24.8.2020 
maanantai, elokuu 24, 2020, 18:36
Meillä on taitava talousjohtaja Anna-Kristiina Korhonen. Hän osoitti tahtoa ja intoa haastamalla kokeneen Kemin kaupunginjohtajan Tero Nissisen.
Tero Nissisen valitsimme tänään kaupunginjohtajaksi Saloon äänin 33 -18. Onnittelut. Olen ollut molempia valitsemassa. Pidän näistä ihmisistä. Uskon ja luotan heidän haluunsa tehdä Salolle hyvää tulevaisuutta. Tiimityö on taitolaji. Joukkue voittaa. Ei yksilö.
Salon tulevaisuudelle!
( 283 views )   |  permalink   |  

7.8.2020 
perjantai, elokuu 7, 2020, 06:07
Eilen tapaamassa Sairaanhoitopiirin johtaja Matti Bergendahlia
Salon kaupungin johdon kanssa.

Varsinais-Suomen Lastensuojelu ky hallituksen kokous Kaarinassa

Viimeiset lomapäivät menossa viikonloppuna. Lämmintä ja aurinkoista- muutaman päivän ennuste. Työtä ja luottamustoimia tiiviisti yhdistettynä. Syksyn aikataulujen organisointia.
( 183 views )   |  permalink   |  

2.8.2020 
sunnuntai, elokuu 2, 2020, 16:10
Ensi viikolla käynnistyvät jälleen kokoukset. Ja kaupungin asioiden hoito. Kaksi loppusuoran kaupunginjohtajaa esittäytyvät: Nissinen ja Korhonen kaupunginhallitukselle huomenna. Teemme tarkentavia kysymyksiä.

Ensi viikolla työ kutsuu sairaalanmäelle. Siitä syksy lähtee, tahti kiristyy.


( 194 views )   |  permalink   |  

28.7.2020 
tiistai, heinškuu 28, 2020, 05:15
Kesälomaa on vietetty muutama viikko auringossa mökillä.
Jatko onkin jo epävakaisempien kelien aikaa.
Oman työn ohella luottamustoimet ovat vaatineet keväällä päljon aikaa. Lepo on tarpeen. Talouden tasapainotus alkaa virkamiesvalmistelun jälkeen syksyllä. Uusi kaupunginjohtaja valitaan pian.
Terveysasiat ovat sydämen asia. Lapsiperheiden tulevaisuus myös.
Tulevat vaali tietävät irtiottoja päätöksenteossa.
Siinäpä hasteita.
Jalat maassa, järki päässä kohti syksyä.
( 187 views )   |  permalink   |  

2.6.2020 
tiistai, kesškuu 2, 2020, 06:49
Kokoomusnaiset ovat tehneet töitä paremman tulevaisuuden eteen jo yli sata vuotta. Mahdollisuuksien tasa-arvo, lasten ja nuorten hyvinvointi sekä huolehtiminen siitä, että kaikki pysyvät mukana yhteiskuntamme kehityksessä ovat aina olleet Kokoomusnaisten toiminnan keskiössä. Kautta vuosikymmenten Kokoomusnaiset ovat nostaneet esille epäkohtia ja vaikuttaneet niiden ratkaisemiseksi.

Tätä meille ominaista, toivoa luovaa ja tulevaisuuteen katsovaa asennetta tarvitaan juuri nyt. Koronakriisin jälkeinen aika ei tule olemaan Suomelle helppo. Talouden haasteet, ihmisten epävarmuus omasta tulevaisuudesta ja esimerkiksi mielenterveysongelmien syveneminen tulevat vaikuttamaan yhteiskuntaamme vielä pitkään. Terveys- ja talouskriiseistä selviäminen tulevat suuntaamaan poliittista päätöksentekoa tulevina vuosina.

Kokoomus on pitänyt esillä jo kauan ajatusta ennakointiin panostamisesta. Olipa kyse sitten taloudesta, sosiaalipalveluista tai ilmastosta, on fiksumpaa pyrkiä puuttumaan ongelmiin ajoissa kuin myöhässä. Näin vältetään sekä inhimillistä kärsimystä että kustannuksia.

Koronakriisin aikana tämä ajatus on näkynyt toimissamme, joilla on pyritty pelastamaan yrityksiä ja työpaikkoja. Olemme tehneet kymmeniä ehdotuksia, joiden avulla eri kokoisia ja eri toimialoilla toimivia yrityksiä voitaisiin auttaa kriisin yli. Tarvitsemme suorien yritystukien lisäksi myös elvytystä ja investointeja. Ne haluamme toteuttaa vastuullisesti ja kestävästi.

Sosiaalisista palveluista puhuttaessa ennaltaehkäisyn merkityksestä on puhuttu jo kauan. Monesti kuitenkin juuri ennaltaehkäisevistä palveluista päädytään karsimaan, kun leikkauksia joudutaan tekemään. Hyvinvointiin, mielenterveyteen ja toimeentuloon liittyvät yhteiskunnalliset menot kasvavat ongelmien edetessä, joten varhaiseen puuttumiseen ja ennaltaehkäisyyn satsaaminen kannattaisi aina pidemmällä aikavälillä.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, on tämä fyysinen maailma, jonka jätämme jälkeemme lapsillemme ja lastenlapsillemme. Ihminen itse on aiheuttanut niin ilmaston lämpenemisen kuin luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen. Molemmat ilmiöt ovat aikamme suurimpia uhkia ihmiskunnalle (planeetta itsessään selviää kyllä varmasti). On meidän vastuullamme löytää ratkaisuja, joilla mahdollistamme hyvän elämän edellytykset myös tuleville sukupolville.

Kokoomus julkisti viime viikolla kestävän elvytyksen ohjelman otsikolla "Talous kasvuun, päästöt laskuun". Minulla oli ilo johtaa ohjelman valmistelua eduskuntaryhmässämme ja vastata avauksen esittelystä. Ohjelman keskeinen ajatus on, että kriisin jälkeisen talouskasvun tulee olla ilmaston kannalta kestävällä pohjalla. On täysin mahdollista edistää talouskasvua ja vähentää päästöjä samanaikaisesti. Se on fiksua myös talouden näkökulmasta, sillä kestävillä ratkaisuilla on miljardimarkkinat globaalisti. Kaikkein kalleimmaksi meille tulee, mikäli emme huomioi Suomen uudelleenrakentamisessa kestävää kehitystä.

"Talous kasvuun, päästöt laskuun" - ohjelma on saanut mukavasti näkyvyyttä ja laajasti positiivista palautetta. Ohjelmaan voi tutustua täällä.
Samasta teemasta löytyy myös kolmiosainen blogisarjani, joka on luettavissa Kokoomusnaisten nettisivuilta.

Erityisesti epävarmoina aikoina vastuullinen päätöksenteko on faktapohjaista, ratkaisuhakuista ja rakentavaa. Toivo, uudistusmyönteisyys ja tulevaisuususko ovat meille luontevia lähestymistapoja. Kokoomusnaisten aikaa kestänyt ajatus paremman tulevaisuuden rakentamisesta on jälleen erittäin ajankohtainen. Realistiselle, maltilliselle, mutta vaikuttavalle visioinnille on tarvetta aiempaakin enemmän. Näillä lähtökohdilla me Kokoomusnaiset olemme vahvoja.

Aurinkoisia kesäpäiviä toivottaen

Saara-Sofia

Saara-Sofia Sirén
Kokoomusnaisten puheenjohtaja
kansanedustaja
050 513 2051
saara-sofia.sirén@eduskunta.fi
( 568 views )   |  permalink   |  


<Edellinen | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Seuraava> >>