Keskiviikkona 31.12,2008 
keskiviikko, joulukuu 31, 2008, 11:01
Onni on tie
Älä odota koulun päättymitä, kouluun paluuta, laihtumista, lihomista, työelämän alkua, avioliittoa, perjantai-iltaa, sunnuntaiaamua, uutta autoa, asuntolainan viimeistä erää, kevättä, kesää, syksyä, talvea, kuun ensimmäistä tai 15. päivää, kuolemaa, uudelleensyntymistä, ennen kuin päätät olla onnellinen.
Onnellisuus on matka ei määränpää.


Mielestäni koko maailman ja elämän
merkityksellisintä työtä
tehdään kotiemme neljän seinän sisällä.
Kaikki äidit ja isät,
missä tahansa asemassa he ovatkaan,
voivat antaa kaikkein
merkittävimmän panoksen
sytyttämällä yhteisöllisyyden hengen
lastensa sieluun,
niin että lapset kasvavat
sitoutuneina muutokseen.


Rauhallista ja Onnellista Vuotta 2009 kaikkiin perheisiin ja koteihin. Ihan jokaiselle ihmiselle.


Salon juhla Salon torilla. Tervetuloa juhlimaan uutta Salon kaupunkia klo 17 alkaen. Glögitarjoilu, Finlandia valoääniteos, Salon valtuuston pj. Jukka Roos lausuu tervehdyssanat ja Uudenvuodentoivotuksen esittää kaupunginjohtaja Matti Rasila. Tilaisuus on kaikille avoin.
( 792 views )   |  permalink   |  

Tiistai 30.12.2008 
maanantai, joulukuu 29, 2008, 19:26
Säästäminen on minulle opetettu lapsuudessa jo varhain.


Edelleenkin on vaikeaa heittää mitään pois. Vanhempani elivät sota-ajan, isä taisteli 1908 syntyneenä kaikissa viime sodissa maatamme ja sen itsenäisyyttä puolustaen. Äitini taasen lähti Karjalan kannakselta sotaa pakoon 8-vuotiaana evekkoperheen toiseksi nuorimpana lapsena.
Vanhempien elämäntapa maaseudulta on siirtynyt minuun vahvasti. Turhaa ei hankittu. Aina katsottiin mitä maksaa. Säästäen pärjää. Ja saa myös talteen. Jos raha tulee helpolla se myös lähtee nopeasti. Sairaanhoitajan työssäni en ole tottunut suuriin tuloihin. 2500 euroa on kohtuullinen palkka. Työn vaativuutta ja ominaisuuksia edellyttävä taitolaji. Olen tehnyt 75 % työaikaa viime vuonna ja todennut, että piukilla mennään, sillä verojen jälkeen 1000 euroa tilillä menee viisihenkisen perheen kuluihin varsin nopeasti. Paljon puhuttuun vaalirahoitukseen perheessämme käytettiin 1000 euroa. Liekö hulluutta, mutta tuntui tärkeältä hankkia viestintään kotisivut ja kertoa ajatuksistaan ihmisille. Tavoitteita kunnioittaen lähdettiin liikkeelle, omilla tärkeillä arvoilla. Ihmiset kuulivat ja huomasivat, koko perhe on ollut mukana. Ja niin monet kanssaihmiset ja ystävät.
Tuleva vuosi 2009 näyttää vaativalta, mutta ei pelottavalta
. Työtä tehdään sydämellä ja viisaudella. Sitä tarvitaan kaikkialta, ajatuksia pitää vaihtaa ja keskustella. Päivittää tietojaan eri osa-alueilta. Arvostelukyky tarvitaan. Syksyn kiivas meno eri kokonaisuuksissa kertoi omaa viestiään.
Yhteydenpitoa!
( 1095 views )   |  permalink   |  

Maanantai 29.12.2008 
maanantai, joulukuu 29, 2008, 15:25
Työpäivä takana. Minulla oli tänään mahdollisuus töissäni suunnitelle tulevaa ja lähettää Kipuryhmän kutsua sairaalan ryhmälle. Ilokseni sain myös Kuusiston Päiviltä TYKS:stä viestin, että hän tulee ryhmäämme vieraisille. Kivaa. Saamme monipuolista keskustelua. Syöpäpoliklinikan tulevaisuutta kaavaillaan koko VSSHP:n kokonaisuudessa. Kokonaisuus tulee huomioida niin että jokainen palveluiden tarvitsija saaja saa osansa. Mm. vastaanottoaikoja pitää olla saatavilla ja aikaa riittävästi. Nytkin tehdään kotisairaalan kanssa tiivistä yhteistyötä. Verensiirroissa ja infuusioportinhuuhteluissa.

Eläminen on luovaa. Muuta ei tarvitse kuin toimimalla osoittaa elävänsä.


Jokaisella on oma lempiharrastuksensa joka antaa voimakkaan elämän kokemisen tunteen ja saa ihmisen tuntemaan, että hän on osa maailman suurta kokonaisuutta. Mieluisa toiminta antaa iloisen mielen ja tarmoa. Ilo on luovimpia voimia maailmassa ja tarmon avulla asiat hoituvat.
( 1064 views )   |  permalink   |  

Sunnuntai 28.12.2008 
sunnuntai, joulukuu 28, 2008, 15:09
Lama romuttaa kuntien keinot paikata kiristyvää taloutta

Taantuman lisäämä työttömyys johtaa kunnissa ansioverotulojen vähenemiseen ja toimeentuloturvamenojen kasvuun. Samalla romuttuvat kuntien keinot paikata kiristyvää taloutta. HS kertoi eilen, ettei verorahoitus riitä peruspalveluihin enää isoissakaan kaupungeissa.
Yhä useammalle kunnalle maanmyynnistä, yrityksiltä tulevista veroista ja kunnan omasta liiketoiminnasta saatavat tulot ovat välttämättömiä koska palkansaajilta tulevat verotulot ja valtionavut eivät enää riitä kuntalaisten palvelujen kustannuksiin.
Ensimmäisenä kunnissa vähenevät yritysten maksamat yhteisöverot.

Kuntaliiton mukaan yhteisöveron tilitykset pienenivät jo joulukuun tilityserässä. Espoo ja Salo ovat mm. suuria yhteisöverotulonsaajia. Salon tuloistan. kolmannes tulee yrityksiltä yhteisöveroina. Hyvinä vuosina se on merkinnyt 40 - 50 miljoonaa euroa. Kaupunginjohtajana vuodenvaihteessa lopettava Matti Rasila uskoo Salon kestävän satunnaiset lamavuodet, koska siihen on osattu varautua. Ensi vuoden budjettia alettiin jo keväällä valmistella sillä silmällä, että verotulot hyytyvät. Syksyllä budjetti tehtiin aiempaa alhaisemmalle tasolle. Poistuvat työpaikat ja uudet eivät kohtaa, sillä ne kohdistuvat erilaisiin ammattiryhmiin.
( 799 views )   |  permalink   |  

Lauantai 27.12.2008 
lauantai, joulukuu 27, 2008, 16:03
" Ystävät ovat ihmisiä, jotka auttavat sinua olemaan oma itsesi, sellainen kuin luonnostasi olet"


Suomalainen terveydenhuolto on ensiluokkaista ja sitä käytetään mallina mailmalla...kannattaa lukaista HS 27.12.2008 Byrokratia menee välittämisen edelle artikkeli s.c 9.
( 1157 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | Seuraava> >>