9.11.2010 
tiistai, marraskuu 9, 2010, 10:34
Ei joki juokse vaan vesi,
ei aika riennä vaan me


Soten iltakoulun jälkeen pitää miettiä, mihin varamme riittävät. Vastuullisesti hoidetut palvelut maksavat. Vastuullinen päättäjä haluaa, ettei omalta aluelta viedä niitä palveluita joita on luvattu kuntalaisille. Koko alueen tasapuolinen kohtelu on tärkeä. Jokainen päättäjä itse tykönään arvioi miten toimii.

Hyvästä elämästä loistava alustus Heikki Teirolta Lillanin vintissä.
Mailis Teiro viritteli muistiamme. Lillanin kiva emäntä esitteli meille ihanan puotinsa. Ilta palkitsi runsaslukuisen osallistujajoukon. Loistavaa puhetta elävästä elämästä.

Muista rintojen omatarkkailu:
www.proama.fi
( 1028 views )   |  permalink   |  

8.11.2010 
maanantai, marraskuu 8, 2010, 09:19
Pirteä huomen Perniön kaupunginosassa - 7 astetta pakkasta

Huoli rammasta joutsenesta. Lähiasukkaat partioivat rantoja. Eläinlääkärin ohje: Poliisin luvalla jatko. Rannalla asuva poliisi tietää tilanteen. Nyt lintua ei näy. Seurataan tilannetta.

Ohessa linkki salon Talousarvioesitykseksi 2011, Taloussuunnitelma ja Investointiohjelma:
http://www.salo.fi/attachements/2010-11 ... 2-5989.pdf
www.salo.fi sivuilta
( 967 views )   |  permalink   |  

7.11.2010 
sunnuntai, marraskuu 7, 2010, 16:33
Pyhäinpäivän rauha ja ystävien seura antoivat paljon iloa ja voimia tähän päivään ja tuleviin hetkiin. Suloisen pirteä pakkanen nipisti iloisesti poskesta.

Vanhuus edessä. Jo melkein joka kymmenes salolainen on yli 75 -vuotias ja vanhusten määrä kasvaa nopeasti. Olen ollut tekemässä Perniössä vanhuspoliittista strategiaa. Minulle tämä ei tule yllätyksenä. Viherkaupunkimme onkin rollaattorikaupunki. Vanhukset haluavat asua kodeissaan, kuten Terttu Lammervokin. Salossa saa yli 700 asukasta säännöllistä kotihoitoa. Viime vuoden aikana kotiin annettiin erilaista kotihoitoa kaikkiaan yli 4400 salolaiselle. Kotihoitoon on odotettavissa paljon uusia asiakkaita. Ja tähän tulee nyt panostaa kuten omaishoidontukeenkin. Kotihoidossa on nyt 18 työtiimiä eri puolella suurta Saloa ja työntekijöitä parisataa henkilöä. Ikääntyvillä kuntalaisilla on tarve osallistua keskusteluun ja pohtia omaa tulevaisuuttaan. Heillä on siihen oikeutus. Kiitän Salon Seudun Sanomia erinomaisen hyvästä "Vanhuus on edessä" aihekokonaisuudesta.

Lue lisää:
http://www.sss.fi/uutiset/171823.html
( 1056 views )   |  permalink   |  

6.11.2010 
sunnuntai, marraskuu 7, 2010, 15:51
Rakkaita edesmenneitä äitiä ja isää sekä muita läheisiä muistellen. Yliskylän hautausmaalla hiljaisen hetken viettoa ja kynttilöiden loistetta. Elämän rajallisuus - jokainen päivä on lahja elämänkaaressa.




Via dolorosa


Salon käyttötaloutta ei enää rakenneta yhteisöverotuottojen varaan. Yhteisöverotuotot varataan investointeihin. Ensi vuoden talousarvio on vuosille 2011 -2014 ulottuva sopeuttamisohjelma. Tavoitteessa 2015 mennessä kaupungin tulot ja menot ovat tasapainossa.

Kaupungin kiinteistöjen vähentäminen ja prosessityö ovat selkeitä säästötapoja luontevasti. Mutta henkilöstösäästöt ovat kipein asia meidän kaikkien kannalta. Neljän miljoonan säästö vastaa 9 päivää palkkasummaa. Vapaehtoispohjalta syntyvä säästö vapauttaisi lomautuksilta. Päätöksiä ei ole tehty, ainoatakaan. Mutta päätöksentekijällä on ollut ajatusprosessi kuumana monta monituista päivää, miten löydämme rakentavan ratkaisun. Henkilöstö on subjekti, ei objekti. Kun yhteinen tahtotila hukataan lähtee motivaatio. Sivistyspuolelta, opettajilta tulleissa viesteissä käy selväksi huoli. Sosiaali- ja terveyspuoli, kuten sivistyskin, matalapalkkaisine naisineen joutuu jälleen tulilinjalle. Näitä tehtäviä ei saa nähdä kulueränä, vaan osaamisen huipentumana. Kun ihmiset haluavat antaa parastaan, voi seutukuntammekin hyvin.

Salo vanhenee rajusti, koko Suomi harmaantuu


Lammervon Tertun haastattelussa tulivat totuudet esiin. Pitää kysyä kotona asuvan ihmisen mielipide. Ja kuunnella todellista tilannetta. Ikäihmiset pitävät yllä ystävärinkiä ja auttavat toisiaan. Se on erityinen vahvuus tämän ikäluokan ihmisissä. Vaikeita aikoja on nähty ennenkin.
Kiitos Salon Seudun sanomille hyvästä artikkelista.

Kaupungin myyntilista on kuohuttanut Särkisalossa. Totta kyllä on että myyntkohteet painottuvat Eteläiseen Saloon. En lähde laukomaan omia mielipiteitäni. Mutta tosiasia vaan on se, että nyt on myytävä ja otettava rahaa sieltä mistä se saadaan. Kruunun jalokiviä myydään vain kerran. Kaikille kohteille löytyy puoltajia. Adresseja löytyy joka lähtöön. Luopuminen on osa elämää ja pyhäinpäivänä tunne on todellinen.
( 934 views )   |  permalink   |  

5.11.2010 
perjantai, marraskuu 5, 2010, 10:33
Päivän ja tulevaisuuden keskustelun aihe numero yksi. Salon talous.
Kärsimysten budjetti. Näin kipuhoitajana ja hoitotyön ammattilaisena voi pahoin. Pakko on säästää. Miten se toteutetaan on tiukka asia. Lue lisää:

http://www.sss.fi/uutiset/171590.html

Kiinteistöjen myynti on toteutuslistalla mielestäni ensisijainen. Sillä myytävää riittää. Hyvinvoinnin aikakaudella Salossa on rahaa liikuteltu väljästi. Liiankin ronskisti. Tästä tulee nyt kertaheitolla loppu.
Koko uusi Salon seutukunta käy läpi kriisin johon se ei ole tottunut. Vain Perniössä jossa olen itsekkin ollut mukana kunnallispolitiikassa yhden kauden, toteutettiin vain lakisääteiset asia, sillä talous oli kuralla. Verojakin maksettiin paljon. Salon tilanne on sikäli erilainen, että täällä on perattavaa. Haluan nähdän selkeät ratkaisut. Yhdessä tulee, yli puoluerajojen hakea sopu. Riitelyllä shabotoidaan hyviä asioita. Meidän tulee päästä eteenpäin ja rakentamaan.

Kaikki toimialat ovat mukana säästötalkoissa. Tonttivaranto turvataan.
Henkilöstön osalta haetaan paikallista sopimusta. Henkilöstöön kohdistuu 9 päivän säästötarpeita. Tässä on meillä kaikilla edessä vaativa, raskas urakka. Päätöksiä on pakko tehdä. Kaikkien toivotaan ymmärtävän tilanteen vakavuus. Tämä syksy on tulevaisuuden turvaamista. Voimia kaikille jotka elätte asian kanssa, helpolla emme pääse. Muutoksessa on nähtävä mahdollisuus, jos voimme tehdä asioita toisin, nyt on sen aika. Kaikkien ideat ja ajatukset ovat tervetulleita. Palveluista halutaan pitää kiinni mahdollisuuksien mukaan. Palveluverkosta käydään keskustelua lähiviikot. Nyt ei auta vilkuilu takapeiliin vaan ajatukset on suunnattava selkeästi uuden turvaamiseen oikeilla rakenne- ja toimintaratkaisuilla. Syyttely ei tuo tulosta.

Säästöpäätöksiä tehtäessä on muistettava tehdä viisaita päätöksiä. Säästäminen on taitolaji. Henkilöstöä tulee puhutella subjektina ei objektina, sanoi viisas ystäväni. Motivaatio ja imago ovat keskeiset elementit joilla vaikutetaan. Niitä ei saa turmella.
( 1066 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | Seuraava> >>