21.11.2013 
torstai, marraskuu 21, 2013, 20:44
Päättäjäseminaarissa puhuttiin paljon asiaa Salon Sairaalan puolesta 20.11.2013

Omalta osalta puhuin Kirurgian yksikön näkökulmasta näillä sanoin:

Arvoisat sairaanhoitopiirin valtuutetut ja muut läsnäolijat

Kolkko strategiaesitys on nostattanut aiheesta rajun vastarinnan.

Salossa on juuri rakennetut leikkaussalitilat, valvontaosasto, ensiapu.
Saneerattu B- ja C-siipi sekä keittiö 20 miljoonalla eurolla. Osoittaa strategista linjattomuutta jättää uudet tilat vajaakäytölle. Jokaisen päätöksentekoon osallistuvan on syytä tutustua näihin tehokkaisiin, kalliisiin, hyötyneliöihin.

Kirurgisella vuodeosastolla hoidetaan runsaasti päivystyspotilaita. 45% hoidettavista tulee päivystyksenä vuorokauden ympäri. Lonkkamurtumina, päivystysmahoina. Potilaat tarvitsevat nestehoitoa, antibioottia, verensiirtoa, kivunhoitoa, tarkkaa seurantaa, kuvantamistutkimuksia. Päivystysoperaatioon on ollut nopeassa tahdissa mahdollisuus anestesiapäivystyksen ja kirurgian takapäivystäjän toimesta. Kirurgian vuodeosastolla hoidetaan vuodessa 9500 potilasvuorokautta. Mahtuvatko he TYKS:iin? Nytkin potilaat kertovat joutuneensa olemaan käytäväpaikoilla.
Päiväkirurgia keskittyy ennalta suunniteltuun toimintaan. Päiväsaikaan. Saattaa käydä niin että PÄIKI ei pystykkään lähtemään kotiin operaation jälkeen, mitä sitten. Vuodeosastotoiminta aiotaan strategiassa ajaa alas. Tämä tuntuu nykytilanteessa mahdottomalta. Hoitojaksot ovat erittäin lyhyitä jopa tähystysteitse tehdyn suolistosyöpäleikkauksen jälkeen. Tähystysleikattu sappipotilas pääsee kotiin illalla, mikäli kaikki on hyvin.

Priorisoinnissa kannattaa selkeästi suunnata yhdessä sovittuja potilasvirtoja Saloon operoitavaksi. Osaavaa henkilökuntaa ja moderneja tiloja hyödyntäen.

Kulkemiskustannukset tulee huomioida. Kela:n matkakustannukset myös. Saattaja on iäkäille ja erityisryhmien asiakkaille enemmän kuin välttämätön. Nämä tulee huomioida lisänä hoitopäivän hintaan. Hoitopäivä on yliopistollisessa keskussairaalassa kalliimpi kuin aluesairaalassa.

Lähipalvelulle on tarvetta 55 000 asukkaan kaupungissa. Täällä halutaan hoitaa hyvin myös valinnan vapauden alkaessa 2014 alusta. Osaamista löytyy urologiasta, gastrokirurgiasta, ortopediasta, traumakirurgiasta,, infektio- ja kipupotilaista. Verisuoni- ja neurologisten potilaiden jatkohoidosta. Avopoliklinikoista mainitakseni hematologialta ja syöpäpoliklinikalta. Maha-suolikanavan skopiatoiminnassa Salon yksikkö on edistynyt. Syöpien varhainen toteaminen olisi yhteiskunnallisesti tärkeää myös resurssinäkökulmasta.


Nopeatempoisuus on nykypäivää. Vuodepaikkoja ei ole tyhjänä. Kirurgialta on vähennetty kahdessa vaiheessa potilaspaikkoja. Ensin 10 nyt 8. hoitajavakansseja on siirretty ja linjattu. Erikoisalakonsultaatiot onnistuvat notkeasti, lähes samana päivänä. Verisuonipotilaita on siirretty Saloon operoitavaksi leikkaussalikapasiteetin pulan takia. Miten se hoituisi toisinpäin?

AMK:n sairaanhoitajakoulutus on taannut meille sijaisia. Tulevaisuudessa pula hoitotyöntekijöistä tulee eteen eläköitymisenä. Ikäihmisten hoidontarve kasvaa kaikilla mittareilla. Työpaikat ovat alueellamme tärkeitä.

Strategiassa halutaan lähes kaikki siirtää TYKSI:in ahtauteen, resurssipulaan, homeongelmiin. Odotusajat pitenevät. Kustannukset lisääntyvät. Huoli potilaista ja omaisista on aito. Inhimillisyys häviää. Salossa henkilöstön sairastavuustilastot ovat pysyneet TYKS:iä matalampina.

Hoidon porrastus on priorisoinnin perusta.

Sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunnan arviointikertomus on synkkää luettavaa.
Sopeuttamistoimia, talouden tasapainottamiseksi. Ymmärrettävää. Mutta miten se toteutetaan on ratkaistava viisasti resursseja hukkaamatta.


( 1319 views )   |  permalink   |  

26.10.2013 
lauantai, lokakuu 26, 2013, 13:55
Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokon Talousarvioesitys tiivistettynä,Taloussuunnitelma vuosille 2014 - 2017 sekä
Investointisuunnitelma vuosille 2014 - 2017

Ole hyvä ja tutustu tästä linkistä.
http://www.salo.fi/attachements/2013-10 ... 9-2389.pdf
( 1360 views )   |  permalink   |  

18.10.2013 
perjantai, lokakuu 18, 2013, 14:17
Sairaalassa otetaan palkattomia vapaita lomautuksien torjumiseksi. Mutta selvitäänkö niin. Nyt on rakennettu miljoonilla seiniä. Seinät eivät tuota yksinään mitään. Osaava henkilöstö hoitaa ihmisiä. Salon osalta piirin strategia on luopumassa synnytyksistä, lastenosastosta ja kirurgisesta toiminnasta kaupungissamme. Rahamme tarvitaan Turkuun palveluja tuottamaan. EI, ei tämän näin pidä mennä. Valtakunnallisesti piirin sisällä ei kuunnella nyt kuntalaisten mielipidettä. Vaikka rahat ovat vähissä ei kaiken pidä antaa mennä.

Joukkoliikennettä pitää olla kaupungin keskustasta kaikkiin entisiin kuntakeskuksiin. Asukaslukuun peilaten. Tuloksia odotetaan, ei ole varaa minkäänlaiseen sähläämiseen.

Rikalanäellä tehtiin kaupat, vaan miten. Tästä kuulemme vielä.

Viikonloppu vierähtää jälleen töissä. Elämä jatkuu.
( 1335 views )   |  permalink   |  

6.10.2013 
sunnuntai, lokakuu 6, 2013, 17:06
Uskomattoman kaunis syyspäivä. Ulkoilusta on todenteolla nautittu. Tietysti myös Valtuuston kokous 7.10. työsti omalta osaltaan.

Asialistalla on sopeuttamistoimet ja paljon tärkeää asiaa. Ole hyvä ja tutustu valtuuston esityslistaan tästä.
http://salo.tjhosting.com/kokous/20133110.HTM

- Keskeistä tuloveroprosentti 2014,
strategian toteutuminen 1-8 /2013,
sopeuttamissuunnitelma 2014-2016

- Osayleiskaava, Näsen tuulipuisto. Eteläsen Salon asia.
( 1329 views )   |  permalink   |  

26.9.2013 
torstai, syyskuu 26, 2013, 16:47
Kuntaliiton Tase-projekti päättyi kesässä. Salo oli mukana Turun, Vantaan ja Espoon kanssa luomassa uutta. Tänään löysin päätöstilaisuudessa tehdyn nauhoituksen. Tässä haastattelussa olin Salon tasa-arvotoimikunnan puheenjohtajan roolissa.
http://www.kunta.tv/web/guest?fileId=15 ... +39%2F2013
Laita Hae kenttään nimeni ja videoista tulee haatattelu Tasa-arvosuunnitelma.
( 1091 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | Seuraava> >>