24.1.2010 
sunnuntai, tammikuu 24, 2010, 09:57
Perniössä -26 astetta pakkasta aamulla herätessä. Puuhellalla valmistetaan aamiaista ja takka loimottaa ihanasti.Eläimet nauttivat sisätiloissa pidempään kuin tavallista. Aurinko jo kohta lämmittää. Sitten ulkoilemaan kaikki kynnelle kykenevät.
Kotilenkiltä Perniössä.

ÄÄNESTÄ JULKISUUTTA ALUEELLEMME

Äänestä Teijon retkeilyalue vuoden Retkikohteeksi!

Teijon retkeilyalue Salosta on läpäissyt ensimmäisen osion ja päässyt mukaan finaaliin Vuoden Retkikohde 2010-kisassa. Voit äänestää Teijon retkeilyaluetta voittoon osoitteessa www.goexpo.fi => Vuoden Retkikohde 2010 Yleisöäänestys.

Voitossa tärkeintä ei ole palkinto vaan positiivinen JULKISUUS koko alueelle.


Teijon retkeilyalue, Metsähallitus
Sijainti: Salossa, Teijon alueella,
noin 1h Turusta

Kohde-esittely ja luonnon kuvaus: Teijon retkeilyalue on yli 30 km2 laajuinen monipuolinen luontokohde Etelä-Suomessa Saaristonmeren rannalla. Alue on perustettu 1991 ja vuotuisesti kävijöitä n. 80 000 hlö. Teijon vaihteleva, erämäinen luonto mahdollistaa retkeilyn ympäri vuoden. Alueella sijaitsee useita isoja järviä, lukuisia pienempiä lampia, pulppuavia lähteitä sekä myös merta. Alueen luonto on karua jääkauden muokkaamaa kalliota, kuivahkoa erämaata, rehevää mäntymetsää sekä ainutlaatuista suoluontoa. Korkeat kalliot tarjoavat mahtavia näköaloja. Luonnon erikoisuuksia ovat 300 v sitten padotut järvet, yli 9000 v. vanha muinaisranta Jeturkasti yhdistettynä alueen yli 300 v. vanhaan ruukkihistoriaan.
Palvelut ja harrastemahdollisuudet: Teijo on palveluiltaan erittäin monipuolinen. Retkeilyalueella on 50 km viitoitettu retkeilyreitistö, jossa osaan pääsy myös liikuntarajoitteisilla (Jeturkasti). Alueelle voi tutustua opastetuilla luontoretkillä, joille on kesäisin vakiolähdöt ja ne ovat suunniteltu myös yksittäisille kävijöille. Reittien varrella on lukuisa määrä laavuja, tulentekopaikkoja sekä keittokatoksia.
Teijon Luontotalossa on retkeilyalueen asiakaspalvelu, retkeilyaiheinen näyttely, myytäviä tuotteita, vene- ja kanoottivuokrausta ja kalastuslupien myyntiä. Alueella tilaussauna järven rannalla noin 10 hlölle sekä erähenkistä majoitusta (2 kpl kalamajoja à 6 hlölle). Asuntovaunu- ja telttailupaikkoja. Luontotalolla on WC, jätepiste ja juomavettä, kahvio- ja retkieväsmyyntiä sekä Retkeilyn ABC –näyttely. Luontotalo on avoinna 6kk sekä juhlapyhien ja koulujen loma-aikojen mukaan.
Valintaperusteet: Alue on hyvin hoidettu ja sijaitsee historiallisestikin mielenkiintoisessa paikassa. Alue huokuu historiaa ja tarinoita. Teijon Retkeilyalue on laaja ja monipuolinen paikka tarjoten lukemattomia vaihtoehtoja päiväksi tai pidemmäksikin aikaa luonnon helmassa. Alueen vahvuuksia ovat ympärivuotisuus, monipuolinen luonto sekä alueen hyvä sijainti. Meri-Teijon matkailukeskus, jossa Teijon retkeilyalue toimii, tekee aktiivista yhteistyötä niin markkinoinnissa kuin tuotekehityksessä.
Nettiosoite: www.luontoon.fi/teijo
Siis äänestä
www.goexpo.fi

----- ----- ----- ----- ----- ----- -----
Miten perheessä selvitään kun lapsi menehtyy

Lainattu lapsi


Lainaan sinulle lapseni,Hän sanoi,
rakastaaksesi häntä hänen eläessään
ja surraksesi häntä,kun hän on kuollut.
Neljä tai viisi vuotta
tai kaksikymmentäkaksi,tai-kolme.Lupaatko pitää hänestä
huolta puolestani,kunnes minä kutsun hänet takaisin?
Hän tuo sinulle iloa kauneudellaan.
Jos hän viipyy luonasi vain hetken,
hänen muistonsa lohduttaa sinua surussasi.

En voi luvata,että hän viipyy luonasi kauan,
sillä kaikki palaavat maan päältä.
Mutta siellä alhaalla on opittava jotain,
jonka haluan tämän lapsen oppivan.
Olen etsinyt kaikkialta maailmasta hyvää opettajaa
ja olen valinnut sinut.
Lupaatko rakastaa häntä koko sydämestäsi?
Älä ajattele vain työtä.
Älä vihaa minua,kun otan hänet takaisin.

Kuvittelin kuulevani heidän sanovan:
"Rakas Herra,tapahtukoon sinun tahtosi."
Lapsi tuottaa niin paljon iloa,
että antaudumme tuskaan.
Suojaamme häntä hellyydellä.
Rakastamme niin kauan kuin voimme.
Olemme ikuisesti kiitollisia onnesta,jota tunnemme.
Mutta enkelit kutsuivat häntä ennen aikojaan.
Kestämme urheasti surun
ja yritämme ymmärtää.


( 989 views )   |  permalink   |  


<< <Edellinen | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | Seuraava> >>