisestään.Eduskuntaryhmään sekä puolueen johtoon Kokoomusnaisilla on hyvät suhteet.
Asiantuntemustamme arvostetaan ja hyödynnetään mm. Kokoomuksen poliittisessa
valmistelutyössä. Puheenjohtaja Petteri Orpon asettaman uuden käytännön
mukaisesti osallistun Kokoomusnaisten puheenjohtajana nykyisin myös
puolueemme ministeriryhmän kokouksiin. Se on oiva paikka viedä
tavoitteitamme eteenpäin suoraan hallitustyön ytimeen.Kokoomusnaisten tärkeä tehtävä on tukea, rohkaista ja kannustaa naisia
eteenpäin ja johtotehtäviin. Toin myös kuntavaalien jälkeen
puoluehallituksessa ja eduskuntaryhmässä voimakkaasti esiin naisten
kannustamisen ja naisiin panostamisen tärkeyden, kun vaalitulosta
analysoitiin. Naisten rooli on aivan keskeinen Kokoomuksen tulevaisuuden
menestykselle. Viesti otettiin vakavasti. Petteri mm. ohjeisti koko puolueen
kuntakenttää valitsemaan korostetusti naisia (ja nuoria) merkittäville
paikoille. Toivoakseni puolueen puheenjohtajan viesti on kuultu kunnissa
paikallisissa valinnoissa.Kokoomusnaisissa on kuntavaalien jälkeen aloitettu myös uusia käytännön
toimia naisten auttamiseksi poliittisella urallaan eteenpäin.
Tulevaisuuskoulutuksen sisältöä uudistetaan, mentorointiohjelma on
käynnistynyt ja starttaamassa on uudenlainen nuorten naisten itsensä
kehittämisen ja vertaistuen verkosto.Syyskuun lopulla järjestämme Naisjohtajuus-seminaarin, jonka päivämäärä
tarkentuu puhujien vahvistumisen jälkeen. Alustavia päivävarauksia ovat:
23.9., 30.9. tai 7.10.Liittohallituksella valmistelussa oleva liiton uusi tavoiteohjelma lähtee
syksyllä piirikierrokselle. Haluamme osallistaa jäsenistömme laajasti mukaan
marraskuun edustajakokoukselle tehtävään ohjelmatyöhön. Laajasta ohjelmatyön
kenttäkierroksesta saimme hyviä kokemuksia jo Perheet ja työelämä
¬Ėasiakirjan valmistelun yhteydess√§.Terveiset ja evästykset liittojohdolle ovat muutenkin tervetulleita. Olkaa
yhteydessä, jos joku asia askarruttaa. Kierrän jatkossakin aktiivisesti
piireissämme. Pidetään yhteyttä!

Kesäisin terveisinSofia VikmanKokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtajakansanedustaja
040-5683777

( 1143 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | Seuraava> >>