11.8.2009 
tiistai, elokuu 11, 2009, 19:52
Helteet heivaavat ja koulut alkavat. Työpäivän jälkeen vielä Even kanssa saunomaan mökille. Kaipasimme tätä yhteistä tuokiota.
Työssä pakertaneet nuoret ovat jättäneet lomailun vähiin. Ahkeruudesta palkitaan palkalla, mutta aikaa tarvitsee niin nuori kuin vanhakin, nauttiakseen elämän antimista.

Joutsenperhe äiti,isä ja kolme poikasta uiskentelivat läheisessä kaislikossa. Voi tuota perheidylliä. Koko kesän ovat yhdessä polskineet ruokaa keräillen. Uskollista sorttia nämä linnut!

Sysyyn suuntautuva kalenteri alkaa kiivaasti täyttyä. Tiukkaa toimintaa.

Aluetoimikuntien syysseminaari on tulossa 2.9.2009 klo 16.30- 20.30.
Tutkijaryhmä kuuntelee ja keskustelee aluetoimikuntatyöstä aluetoimikuntien kanssa.

Kantatie 52 Itäisen ohikulkutien rakentaminen halutaan käynnistää , vaikka tien rakentamiseen ei ole osoitettu määrärahja valtion budjetista. Hanke ei ole mukana valtioneuvoston eduskunnalle antaman liikennepoliittien selonteon vaalikauden 2007- 2011 liikenneinvestointien ohjelmassa. Itäinen ohikulkutiehanke on nostettu kaupungin strategiatyössä keskeiseksi hankkeeksi. salon kaupunki haluaa nopeuttaa itäisen ohikulkutien hanketa. Eri vaihtoehtoja on punnittu ja vertailtu.

0 Hanke toteutetaan valtion normaalinohjausjärjestelmämukaisesti.

1 Kaupunki rahoittaa hankkeen suunnittelun, jonka jälkeen hanke toteutetaan valtion tiehankkeena.

1.1. Kaupunki rahoittaa hallinnollisen tiesuunnitelman
1.2. Kaupunki rahoittaa ST-urakkaan tähtäävän tiesuunnitelman
1.3. Kaupunki rahoittaa täydellisen tie ja rakentamissuunnitelman

2. Kaupunki myy hankkeen rakentamispalvelun tiehallinnolle.
Pohdittu on myös vaihtoehtoja elinkaarimallina ja vaiheistettuna hankkeena. Läheisen itäisen ohikulkutien linjausta on asemakaavoitettu Metsä-Jaanun teollisuusalue. Erillinen selvitys on tehty siitä, mitä vaikutuksia itäisellä ohikulkutiellä on Metsä-Jaanun teollisuusalueen rakentamiskustannuksiin.

Kommentit