30.11.2017 
torstai, marraskuu 30, 2017, 09:09
NAISJ√ĄRJEST√ĖJEN KESKUSLIITTO VAATII KONKREETTISIA TOIMIA SEKSUAALISEN H√ĄIRINN√ĄN POISTAMISEKSINaisjärjestöjen Keskusliitto vaatii konkreettisia toimia tasa-arvolain noudattamiseksi ja häirintäkulttuurista pois pääsemiseksi. Tähän sisältyy mm. velvollisuus tasa-arvosuunnitelmien laatimiseen ja noudattamiseen ja sukupuoleen perustuvan syrjinnän ennakolta ehkäisemiseen. Naisjärjestöjen Keskusliitto vaatii, että kaikki yhteiskunnan päättäjät, koko järjestökenttä ja työelämän järjestöt, kaikki koulut ja oppilaitokset ovat mukana häirinnän poistamisessa.

‚ÄĚOn t√§rke√§√§, ett√§ Suomessakin naiset nyt uskaltavat jakaa vaikeita ja loukkaavia kokemuksiaan seksuaalisesta h√§irinn√§st√§. Globaali #metoo-kampanja on nostanut esiin naisiin kohdistuvaa h√§irint√§√§ ymp√§ri maailmaa. Nyt suomenruotsalainen ryhm√§ #dammenbrister on sosiaalisessa mediassa ker√§nnyt naisten kokemuksia sukupuoleen perustuvasta h√§irinn√§st√§ Suomessa. Niin monella tyt√∂ll√§ ja naisella on jo varhaisia kokemuksia h√§irinn√§st√§ ja ahdistelusta sek√§ yksityisel√§m√§st√§, koulusta ett√§ ty√∂paikalta. Kiitos jokaiselle asian esiin nostaneelle, sill√§ niin moni kantaa h√§pe√§n tunnetta vuosikausia yksin√§√§n. H√§pe√§ss√§ el√§misest√§ on p√§√§st√§v√§ eroon! Seksuaalinen h√§irint√§ ja v√§kivalta eiv√§t koskaan saa j√§√§d√§ uhrin vastuulle. Seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva h√§irint√§ on tasa-arvolaissa tarkoitettua syrjint√§√§ ja yksi sukupuolten ep√§tasa-arvon ilmenemismuoto.

My√∂s vaasalainen lukio Vasa √∂vningsskola on nykyisten ja entisten oppilaiden voimalla ker√§nnyt h√§irint√§kokemuksia koulusta ‚ÄĒ jonka pit√§isi olla ehdottoman turvallinen paikka nuorelle kasvaa ja oppia toista kunnioittavaa kanssak√§ymist√§. Varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa on t√§rke√§√§ purkaa stereotyyppisi√§ sukupuolirooleja. Maskuliinisuus ei voi rakentua seksistisille tai naista esineellist√§ville k√§ytt√§ytymistavoille. Kannamme kaikki yhdess√§ vastuuta t√§m√§n muuttamisesta‚ÄĚ, muistuttaa Naisj√§rjest√∂jen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet. ‚ÄĚHaluamme, ett√§ opettajien, rehtoreiden ja johtajien keskeiseksi kompetenssiksi tulee toisen huomioiminen, sukupuolten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sek√§ osaamisen kartuttaminen n√§iss√§ teemoissa. Yht√§√§n johtavassa asemassa olevan palkkaamista ei voi en√§√§ tapahtua ilman sellaista osaamista.‚ÄĚ

Naisj√§rjest√∂jen Keskusliitto ‚Äď Kvinnoorganisationernas Centralf√∂rbund ry

,
( 869 views )   |  permalink   |  

28.11.2017 
tiistai, marraskuu 28, 2017, 06:24
27.11.2017 Budjettikokouksessa istuttiin kahdeksan tuntia.
Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2018 talousarvion pienin lisäyksin

Maanantaina pidetyssä Salon kaupunginvaltuuston kokouksessa tehtiin vain muutamia lisäyksiä kaupunginhallituksen talousarvioesitykseen.

Päihdehuollon ostopalveluihin lisättiin 25 000 euroa, Märynummen koulun väistötiloihin hankintaan 40 000 euroa, 100 000 euroa 5-vuotiaiden osittain maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeiluun valtakunnallisessa hankkeessa. Kokoomuksen esitys voitti äänestyksessä.
Lisäksi vuoden 2018 talousarvioon kirjataan, että vuoden 2018 aikana aloitetaan neuvottelut kaupungin oman tehostetun palveluasumisyksikön perustamiseksi. Tästä ei synny kuluja tulevana vuonna. Omaishoidon osalta kirjataan, että budjetoidusta määrärahasta korvamerkitään omaishoitajien sijaispalveluun 40 000 euroa.

Kohdassa Antolainauksen muutokset √§√§nestettiin paljon keskustelua her√§tt√§neen voimalaitoshankkeen rahoitusmallista, jossa varaudutaan 4,0 miljoonan lainaan Salon Kaukol√§mm√∂lle. √Ą√§nin 38 - 11, 2 tyhj√§√§, 1 poissa, kaupunginhallituksen esitys hyv√§ksyttiin.


( 851 views )   |  permalink   |  

27.11.2017 
maanantai, marraskuu 27, 2017, 08:55
Salossa Budjettivaltuusto klo 13 alkaen


TASAVALLAN PRESIDENTTI ‚Äď TASA-ARVOJOHTAJANaisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokouksen julkilausuma 20.11.2017

Sukupuolten tasa-arvo on suomalaisen yhteiskunnan vahvuus ja keskeinen osa Suomi-kuvaa maailmalla. Naisten ja tyttöjen oikeudet ovat Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskeinen painopiste. Alkuvuodesta 2018 käytävissä vaaleissa valitaan Suomelle paitsi presidentti myös arvojohtaja. Naisjärjestöjen Keskusliitto katsoo, että valtionjohtajana tasavallan presidentin tehtävänä on edistää sukupuolten tasa-arvon ja naisten oikeuksien toteutumista niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Keskusliiton vuosikokous haastaa presidenttiehdokkaat ja median edustajat nostamaan tasa-arvokysymykset presidentinvaalien avainteemaksi.

‚ÄĚTarvitsemme arvojohtajan, jonka p√§tevyyteen ja ty√∂h√∂n sukupuolten tasa-arvon ja naisten oikeuksien edist√§minen olennaisesti kuuluu. Sukupuolten tasa-arvo on yhteiskunnallisen kehityksen keskeinen mittari. Suomen valtionjohdon on edistett√§v√§ sit√§ kunnianhimoisesti‚ÄĚ, korostaa Naisj√§rjest√∂jen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet. ‚ÄĚHaluamme tasa-arvoteemat mukaan jokaiseen vaalikampanjaan, keskusteluun ja ehdokastenttiin‚ÄĚ.

Naisjärjestöjen Keskusliitto lähetti presidenttiehdokkaille kyselyn, jossa kartoitettiin ehdokkaiden näkemyksiä presidentin tehtävistä tasa-arvon edistäjänä sekä tasa-arvon tilasta Suomessa ja kansainvälisesti. Kyselyyn vastasivat seuraavat ehdokkaat: Tuula Haatainen (SDP), Pekka Haavisto (Vihr.), Laura Huhtasaari (PS), Merja Kyllönen (Vas.), Sauli Niinistö, Nils Torvalds (RKP) ja Matti Vanhanen (Kesk.).Naisj√§rjest√∂jen Keskusliitto ‚Äď Kvinnoorganisationernas Centralf√∂rbund ryEva Biaudet Elina Suonio-Peltosalo Terttu Utriainen
puheenjohtaja varapuheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot:

Eva Biaudet, puheenjohtaja eva.biaudet@eduskunta.fi, puh. 050 3140205
Terhi Heinilä, pääsihteeri terhi.heinila@naisjarjestot.fi, puh. 040 530 5544
Anni Hyvärinen, järjestösihteeri anni.hyvarinen@naisjarjestot.fi, puh. 050 388 8868
( 797 views )   |  permalink   |  

23.11.2017 
torstai, marraskuu 23, 2017, 19:30
Pitkäaikainen Naisjärjestötyö vähenee tästä syksystä. Naisjärjestöjen Keskusliiton 6- vuotinen taival päättyyy 12.12.2017 tapaamiseen. STM Elina Palola ja kansanedustaja Heli Järvinen ovat päättämässä taivalta samalla kanssani. Varmassti haikea ja ihana tapaaminen.

Kokoomuksen Naistenliiton vpj tehtävästä luovuin tänä syksynä. En asettunut jatkokaudelle ehdolle. On tärkeää vaihtaa vaikuttajia. Antaa tilaa seuraaville. Kiitos yhteistyöstä.

Eilen luovuin Salon Kokoomusnaisten puheenjohtajan tehtävistä. Kiitän yhdistyksen jäseniä ja hallituskumppaneita yhteisestä matkastamme. En asettunut enää hallitukseen. Varsinais-Suomen Kokoomusnaisten piirihallituksessa vaikutan jatkossakin.

Keskityn lastenlapsiin, työhöni ja Salon kaupungin luottamustoimiin. Kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen, henkilöstöjaoston pj tehtävissä on seuraavat 4 vuotta riittävästi tehtävää.
Lastensuojelun ky hallituksen puheenjohtajana paneudun uuteen tehtävääni. Sillä perheiden tuki ja lastensuojelun ennaltaehkäisevään toimiintaan on päästävä paremmin kiinni Varsinais-Suomessa ja Salossa.

Oma työ syöpäpotilaiden parissa jatkuu. Haasteita riittää.
( 792 views )   |  permalink   |  

18.11.2017 
torstai, marraskuu 16, 2017, 14:46
Jännittävän Kokoomuksen Naistenliiton Edustajakokouksen aikataulu:

Lauantai 18.11.2017
10.00-17.00 Valtakirjojen tarkistus ja ilmoittautuminen kokouspaikan aulassa
11.00-13.00 Lounas, Ravintola Veranta
12.00 Juhlalliset avajaiset + kokouksen aloitus
14.30 - 15.00 Kahvitarjoilu kokoustilan aulassa
17.15 Kokous keskeytetään
17.30-18.15 Mahdollisuus yhteiseen ulkoiluun Lumo-valokävelyyn. Lähtö Arinan aulasta.
20.00-00.30 Iltajuhla Radisson Blun Toivo-ravintolassa osoitteessa Hallituskatu 1.
Sunnuntai 15.11.2015
9.00-12.00 Valtakirjojen tarkistus ja ilmoittautuminen kokouspaikan aulassa
9.00 Aamuhartaus kokoussalissa
9.30 Kokous jatkuu
Puheenjohtajan valinta
12.00 Kokouksen päättymisen tavoiteaika
12.00 - 13.00 Lounas, Ravintola Veranta
Jotta tiedämme odottaa tietoja johtojoukoistamme!
( 826 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | Seuraava> >>