1.11.2011 
maanantai, lokakuu 31, 2011, 08:36
Tasa-arvofoorumin luennot Turun seminaarista 27.-28.10.2011, ole hyvä ja tutustu!
http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/ta ... fault.aspx


Vaalirahoitus julkiseksi myös kuntavaaleissa
Vajaan vuoden päästä pidettävissä kuntavaaleissa noudatetaan ensi kertaa uutta vaalirahoituslakia. Sen mukaan jokaisen valituksi ja varalle tulleen valtuutetun on tehtävä ilmoitus vaalirahoituksesta. Ministeri Lauri Tarasti on laatimassa kuntien vaalirahoituksesta opaskirjaa, joka ilmestyy helmikuussa.

http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=87277Virkkunen: naisia lisää kuntien johtoonTasa-arvo ei toteudu kuntien päätöksenteossa. Tällä vaalikaudella valtuutetuista naisia on alle 37 prosenttia ja naisten osuus kuntien johtotehtävissä on vielä pienempi, kuntajohtajista vain noin 15 % on naisia. Turun tasa-arvoseminaarissa puhunut kuntaministeri Henna Virkkunen kaipasikin naisia lisää nimenomaan kuntien ykköspaikoille, johtajiksi sekä valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajiksi.

http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=87287Lieto on yrittäjän paratiisi
Turun naapurissa sijaitseva Lieto nousi Suomen yritysmyönteisimmäksi kunnaksi vuonna 2011, kertoo Elinkeinoelämän keskusliiton selvitys. Seutujen ykkönen oli Salon seutu. Tiedot käyvät ilmi EK:n toista kertaa toteuttamasta kuntien yritysilmastoselvityksestä, jossa oli mukana 50 kuntaa ja 25 seutukuntaa. Selvityksen mukaan parhaat oltavat on yrittäjällä Varsinais-Suomessa.

http://www.kuntalehti.fi/Ajankohtaista/ ... kunta.aspxTästä hetkestä ja talouden hallinnasta

Kaupunkimme elää ennen kokematonta elinkeinorakenteen muutosta. Euroopan taloustilanteen ja kansainvälisen talouden taantuma heijastuu teollisuuteemme, alueemme työllisyyteen ja näiden kautta kaupungin verotuottoihin. Valtiontalouden sopeuttamistoimet lisäävät kuntatalouden tuskaa.

Taloustilanne edellyttää kaupunkimme päättäjiltä ja virkamiehiltä toimenpiteitä, jotka ovat jo herättäneet ja tulevat tulevaisuudessakin herättämään kiivasta keskustelua.

Keskustelu on voittopuolisesti negatiivista ja keskittyy arvosteluun sekä syyttelyyn, positiiviset asiat jäävät huomioimatta.

Vuoden 2012 talousarviota on valmisteltu kovan paineen alla. Taloustilanteemme on haastava ja esitystä valmisteltaessa ei ole ollut valittavana kuin huonoja vaihtoehtoja.

Kaupunki ei voi yksin olla luomassa uusia työpaikkoja ja nostamassa taisteluhenkeä, vaan siihen tarvitaan kaikkien kaupunkimme toimijoiden panosta. Ainut tapa, jolla kaupunki menestyy ja voi hyvin, on yhteistyö. Meillä on paljon tunnustettuja vahvuuksia, jotka on otettava käyttöön yhdessä.

( 1100 views )   |  permalink   |  

31.10.2011 
maanantai, lokakuu 31, 2011, 08:22
Jos löydät edestäsi mahdollisuuksien
ikkunan, älä vedä kaihdinta alas.Siskoille syyshalaus

Siskoille syyshalaus Ei ole väliä, oletko ylipainoinen vai alipainoinen, kunhan olet tasapainoinen. (Juice Leskinen) Nuori aviovaimo istui sohvalla kuumana kesäpäivänä juoden jääteetä vierailulla äitinsä luona. He puhelivat kaikenlaista elämästä, avioliitosta, aikuisuuden velvollisuuksista. Silloin äiti kilisytti jääpaloja lasissaan ja katsoi tytärtään syvälle silmiin. "Älä unohda Siskojasi!" hän neuvoi. "He tulevat sinulle vielä tärkeämmiksi, kun vanhenet. Vaikka kuinka paljon rakastaisit miestäsi tai lapsiasi, tulet silti tarvitsemaan Siskojasi. Muista aina tavata heitä silloin tällöin, tee asioita heidän kanssaan. Muista, että Siskot tarkoittavat KAIKKIA naisia, ystävättäriäsi, tyttäriäsi, kaikkia sukulaisnaisiasi. Sinä tulet tarvitsemaan muita naisia. Naiset aina tarvitsevat toisiaan." Olipas hassu ohje, nuori nainen ajatteli. Enkö ole juuri mennyt naimisiin? Enkö liittynyt parien maailmaan? Olen naimisissa oleva nainen, hyvänen aika! Aikuinen! Totta kai mieheni ja tuleva perheeni ovat ne, jotka riittävät minulle loppuelämäni! Mutta hän kuitenkin oli kuunnellut äitiään. Hän säilytti kontaktit Siskoihinsa ja sai uusia naisystäviä vuosien myötä. Kun vuodet kuluivat, hän alkoi pikkuhiljaa ymmärtää, että äitinsä todella tiesi, mistä puhui. Kun aika ja elämä tekevät muutoksia naisen elämään, Siskot ovat yksi pysyvä ja muuttumaton asia! Elettyään yli viisikymmentävuotta tässä on tärkeimmät asiat, jotka hän on oppinut: *Aika kuluu, *Elämä kuluu, *Välimatkat erottavat, *Lapset kasvavat, *Työpaikat tulevat ja menevät, *Rakkaus kasvaa ja katoaa, *Miehet eivät ole sitä mitä pitäisi, *Sydämiä särkyy, *Vanhemmat kuolevat, *Kollegat unohtavat, *Ura päättyy MUTTA *Siskot säilyvät, oli teidän välillänne sitten kuinka paljon aikaa tai välimatkaa. Jos sinun täytyy kulkea yksin, Siskot ovat matkan varrella kannustamassa, rukoilemassa puolestasi, nostamassa sinua, puuttumassa asioihin puolestasi ja odottamassa syli avoinna, kun tulet polkusi päähän. Vaikka joskus rikkoisit sääntöjäkin, he kulkevat rinnallasi tai auttavat sinut pulasta. Tyttöystävät, työystävät, tyttäret, tyttärentyttäret, miniät, kälyt, äidit, isoäidit, tädit, siskontytöt, serkut, kaikki ihanat naiset siunaavat elämäsi!
( 954 views )   |  permalink   |  

29.10.2011 
lauantai, lokakuu 29, 2011, 12:36
Toiminnallinen tasa-arvo - Tasa-arvonäkökulma osana valmistelua, päätöksentekoa ja palveluja

Toiminnallinen tasa-arvo tarkoittaa kunnan tarjoamien palvelujen, päätöksenteon ja muun toiminnan tasa-arvoa.

Kunnat ovat lähellä kansalaisia ja voivat suoraan vaikuttaa siihen, että tasa-arvo näkyy ihmisten arkipäivässä. Tasa-arvon edistämisessä on tärkeää yhtäläisten mahdollisuuksien turvaaminen. Eri-ikäisten naisten ja miesten, tyttöjen ja poikien näkökulmien ja tarpeiden huomioon ottamisella voidaan vaikuttaa palvelujen laatuun ja tehokkuuteen.

Sukupuolen huomioonottaminen myös alueellisen, taloudellisen ja sosiaalisen aseman kannalta tuo uusia näkökulmia ja innovaatioita kuntien palveluihin.
Kun palvelujen käyttäjiä tarkastellaan myös sukupuolen perusteella, parannetaan päätöksenteon tietopohjaa.

Tasa-arvon edistäminen ja huomioon ottaminen ei ole irrallinen tavoite, vaan sen tulisi olla luonteva osa valmistelua, päätöksentekoa ja palveluja. Joissakin kunnissa sukupuolten tasa-arvo otetaan jo huomioon mm. toiminnan ja talouden suunnittelussa. Näissä kunnissa on saavutettu hyviä tuloksia.

Turun Tasa-arvoseminaarissa 27-28.10.2011 saimme paljon jäsentävää tietoa Suomen kuntiin
Laatua, vaikuttavuutta ja tuottavuutta kuntapalveluihin.

Kuntainisterimme Henna Virkkunen puhui kuntien haasteista ja vaateista erittäin johdonmuksiasti tulevaisuuden elinvoimaisissa kunnissa. Laava valmistelutyö on aktiivisesti käynnissä.

Paavo Arhinmäen erityisavustaja Anna Tulusto puheenvuorossaan avasi väkivalta argumenttia.

Konsernipalvelujohtaja Lahdesta, Mika Mäkinen käsitteli puheenvuorossaan selkeästi tuottavuutta ja taloutta.

Kehittämispäällikkö Eeva Honkanummi Espoosta teki selväksi vaikuttavuuden arvioinnin tarpeen ennen päätöksentekoa

Itävällan Grazin kaupunginjohtaja Martin Haidvogl jakoi hyviä kokemuksia omsata kaupungistaan

Vantaan kaupunki mallioppilana toiminnan ja talouden suunnittelussa; tarkastuslautakunta ja budjetointi käsi kädessä - suunnittelija Meija Tuominen

Kuntarakenteen muutos ja tasa-arvon toteutuminen paikkajaossa Tietopalvelupäällikkö VTT Sari Pikkala

Kuntaliiton TASE-projektin kyselyn tuloksia ensi kertaa avattuna

Tietoperustainen johtaminen kunnassa - tieto on valtaa, vai onko? Filosofian tohtori Harri Jalonen

Erinomaisen antoisa seminaari. Kiitokset Salon Tasa-arvoryhmän jäsenille kiinnostuksesta ja aktiivisesta osallistumisesta omasta puolestani. Suomessa ollaan halukkaista viemään toiminnallista tasa-arvoa eteenpäin!

Perjantai-iltana osallistuin NaisJärjestöjen KeskusLiiton - NJKL:n juhlavuoden syyskokoukseen. Liitto täyttää 100 vuotta. Uusia hallituspaikasta kiinnostuneita jäseniä oli runsaasti. Olen seuraavat kolme vuotta valittuna hallituksen jäsenenä edustamassa Kokoouksen Naistenliittoa. Kiitos, tehtävä on mieluinen. Ja haastava.
Finlandia-talolla on aihetta juhlaan. Tänään on pääjuhla ja illalla Gaala. ONNEA !!
( 1173 views )   |  permalink   |  

25.10.2011 
tiistai, lokakuu 25, 2011, 05:48
Eurooppalaisen Tasa-arvon peruskirja-projektin kustannuksia ei kannata murehtia. Kyse on toimintatavoista. Käytänteistä, vaikutusten arvioinnista ja koulutuksesta. Muutosjohtaja sihtterimme on kaupungin palkkalistoilla. Emme kokousta turhaan. Kuntaliitto seuraa ja arvioi TASE-projektin etenemistä, kuten me Tasa-arvoryhmäläiset ohjausryhmänä työrukkasellemme, virkamiehille. Saamme tietoa, kokemuksia ja välineitä nähdä asioita laajmmin ja perustellummin.

Päätöksenteko ei ole tänä syksynä sieltä helpoimmasta päästä. Taloustlanteen muutokset ajavat ahtaalle. Verojen korotusten on pysyttävä tolkukkaina. Lisävelkaa ei tuleville sukupolville pidä lapata. Rakenteellinen tarkastelu tilastojen ja vaikutusten arvioinnin kautta on tehtävä kokonaisuuden edun nimissä. Keskustelujen kautta faktoja läpikäyden jokainen päättäjä tekee ratkaisunsa. Kohteissa on käyty paikan päällä. Ja muulloinkin kuin kutsuttuina. Hyvää, osaavaa hoitoa halutaan antaa kaikissa kaupungin yksiköissä kaikkina vuorokauden aikoina ja viikonpäivinä.

Rakenteellisia muutoksia tarvitaan. Tehdyillä päätöksillä on perustelunsa. Puheenjohtajisto on kokoustanut koko syksyn yhdessä ja muovannut linjaukset. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja petti puheenjohtajakollegansa. Uutisoinnin otsikointi oli tyrmäävä mieheltä joka on tähän asti vaatinut muilta ryhmäkuria. Hänen linjansa: nyt tarvitaan selkärankaa pysyä päätöksissä. Vaan kuinka kävikään.Katsotaampa etäämmältä muita tilanteita:

Vuoden kuntagradu kutistuvista kaupungeistaKuntaliitto on palkinnut vuoden parhaana kuntagraduna arkkitehti Sofia de Vochtin työn, joka käsittelee perinteisten teollisuuspaikkakuntien kutistumista ja ilmiön vaikutusta kaupunkikuvaan. Esimerkkipaikkakuntana oli Varkaus, missä perinteinen teollisuus on keskellä kaupunkikuvaa.

http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=86080

Näistä koostuu uusi ”elinvoimainen” kunta?Kuntauudistusta valmisteleva rakennetyöryhmä on määritellyt paljon kohuttujen työssäkäyntialueiden lisäksi useita muita tarkastelunäkökulmia elinvoimaisen kunnan kriteereiksi. Työryhmän 4 kuukauden määräajasta on kulunut noin puolet. Ryhmän puheenjohtaja, ylijohtaja Päivi Laajala toivoo, että työryhmä saisi aikaa vielä joulunpyhien ylikin eli työryhmän esityksen julistamispäivää ei ole vielä päätetty.

http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=86072

Kuntien joukkoliikennepäätöksillä alkaa olla kiire
Joukkoliikenteen palvelutaso kunnissa tulisi määritellä tämän vuoden loppuun mennessä ja ensimmäiset päätökset järjestämistavasta pitäisi tehdä ensi vuoden loppuun mennessä. Liikenneviraston pääjohtaja Juhani Tervalan mielestä markkinaehtoiset bussiliikenteen hoitomallit ovat realistisimpia, tietäen valtion ja kuntien niukat määrärahat. - On löydettävä esimerkiksi ratkaisu siihen, että julkisesti rahoitettuja seutulippuja voitaisiin käyttää kaikissa busseissa.

http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=85794( 1161 views )   |  permalink   |  

21.10.2011 
perjantai, lokakuu 21, 2011, 09:03
Viikonlopuksi töihin sairaalaan. Onneksi on mielekäs työ!

Lukaisepa jos haluat tietää enemmän terveydenhoidosta ja sairaanhoidosta. Erinomaisia ajatuksia. hyvää viikonloppua kaikille.

Sairaat elämät
Suomalaisen terveydenhuollon korjauspaketti
Ismo Leikola

http://www.eva.fi/wp-content/uploads/20 ... C3%A4t.pdf

Ruohonjuuritason kehitystyötä pitäisi kannustaa huomattavasti
enemmän, dynaamisemmin ja yksinkertaisemmin. Myös potilaan kulkuun prosessissa - paranemisessa - tulisi kiinnittää huomiota. Mitä mitataan!
Loistavia ajatuksia.
( 1007 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | Seuraava> >>